HTPC-t céloz meg HDMI csatlakozó nélkül. Valakinek valahol elgurult a gyógyszere. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
osztraksajt
(senior tag)
DVI-ből át tudsz alakítani. Van a csomagban. Azért DP került rá, mert ott problémás az átalakítás, eleve a port többet tud.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
"Fontos megjegyezni, hogy a PCI Express x1-es csatoló nem minden esetben jelent elegendő sávszélességet az interneten fellelhető streamelt Full HD-s videók gyorsítására, így vásárlás előtt érdemes ezt is számításba venni."
PCIe 2.0 esetén már nincs ilyen gond, nem?
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
De, az is kevés. Ezért halt el az Ion 2 és az Atomhoz tervezett HD gyorsítók piaca. Kevés a sávszélesség. PCI Express x4 kell. Esetleg egy komolyabb lapkánál lehet driveres megoldásokat keresni, de minden videoportálla ez hatalmas munka.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

zazahoho
(őstag)
xfx 6850 jó választás lehet 
Abu85:nem tudod véletlenül hogy nv-t már soha nem fog gyártani az xfx?
[ Szerkesztve ]
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
Hivatalosan nem.

szaszabee
(fanatikus tag)
Szerintem is mindenképp jó választás a ref hütökkel szemben
Ács tetőfedő munkák Bútorasztalos munkák Konyhabútorok,Ajtó,ablak készités Telefonszámom az adataimnál
Igen, azt tudom, hogy ott gond volt ebből... de az NM10 nem PCIe 1.1-es, és azért kevés?
Na megvan, 1.0a-t tud csak az a csoda...
[ Szerkesztve ]
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Ez is kevés. Erről ugyan nincs teszt, de ha nem akarsz soha szűk keresztmetszetet, akkor x4 kell mindenképpen.
Aha, hát így akkor elég problémás egy ilyen tényleg.
Közben nézem: NM10 PCIe x4-et tud, fura hogy akkor mégis szenvedtek, hiszen ez alapján megcsinálhatták volna. (igaz, akkor semmi másra nem jut PCIe sáv).

Srodney
(senior tag)
ez az!mért nem x4-es slotba tervezték....?! 
csini lett az az xfx...(Y)
eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

Boxi88
(őstag)
Nekem a hátlapi panelen tetszik az XFX jel, ütletes és pofás! 

Mercutio_
(PH! addikt)
Nem értem miért nem mondott árat a HUS, amikor webshopokban már van ára 
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))
Mi értelme akkor PCI-E 1x foglalatú vga-nak, ha már a HD-s film lejátszása is problémát okoz(hat) neki?
Mert gyorsabb s jobb mint az alap szar amit a intel csinál 
Pilisvörösvár környékén lanparty? http://href.hu/x/hopf

Zso2
(őstag)
Én pl hülyét kapok ezektől a mostani hűtőktől,ami a levegő nagy részét a gépe fújja szanaszét.. Legjobbak voltak amik teljes hátlapszélességgel kinyomták a levegőt.
Ez a plusz vga kimenet eltüntethették volna onnan,mondjuk még egy hdmi formátumban alulra. Nem is értem...
Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
A streamelt videók okoznak problémát. Ha nem az internetről nézed a Full HD-s filmet, akkor ok.
Ez azért fura... a VGA - dekóder szempontjából mit számít, hogy honnan jön?
jol beszelsz, xfx nalam evga/bfg szinten van: szuper cuccokat csinalnak 
4 sale http://tiny.cc/aprok

Góliát
(senior tag)
Az XFX-ről én is csak jókat hallotam. ITT egy kép a Black Edition-ról. 199 ojrót kóstál.
Becsület-Tisztesség-Szeretet

Armagedown
(fanatikus tag)
Ha fogok egy pci express x16 os videokártyát , levágom róla a felesleges érintkezőket , hogy csak annyi maradjon rajta mint a pci express x1esen , akkor működőképes marad a kártya egy ilyen mod után ?
Nokia 3220 -> Nokia 6280 -> Nokia 6300 -> Nokia N73 -> Samsung Galaxy Gio
(#23) tiborandras válasza Armagedown (#22) üzenetére
Ezt mondjuk én sem értem. Miért nem mindegy mi a forrás?
[ Szerkesztve ]

daa-raa
(MODERÁTOR)
Én is csak jókat hallottam, aztán vettem egy XFX kártyát. Teljesen megváltozott a véleményem. Nálam más bőven Sapphire szint alatt van. A nagy arccal propagált "Five Star Support"-juk nemhogy öt csillagot nem ér, hanem egy nagy nula. Ugyan úgy dilettáns senkik vannak a túloldalon, mint bármelyik más cégnél. Öt nap alatt négy support-os válaszolgatott a kérdéseimre, de csak a negyedik jutott el odáig agyilag, hogy egyáltalán megnézze konkrétan ilyen kártyám is van.
Zso2: Egyet értek. Az én szememben pont emiatt a refcooler sokkal többet ér, mint ezek a mindenféle kókimóki dupla/tripla/stb ventilátoros belső keringetésű hulladékok.
Si vis pacem, para bellum.
ja ja..
bár én inkább Sapphire párti vagyok (Y)
eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

siriq
(őstag)
Szintugy. Volt XFX de az biztos, hogy megint nem lesz.
PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

Góliát
(senior tag)
Miért? Mi volt a probléma vele?
Nekem XFX 5870 van és tökéletesen müködik.
[ Szerkesztve ]
Becsület-Tisztesség-Szeretet

madgie
(VIP)
Persze, hogy van átalakító, de elég sok HTPC szűk helyen van, nekem is vakarni kéne a fejem, ha átalakítóznom kéne, így is van vagy 3 mm a HDMI kábel kanyarja és a fal között. A DP meg a HTPC együtt meg különösen érdekes, na mindegy, miért ne, csak akkor ha már a jövőre alapoz, akkor a DSub-ot kellett volna kukázni róla, illetve pont oda tenni egy HDMI-t, a csomagba meg egy DVI-DSub átalakítót oszt jónapot.
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

daa-raa
(MODERÁTOR)
Pl a specifikáció szerint PowerPlay. Gyakorlatban a BIOS-ban csak és kizárólag a maximum órajelek szerepeltek. Finoman szólva is átverés, ráadásul semmibe nem került volna rendesen felprogramozni a BIOS-t, ahogy gyakorlatilag minden más gyártó megtette.
Ventilátorvezérlés nuku, ventilátor simán bekötve a PCI-E tápvonalba, ergo nonstop atom fordulaton megy a ventilátor. Szerintük teljesen normális, alsó kategóriához nem jár ilyesmi (5570-ről van szó egyébként, ami kemény 49W-ot disszipál). Pont azért vettem XFX-et Sapphire helyett, mert előbbi teljes magasságú. Gondoltam a nagyobb hűtőborda kisebb zajt is jelent. Igen keményen tévedtem. A single slot Sapphire 3870 (104W TDP) jóval csendesebb ennél a micsodánál. Ezen XFX gyönyörűség minden egyéb eszközt túlharsogott a gépemben, miközben még a referenciakártya - ami egyébként LP - sem túlzottan zajos. Szánalom.
Egyébként nevezett kártyán láthatóan ott van a hely a négytűs ventilátorcsatlakozónak, szóval az XFX spórolt kemény $1-t az egész cuccon (na nem mintha két vezetékkel nem lehetne megoldani a ventilátorvezérlést...).
A "support"-ról már leírtam a véleményem. Simán hülyének néztek, miközben fogalmuk sem volt arról, hogy az adott kártya hogyan is működik a valóságban. Csak leírták a brosúrából a szabvány válaszokat. Five Star helyett ér két nullát, csak a doboz ott már túl keménynek bizonyulna.
Prémium, meg elit gyártó. Egy túrót. A legalja, semmivel sem különb, mint az Inno3D.
Ja, két hét használat után a kártya egyszerűen meghalt, meg sem jelent a rendszerben. Az alaplap sem igazán érzékelte, hogy lenne benne diszkrét VGA, simán elindult IGP-vel. Áttettem másik gépbe, ott detto ugyan ez. IGP elindul, rendszerben a másik kártyának se híre, se hamva.
Megnézhetik mikor veszek én tőlük még egyszer bármit is.
[ Szerkesztve ]

rup1u5
(PH! kedvence)
XFX-et nagy ívben kerülöm én is! 
Ezért
és
egy kép a "minőségi" hűtőjükről amihez szerencsém volt.
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

nbg
(fanatikus tag)
Ez az 5450 inkabb irodaba valo, eyefinitizni mondjuk, mint sem HTPC-be...
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

darkarthur
(senior tag)
Az nem semmi 
Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

siriq
(őstag)
Elottem mar leirtak. Ezek miatt. A huto az egy darab sz@r a vezerlessel egyetemben ami nincs meg stb. Vannak akik ugyen ezt mar ateltek.
Szerintem az NV jart a legjobban, hogy mar a masik oldalon gyartja a vga-t az XFX.
Goliatnak akkart menni. Bocs ezert!
[ Szerkesztve ]
PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

jocek91
(tag)
Hát aki azt mondja hogy a ref hütő jó az tekerje maxra a catalystban az órajeleket és a fordulat számát a hűtőnek, aztán mondjon még 2 ilyen okosat, az egy dolog hogy kifújja a levegőt de 2x olyan hőmérsékleten tartja a kártyát és 2x olyan hangos mint a "gépbe fújós"
változat. A gépbe fújós változatból próbáljatok ki egy Sapphire Vapor-x -es vga-t és egyből más lesz a véleményetek, amúgy meg egy rendesen szellőző házban tök mindegy milyen a vga hűtése.
üdv
[ Szerkesztve ]
i7 2600k, Asus P8Z68-V Gen3, Noctua NH-D14, Enermax NAXN 600W. 8GB Kingston HyperX, ASUS GTX 560Ti 448 DCII. NZXT Phantom 410 Black. 1TB Hitachi HDD. Logitech G500, G35, Razer szőnyeg, LG Optimus Black

daa-raa
(MODERÁTOR)
Miért tekerném maxra?
És miért probléma ha mondjuk 80°C-os a GPU? 100-110°C-ot simán kibír bármelyik.
Tényleg ütletes
akarom mondani ötletes 
http://logout.hu/blog/zotyi85/index.html

lizRRR
(őstag)
Maximum tucc csinálni rántottát 
♥ GIGABYTE P55A-UD3 ♥ INTEL i3 540 @ 4600 MHZ + XIGMATEK S1283 ♥ CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz ♥ HD 7950 3GB Powercolor PCS+ ♥ THERMALTAKE TOUGH POWER 575W ♥ CORSAIR OBSIDIAN 650D ♥ SAMSUNG SPINPOINT F3 1TB ♥ BENQ G2220 HD ♥ RAZER DEATHADDER BLACK EDITION ♥ LOGITECH G35 ♥ SAMSUNG GALAXY MINI

TTomax
(PH! kedvence)
Az XFX már régen nem prémium gyártó...
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/
Igen. Prémium gyártó amúgy is csak olyan lehet aki nVidia-t (is) gyárt.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Stofy
(újonc)
Ezt, úgy érzem, már sosem tudjuk meg...
De engem is érdekelne! Kedves Abu85, világosíts meg minket, kérlek! 

TTomax
(PH! kedvence)
Unalmas vagy... 
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
A flash esetében GPU csak dekódol, de az eredményt vissza kell küldeni a CPU-nak némi beállításra, majd csak azután kerülhet a vissza a frame bufferbe, és megy a monitorra. Ez jelenti a problémát. Ami megoldás lehet, hogy több képkockát küld a driver dekódolni a GPU-nak, így kevesebb lesz a PCI Express busz használatával töltött idő. Persze ez csak félmegoldás, mert a keresztmetszet mindig szűkös lesz. Ellenben a dolog a Youtube alatt működik annyira, hogy ha nem mozdítod az egeret az Ion 2-vel, akkor kvázi folyamatos a lejátszás, nagyon apró röccenésekkel. Más videolejátszóra is optimalizálni kell ezt az algoritmust, csak az idő és pénz. Nem éri meg ezzel törődni.
[ Szerkesztve ]