Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) sagesz93

sagesz93
(PH! addikt)

Na asszem a következő gépemben AMD szív fog dobogni. :K

(#2) Daveedka

Daveedka
(tag)

athlon II-nek egész szép ára lett :DDD

(#3) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

"A 95 wattos TDP fogyasztást a Santa Clara-i óriáscég 82 wattra csökkentette, ehhez azonban az órajelekhez is hozzá kellett nyúlni, így az említett központi egységek 266 MHz-cel alacsonyabb üzemfrekvencián ketyegnek. Ez egészen pontosan 2,4 GHz-es értéket jelent az i5-750S esetében, míg az i7-860S 2,53 GHz-en dolgozik."

Ezek aztán energiatakarékosak, az ár gondolom még emelkedett is. :DDD Így kell ezt csinálni. :K

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#4) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem az AMD dolgai mostanában jobban bejönnek.:) Most Intelnél az a -12W tiszta OMFGWTF kategória... :U főleg úgy, hogy a freki meg csökkent... erre ki nem képes? Sőt drágább is lesz gondolom... :U meg a tegnapi i7-960 bejelentés is... :U tényleg 500$-os CPU frissítésre volt szükség, pont azt hiányoltam... :U

[ Szerkesztve ]

(#5) Abu85 válasza Keldor papa (#4) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

-13 watt ... legyünk pontosak. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#6) bsh válasza Daveedka (#2) üzenetére

bsh
(senior tag)

a 66-ról 64 dollárra árzuhanást érted ezalatt?

(#7) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Már vártam hogy lenyisszentsenek egy pár dollárt a 965 árából, éppen ideje volt. ;]

$245->$195 nem rossz....

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#8) Keldor papa válasza Abu85 (#5) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mintha 83W-ot láttam volna... mindegy. :P

Oliverda: 125W 965-ről tudni már valamit? Vagy az majd a C3 lesz?

[ Szerkesztve ]

(#9) Abu85 válasza Keldor papa (#8) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A 83 watt pofátlanul kis javulás lett volna. Ennél többre is képes az Intel. ;]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#10) nandon válasza VaniliásRönk (#3) üzenetére

nandon
(tag)

Ha 82W a TDP-je az energiatakarékosnak, mennyi a TDP-je a nem energiatakarékosnak?

RISC86 Power

(#11) VaniliásRönk válasza nandon (#10) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Azt is direkt kiemeltem, 95W...

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#12) Oliverda válasza Keldor papa (#8) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

C3 lesz és elvileg novemberben jön valamkor....

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#13) Gerisz

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor jöhet a +1mag, ez nagyon kellett, de mikor érezzük mi?

[ Szerkesztve ]

(#14) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Jaj már. Nektem semmi nem jó. Az intel adja itt az energiatakarékos cuccot és ilyen kell közözködni, hogy közben csökkent az órajel. Hihetetlen. :DDD

Amúgy egy 1000 gépes cégnél biztos számit az a spór is. :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#15) Vardar

Vardar
(kvázi-tag)

Csak egy elméleti kérdés. Az Intel miért nem képes kerek órajelekkel dolgozni, miért vannak ilyen 2,53-ak megy 3,06-ok és egyéb állatfajták?

Ha a 250 lement ennyire akkor a 240e már nem is annyira jó vétel...

(#16) VaniliásRönk válasza Vardar (#15) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Mert az Intelnél az alapórajel nem 200, hanem 133MHz, minden más ebből van felszorozva.

#14 Gyuri27: A fogyasztás annyival csökkent, amennyivel az órajel, szóval ezzel megtakarítást nem feltétlenül lehet elérni, ellenben a beszerzési ár magasabb, amin viszont biztosan csinos összeget lehet bukni. :D

[ Szerkesztve ]

(#17) Oliverda válasza VaniliásRönk (#16) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Amúgy furcsa mód mióta az Intel a Nehalem-mel lement 133-ra nem látok síró lámákat akik azon pattognak hogy mé' csak 133MHz az "FSB". Bezzeg ameddig az Intel nyomatta a 333MHz-es FSB-s procikat és az AMD már fix 200-on volt a HyperTransport miatt, addig az volt a "baj" hogy az AMD-nek milyen lassú az efesbéje hogy csak 200 megaherces. :D

Na mindegy, csak ez most valahogy eszembe jutott.

(#18) nandon válasza VaniliásRönk (#11) üzenetére

nandon
(tag)

Bocs... arra már nem is figyeltem. :R
A 82W sokkolt! :D

[ Szerkesztve ]

RISC86 Power

(#19) VaniliásRönk válasza Oliverda (#17) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Tucatszor leírtam már, valamiért amit az AMD/ATi csinál az mindig sz*r, a kék meg a zöld meg akármit csinál az istencsászár, ez már csak így megy. :D

#18 nandon: No problemo. :D

#20 toldy: Ezzel mi a baj? :))

[ Szerkesztve ]

(#20) toldy

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Az Intel ezekkel a húzásokkal egyre kevésbé szimpatikus, ha lesz egy jó ITX lap AMD alá akkor pattanok is, nekem elég az a teljesítmény amit egy Athlon II X4 600e nyújt.

Bár az a H57-es ITX lap ;]

[ Szerkesztve ]

Az élet nem habostorta. / Hírdetéseim : http://href.hu/x/hn43

(#21) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"de várhatóan 100 dollárral lesznek drágábbak a hagyományos verzióknál."
Ez eléggé rofl kategória, tényleg visszavették a feszt meg az órajelet? ;]

Milyennapvan?

(#22) VaniliásRönk válasza D1Rect (#21) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Az egy dolog, hogy a feszültséget csökkentik (azt muszáj :)) ), de hogy az órajelet is, na az a LOL. :D Az meg, hogy erre a névben semmi sem utal, az a vevő szándékos félrevezetése, dehát mit is várjunk tőlük? ;]
Egyébként a végét már el sem olvastam, szóval 100 dodó sáp ezért? :DDD Zintel wazzeg. :C

[ Szerkesztve ]

(#23) WD40

WD40
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hogy mivan? 95W helyett az, hogy 82W és -266MHz egyenlő +100dollár? Ennyibe kerül ez a remek "energiatakarékos módszer"? Megéri a hülyének is.
Köszönjük. Majd értesítjük. :N

(#24) Laci_a_Paci

Laci_a_Paci
(kvázi-tag)

Sztem teljesen jó a 3 Ghzes példánynál ez a 95 TDW, már várom mikor lesz 3 Ghz felett igazi energiatakarékos procesz :D

(#25) Antibazsi

Antibazsi
(fanatikus tag)

Az i7 860s szinte a többi Lynnfield lapkás proci megjelenése óta kapható Magyarországon is. árgépen 6000ft-al drágább mint a sima 860s, már egy ideje szemezgetek vele. :)
De lehet,h kamu? még jobban nem érdeklődtem utána.
mod: árgépen stimmel a típus és a paraméterek,csak éppen a forgalmazó oldalán nincs már sehol. :(((

[ Szerkesztve ]

Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/ckBgsUO

(#26) KicsiUbul válasza WD40 (#23) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

tudom mit vagytok úgy oda. 4-5 év alatt behozza a villanyszámlán. :))

Azt hiszem továbbra is maradok az AMD nél. Ha összejön a pénz jöhet a 965BE ;]

Értem én... / Szakmai kérdésre használd a topikot!

(#27) Polemius

Polemius
(tag)

Csak azt látnám végre, hogy a hazai kiskerekben is lemennek végre az árak. Mert azok a fél éve folyamatosan erősödő forint és csökkenő beszerzési árak ellenére nem nagyon akarnak mozdulni. :(

(#28) szki válasza Polemius (#27) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Karácsonyig ne számíts nagy áresőre.

Az AMD C3-as 945 BE 95W, és 3 GHz jól hangzik! Pláne, ha 30000 Ft lenne az ára. És persze egyből 4,0 GHz-re rántanám :DDD

[ Szerkesztve ]

(#29) VaniliásRönk válasza szki (#28) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

De utána se. :D

(#30) Abu85 válasza Antibazsi (#25) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A partnerek régóta tudják, hogy jönnek, de se árat se megjelenési dátumot nem tudnak. :)

(#31) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hmm. A 955 és 965 egy árban volt eddig? Mind1, azért az a tizenvalahány ezer nem kevés az amúgy is csak 40-45k-s árból... :Y

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#32) laxus

laxus
(újonc)

na ezzel az árral már egész jó vétel Phenom II. Ha itthon is lemegy az ára akkor 13k-val olcsóbban meglehet venni a 955 be-t, és az már nem kevés egy 41k-s procin :C

[ Szerkesztve ]

(#33) Killing válasza VaniliásRönk (#19) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ami zöld az mindig szar. :U

[ Szerkesztve ]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#34) szki válasza szki (#28) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Na ezt benéztem, mert a 945 nem is BE. Mindegy "FSB" emeléssel biztos jó lesz ez a C3 steppinges cpu.

(#35) schwanz

schwanz
(kvázi-tag)

Kijöhetne már a 250e is, elvégre a 65 nm-es Athlon is eljutott 45 wattal 2,6 GHz-ig, szóval ez a 240e nem tűnik akkor a dobásnak még akkor se, ha persze jóval gyorsabb.

Szvázi tag

(#36) VaniliásRönk válasza Killing (#33) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Egy libatenyésztő évtizedes tapasztalata szól belőled? :DDD

(#37) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az Intel mikor veszi már a lapot?

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#38) Oliverda válasza aram01 (#37) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A lapot neked kellene venni. Lehetőleg félévente újat új foglalattal. :D

(#39) Daveedka válasza bsh (#6) üzenetére

Daveedka
(tag)

nem, a 87-ről 69-re, vkiknek azért ennyi csökkentés is számít, mint pl nekem, aki nem tud százezreket gépre költeni :)

(#40) VaniliásRönk válasza Oliverda (#38) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Vajon az ASRock piacra dob majd valami i7Upgrade deszkát? :D

(#41) Gyuri27 válasza Daveedka (#39) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Akinek nincs pénz tudjon olvasni. Itt a ph-n nem csak tuning totyikok és hsz-k vannak. Ha neked a fogyasztás és nem a teljesitmény a fontos akkor szépen alul feszelsz. Hoppá máris megvan a spór. Egy filléredbe sem került. ;)

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#42) Zso2 válasza VaniliásRönk (#19) üzenetére

Zso2
(őstag)

Ezt pon te mondod? Nézzd már meg a topicot, végighánnyátok az Intelt.. az AMd-s hírben meg agyon dicsérítek a cpu-kat a fogyasztás miatt, nem is értem miért... az amd nem vesz vissza órajelet ,mert már így is "lassú" , viszont 4 annyi cachel tud csak bepréselni. Ha annyit rakna bele,mint kellen ott aztán lennekazánfogyasztás. Ezt nem mint Intel"fan" írom,hanem csak végigolvastam a topicot :)

[ Szerkesztve ]

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#43) VaniliásRönk válasza Zso2 (#42) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Persze, a cache, ezek után inkább nem mondom meg, hogy mint mi irkálsz ide, mert nem tetszene, neked sem, meg a modoknak sem. :D

(#44) Oliverda válasza Zso2 (#42) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"viszont 4 annyi cachel tud csak bepréselni. Ha annyit rakna bele,mint kellen ott aztán lennekazánfogyasztás."

Ha jól fordítottam le magyarra amit írtál akkor te azt hiszed hogy a cache mérete olyan sokat számít a fogyasztásnál. Ki kell ábrándítsalak mivel a cache-hez felhasznált SRAM cellák a CPU fogyasztásának csak töredékét teszik ki. Ergo viszonylag baromi keveset fogyasztanak a többi egységhez képest.

Amúgy pedig számolgathatnál is egy kicsit.

i5/i7:

4x64KB L1
4x256KB L2
1x8MB L3

=9472KB össz. cache

Phenom II X4:

4x128KB L1
4x512KB L2
1x6MB L3

=8704 KB össz. cache

Nem tudom hogy hol van itt a negyed annyi cache... :U

[ Szerkesztve ]

(#45) D1Rect válasza Zso2 (#42) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem az a baj, hogy csökkentették a fogyasztást, hanem, hogy emellett az órajelet is visszavették, és ezért kérnek +100 dodót. Ez a baj. :U

Milyennapvan?

(#46) Zso2 válasza Oliverda (#44) üzenetére

Zso2
(őstag)

Nem a Phenom II X4 -re hanem az "energiatakarékos" procikra gondoltam ugyeau e jelzésűek ,mint pl az utolsó cikk a 400-és 405e, mer ugye a fogysztást hurrogtátok... és arra mutattam rá ,hogy AMd-bácsi se tud csodát a semmiből csakis "leépítéssel".
De látom megint beindúl a védőgépezet Oliverda és Vanilliarönk elkötelezett AMd védőügyvédek személyében.. :)

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#47) Zso2 válasza D1Rect (#45) üzenetére

Zso2
(őstag)

neked is csak azt tudom mondani a másik oldalon sincs energiatakarékosság kompromisszum nélkül...

(#48) VaniliásRönk válasza Zso2 (#47) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

De nincs ám. Ez csak délibáb, nehogy megtévesszen. :DDD

#49 Zso2: Szépen megkérlek, hogy távozz, mivel ez egy...

:R

[ Szerkesztve ]

(#49) Zso2 válasza VaniliásRönk (#48) üzenetére

Zso2
(őstag)

és hogy kerűlt le a 65 tdp osztályba? Na hogy ? Levették 700Mhz-et voala 955ből 905e :D és nem 100-200 at mint az intel hanem 500-700 akat , ez nem ugyanaz? ebből indult ki a morgolódás..

[ Szerkesztve ]

(#50) Oliverda válasza Zso2 (#46) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, Zso2 esti meséje katalizálta ami Andersen nyomdokaiba is eredhetne akár. :D

A kedvedért leírom újra.

"A cache területarányosan az egyik legkisebb fogyasztó, ha nem a legkisebb. Ugyanis minden órajelre legfeljebb egy-egy soron van találat, a sokból."

Mondjuk ha annyira ragaszkodsz a hülyeségedhez akkor vess erre egy pillantást:

AMD Phenom™ II X4 905e - 65W TDP és ott a 6MB L3 is ;)

Mutatok Intel-t is ha az jobban tetszik:

Intel® Core™2 Duo E8200 - 2.66GHz, 6MB L2, 65W TDP

Intel® Core™2 Duo E7300 - 2.66GHz, 3MB L2, 65W TDP

Ilyen "sokat" számít a cache mérete a fogyasztásnál. ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.