Igazán csinálhatták volna passzívra. A tápcsatlakozókat is jobban átgondolhatták volna.
Elírás
"AGP csatolóval felszerelt Sapphire Radeon HD 4850 512 MB..." ott nem 4650 akart lenni?
[ Szerkesztve ]
http://db.tt/RcvuahpV

Igazán csinálhatták volna passzívra. A tápcsatlakozókat is jobban átgondolhatták volna.
Elírás
"AGP csatolóval felszerelt Sapphire Radeon HD 4850 512 MB..." ott nem 4650 akart lenni?
[ Szerkesztve ]
http://db.tt/RcvuahpV
a felső kép alatt rossz a szöveg (4850 van odaírva. én meg néztem hogy ilyen hűtő 4850-en?
)
na mindegy. el kéne törni annak a kezét, aki ilyen hűtőt rak bármire is
cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

Ezt csak a profit miatt csinálják. Még van pár elvetemült aki ilyeneket vesz AGP-be ,aztán amikor már csak belátják ,hogy váltani kell PCI-E-re megint venniük kell VGA-t, ezt meg dobhatják a kukába.
[ Szerkesztve ]
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.
Akinek kell, az megveszi, nem nagyon van konkurencia, mit szépítsenek...
Persze nekem sem tettszik a kis venti, meg az odavágott tápcsati.
PC-STYLE.hu

Én egy 512mb-osat szívesen látnék a régebbi gépemben az x1650 helyett, de túl nagy felárat kérnek az agp-ért, plusz ha már vennék vga-t, akkor inkább az erősebb gépben cserélném le a HD4670-et.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

Úgy látszik még mindíg van elég ddr2-es ramchip...
A hűtő meg inkább a 8500LE-men menne el.
De legalább kiadják, és aki kényszert érez a vásárlásra, az megteheti.
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

Komolyan nem értem miért?! Lassan de biztosan ezek a rendszerek nyugdíjba vonulnak. Szerintem ez felesleges,de hát ők tudják, vagy ők sem?
Füge
A lényeg a "lassan", ha most van egy kb elmegy géped is kihal belőle a vga, tudsz venni bele egy újat és nem az aprók közt kell guberálnod. Persze ettől még nem éri meg különösebben, de mi éri meg a számítástechnikában ?! 
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

Én csak azt nem értem, ott a még régebbi PCI, arra miért nem gyártanak ilyet? Vagy esetleg ISA buszra? Tuti van még pár működőképes 486-os a világon. 
hát nemtudom, szerintem már nem sok értelme van az AGP-nek 
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
Ha már régi gépekbe szánják, akkor a tápcsati miért ilyen? Jóeséllyel a táp sem friss azokban a gépekben, így átalakítózgatni kell... inkább raktak volna rá egy sima 4 tűst.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Jó kis kártya.
Amúgy emlékszem mikor jött a PCI-E csatlakozós kártyák akkor mindenki lehurrogta az AGP-t hogy úgy is ki hal 1 éven belül meg minden ahhoz képest hol tartunk? Már 5 év telt ez az olyan és ahhoz hasonló kijelentések óta és még mindig él, és adják ki az újabbnál újabb kártyákat 
Kezd iPon szint lenni...

Szvsz a régebbi procik már nem is tugják kihajtani.
VIGYORRRGAZMUS.....

Ócska szar az AGP. Érintkezési hibája van állandóan, a Windows kék halált nálam ez okozta, amíg ki nem vágtam.
Üdvözlettel: LámaZ
Szvsz az inkább user error semmint AGP error
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
A 8x-es AGP még mindig elég gyors egy komolyabb GPU kiszolgálásához. Az általad említett ISA és PCI buszok viszont nem.
De gondolom ez a Sapphire féle HD4650-es se fog futni minden chipsettel. Már hetek óta próbálok egy HD3850-est beizzítani két dual socket-A lapban, de a 3D gyorsítás sosem akar működni, ha mindkét processzor jelen van.

Mondasz valamit, teljesen igzad van. Mondjuk biztos adnak hozzá átalakítót, de akkor is.
Valőszínüleg az ára is borsos lesz, akkor meg pláne nem veszi meg senki ezt a szériát!
Füge

"melyek nyolcszoros AGP csatolóval rendelkeznek."
Azért még jó, hogy nem pl négyszeres, vagy kétszeres.... 
"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

Hűtőcsere után még talán. Vagy inkább legyen teljesen passzív.
:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

Pfff micsoda mákdaráló van ezeken, gondolom silent ![;]](/dl/s/v1.gif)
.::www.megadanceradio.hu::.

körbenéztem a pcx.hu-n, ezek szerint nemcsak a Sapphire, hanem az XFX is kiad AGP-s 4650-t
http://www.pcx.hu/termek/xfx-4650-1gb-ddr2-agp-hd-465x-zpf2--39987
21088 HUF
az ipon.hu-n is már megjelentek az első ilyen kártyák:
SAPPHIRE HD4650 512MB AGP 18675HUF
XFX HD4650 1GB DDR2 AGP 20921HUF
GIGABYTE GV-R465D2-1GI HD4650 1GB AGP 21294 HUF
ASUS AH4650/DI/1GD2 PCIE 22388HUF

Nincs sok értelmük. 
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
nem silent, de olcsó - mármint a hűtő a gyártónak... az agps-s ár ma már nem kedvező
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
DDR2
![;]](/dl/s/v1.gif)
Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

Nagyon-nagyon a végét járja már ez a dolog. Remélem nem még egy utolsó előtti próbálkozás ezzel.
Soirée...

Bizony. Én is a jó, öreg floppy-csatlakozót raktam volna rá.
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Én idén év elején cseréltem le a régi AGP-s konfigomat, amiben egy x800 xt pe duruzsolt. Tökéletesen vitt minden játékot, ami hajlandó volt elindulni SM 2.0-val. Nem kell tehát annyira temetni ezeket a gépeket! Sok embernek nem a max grafika számít, hanem hogy tudjon játszani kedvenc játékaival. És erre egy régebbi gépen is lehetősége van.
512Mb vagy akár 1GB DDR2
csak gratulálni tudok annak aki ezt megveszi. GTAIV edition 

Az meg azért nem lenne jó, mert ugye 1 db van a tápon belőle, az meg ugye rá van dugva a floppy meghajtóra, mivel régi gépről beszélünk... 
"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

nemis gondolnátok mennyi embernek van még mindig agp-s gépe.azért mert itt mindenkinek futja újra mindig vagy késztetést érez hogy a legújjabb játékokkal tolja mindig attól még sokaknak bőven jó a régi kis gépük néha egy kis játékra és nem a crysisra kell itt gondolni
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
van még jobb is a 9400 2Gb DDR2
Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!
Hát elég szomorú, hogy ha AGP, akkor már DDR2. Nagyon régen láttam (g)DDR3-as AGP-s kártyát. 
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario
A 4650 pcie-ben is ddr2 .
Az élet kegyetlen .
Ja tudom, hogy az a referencia. Az a bajom, hogy utóbbi jópár évben csak a DDR2-es kártyákat adták ki AGP-re.
(#34) Daveedka: Ámen.
[ Szerkesztve ]
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario
az ilyen agp-s híreknél mindig el kell mondanom, hogy léteznek félig erős agp-s konfigok, elég, ha az asrock öszvér megoldásaira gondolunk. nekem is van egy ilyen félig szétszedett, pihenő konfigom, amiben egy x2 6400+ csücsült. agp-s. és van hozzá kb. 100k-ért vásárolt legális oem progi. (win xp, office xp.)
és azt valószínű még 1x életre fogom kelteni, pont jó lesz bele egy ilyen kari, mert az agp-s gecube x1950xt, (hajaj de nehezen szereztem be anno...), már nincs meg. és egy ilyen vga cserét még bőven elbír az oem, még aktiválási, telefonos sírás-rívás sem kell a microsoft-os néninél.
ezt azoknak írtam, akik az agp-s konfigomat a kukába akarják dobatni velünk, azzal, hogy olcsóbb váltani. (mindamellet persze, hogy jobbak, gazdaságosabbak, az újabb gépeim persze, hogy pcie-sek.) de vannak, akinek nincs 2-3-4 gépük, hanem csak egy, legál progikkal, pl. kb. 2 éve vette valamilyen dual core cpu-val, egy 1600 pro vga-val. annak miért ne lenne ez jó???
nem. egyesek szerint ki kell dobni a kukába, vegyen új gépet, új progikat, stb... azt a warezolós, nem gondolkozós mindneteket, irgumburgum!

[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
meg mindig kepesek kiadni AGP-s kartyakat, hihetetlen.
ugyanigy soha nemfogunk megszabdulni a floppycsatito, az ATA-tol, a parhuzamos porttol, mert mindig lesz egy gyarto, aki fontosnak iteli ezekat az interface-eket raultetni az alaplapokra.
sebaj, majd remlem lesz ATA33-s 4 retegu blu ray iro is 
[ Szerkesztve ]
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!
3850 ddr3-as, 1950 pro ddr3-as volt, 2600 xt is ddr3-as, 3650 is van ddr3-mal . Adott ki ilyen agp-s kártyát az xfx asus, giga is, már ez a sapphire is kapható .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
képzeld el, nekem pont az kéne a htpc-be. mivel az alaplapon csak 3 sata van: az egyik kell a rendszerwinyónak, a másik kettő ki van hozva a ház tetejére, hogy tudjak hotswap szerűen hdd to hdd másolni. így csak ide van szabadon, amin a pio dvd lóg. és oda jó lenne egy újszerű, gyors, ide bluray....
nah, erre mit lépsz? (tudom, cseréljek lapot, mint ahogy az agp-ket is el kell dobni....)
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Vegyél SATA kártyát.
Si vis pacem, para bellum.
na, igen. egy 3850-es lehet, hogy gyorsabb, mint ez, hiába 4000-es sorozat...
így akinek ilyen kell, lehet, hogy jobb alternatíva. 

tudom majd jön a megkövezés, de lenne egy kérdésem. Jelenleg szépen megy (5 és fél éve) az nf7 2.0 alaplap barton 2800+ procival, dual 1 gb memóriával és leadtek 6600 gt kártyával. A régi kedvenc gammáim mennek szépen. Ha egy ilyenre cserélném a 6600gt, lenne javulás?
Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
Soros portot kihagytad. 
Bár gondolom ez szándékos. Épp most állok neki programozni egy gépet amiben közel húsz soros port van. Vadiúj, Core2, meg minden... ;) De rá van aggatva sokmillió pénz értékű műszer, kamerásrendszer, szervóvezérlők, datamatrix olvasók, stb... amelyekkel többynire csak soros porton lehet / érdemes beszélgetni.
na, persze... 
nem fér el. 2 x leadtek, 1 x 8400 gs, és a pcie1x-be már be van tervezve egy xonar...) 
de nem rossz gondolat, valamiért az ilyen alaplapi bővítéseket mindig kihagyom a képletből. és hátul még van egy, az alaplapi 3 sata-tól független esatam-m is....
[ Szerkesztve ]
Nem a 9500GT 1.5GBDDR2 Farc Cry 2 Edition-ra gondolsz?
Nem semmi...
Nem hiszem egyébként hogy ennek a gpu-nak nagy érvágás a ddr2 .
Az élet kegyetlen .
Na és ott van a HIS megoldása, ami HD4670 már nem is 50-es GDDR3-as 1GB memóval és AGP-s és ráadásként full-extrás IceQ-s.
HIS HD 4670 IceQ Native HDMI 1GB (128bit) DDR3 AGP 
Jaj de csak a mod idő lejárt ![;]](/dl/s/v1.gif)
ha csak ra akarsz masolni a htpc-re, akkor eleg lehet egy external sata is. maris van egy a blu ray nek.
ha a htpc-t hasznalod vezerolnek, es a ket external sata kozott akarsz masolni, akkor az mar nem htpc. kosd a hdd-ket asztali gepbe, v ahogy emlitettek vegyel sata kartyat. (vagy kosd ossze az asztalidat a htpc-vel gigabittel, es akkor maris 2 satad szabdul fel)
nemkene eletben hagyni az elavult lassu szabvanyokat.
mod: (#43) akosf :
a soros portot termeszetesen dirket, arra szukseg van, es szukseg is lesz.
[ Szerkesztve ]
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!
Azért örvendetes, hogy gondolnak az AGP-sekre. Azért nem hiszem, hogy akkora plusz profit lenne a gyártóknak AGP-re fejleszteni, de valamennyi biztos van benne.
Nem is tudom, mekkora lehet a legvadabb gép, amit még AGP-vel össze lehet rittyenteni? Csak kíváncsi lennék, hogy az újabbnál újabb AGP-s vga-kat mihez lehet megvásárolni. Mert nem hiszem, hogy jelentős gyorsulást hoznának. De inkább nem szólok semmit, mert nincs tapasztalatom ilyen téren.