Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) joi29

joi29
(őstag)

-Ez várható volt...

(#2) Vicoo

Vicoo
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez a kártya már nem tűnik akkora hülyeségnek... viszont miért ajánlják kétmonitoros rendszerekhez :F Akkor lehetne modnani ha két DVI vagy két DSUB lenne,de így felemásn érdekes.

(#3) Ricco_hun

Ricco_hun
(senior tag)

Még egy 9500gt-t sem mernek passzívan kiadni? :F

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#4) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

Ez jó!
Nagyszerű megoldás azok számára is akiknek csak egy 16xPCI-E van a lapjukon, ATI kártyával de szeretnének PhyX-es játékokat is tolni. Megnézném mit alakítana ez a kártya egy 4870-el, Mirror's Edge-ben. :)

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#5) Csorbi válasza rup1u5 (#4) üzenetére

Csorbi
(senior tag)

Hát ha hivatalosan támogatva lenne Vista alatt a kétféle VGA driver, akkor persze jó lenne, de nincs! Vannak rá nemhivatalos sufni megoldások, de azért az nem ugyanaz...

(#6) joi29 válasza rup1u5 (#4) üzenetére

joi29
(őstag)

-Pont erre gondoltam én is, de azzal kiegészíteném hogy vannak Geforce
kártyások is akik szeretnék kipróbálni a Physx előnyeit,
az egy kártyán bekapcsolt Physx gyorsítás hátrányait nélkülözve. :)

(#7) papi77 válasza Ricco_hun (#3) üzenetére

papi77
(őstag)

Ja,úgy tűnik! :(

"Ma teszem a dolgom,a jövőben meg majd pihenek..."

(#8) _Toka_ válasza rup1u5 (#4) üzenetére

_Toka_
(őstag)

:K
Pontosan így kerültem ebbe a topicba! :DDD Ez érdekelne engem is!

(#9) rup1u5 válasza joi29 (#6) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

:K
Mondjuk nem tudom melyik az az nv kártya amitől lefelé már erős visszaesés érezhető fps számban a phyx bekapcsolásakor. 9800Gt-től lefelé? Gtx260/280 mellé nem sok értelme lenne.

Valóban nagy blama hogy vista alatt nem lehet használni. Nem is értem miért nem gondoltak erre.

(#10) gfefe válasza rup1u5 (#9) üzenetére

gfefe
(őstag)

nem baj az... win 7 alatt már menni fog. :B

DOWNLOAD ██████████████ 105%

(#11) joi29 válasza rup1u5 (#9) üzenetére

joi29
(őstag)

-Ha jól tudom visza esés az nincs de érezhető gyorsulással sem jár
a bekapcsolása a GTX260 alatti szériákban.
-Épp ezért ezekhez volna ésszerű választás ez a 9500-as, mert ugye a hardveres gyorsitással semilyen szoftveres megoldás sem képes versenyezni...
...jelenleg. :)

[ Szerkesztve ]

(#12) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hm... Ennek szerintem lesz létjogosultsága. ;)

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#13) divrapier

divrapier
(tag)
LOGOUT blog

Vegre egy normalis 9500-as kartya. windows7-ben szamolhatja majd a fizika hazit a radeon mellett. meg az 1x pci express helyre sem lehet tul sok mindent rakni.

GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP

(#14) zed1983 válasza divrapier (#13) üzenetére

zed1983
(őstag)

Meg Albatron hír is néha van elvétve egy-kettő :R

(#15) mephi666 válasza divrapier (#13) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

meg kicsit olcsóbb is, mint ahogy anno a fizikai társkártyák árai indultak... (ha jól rémlik cirka 60körül mentek :S) nem rossz kari ez... ócó' gépekbe jó lehet 10-15 közé árazva...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#16) ^Clown válasza divrapier (#13) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Így van, ez egy jó ötlet volt a gyártó részéről. Szerintem van létjogosultsága!

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#17) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ügyes elgondolás, végre egy gyártó, aki a válság ellenére is talál piacot magának. :C
Kíváncsi lennék viszont egy referencia 9500GT-hez képest milyen teljesítményt nyújt, nekem túl kevésnek tűnik a PCI-E x1 csatlakozó... bár a VGA tervezéshez az Albatron valszeg jobban ért mint én. :DDD

(#18) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Ez végre "valami" :)

(#19) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

végre egy jó nv hír :) :K

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#20) oPalRx7 válasza szacsee (#17) üzenetére

oPalRx7
(tag)
LOGOUT blog

Asszem az origi Ageia PhisX kártyák PCI-sek voltak, annak meg 133MB/s volt az adatátviteli sebessége.
Ez meg PCI-e ami 1.0 esetén csatornánként 250MB/s, 2.0 esetén már 500MB/s-t tud.
Az interface nem lesz limitáló tényező az eredeti kártya teljesítményéhez képest.

(#21) rup1u5 válasza oPalRx7 (#20) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Készült Ageia Physx PCI-E 1x-re is.

(#22) sagesz93

sagesz93
(PH! addikt)

Végre ezek normálisan 256 mb ddr 3-at raknak rá nem ugy mint a többiek (sparkle a 9600gt-re 2gb ddr2 :( ..)
Ennek örülök. :C

(#23) Dr. Romano

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem ez a maga kategóriájában értelmes kari. Nem parasztvakítós, hanem jó teljesítményt adó kis cucc (az más kérdés hogy az átlag ember pont az értelmes 256MB DDR3 miatt fogja inkább az ugyanilyen árú 1GB DDR2-vel szerelt változatot választani, merthogy ugye az több... :( )

(#25) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ááá most tűnt fel, hogy pci-e 1xes a kicsike... így már értem a többmonitoros környezet emlegetését. Két d-subot ez is kezel (gondolom nem dvi-d van rajta), viszont nekem is szúrta a szemem, hogy ha már több monitoros mód, akkor 2 dvi csati elférne rajta... ha más nem, akkor úgy, hogy szalagkábelesen vezetnék ki a magas hátlapra.. mint ahogy a d-sub esetén is teszik.

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#26) Metalfan válasza azbest (#25) üzenetére

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Esetleg egy második hátlapi takarópanelre is elfért volna az extra csatlakozó, és akkor nem kell lemondani a félmagas kialakításról sem :U Egyébként szimpatikus kártya.

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#27) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tetszik az ötlet :C Kíváncsi lennék teljesítményben mit tud leadni ezzel a PCIe 1x csatival :F

(#28) mcs

mcs
(senior tag)

Totálisan kiheréli a PCI-E x1.
Már 8600GT-n is meglátszik, ha x16 helyett x8 módban megy.

(#29) azbest válasza Metalfan (#26) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mivel más kártyákon elfér 2 dvi és a videó, így itt is elférne...
csak annyi lenne a difi, hogy a felső dvi is valamilyen szalagkábeles, vagy kártyára rádugós, levehető megoldás lenne. Úgy félmagas hátlappal is menne, esetleg egy második félmagas takarólemezt is mellékelhetnének, amire rátehető ez a kimenet (ha két félmagas kártyának is van hely, akkor szalagkábellel talán megoldható lenne kivezetni azt is. :U

(#28) mcs:
volt valahol fenn egy összehasonlító teszt, ahol ugyanazt a kártyát pxi-e 1x, 4x ,8x és 16x-os csatlakozással is kipróbálták (leragasztották az érintkezőket.
A 8 és 16 közt alig volt különbség, a 4 is elég jól helytállt, az 1 valóban lassabb volt némelyik játékban, de van amelyikkel szinte nem is lassult. Gondolom a shaderekre kihegyezett játékoknál kevésbé számít a csatlakozó, mert nem kell sok textórát töltögetni állandóan.

[ Szerkesztve ]

(#30) Metalfan válasza mcs (#28) üzenetére

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Gondolom PCI-E 1.0-ás szabványra értetted :U Mert ott az x1 az tényleg lassú, viszont 2.0-ás szabványnál már kevésbé vészes.

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#31) azbest válasza Metalfan (#30) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sok lapon az 1x-es 1.1-es és csak a nagy csati 2.0-ás, ahogy emlékszem az alaplapos hírekből.

(#32) mcs válasza azbest (#29) üzenetére

mcs
(senior tag)

Van ebben a textúrázásban valami, mert nálam x8 módban 20-30 fpst evett az UT2004ből x16hoz képest. :)

(#33) mcs válasza Metalfan (#30) üzenetére

mcs
(senior tag)

Nálam a vga kicsit lötyög a slotban, így szereléskor előfordul, hogy x16ról átvált x8 módra.
Ha nem is mindenhol, de egy-két játékban fps számokban feltűnő a különbség.

(#34) Lenry válasza azbest (#29) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

itt a teszt

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#35) Male válasza azbest (#29) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha már ilyen szalagkábeles a második monitor csatija, akkor az lenne még jó húzás, ha mellékelnének egy DVI-D és egy HDMI kivezetést is így... a felhasználó meg azt köti be a másodiknak, amelyiket akarja... így maximális a szabadság, és a gépre nem kell átalakítót dugdozni.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#36) Peter13 válasza Lenry (#34) üzenetére

Peter13
(tag)

Na, ez érdekes írás volt...köszi a linket. Viszont meg kell jegyezni, hogy x800xt meg 6800gt korszakból származik, és a játékok sem a legfrissebbek....szóval a konklúzió helyes volt AKKOR, kíváncsi lennék mi lenne a helyzet most, mondjuk egy 4670 meg egy 9600gt tesztelése után, mondjuk Far Cry 2-vel

On: ettől függetlenül a kártya tetszik. Én nem tudom sokmindenre használni (nem vagyok célközönség azt hiszem), de értelmes próbálkozás. Csak azon csodálkozom (én is), hogy miért nem passzív...ez a chip igazán nem egy kazán... :)

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

(#37) joi29 válasza Peter13 (#36) üzenetére

joi29
(őstag)

-Hát kazánnak nem kazán viszont a 8600gt-n csücsülő G80-as gpu 65nm-es
változata amit jelen esetben G96-nak hívunk, és még ha nem is olyan forrófejű
azért nem árt rendesen hűteni.
-Valószinüleg azért lett aktív hütéssel ellátva mert a egy passziv borda nem lett
volna elegendő a félmagas kiépítés méretei mellett, vagyis a hűtéséhez
megfelelő méretű passziv borda jócskán túllógott volna a félmagas nyákon. :)

(#38) mcs

mcs
(senior tag)

Az Inno3D 8600GTje gyári hűtéssel igencsak forró terheléskor (78-80 fok), szóval erre a 9500GTre nem lenne sok értelme szimpla bordát tenni. :)

(#39) Rawulf

Rawulf
(senior tag)

Végre egy jó NVIDIA vga kártya! :DDD

A sárga bort fehérnek mondják, mert zöld szőlőből készül.

(#40) Metalfan válasza azbest (#31) üzenetére

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Én úgy gondolom, hogy ha egyetlen vezérlő kezeli a PCI-Express csatornákat, akkor egyszerre csak egyfajtát kezel (vagy 1.0, vagy 2.0), de ettől függetlenül lehet, hogy igazad van.

(#41) azbest válasza Lenry (#34) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

köszi a linket :R

(#40) Metalfan: van amikor több vezérlő is van... meg régebbi chipsetek, az 2.0 megjelenése után még talán vegyesek voltak. A legújabbakban talán már 2.0 az is... bár volt olyan blokk diagramm ahol nem írtak mindent 2.0ának

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.