Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) mmdms

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

Nem úgy van, hogy 3,6 GHz felett "szar" a memvezérlője a karinak? Amúgy nem értem eddig mér nem lépett meg senki ekkora gyári OC-t.

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#2) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szégyen-gyalázat, erről a Kafakettő márkáról életemben most hallottam először.

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#3) JanR

JanR
(őstag)

"Az EVGA két FTW (For Teh Win) verziós megoldást villantott, ..." Az For The Win akart lenni nem de? :D

Amugy nem ertem, eddig a 2 OC verzio ami nagyon tetszik az a Palit Sonic Platinum es a Gainward Goes Like Hell verzioja, vagy az EVGA, nem tudja 3.8Ghz fole huni a VGA-t? Nem szoltam, felre olvastam :)

[ Szerkesztve ]

www.oaziscomputer.hu

(#4) gempula

gempula
(tag)

Az EVGA és a KFA2 a GF104-re épít, míg a Sparkle a megszokott formáját hozza.

Az alcím üt. :D

[ Szerkesztve ]

Just when I thought I was out... they pull me back in!

(#5) Black Dragon

Black Dragon
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Arra a 460-as SLI packra kiváncsi leszek.:K

Május 27-től Június 3-ig külföldön tartózkodok, ezért telefonon kérlek ne hívjatok! Akinek fontos kérdése van bármelyik hirdetésemmel kapcsolatban, privát üzenet vagy email formájában írja meg nekem.:) köszönöm

(#6) Szlopa

Szlopa
(kvázi-tag)

Sparkle...

Nem értem mit művelnek ott a mérnökök. Egy olyan piaci szegmenst akarnak lefedni, ami nem létezik. Irodai gépbe integrált videokarit... szerintem. Ezeket a PCI Express x1-es videokártyákat, csak a nagyon idióta emberek fogják megvenni...

Mennyivel lehet így olcsóbb mintha x16-os lenne?

[ Szerkesztve ]

(#7) JanR válasza Szlopa (#6) üzenetére

JanR
(őstag)

De latod, ennek ellenere meg is nyomjak a karikat.

www.oaziscomputer.hu

(#8) Abu85 válasza mmdms (#1) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csak nem stabil. De a gyártó bevállalhatja. Fogalmunk sincs, hogy 3,6 GHz fölött melyik teszten bukik meg a rendszer. Például ha nem lehet 50x egymás után újraindítani a gépet, akkor felhasználóként számodra ez nem lényeg, mert ez már extrém terhelés.

(#3) JanR: Jaja, igen kösz. :R

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#9) Puma K válasza Abu85 (#8) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

3.6Ghz felett csak extrém tesztelésnél instabil. Mint már korábban írtad. Szóval ez az 50x indítom újra a gépet az már annak számít bár a többit nem tudom (nem írtál többet csak ezt hoztad fel példának :B )

Az a KFA2 GeForce GTX 460 Green Edition megdobogtatta a szívemet az 1 tápcsatlakozójával :B :U

Kezd iPon szint lenni...

(#10) Archer

Archer
(őstag)

"Sparkle a megszokott formáját hozza" - hát valahogy úgy, bár legalább a jó öreg DDR2-t már elhagyták :) Mondjuk irodai gépbe fontos 1GB VRAM... :W

[ Szerkesztve ]

Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

(#11) Taky válasza Szlopa (#6) üzenetére

Taky
(senior tag)

Had csinálják, nekem nem fáj... :)

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#12) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Külsőleg semmi egyediség, ua maradi, unalmas formák, mint eddig :(

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#13) Male válasza Yutani (#2) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

...és milyen jó névválasztás... biztos megvizsgálták az Európai piacot, és arra jutottak, hogy itt az ilyen kimondhatatlan neveket szeretik :DDD

Az EVGA-knál: "A referenciadizájnra épülő, két DVI és egy mini HDMI kimenetet kínáló termékek között a hátlap a különbség, ugyanis az EE verzió jobban szellőző megoldást kapott."
Ha a kép jó, akkor nem a hátlap különbözik, hanem a hűtő... de erőteljesen :)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#14) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Nemsoká itt a HD6000 - újabb kihívás elé állítva az NVidiát....

(#15) Abu85 válasza Male (#13) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tom, a kép az nem jól van fotoshoppolva. Mivel nem tudtam eredeti fényképezett képet szerezni, így ez van. :) De igen a hűtő is különbözik. Beírtam ezt is, hogy fullos legyen. :R

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#16) lorenzen válasza Szlopa (#6) üzenetére

lorenzen
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezeket a PCI Express x1-es videokártyákat, csak a nagyon idióta emberek fogják megvenni...

PhysX támogatás ATI kártya mellé, ha jó áras termék?
Vagy ehhez is gyenge?

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#17) Jhonny06 válasza JanR (#3) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szleng. :)

What's wrong, Jerry? I didn't win anything! That becouse it's a jukebox, Jerry.

(#18) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

EVGA = FTW, Sparkle = WTF? :D

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#19) nednez

nednez
(kvázi-tag)

EVGA kártyái a legjobbak ;) ;) ;) erről a másik márkáról még nem is hallottam :U

Nagy tételben veszek hardvert pü-ben keress ha van valmid !!!Mielőtt hívsz írj üzit nem akarok keverést !!!

(#20) Szlopa válasza lorenzen (#16) üzenetére

Szlopa
(kvázi-tag)

Szerintem aki ért annyira a géphez, hogy össze tud hozni egy Ati és egy Nvidia kártyát egy gépben, az nem ilyet fog venni...

... szóval nem értem a létjogosultságát ezeknek a kártyáknak. A hozzá nem értő vásárlókat akarják átverni azzal, hogy szegény nem tudja mi a különbség a PCI Express x1 és x16 között? "A szomszéd pistikének is GT240-e van és fut rajta a krájszisz, apuuuu vegyünk mi is egyet, nézd milyen olcsó..."

#18 :DDD

Kiváncsi vagyok mikor fog kijönni a sparkle egy GTX460-al PCI vagy VLB csatlakozóval ;]

[ Szerkesztve ]

(#21) proci985 válasza Szlopa (#20) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

és ha csak egy pciE slotja van, de nem akar lapot is cserélni? a 240esnek még egy 4890 mellé is bőven elégnek kell lennie.

illetve alternatívaként érdekes lehet, ha megvan a két slot, de ott már bent csücsül egy SLI/CF, viszont a szabad pciE slotba bemehet még egy ilyen.

aztán kis méretű gépbe megint jól jöhet, ha több monitort kell meghajtani.

szóval szerintem van értelme nekik, bár tényleg csak eléggé speciális esetekben.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#22) bitblueduck

bitblueduck
(tag)
LOGOUT blog

Hiányolom a 2/4GB-s DDR2 modelleket :D

[ Szerkesztve ]

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#23) bogyo112 válasza bitblueduck (#22) üzenetére

bogyo112
(őstag)

Most már drága kincs a DDR2, nem úgy van az, hogy csak dobáljuk gigabájt számra... :))

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#24) nednez válasza Szlopa (#20) üzenetére

nednez
(kvázi-tag)

Ezeket a 1x -s kártyákat az olyan alaplapokhoz adják ki amiken nincs más csatlakozó
mitx-s lapokra gondolok, zotacnak nem egy olyan lapja van amin pci vagy pcie 1x van , videózni elég egy ilyen kártya ;)

Nagy tételben veszek hardvert pü-ben keress ha van valmid !!!Mielőtt hívsz írj üzit nem akarok keverést !!!

(#25) bogyo112 válasza nednez (#24) üzenetére

bogyo112
(őstag)

De videózni egy normális (AMD-s) integrált grafkártya ia nagyon OK!

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#26) mephi666 válasza bogyo112 (#25) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

főleg, hogy fullhd-s videók alatt megfekszik a kártya a pcie 1x miatt :( impotens egy kártya, csak akkor lenne rosszabb a helyzet, ha mondjuk vesa csatlakozóval gyártanák ;]

célközönség? hmmmm... :U a hülyék? :U

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#27) nednez

nednez
(kvázi-tag)

Ez a KFA meg a GALAXY leányvállalata ;)

[ Szerkesztve ]

(#28) joi29 válasza nednez (#24) üzenetére

joi29
(őstag)

Videózni igen amennyiben az DXVA mert biza a CUDA dekódolás
eszi a sávszélességet csak úgy mint Physx vagyis ezek a kártyák
így pciex 1x-el csak netezésre és irodai munkára jók ha épp nincs integrál,
egyébre nem. :N
Talán még csere kártyának.
Mert biza hiába adja el az Intel a legtöbb igp-t azok legalábbis tapasztalataim
szerint nem valami minőségi darabok vagy csak a gyártók nem megfelelő
alkatrészekből tálalják a körítést nekik.
Habár ezt kétlem mert egy Lenovo munka állomást azért nem két marék kínai
kondiból öntenek össze és mégis, csak az utóbbi fél évben vagy egy tucatnak
halt be az igp-je úgy hogy lapok egyéb funkciói 100%-osak.
Na ebben az esetben elfogadható ezen feltéve hogy olcsó kártyák
2D-s munkára való alkalmazása.
:K

(#29) Boombasticc

Boombasticc
(tag)

"A KFA2 GeForce GTX 460 Green Edition és SLI Pack még ebben hónapban forgalomba kerül, az árazásról azonban nem számolt be a vállalat." - valószínűleg olcsóbb lesz kettőt venni külön...

A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll... Aszongya a főnököm héfő reggel: Nááoszt vóótá benn szombáton? ,,I,,__(o.O)__,,I,,

(#30) Szlopa válasza joi29 (#28) üzenetére

Szlopa
(kvázi-tag)

Így már látok benne némi rációt...
De azért egy GT240-t irodai munkára :C

(#31) CsendesMark válasza Retekegér (#18) üzenetére

CsendesMark
(fanatikus tag)

hát ez üt!

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#32) Duree

Duree
(PH! addikt)

Hát továbbra se vonzó az Nvidia kártya alsó-középkategóia 60-70 ezer forintért,hát nem

(#33) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

kíváncsi lennék egy tesztre hogy PCI-EX 1x-es port mire elég?

ITX-es lapoknál népszerű lehetne 10K környékén... ott van 1X-es port...

A gyárilag tuningolt VGA-k nem győztek meg élettartamukkal, és lehetetlen hűtési megoldásokkal. És mire gariztatná az ember régen nincs készleten a nagykerben...

Meg kell várni amíg a GPU-ból kijön a 2, 3, verzió. És a bioszt egy kicsit megpiszkálni...

Ha a feszültséget is kell emelni az gazdaságtalan.

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#34) Söptöröttö válasza Duracellm... (#33) üzenetére

Söptöröttö
(lelkes újonc)

Én úgy másfél éve csináltam házilag egy HD3650-esből 1x-es kártyát, mert az alaplapomon csak ilyen port volt, viszont kellett a videogyorsításhoz egy GMA950-nél jobb kártya. Egyszerűen levágtam a csatlakozóról a felesleges részeket. (Azért nem a slot végét vágtam ki, mert a kártya csatlakozója kondikba ütközött volna, csak a csonkítás maradt.) A teljesítménycsökkenés olyan 20-25% volt szintetikus tesztekben, de ezt ki lehet próbálni úgy, hogy szigetelőszalaggal leragasztod a megfelelő részeket a kártyán és egyből 1x-es, vagy annyi szoros lesz, amennyit meghagytál.

Nemrégiben itt a hardveraprón sikerült eladnom az egészet, úgyhogy van rá kereslet.

[ Szerkesztve ]

A kortárs művészet olyan mint sz@rból hengert formázni; mindenki meg tudja csinálni, de kevesen büszkék rá!

(#35) Duracellm... válasza Söptöröttö (#34) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

Nem rossz ötlet, jó tudni hogy nem aggodalmaskodik a GPU, az extra 15 csatorna elvesztése miatt. :R

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#36) Söptöröttö válasza Duracellm... (#35) üzenetére

Söptöröttö
(lelkes újonc)

Elvileg nem is okozhatna gondot a GPU-nak, hiszen csak annyi szálat használ, amennyi aktív. Azért vagdosás előtt kipróbáltam a kártyát egy másik gépben a leragasztós módszerrel és gond nélkül ment a gép vele.

A kortárs művészet olyan mint sz@rból hengert formázni; mindenki meg tudja csinálni, de kevesen büszkék rá!

(#37) Srodney

Srodney
(senior tag)

a pofám leszakad mik vannak,sparkle megint alkot,megcsonkított és működő kártyák?! mik vannak?!?!

(#38) zolyee

zolyee
(tag)
LOGOUT blog

Az EVGA termékei mindig is tetszettek, ami nem tetszett csak az a magas ár.

(#39) Male válasza Söptöröttö (#34) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mennyi meló volt lefűrészelni?

Duracellm...: Hacsak nem rontja el, simán működnie kell... ez elvárás is pl a gyárilag nyitott végű slotokban is mennie kell a kártyáknak.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#40) Tom5 válasza Söptöröttö (#34) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Beszabehu :Y

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#41) Söptöröttö válasza Male (#39) üzenetére

Söptöröttö
(lelkes újonc)

Kiszámoltam, hogy hanyadik vonaltól kell vágni, bejelöltem alkoholos filccel a vágás vonalát, aztán nekimentem dekopirfűrésszel, tehát max. 2 perc.

[ Szerkesztve ]

(#42) Male válasza Söptöröttö (#41) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:)
Ha ez ilyen gyorsan megy, akkor ráállhatsz ezeknek a gyártására, amilyen drágák a PCIe x1 verziók...

(#43) Söptöröttö válasza Male (#42) üzenetére

Söptöröttö
(lelkes újonc)

Nem hiszem, hogy komoly kereslet lenne rá. Akinek kell ilyen, az gondolom megcsinálja magának, így legalább abból a típusból lesz ilyen kártyája, amiből szeretné, nem kell a boltok kínálatához alkalmazkodni. Én is sokáig kerestem megfelelő árú 1x-es kártyát, aztán egy külföldi fórumban láttam levezetve ezt a vagdosós megoldást, egyből megtetszett, ráadásul sokkal kevesebből kijött a kártya, mint az akkori bolti ára (mivel ezek általában 2x annyiba fájnak, mint az ugyanolyan 16x-os)

Azért ha valaki szépen megkér, akkor olcsón megcsinálom neki.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.