Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) osztraksajt

osztraksajt
(senior tag)

HTPC-t céloz meg HDMI csatlakozó nélkül. Valakinek valahol elgurult a gyógyszere. ;]

(#2) Abu85 válasza osztraksajt (#1) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

DVI-ből át tudsz alakítani. Van a csomagban. Azért DP került rá, mert ott problémás az átalakítás, eleve a port többet tud.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#3) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Fontos megjegyezni, hogy a PCI Express x1-es csatoló nem minden esetben jelent elegendő sávszélességet az interneten fellelhető streamelt Full HD-s videók gyorsítására, így vásárlás előtt érdemes ezt is számításba venni."

PCIe 2.0 esetén már nincs ilyen gond, nem?

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#4) Abu85 válasza Male (#3) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De, az is kevés. Ezért halt el az Ion 2 és az Atomhoz tervezett HD gyorsítók piaca. Kevés a sávszélesség. PCI Express x4 kell. Esetleg egy komolyabb lapkánál lehet driveres megoldásokat keresni, de minden videoportálla ez hatalmas munka.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#5) zazahoho

zazahoho
(őstag)

xfx 6850 jó választás lehet :R
Abu85:nem tudod véletlenül hogy nv-t már soha nem fog gyártani az xfx?

[ Szerkesztve ]

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#6) Abu85 válasza zazahoho (#5) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hivatalosan nem.

(#7) szaszabee válasza zazahoho (#5) üzenetére

szaszabee
(fanatikus tag)

Szerintem is mindenképp jó választás a ref hütökkel szemben

Ács tetőfedő munkák Bútorasztalos munkák Konyhabútorok,Ajtó,ablak készités Telefonszámom az adataimnál

(#8) Male válasza Abu85 (#4) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, azt tudom, hogy ott gond volt ebből... de az NM10 nem PCIe 1.1-es, és azért kevés?

Na megvan, 1.0a-t tud csak az a csoda...

[ Szerkesztve ]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#9) Abu85 válasza Male (#8) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez is kevés. Erről ugyan nincs teszt, de ha nem akarsz soha szűk keresztmetszetet, akkor x4 kell mindenképpen.

(#10) Male válasza Abu85 (#9) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aha, hát így akkor elég problémás egy ilyen tényleg.

Közben nézem: NM10 PCIe x4-et tud, fura hogy akkor mégis szenvedtek, hiszen ez alapján megcsinálhatták volna. (igaz, akkor semmi másra nem jut PCIe sáv).

(#11) Srodney válasza Male (#3) üzenetére

Srodney
(senior tag)

ez az!mért nem x4-es slotba tervezték....?! :F

(#12) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

csini lett az az xfx...(Y)

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#13) Boxi88 válasza - = Zk = - (#12) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Nekem a hátlapi panelen tetszik az XFX jel, ütletes és pofás! :K

(#14) Mercutio_

Mercutio_
(PH! addikt)

Nem értem miért nem mondott árat a HUS, amikor webshopokban már van ára :D

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#15) Dr. Romano

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mi értelme akkor PCI-E 1x foglalatú vga-nak, ha már a HD-s film lejátszása is problémát okoz(hat) neki?

(#16) dfdfdf válasza Dr. Romano (#15) üzenetére

dfdfdf
(őstag)
LOGOUT blog

Mert gyorsabb s jobb mint az alap szar amit a intel csinál :)

Pilisvörösvár környékén lanparty? http://href.hu/x/hopf

(#17) Zso2 válasza szaszabee (#7) üzenetére

Zso2
(őstag)

Én pl hülyét kapok ezektől a mostani hűtőktől,ami a levegő nagy részét a gépe fújja szanaszét.. Legjobbak voltak amik teljes hátlapszélességgel kinyomták a levegőt.
Ez a plusz vga kimenet eltüntethették volna onnan,mondjuk még egy hdmi formátumban alulra. Nem is értem...

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#18) Abu85 válasza Dr. Romano (#15) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A streamelt videók okoznak problémát. Ha nem az internetről nézed a Full HD-s filmet, akkor ok.

(#19) Male válasza Abu85 (#18) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez azért fura... a VGA - dekóder szempontjából mit számít, hogy honnan jön?

(#20) tiborandras válasza zazahoho (#5) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

jol beszelsz, xfx nalam evga/bfg szinten van: szuper cuccokat csinalnak ;)

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#21) Góliát válasza tiborandras (#20) üzenetére

Góliát
(senior tag)

Az XFX-ről én is csak jókat hallotam. ITT egy kép a Black Edition-ról. 199 ojrót kóstál.

Becsület-Tisztesség-Szeretet

(#22) Armagedown

Armagedown
(fanatikus tag)

Ha fogok egy pci express x16 os videokártyát , levágom róla a felesleges érintkezőket , hogy csak annyi maradjon rajta mint a pci express x1esen , akkor működőképes marad a kártya egy ilyen mod után ?

Nokia 3220 -> Nokia 6280 -> Nokia 6300 -> Nokia N73 -> Samsung Galaxy Gio

(#23) tiborandras válasza Armagedown (#22) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

igen, mukodni fog. vagas helyett javaslom a csatlakozo leragasztasat. bovebben a temarol itt illetve itt :K

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#24) Dr. Romano válasza Abu85 (#18) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt mondjuk én sem értem. Miért nem mindegy mi a forrás?

[ Szerkesztve ]

(#25) daa-raa válasza Góliát (#21) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Én is csak jókat hallottam, aztán vettem egy XFX kártyát. Teljesen megváltozott a véleményem. Nálam más bőven Sapphire szint alatt van. A nagy arccal propagált "Five Star Support"-juk nemhogy öt csillagot nem ér, hanem egy nagy nula. Ugyan úgy dilettáns senkik vannak a túloldalon, mint bármelyik más cégnél. Öt nap alatt négy support-os válaszolgatott a kérdéseimre, de csak a negyedik jutott el odáig agyilag, hogy egyáltalán megnézze konkrétan ilyen kártyám is van.

Zso2: Egyet értek. Az én szememben pont emiatt a refcooler sokkal többet ér, mint ezek a mindenféle kókimóki dupla/tripla/stb ventilátoros belső keringetésű hulladékok.

Si vis pacem, para bellum.

(#26) - = Zk = - válasza Boxi88 (#13) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ja ja..
bár én inkább Sapphire párti vagyok (Y)

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#27) siriq válasza daa-raa (#25) üzenetére

siriq
(őstag)

Szintugy. Volt XFX de az biztos, hogy megint nem lesz.

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#28) Góliát válasza siriq (#27) üzenetére

Góliát
(senior tag)

Miért? Mi volt a probléma vele?
Nekem XFX 5870 van és tökéletesen müködik.

[ Szerkesztve ]

Becsület-Tisztesség-Szeretet

(#29) madgie válasza Abu85 (#2) üzenetére

madgie
(VIP)

Persze, hogy van átalakító, de elég sok HTPC szűk helyen van, nekem is vakarni kéne a fejem, ha átalakítóznom kéne, így is van vagy 3 mm a HDMI kábel kanyarja és a fal között. A DP meg a HTPC együtt meg különösen érdekes, na mindegy, miért ne, csak akkor ha már a jövőre alapoz, akkor a DSub-ot kellett volna kukázni róla, illetve pont oda tenni egy HDMI-t, a csomagba meg egy DVI-DSub átalakítót oszt jónapot.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#30) daa-raa válasza Góliát (#28) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Pl a specifikáció szerint PowerPlay. Gyakorlatban a BIOS-ban csak és kizárólag a maximum órajelek szerepeltek. Finoman szólva is átverés, ráadásul semmibe nem került volna rendesen felprogramozni a BIOS-t, ahogy gyakorlatilag minden más gyártó megtette.

Ventilátorvezérlés nuku, ventilátor simán bekötve a PCI-E tápvonalba, ergo nonstop atom fordulaton megy a ventilátor. Szerintük teljesen normális, alsó kategóriához nem jár ilyesmi (5570-ről van szó egyébként, ami kemény 49W-ot disszipál). Pont azért vettem XFX-et Sapphire helyett, mert előbbi teljes magasságú. Gondoltam a nagyobb hűtőborda kisebb zajt is jelent. Igen keményen tévedtem. A single slot Sapphire 3870 (104W TDP) jóval csendesebb ennél a micsodánál. Ezen XFX gyönyörűség minden egyéb eszközt túlharsogott a gépemben, miközben még a referenciakártya - ami egyébként LP - sem túlzottan zajos. Szánalom.

Egyébként nevezett kártyán láthatóan ott van a hely a négytűs ventilátorcsatlakozónak, szóval az XFX spórolt kemény $1-t az egész cuccon (na nem mintha két vezetékkel nem lehetne megoldani a ventilátorvezérlést...).

A "support"-ról már leírtam a véleményem. Simán hülyének néztek, miközben fogalmuk sem volt arról, hogy az adott kártya hogyan is működik a valóságban. Csak leírták a brosúrából a szabvány válaszokat. Five Star helyett ér két nullát, csak a doboz ott már túl keménynek bizonyulna.

Prémium, meg elit gyártó. Egy túrót. A legalja, semmivel sem különb, mint az Inno3D.

Ja, két hét használat után a kártya egyszerűen meghalt, meg sem jelent a rendszerben. Az alaplap sem igazán érzékelte, hogy lenne benne diszkrét VGA, simán elindult IGP-vel. Áttettem másik gépbe, ott detto ugyan ez. IGP elindul, rendszerben a másik kártyának se híre, se hamva.

Megnézhetik mikor veszek én tőlük még egyszer bármit is.

[ Szerkesztve ]

(#31) rup1u5 válasza siriq (#27) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

XFX-et nagy ívben kerülöm én is! :(
Ezért
és
egy kép a "minőségi" hűtőjükről amihez szerencsém volt.

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#32) nbg

nbg
(fanatikus tag)

Ez az 5450 inkabb irodaba valo, eyefinitizni mondjuk, mint sem HTPC-be...

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#33) darkarthur válasza rup1u5 (#31) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Az nem semmi :Y

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#34) siriq válasza madgie (#29) üzenetére

siriq
(őstag)

Elottem mar leirtak. Ezek miatt. A huto az egy darab sz@r a vezerlessel egyetemben ami nincs meg stb. Vannak akik ugyen ezt mar ateltek.

Szerintem az NV jart a legjobban, hogy mar a masik oldalon gyartja a vga-t az XFX.

Goliatnak akkart menni. Bocs ezert!

[ Szerkesztve ]

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#35) jocek91

jocek91
(tag)

Hát aki azt mondja hogy a ref hütő jó az tekerje maxra a catalystban az órajeleket és a fordulat számát a hűtőnek, aztán mondjon még 2 ilyen okosat, az egy dolog hogy kifújja a levegőt de 2x olyan hőmérsékleten tartja a kártyát és 2x olyan hangos mint a "gépbe fújós"
változat. A gépbe fújós változatból próbáljatok ki egy Sapphire Vapor-x -es vga-t és egyből más lesz a véleményetek, amúgy meg egy rendesen szellőző házban tök mindegy milyen a vga hűtése.

üdv

[ Szerkesztve ]

i7 2600k, Asus P8Z68-V Gen3, Noctua NH-D14, Enermax NAXN 600W. 8GB Kingston HyperX, ASUS GTX 560Ti 448 DCII. NZXT Phantom 410 Black. 1TB Hitachi HDD. Logitech G500, G35, Razer szőnyeg, LG Optimus Black

(#36) daa-raa válasza jocek91 (#35) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Miért tekerném maxra?

És miért probléma ha mondjuk 80°C-os a GPU? 100-110°C-ot simán kibír bármelyik.

(#37) zotyi85 válasza Boxi88 (#13) üzenetére

zotyi85
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Tényleg ütletes :DD akarom mondani ötletes :))

http://logout.hu/blog/zotyi85/index.html

(#38) lizRRR válasza zotyi85 (#37) üzenetére

lizRRR
(őstag)

Maximum tucc csinálni rántottát :DDD

♥ GIGABYTE P55A-UD3 ♥ INTEL i3 540 @ 4600 MHZ + XIGMATEK S1283 ♥ CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz ♥ HD 7950 3GB Powercolor PCS+ ♥ THERMALTAKE TOUGH POWER 575W ♥ CORSAIR OBSIDIAN 650D ♥ SAMSUNG SPINPOINT F3 1TB ♥ BENQ G2220 HD ♥ RAZER DEATHADDER BLACK EDITION ♥ LOGITECH G35 ♥ SAMSUNG GALAXY MINI

(#39) TTomax válasza daa-raa (#30) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Az XFX már régen nem prémium gyártó...

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#40) Oliverda válasza TTomax (#39) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen. Prémium gyártó amúgy is csak olyan lehet aki nVidia-t (is) gyárt.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#41) Stofy válasza Dr. Romano (#24) üzenetére

Stofy
(újonc)

Ezt, úgy érzem, már sosem tudjuk meg... :) De engem is érdekelne! Kedves Abu85, világosíts meg minket, kérlek! :)

(#42) TTomax válasza Oliverda (#40) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Unalmas vagy... :(((

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#43) Oliverda válasza TTomax (#42) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#44) Abu85 válasza Stofy (#41) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A flash esetében GPU csak dekódol, de az eredményt vissza kell küldeni a CPU-nak némi beállításra, majd csak azután kerülhet a vissza a frame bufferbe, és megy a monitorra. Ez jelenti a problémát. Ami megoldás lehet, hogy több képkockát küld a driver dekódolni a GPU-nak, így kevesebb lesz a PCI Express busz használatával töltött idő. Persze ez csak félmegoldás, mert a keresztmetszet mindig szűkös lesz. Ellenben a dolog a Youtube alatt működik annyira, hogy ha nem mozdítod az egeret az Ion 2-vel, akkor kvázi folyamatos a lejátszás, nagyon apró röccenésekkel. Más videolejátszóra is optimalizálni kell ezt az algoritmust, csak az idő és pénz. Nem éri meg ezzel törődni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.