Kép? Mondjuk már a leírás alapján beleszerettem
Egy 24-est muszáj beszereznem, csak azt nem tudom miből. EIZO 
Ja már látom...
[ Szerkesztve ]
Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

Kép? Mondjuk már a leírás alapján beleszerettem
Egy 24-est muszáj beszereznem, csak azt nem tudom miből. EIZO 
Ja már látom...
[ Szerkesztve ]
Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

dell 2407... alap
ezek az eizok bitang jók, csak méreg drágák, nem asztalra valók 
A vér nem válik VAZZE!™
27-es de jó lenne, 7,5 centi plussz, ide vele. 150et adok érte. 
gyúrunk vazze

Eizo ide, vagy oda, irreális az áruk.
Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

Kiváló moncsik.
Csak ennyit tudok mondani. 

egyáltalán nem irreális. mint mondtam vala, nem otthoni felhasználásra vannak tervezve.
A vér nem válik VAZZE!™
brutális az biztos
de inkább egy 30"-os Cinema Display 
True Success is Blonde

A válaszidők miatt ezek "csak" tervezésre jók? Mi van a filmekkel és játékokkal ebben az esetben?
BF2: [HUN]Chrys00; BF3: [ThoR] Chrys_HUN

nekem is 16 ms, semmi gond nincs a filmekkel, játékokkal emiatt

Akkor sem rohanok ezeket megvenni 
BF2: [HUN]Chrys00; BF3: [ThoR] Chrys_HUN

Van piacon jó pár lassabb monitor is, csak nem verik nagy dobra a 20msecet, mindenhol a 12-őt írják. Ez 6/16-os, és mivel nem TN, hanem valószínüleg S-IPS, nem is lehet közvetlenül összehasonlítani.
Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

Hát az EIZO nem sz@rr@l gurigázik, ez meg is látszik a monitorok árain.
Viszont nagyon jól néznek ki, és a feature-listájuk sem gyenge.
Eladó cuccok: http://href.hu/x/bl37
24"-os Acer 73-ért inkább... 
A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.
gondolom Tn+film panellal
mva panelosom volt korábban és hát visszasírom amikor ránézek a mostani Tn+film-re 
True Success is Blonde

Ja, TN panel rulzik... 
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
Most olvasom, hogy még DVI sincs rajta... Na akkor mégis inkább ez 
A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

Szuper moncsik szuper aron szep kulsovel,de inkabb akkor vennek 2x 24" Dellt! jobban megerne.

No, aki grádienseket akar nézni, már is rohanhat a boltba! 
Egyébként, én csak azt nem értem, hogy ha már profi kategória, miért titkolják, hogy IPS vagy xVA panel? 
Ócskák...
(Mindig elpityeredek az Eizo-s hírek kapcsán.)

Tényleg nem otthonra valók.
De nagyon odab@asznak!
Különösen az áruk!
De aki 24 órából 25-öt monitort néz nagy felbontásban, annak megéri...

Teccik, csak az ár nem 
My Little Purple Pony's Friend The Clever Green Tree

végre nem vmi szar Tn+film 
16-ms meg csak tn-ben szar többi tibusban sokal jobb 
Okos Vok.
"Kontrasztarányuk 850:1"
Nemrég még 1200:1 volt a 24-es Eizo. Mi történt, panel típust váltottak?
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

Vagy csak rápirítottak a marketingesekre, hogy ne kamuzzanak annyit ![;]](/dl/s/v1.gif)
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

Nem tudom, de valódi pro grafikus monitoroknál eleve nem divat annyira a kontrasztarányra gyúrni. Az a gagyi szegmens versenyszáma. Pl. lehet, hogy egy pró monitornál nem tartják elfogadhatónak, ha a magasabb kontrasz beállításoknál elszineződik a fehér.
[ Szerkesztve ]

... ha harc, hát legyen harc...én 160-t adok érte :-)
A viccet félretéve, ténlyeg jó kis monitorok....csak az áruk. Szívesen dolgoznék ilyen monitorok társaságában, ha már otthonra kevésbé megfizethető.
Üdv:T.

Nagyon jó monitorok grafikus munkára!!!
Otthonra Dell 2407 a legjobb választás, én is épp most akarok beruházni egyre 
[ Szerkesztve ]
Nem mondtam, hogy a kontrasztra kellene gyúrni, csak azt furcsállottam, hogy az előző két generáció 1000:1 ill. 1200:1 kontrasztjai után visszalépésnek tűnik a 850:1. Remélhetőleg máshol van a cserének előnye is.
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
Másfél éve volt szerencsém hozzájutni egy Eizo S1910-hez. 16ms, és 8ms g2g. Nem látszik rajta. Nem húz csíkot, nem világít be a fekete, és csodás képe van.
Viszont ismerőseim körében igen népszerüek a Tn+film paneles csodamoncsik. Rossz rájuk nézni ez után. Dehát ez pont kétszer annyiba került annó, én is csak azért vettem, mert közel féláron volt......ugyanis árverésen nyeretem 5 év garival. Nagyon nem bántam meg. 
[ Szerkesztve ]
(4db) VARTA POWER 2700 mAh AA 2700 Ft!(4db) VARTA READY 2 USE 2100 mAh AA 2300 Ft!(4db) DURACELL 2650 mAh AA 2500 Ft!(4db) Varta Ready 2 use 800 mAh AAA 2200 Ft!(4db) Varta POWER 1000 mAh AAA 2200 Ft!

Nekem csak vmi néhány éves Fujitsu-m van, viszont abból PVA-s. Én is ocskának találtam melette a TN-eket amiket eddig láttam... főleg a mostaniakat, mert azok valahogy zizegnek mint állat. Szóval itt inkább az a kérdés, hogy más gyártók VA-s monitorai mellett mennyivel jobb egy ilyen a valóságban.
Az 1000:1 és 1200:1 S-PVA panelnél van, ezek viszont S-IPS-esek - ahhoz nagyon jó a 850:1! A korábbiak ilyen 4-600:1-esek voltak.
Az Eizonál is több kategória van. A kimondottan DTP-re szánt család a ColorEdge sorozat, azoknál csakis S-IPS van. A FlexScan családban S-PVA-sak és TN-esek vannak. Persze ezek is spéci Eizo-s vezérléssel rendelkeznek.
Ezek az új monitorok lényegében ColorEdge kategóriások. Nem is látok így hirtelen különbséget a két 24"-es között (27"-esből nincs ColorEdge-s). Talán csak az azokhoz adott ColorNavigator kalibrációs kiegészítő.
A range-megjelenítéssel kapcsolatban elmondanám, hogy nekem egy kisebb S-IPS-es van, és a 12 bit/komponenses feldolgozásból nem statikusan választja ki a megjelenített 24 bitet, hanem FRC-vel. (Ettől nem kell megijedni, tekintettel az apró különbségekre, és a véletlenszerű rendezésre [nem sakktáblás], pár centiről is alig látható.) Így igazából nem visszaszámolódik 16.7 milliós színű palettára a kép, hanem a 68 milliárdból választódik ki - tökéletes beosztásokkal - 16.7 millió. Azaz, gyakorlatilag bárhogy állítom a paramétereket, sosincs sávosodás! Tehát ha pl. kint van a képen egy 1 lépéses színátmenet, és összenyomom a kontrasztot, vagy a színtelítettséget, akkor is megmarad az összes lépés, csak a különbség megy össze közöttük. Szal nem csökken a színátmenet fínomsága, hanem inkább nő.
(1x már majdnem megbántam, hogy 2x annyit áldoztam rá, mint más márkákon belüli jobb típusokra, de aztán mégsem.
)
Egyébként nekem most egy Samsung 740BF 2ms-os TN panelesem van, és maximálisan elégedett vagyok a képével meg a betekintése szögével is.

Ez már csak olyan, hogy ha használnál egyszer néhány napig vmi jó monitort, valószínűleg utána nem lennél vele elégedett. Amúgy mivel csak 17 colos, a betekintési szög probléma ott még nem annyira vészes. Na de amikor 22 col fölötti monitorokat csinálnak TN-el... Meg egyáltalán, amikor monitorokat csinálnak TN-el...
miért mindig a legigénytelenebb variánsnak kell győznie...
[ Szerkesztve ]

Azért ne felejtsük el, hogy a TN panel előállítása sokkal olcsóbb, ezért olcsóbbak az ilyen monitorok. Nem csak annyi, hogy ez jobb képet ad, ezért kétszer drágábban adjuk.
Meg azt se, hogy pár évvel ezelőtt igen agresszív árpolitikával biztosították be magukat a TN panelgyártók, hogy ne tűnjenek el az idő homályában... Magyarán egészen minimális árréssel adták. A vevők ráharaptak, így szépen felfutott a gyártás, miáltal tovább csökkent az előállítási költség.
Ha csak a fejlettebb panelok lennének a piacon, ezek gyártói erősebb árversenyre lennének kényszerítve... Most az van, hogy van az olcsó kategória a TN-nel, és a "prémium" a többivel. Egy ügyes marketinges sem tudna jobbat kitalálni az utóbbiak árszintjénak elfogadtatására.
Még szerencse, hogy az LCD-TV-knél 32"-től már nincs TN. (Csak el ne kiabáljam.) Érdekes, a kisebb márkák így is tudják ~150 körül adni. (Oké, talán nem a 7. v. 8. generációs panellel, hanem "csak" 6., miközben a monitorokban meg ilyen 4-5. gen. van.)
Hát az árakból ítélve akkor nem sok átlag usernek van "jó" monitora... Szerintem semmi baj ezekkel a panelekkel, mindegyik fajtából láttam már jót meg rosszabbat is. Azért mert valaminél van jobb meg drágább, még ez is lehet jó...

Egyszerűen eleve ez a legolcsóbb paneltípus, és a legtöbb vásárló árérzékeny: "ez is ad képet, jónak tűnik, akkor ezt vesszük". Sokan ácsingóznak a Ferrarira, aztán vesznek egy Suzukit vagy Skodát 
Hát, ha téged nem zavar, hogy mindig csak a veled pont szemben lévő részt látod pont úgy, ahogy kellene, attól a ponttól távolodva (főleg felfelé-lefelé) sötétedik-világosodik, és ha kicsit is elmozdulsz (főleg ugyancsak felfelé-lefelé), ez a pont megy veled (a mérettel egyre feltűnőbb, illetve zavaróbb a dolog). Vagy hogy csak 18 bites a penel, és a többit egyfajta sakktáblás villogtatással éri el, ami adott esetben valamilyen irányban úszni látszik. Vagy hogy nem olyan szép szórt fényt ad a kép, hanem vakít. Meg hát a színei sem olyan szépek. Ja, arról nem is beszélve, hogy ez nem kimondottan világos szobában világít a fekete is...
Az áruk miatt "közkedvelt" TN-es típusok miatt örvendenek közutálatnak is egyben az LCD monitorok (mert a legtöbben ilyennel találkoznak). Pedig a jobb panelosak képe sokkal közelebb áll a CRT-hez (leszámítva, hogy az LCD sokkal élesebb).
Ha korábban nemet mondtak volna az emberek a TN-re, most jóval olcsóbban lenne a többi. (Amúgy most ne az Eizo áraiból indulj ki, ennél azért sokkal olcsóbban is vannak nem-TN-es monitorok.)
[ Szerkesztve ]

"Hát az árakból ítélve akkor nem sok átlag usernek van "jó" monitora..."
Hát igen, egy VA-s 19-es 80e-100e Ft. De ez már csak a szokásos módi manapság... Elöntünk mindent trágyával, had egye a jó nép. Igaz, hogy 5%-al drágábban már adhatnánk viszonylag normálisat ugyan ekkora mennyiségben, de az úgy nem elég bóvli fos, szóval azt inkább fenntartjuk egy szűk rétegnek (gazdagabbaknak ill. vizuálisan igényesebbeknek, ja és 2x drágábban). Állandóan ez a vége... erre céloztam azzal, hogy állandóan a gyérebb technológia győz az élenlévők közt.
Hát ja, ez csak arra jó, hogy az egyéb panelesek drágábbak, mint lehetnének.
Ha nem lenne már TN a piacon, akkor is meglenne az olcsó és a drága kategória, csak akkor másra fognák az árkülönbözetet. Így működik a marketing. Asszem ezt hívják piac-szegmentásnak.

Nekem egy Eizo FlexScan L675-ös van 11781 órával, és se egy pixel hiba, se egy helytelen működés, vagy bármilyen anomália, és a színei azok valami frenetikusak. Igaz, hogy a válaszideje nem túl jó a játékokban, de filmre, dtp-re, általános felhasználásra egyszerűen kiváló. Pedig volt már mellette Samsung több féle, Belinea Artistline, FSC 3 féle, és egyik sem közelítette meg sem.
-- <<{{[[ .. ]]}}>> --

Évek óta várok egy jó monitorra a 17" CRT-mmel (1280@85Hz). Rossz nézni ezt a rakás szar TN-eset. Nagyon valószínű, hogy ez az SX2461W lesz az utód.
Játék alatt meg max megvan a motion blur, és még a videokártyát sem terheli. :]
[ Szerkesztve ]
A Dropbox tárhely kimaxolása 16 GB-ra >> http://tinyurl.com/dropbox16

(a 24 colos kerek 300 bruttó a users.hu-nál rendelésre)
[ Szerkesztve ]
A Dropbox tárhely kimaxolása 16 GB-ra >> http://tinyurl.com/dropbox16

Hát azt hittem még egy-két hónappal ezelőtt, hogy megvettem álmaim legjobb monitorát, egy EIZO (mivel mindig is ez a márka volt az asztalomon 1993-óta CRT-ből!) - FlexScan S2231W típusút - de tévedtem. Most, hogy egy ismerősömnél megismerkedhettem ezzel a SX2461W-vel, nagyon elbizonytalanodtam, hogy mikor, és melyik monitort vegyem, mivel ezek az EIZO-k valami fanatikus erővel törnek előre technikailag. Egyre jobbak és jobbak, otthon viszont, csak a pénztárcám szabhat határt, ha mindig is követném a minőséget. Látva ezt a monitort is, biztos lesz még jobb a jövőben, de - mint egy éhes ember - szívesen látnám az asztalomon.
Ha komoly grafikai/színbontási munkát akar végezni az ember, bíznia kell monitorában, és ez megfizethetetlen. Számomra mindig is az EIZO biztosította a hitelességet, a megbízhatóságot, ezért se tudok megválni még a néhai EIZO CRT-ktől sem, viszont raktározásra nem rendezkedtem be. Lehet, hogy paranoiás vagyok és üldözési mániám van ezek iránt az EIZO bármely monitorai iránt, de sohasem bántam meg, s ha bármikor bekapcsoltam, bízhattam a tökéletes (értsd bármely technikai) működésében.
Sokszor elcsodálkozom és elmosolyodom - olvasgatva -, hogy némely emberek, minél olcsóbban próbálnak kicsikarni a lehetetlent "monitoraikból" - nem értve az aggodalmaskodásaikat.
Ha valami jó - már megtanulhattuk -, azt meg kell fizetni, hazavinni és élvezni, hogy kreativitásunknak - amit várhatunk tőle - nem szabhat határt!
[ Szerkesztve ]
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu