Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

vontó külső? Hát szerintem meg borzsaszto csunya.

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#2) Picturemaker

Picturemaker
(senior tag)

A 75-300 nagyon-nagyon túlárazott!

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#3) zazahoho válasza Silentfrog (#1) üzenetére

zazahoho
(őstag)

ez nem vontó ,hanem rontó külső mármint szemet rontóan ronda :DDD
és szerintem nem is lehet kényelmes a használata :(

[ Szerkesztve ]

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#4) FEDman

FEDman
(őstag)

Ez a 75-300 túlárazott és fényerőtlen, egyszerűen érthetetlen. :(

(#5) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Ez az ár nem valami elírás? Ennyiért már fix f2.8-as teléket lehet tükrösökre kapni.
Egyébként pedig két újabb dögunalmas üveget sikerült kidobni. Mikor jönnek már azok a fixek? Tavaszra is be volt ígérve valami 14mm-es m43 fix, és még most sincsen sehol. Már-már olyan sejtésem van, hogy ez a palacsinta projekt bedől, alapobiból még nagy nehezen sikerült összehozni, de más gyújtótávokon nem lehet erre a rendszerre megoldani.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#6) ROBOTER

ROBOTER
(őstag)

A cikk végén nem 5.6 hanem 6.7. A hivatalos bejelentésben is rosszul van írva természetesen.

(#7) FEDman válasza Ijk (#5) üzenetére

FEDman
(őstag)

A 14/2,5 az Pana obi és hamarosan érkezik a végleges bejelentés. Legkésőbb a photokinára meglesz.

(#8) rumos14 válasza ROBOTER (#6) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a dpreview is hol 5.6-ot ír, hol 6.7-et. az obin magán 6.7 van, szóval... szóval az nagyon kevés!

(#9) eclipse006

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Az igen, jó drágák, főleg a teleobi :Y

https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

(#10) ROBOTER válasza rumos14 (#8) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Az Olympus bejelentése van elrontva, és sokan elolvasás nélkül átvették.

(#11) Mercutio_ válasza Ijk (#5) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Nem-e?
Na és a Pana 20/1.7 az smafu? :D

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#12) Ijk válasza Mercutio_ (#11) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Mert szerinted az nem alapobi?
Egyébként is tárgytalanná válik, ha végre-valahára kijön a 14-es.

(#13) MLaca válasza ROBOTER (#6) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

javítottam, láttam már rumor oldalakon fotót az obiról, csak nem voltam biztos benne, hogy valóban az lesz-e, így a hivatalos bejelentést vettem alapul a fényérték megjelölésénél.

http://mlzphoto.blog.hu/

(#14) MLaca válasza Ijk (#5) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

az e-p1 megjelenése óta azt papolom a magyar képviseletnek is, hogy nem drága gagyizoomok kellenek, főleg nem ilyen fényerőtlenek, hanem pici (pancake), fényerős (szub F2.8), fix obik. ez lenne a lényege ennek a m4/3-nak, de nem tudok vágottszemű aggyal gondolkozni. az tuti, hogy ebből a 75-300-ból egy darabot nem fognak eladni. féláron sem. gondoljatok bele, ez kisfilmesre számítva F11-es véget jelent! F8-as tükörobit veszek, ami valós 600 mm-es (tehát ezen 1200 mm-es látószöget kapok) negyedáron.

(#15) FEDman válasza MLaca (#14) üzenetére

FEDman
(őstag)

Túl sokat nem kell majd bajlódni az eladási statisztikákkal, nagyjából belőtted az eladási számait. :DDD

(#16) MLaca válasza FEDman (#15) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

érdemes megnézni itta poll eredményét, asszem eléggé reprezentatív.

(#17) FEDman válasza MLaca (#16) üzenetére

FEDman
(őstag)

Láttam, az elsők között húztam be egy elégedetlent. :DDD

(#18) lujó55

lujó55
(őstag)

Elolvastam a cikket. Hidegen hagy a cucc. Ennyiért ez tényleg nem számít jó vételnek... :(

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#19) Messer22 válasza MLaca (#16) üzenetére

Messer22
(senior tag)

HI
részemről -
kicsi, olcsó fixeket a népnek! meg egy m14-54-et!

Messer Eladó EVF GF1/GF2 gépekhez

(#20) nesa válasza MLaca (#14) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Az F11 hogy jon ki :U

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#21) Messer22 válasza nesa (#20) üzenetére

Messer22
(senior tag)

HI
lehet hogy nem jól tudom, de mintha mélységélesség szempontjából 2 blende lenne a különbség FF és 4/3 között, tehát a 6.8 az FF-en F11 nek felel meg.

(#22) FEDman válasza Messer22 (#21) üzenetére

FEDman
(őstag)

5,6-nál lenne f11, itt valójában még rosszabb kb fél FÉ-vel. :)

(#23) nord_ válasza MLaca (#14) üzenetére

nord_
(őstag)

Komolyan, én se értem, hogy ki a lótúrónak van szüksége olyan f/sötét obikra, amik bónuszként még a m43 előnyének, a kis méretnek is adnak egy jókora pofont...

(#24) Parci válasza nord_ (#23) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

majd rájönnek az eladási számokból. nem is értem, nem tűnt fel nekik, h a pana 20/1,7 alig kapható a bejelentése óta? :(

mindegy, pana 14/2,5 és 20/1,7 már van/lesz, még egy ütős 50/1,4 kell és egész jó lesz a helyzet. hasonlóan a sony-nak is "csak" 2 palacsintát kell még kidobnia, és ütni fog a nex sorozat.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#25) Messer22 válasza nord_ (#23) üzenetére

Messer22
(senior tag)

HI
Nem lehetséges, hogy le van osztva ki mit gyárthat?
Oly másod hegedűsként csak olcsóbb, kevésbé jó optikákat, a pana meg a prémium kategóriát?

Azt se értem, hogy a 4/3 vonalat másolja le eggyel vacakabb kivitelben az oly :(
legalább a 14-54-el meg az 50/2 kezdték volna.. :W

(#26) MLaca válasza FEDman (#22) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

még jó indulatú voltam :P

(#27) FEDman válasza Messer22 (#25) üzenetére

FEDman
(őstag)

Csodás lenne, ha leosztották volna a szerepeket, de gyakorlatilag ugyanazt az obisort csinálja meg a Pana meg az Oly mFT-re. :(

Például a most bejelentett mZD 75-300 után mindjárt itt a Lumix 100-300 :W

(#28) Messer22 válasza FEDman (#27) üzenetére

Messer22
(senior tag)

HI

A pana korábban bejelentette a saját teléjét,nem?
100-300 OIS jobban hangzik..
mondjuk a pana 14-45 --14-42 váltását se értem..
A rosszabbik verzió: oly leáll a 4/3-os standard obikkal, marad az új pro váz meg az sg shg üvegek... :F

(#29) Darkness1 válasza FEDman (#27) üzenetére

Darkness1
(fanatikus tag)

Azért sokan vannak, szerintem, akiknek használnak ilyen zoom-okat is, különösen, ha mondjuk G2/G10-ük van és nem E-P2. Én magam is egy G2/GF1 párosban gondolkodom középtávon. A gond szerintem jelenleg a kis fixek hiánya és a meglévők magas ára.

Just keep the order!

(#30) nord_ válasza FEDman (#27) üzenetére

nord_
(őstag)

Ráadásul a fixek terén is eléggé hasonlatos a helyzet... pancake normálobi, halszem, nagylátó és egy 50 környéki makró... Mintha a Panáét soroltam volna. :)

Egyedül azt sajnálom, hogy egyik cég se akar portréobit piacra dobni. Biztos kiváló dolog lehet a Voigtländer .95-öse, de én személy szerint megelégednék egy AF-es 60mm F2-vel is. :)
(De, amilyen az én formám, ezt néhány nappal azután jelentik be, miután megvettem a 45-ös Lajkát... :D )

[ Szerkesztve ]

(#31) FEDman válasza Messer22 (#28) üzenetére

FEDman
(őstag)

Igen, a Pana már rég bejelentette a 100-300-at, bár végleges termék még csak most lesz belőle.
Az új Pana kit obi is egy elég érthetetlen húzás volt.

(#32) FEDman válasza Darkness1 (#29) üzenetére

FEDman
(őstag)

Elhiszem én, hogy valakinek kell ilyen nagy tele, de minek belőle Pana meg Oly verzió is??
Meg hánnyan vannak azok a "sokan" akik egy 4,8-6,7 fényerejű műanyag obiért szeretnének 900 eurot fizetni? :F

(#33) FEDman válasza nord_ (#30) üzenetére

FEDman
(őstag)

Egy 60/1,4 OIS álom lenne.. :))

(#34) MLaca válasza FEDman (#33) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

2899,- euróért simán legyártják :)

(#35) Darkness1 válasza FEDman (#32) üzenetére

Darkness1
(fanatikus tag)

Írtam is, hogy az árak elképesztőek. A Panasonic 42-200-at is drágának találom.

A cégek meg mind a saját pecsenyéjüket sütik. Akinek van elég pénze/tapasztalata/bátorsága az úgyis saját bajonett rendszert csinál objektívekkel együtt.

Just keep the order!

(#36) Parci válasza nord_ (#30) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

abban a lajkában nincs sok fantázia, őszintén. makróra nem kell az af (és van 10 ezer forintért legalább olyan jól karcoló régi 50-es makró), portréra meg qrva halovány. és sznob-drága.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#37) FEDman válasza Parci (#36) üzenetére

FEDman
(őstag)

Mit szidod itt azt a lajkát, 100 euroval olcsóbb még az mZD 75-300/4,8-6,7 -nél is! :DDD

(#38) nord_ válasza Parci (#36) üzenetére

nord_
(őstag)

Őszintén szólva, nekem az összes makrófotóm AF-fel készült.
Drága? Hát... ha ez sznob-drága, akkor az F6.7-es, többe kerülő ONtopik obi micsoda? :D
(Egyébként én se akarom megvenni, ezért sincs meg; de ebben a gyútávban nincs sajnos semmi se.)

(#39) Ijk válasza nord_ (#30) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Baromi jók ezek a külön m43-ra gyártott csemege obik, de sajnos AF nélkül lótúrót sem érnek. Persze most el lehet rajta vitatkozni hogy egy nagyfelbontású EVF-en, belenagyítva milyen jól lehet kézileg élességet állítani, csak éppen hosszútávon mindenkinek nyűg lenne. Akkor csináljanak egy távmérős m43-as vázat (nem tudom mikor érem meg végre, hogy valaki kijöjjön egyel), vagy pedig csinálják meg azt az AF-t.

(#40) Parci válasza nord_ (#38) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

az új ZD annyiért most nem téma, megbeszéltük, hogy egy darab sem fog elfogyni belőle, Lajkából meg már tutira vettek pár százat, szóval végtelenszer nagyobb rá a valós kereslet. :)

ettől függetlenül a 45/2,8 elég értelmetlen. MF-fel is kényelmesen (!) meg tudtad volna csinálni bármelyik makródat, fogadjunk... ;)

(#41) edward2 válasza Picturemaker (#2) üzenetére

edward2
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen bezzek az EP2 special a maga 1200 euros árával na az aztán tök reális..

(#42) nord_ válasza Ijk (#39) üzenetére

nord_
(őstag)

Próbálgattam a GF1-en a 20 f1.7-et manuálfókuszban, de gyorsaságban nagyon lemaradtam, pontosságban szintúgy az AF nyert. :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.