Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Kicsi a felbontasa.

1920x1200-nal kisebb kijelzot nem vagyok hajlando venni.

(#2) luw2win válasza twollah (#1) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

mert? :Y (magyarázd már meg)

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#3) Gonosz15 válasza twollah (#1) üzenetére

Gonosz15
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Pedig 1920x1080 az már Full HD. Akkor minek a 1920x1200 :F

"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

(#4) Daniel Alves válasza twollah (#1) üzenetére

Daniel Alves
(fanatikus tag)

:F

http://www.flickr.com/photos/strici/ *****Kawasaki ZX-6R Ninja*****LG optimus X2*****Olympus E-PM1***

(#5) Trak

Trak
(PH! addikt)

Szerintem irónia volt...

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#6) daa-raa válasza luw2win (#2) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Gondolom az egy fokkal értelmesebb képarány miatt. Meg az a 120 sor azért bő 10% többlet az 1080-hoz viszonyítva.

Si vis pacem, para bellum.

(#7) Kopi31415 válasza twollah (#1) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1600*1200 nekem a minimum.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#8) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem ezzel a felbontással nincs bajom. Sőt a montor sem néz ki rosszul.
Ha lenne benne kép a képben funkció talán még kellene is...

(#9) dezz válasza akosf (#8) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A kinézet a fontos, a képminőség nem is számít? :F

Csak úgy mellékesen, a fotónak semmi köze a valósághoz: ebből a szögből ez a TN panelon egy inverzbe forduló paca látszódna a képből... :))

Még egy megjegyzés: csak a gagyibb LCD-TV-ben van TN panel, 32" fölött már egyátalán nem is alkalmazzák, hanem inkább a legújabb generációs VA és IPS paneleket, amik évek múlva jelennek meg monitor képében. Talán nem véletlenül... :P

[ Szerkesztve ]

(#10) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

ez a felbontás már 27colon ... nem kommentálnám
nekem 1600x1200 a minimum 21" on ha dolgozok akk
2048x1536
.. ez a "FullHD" felbontás mizzéria már nevetséges

(#11) zopet

zopet
(kvázi-tag)

Engem inkább az érdekelne, hogy ugyan MPEG4 kompatibilis-e az a "digituner"? Vagy "FullHD-ba" nézzem a zajos kábeltévét....

(#12) shteer válasza dezz (#9) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

akinek az fontos, ezt még képen se nézi meg :DDD

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#13) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

1920x1200-as a kijelzom.
Nem latom ertelmet, hogy kisebbet vegyek.

(#14) L4R$()n

L4R$()n
(fanatikus tag)

Jó kis cucc, bár nem kéne :B Amúgy, mikor monitor hír van mindig fáj a szívem, mert már egy ideje akarok egy 24" monitort, aztán mikor látok egy hírt mindig eszembe jut, hogy mi a picsáért vettem 19" fost :W

[ Szerkesztve ]

(#15) akosf válasza shteer (#12) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A mostani 28"-os monitorom is TN paneles és 1920x1080-as felbontású. Nekem tökéletesen megfelel a minősége. Viszont a TV tuneres kép a képben funkció jól jönne.
Mi ezzel a baj?

Persze, ha ugyanannyiért jobb minőségű panellel adnák én is azt venném.

(#16) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szal akkor ez inkább televízió készülék, mint igazi, nagyfelbontású monitor. :D

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#17) devast válasza zopet (#11) üzenetére

devast
(őstag)

Ez az egész mizéria túl van hype-olva, de oltárian. Digitálisan kizárólag a földfelszínen sugárzott adást tudod nézni ezekkel (m1,duna stb), mindegyik digitális kábeltv szolgáltató set-top-box -ot ad az előfizetés mellé, amin van rca/scart/hdmi kimenet (ergo sima monitorra is rádugható), de ezt a dvb tuneres tévéknél bezzeg nem reklámozzák :DDD

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#18) dezz válasza Kendek (#16) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, ezek nagyképernyős, de alapból olcsó fajta monitorok, amibe tettek egy tunert, így tévét is tudsz vele nézni, aztán jókora árréssel adják...

(#19) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Digitális TV

"A MinDig TV a Magyarországon 2008. december 1-jén elindult digitális földi televíziós szolgáltatás, melynek keretében előfizetési díj nélkül elérhető SD és HD minőségű programok vehetők tetőantennás vétellel, kiváló minőségben. A digitális műsorok vételéhez egy jelátalakító berendezésre (DVB-T MPEG-4 HD dekóder) van szükség.

Jelenleg a szabadon fogható kínálat részét 6 csatorna képezi: az RTL Klub, a TV2, az m1 HD, az m2 HD, a Duna TV HD és a Duna II Automónia, kódolt formában pedig az ATV és Hír TV programja érhető el."

(#20) dbius

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hmmm, alapvetően nem rosszak, de nekem ez a dizájn nem tetszik, a lekerekített sarkok és hogy a hangszóró alul van, valahogy olyan furcsa összhatást eredményez (nálam).

Sokkal szimpatikusabb lenne "sarkosan", oldalsó hangszórókkal, ráadásul talán még "TV" hatást keltene a látvány is :K

(#21) bambano válasza devast (#17) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miért is? Van olyan tv, amiben van dvb-c vevő és ci interfész is, legalább egy.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#22) shteer válasza akosf (#15) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ennyi. olcsón TN. nincs ezzel baj, én is ezt tudom megfizetni

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#23) dezz válasza bambano (#21) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak sajnos a nagyobb kábeles szolgáltatók azt nem támogatják, azaz nem adnak külön CI kártyát, és ami az STB-ben van, az sem működik a tévében.

(#24) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

gondolkodom én is egy hasonló megoldáson,bár nálam az Asus nemigazán jöhet szóba,inkább LG megoldásain gondolkodom,igazából(ez M227WD ami igazán tetszik)

[ Szerkesztve ]

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#25) zed1983

zed1983
(őstag)

Na végre legalább már az asus is eltalált egy normális dizájnt...mondjuk ízlés kérdése az egész.

(#26) core2 válasza luw2win (#2) üzenetére

core2
(Ármester)
LOGOUT blog

Azé' mer' hsz. gyűjtési kényszere van! :W

Privátban árazás nincs! || Raspberry Pi coming soon(er or later) ;) || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || Nézz be a blogomba: http://goo.gl/Ioj4Z

(#27) zed1983

zed1983
(őstag)

Ezt nem ide akartam...

[ Szerkesztve ]

(#28) antikomcsi válasza luw2win (#2) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Mert annál a felbontásnál tudok elkezdeni rendesen dolgozni, Az 1080 sor az nagyon kevés, nem fér ki a rajzlap teljesen, és nem jó állandóan húzogatni.

A 2048x1536 viszont mégjobb. Nem mindenki csak filmet nézni akar, arra ott a tv, és ha azt nézzük egy 5:4-es 19"-os moncsihoz és az 1024 sorhoz képest alig nyerünk valamit a 22" 1080 sorával. Az említett felbontások miatt tartok még mindíg az irodában 1 nagydarab crt monitort.

És böngészésnél is az a helyzet, hogy két oldalt ott a nagy űr, ugyanakkor ugyanúgy görgetnünk kell, mert szinte semmivel sem fér ki több a képernyőre.

Szerintem kreténség minden szegmensben a szélesvásznas monitorokat erőltetni, megkérdőjelezhető felbontásokkal, dehát nem én diktálom a piacot.

Egyébiránt szerintem ezek a monitorok csúnyák.

(#29) Kiflinger

Kiflinger
(lelkes újonc)

Szerintem a legtöbb hozzászóló itt nem a tipikus "átlag user"... :)
Ezeket a tuneres cuccokat meg nem a garfikusoknak gyártják, mert akkor nem TN panel lenne benne. A gyerekszobába, Minimax-ra, meg Sims3-ra éppen tök jó szerintem. Nekem a design is bejön, bár érdekelne mi ihlette a hangszórót takaró rácson a mintát...

Maga a 16:9 képarány szerintem is a használhatatlan irányba visz el minden moncsit, itt csatlakoznék az előttem szólókhoz, de ha tetszik nekünk, ha nem, filmeket, játékokat egyre inkább erre optimalizálnak. A FullHD egy jól bevezetett hívószó. Addig jó, míg még lehet normális moncsit is venni.

(#30) bambano válasza antikomcsi (#28) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nekem se tetszik, hogy egyre nehezebb 4:3-as monitort találni... haver megoldotta, portrait módra tekerte a monitorállványt:)

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#31) dezz válasza Kiflinger (#29) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tévébe nem való TN!!! (Monitorban sem a legoptimálisabb, de tévébe még kevésbé.)

Pont gyerekszobába??? Ugh. Rontsa csak vele a szemét az a gyerek. :W
Ne zavarjon az sem, hogy alulról nézve (gyerekek) inverzbe fordul a kép.

(#32) Kiflinger válasza dezz (#31) üzenetére

Kiflinger
(lelkes újonc)

A gyerek szemét nem a TN panel bántja, hanem az ha sokat néz bármilyen vackot... :)
Ha nem a TV neveli fel (tehát nem azt bámulja egész nap), akkor arra, hogy háttérzaj legyen a legózáshoz, vagy menjenek a klippek az MTV-n, arra pont jó. Elsődlegesen egyébként monitor.

Persze, hogy TN TV-be nem való, de nézz körül milyen termékek vannak a piacon (moncsi+TV). A nappaliba nem ilyet tesz az ember, de ha mindkét funkció kell... A trend ez... Ráadásul, éppen minap olvasom, hogy a gyártók a "feltörekvő" piacokra extra cost effective termékeket fognak kihozni. Gondolj bele mik lesznek azok... már látom a classmate TV-t... tekered van kép, pihensz, a TV is pihen...

(#33) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én még mindig 1280*1024-ben nyomom, kiválóan megfelel, amire kell.

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#34) Mgeri

Mgeri
(kvázi-tag)

Nekem tetszik.
Lehet hogy veszek egy 27"-est.
Csak játékra kellene meg filmekre.

Mindíg azt kell tenni, amit éppen akkor kell! - AMD forever!!!- - Vannak eladó cuccaim!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.