Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

no, mik vannak
nem mintha nagyon kellene kapkodniuk

az amd a végén még az intel vesztét is okozza: addig folytogatja a nagy gyártó, míg elfelejt levegőt venni, s ő is belehal
vagy miközben megpróbálja bekebelezni, az amd gonoszul a torkán ragad, s mindketten megfulladnak

True Success is Blonde

(#2) tlac

tlac
(PH! nagyúr)

„rendszerórajel-integritásával” adódnak problémák

ez mit jelent?

(#3) laci666

laci666
(senior tag)

Úgy látom az intelnél se fenékig tejfel minden :)

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#4) Translator válasza tlac (#2) üzenetére

Translator
(tag)

gugli, "system clock integrity"

Signal integrity is the art of getting a signal from point A to point B with minimum distortion to that signal.

Azaz anélkül eljuttatni a proci minden részébe az órajelet, hogy elkenődne vagy túl nagy késlekedést okozna az egyes modulok között.

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

(#5) tlac válasza Translator (#4) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

kösz

(#6) Bögre

Bögre
(fanatikus tag)

"A lap értesüléseit ugyanakkor egyelőre nem árt a szokottnál is komolyabb fenntartásokkal kezelni, mindenesetre ha csakugyan lesz csúszás az eredeti ütemtervhez képest, az könnyen lehet egy tervezett lépés is az Intel részéről."

Ezt magyarázza meg legyenszives valaki. Ha valami probléma van Intelnél az tervezett probléma? Ne legyen olyan egyszerű a helyzetük?
Kicsit olyan ez, mintha egy baleset után kijelentném, hogy így terveztem...
Vagy rosszul látom? :U

(#7) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

simán lehet ám, h intelék csak szédítik a népet, és totál ki akarják pucolni a raktárból a régi 4magosokat (amiknek jól is jön a hír, h az új generáció nem sokkal jobb+bizonytalan).

Profitoptimalizálásról lehet szó. Mivel inteléknél az ilyen launchokat jó előre be szokták jelenteni, akkor még (kb fél éve) nem tudták, h mennyi q6600-6700 marad a nyakukon. Most, h a karácsonyi nagybevásárlás elkezdődött, kb tudják, h marad 1 nagy rakás a raktárban, ami ott is marad, ha januárban (=ünnep után vásárlók) kiszórják olcsón a q9350-9450-eket. Érdekes módon nem az 1000-1200$-os QX-ekben találták a hibát :DDD

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#8) Raymond válasza Bögre (#6) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Ha valami probléma van Intelnél az tervezett probléma?"

Nem. Arrol van szo hogy konkurencia hianyaban nincs miert kiadni jobb procikat mint amiket most arulnak. Ezert kitalalnak egy kamu problemat (vagy egy lenyegtelent felfujnak sajat maguk) es ezzel kitoljak a termek bevezeteset.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#9) Bögre válasza Raymond (#8) üzenetére

Bögre
(fanatikus tag)

Ha valóban így lenne, akkor nagyon ügyes húzás volna. Azonban kicsit erőltetettnek tűnik
szándékosnak, pr fogásnak nevezni egy technikai akadályt. Nemtudom nna.

(#10) erdoke válasza Raymond (#8) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem vagyok szakértő, de érdekes, hogy 1 db Wolfsdale kiváló és hibátlan, míg 2 db, egybetokozott Wolfsdale rejtélyes hibával küszködik...

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#11) Raymond válasza Bögre (#9) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Per pillanat azt csinal az Intel amit akar. A Phenom megjelenese utan a bejelentettel szemben eloszor feljebb emeltek a januarban megjeleno 45nm procik arait, most meg kitolnjak egy csomo valtozat piacradobasat.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#12) Cathfaern válasza erdoke (#10) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem akarok hülyeséget mondani, de azt feltételezzük, hogy a 2 wolfsdale-nek teljes szinkronban kell működnie, akkor a szinkront vivő vezeték jóval hosszabb, mint 1 esetén (ahol akár tokozáson belül is lehet), s így már könnyen előfordulhat a jelzett hiba. Persze ez pusztán elmélet, nem vagyok tisztában a tényleges felépítéssel.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#13) spirit007

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

Szóval az Intel sem hülye , hogy kinyírja a konkurenciáját . Szeretnének még sok-sok évig procikat eladni saját hazájukban , mindenféle "tröszt per" nélkül . ;)
Meg különben is , így ráér kipucolni a raktárait .

Fogadjunk , az összes procc "megjavulna" egy hét alatt , ha az AMD előrukkolna valami okossággal :D

(#14) And01

And01
(tag)

Na hát ez nagy hülyeség.
Ráérnek?
45nm-es procit olcsóbban, jobb kihozatallal {nagyobb nyereség}
tudnának gyártani:
Nem teszik mert lemaradt az Amd?
Lemondanának a nagyobb hatékonyságról és pénzről?

Álhír:
Az Advenced micro devices /Amd/ nem létező hibák miatt
leállítja a barcelona szerverprocesszor gyártását, mert így az Intel
lelassítja a fejlesztéseket így a készülő sanghaj arhitektúra végső
csapást mérhet az összel érkező nehalemre.

Tény:
Ha a hír igaz, abban az esetben rávilágít a tényre:
Az Intel sem tökéletes! /mint az utóbbi időben több weblap is ezt sugallja/

(#15) tgabi333 válasza spirit007 (#13) üzenetére

tgabi333
(fanatikus tag)

vagy csak egyszerűen a gyártósor beállításain:

system_clock_integrity_bug : off

És jön a tömegtermelés

You'll Never Walk Alone --- http://www.tothgabor.hu

(#16) yoid

yoid
(tag)

Az intel sem problemamentes.De ez mar tul sok nekem.Januarban q9450-et akarok venni , de jot , nem bugos szart.Tenyleg van vmi benne , hogy febr. megerje nekik kiadni , de inkabb valoban bugos a cpu.Hat javitsak meg ozt gyorsan . :Y :Y :Y

(#17) ngabor2 válasza spirit007 (#13) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

asszem ez állhat a háttérben. az intel, ha negyon akarná, keresztben le tudná nyelni az amd-t... ha utána nem lenne monopólium, ezáltal igen megszorongattatva az amerikai törvények által.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#18) tlac válasza yoid (#16) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

nyugi, mindegyikben van egy zsák hiba ;)

(#19) yoid válasza tlac (#18) üzenetére

yoid
(tag)

De ez nagy hiba lehet , a kis bugokat nem verik nagydobra.Mindig vannak.

(#20) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Háháá! Kezd összeomlani az Intel birodalom! ;)

(#21) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

Én is arra felé hajlok, hogyí ez csak valami üzleti stratégia lehet... De aztán lehet tényleg bajuk van valamivel...

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#22) gina100 válasza tlac (#18) üzenetére

gina100
(kvázi-tag)

"Jó" az aláírásod. :U
Csak nem Te is csalódtál bennük?

(#23) yoid

yoid
(tag)

Na de ez biztos , vagy csak nem biztos de azert meg lehet hogy lesz januarban.

(#24) H.O.D.

H.O.D.
(senior tag)

Akár valódi a hír, akár kacsa, mi sosem fogjuk megtudni. Találgathatunk, amíg kedvünk tartja.

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#25) tlac válasza gina100 (#22) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

sajnos igen, már több, mint egy hónapja folyamatosan csalódok bennük...
a részleteket pü-ben, mert ezt itt eléggé off

(#26) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez vajon a piacon lévő QX9650-et is érinti? :U

(#27) arn

arn
(őstag)

kamu duma az egesz - vegyen minden kentsfieldet. tenyleg csak azutan akarjak kiadni, miutan kisoportek a raktarat.

http://project-brian.blogspot.com/

(#28) erdoke válasza Cathfaern (#12) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ha így is van, érdekes, hogy pont most jelentkezik ilyen típusú hiba, hiszen már Prescott/Cedar Mill procikat is tokoztak össze sikerrel korábban, nem is beszélve a Conroe-król. Nameg ott vannak a több foglalatos rendszerek, ahol ezer éve nincs ilyen probléma (legalábbis én nem hallottam róla).

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#29) feka007 válasza gina100 (#22) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én is csalódtam bennük, két hónapig nem volt gépem nyáron a hülye gariztatásuk miatt... :(

A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

(#30) feka007 válasza akosf (#20) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ettől is csak erősödik... :)

A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

(#31) tlac válasza feka007 (#29) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ide leírhatod, ha van kedved, nekem még ma menni fog oda egy részlet...

(#32) yoid

yoid
(tag)

Nekem valahogy nem valoszinu az intel utiterve , hogy ketevenkent ez meg az.Nem hiszem , hogy ezt tartani tudni fogjak. :Y Sok bug lesz meg...

(#33) feka007 válasza tlac (#31) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Meg is tettem, kösz.

(#34) Zso2 válasza gina100 (#22) üzenetére

Zso2
(őstag)

Mit lehet csalódni egy cpu-ban?

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#35) yoid válasza Zso2 (#34) üzenetére

yoid
(tag)

szerelmet vallott neki. :DDD

(#36) tlac válasza Zso2 (#34) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

miről beszéltek?
félreérted

(#37) ALI_G válasza ngabor2 (#17) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

összeesküvés elmélet powaa! :C

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.