Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) Szaby59 válasza Egon (#49) üzenetére

Szaby59
(fanatikus tag)

Igen végigolvastam.
ATi-s hírnél már jönne a szokásos "Mikor tanulnak már meg driver-t írni", vagy "Megint egy hotfix".
itt meg dicsérik az nV-t mert figyelmeztették a felhasználókat, hogy a ma kiadott drivertől túlmelegedhet a kártya, úgyhogy rakják vissza de gyorsan a régit...
Egyre több a hiba, már szoftver téren is...

(#52) shteer válasza P00By (#33) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

kéne belőle? ;]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#53) eldiablo válasza sz0k3e_ (#5) üzenetére

eldiablo
(őstag)
LOGOUT blog

Ennyit aggódni. :)
A 6600GT nyáron közel 90 C-al simán ment.
Minnyá' be is röffentem egy tesztkörre. :DD

HTC = Hungarian Trolling Community©

(#54) intuicio válasza audi100td (#50) üzenetére

intuicio
(tag)

Értemén értemén :) Azért tartsd meg a 2m távólságot tőlem. Jó? :DD
Még nem volt ilyen téma, ezért nem is tudom hogy álljak neki a dolognak, de akkor most hogy is lehet uninstallálni ezt a szar drivert, és visszatenni az ezelötti 196.21? :R

Gigabyte GA-MA770T-UD3P^^AMD Phenom II 720BE@3.5GHz^^Artic Cooling Freezer 64 Pro^^KINGMAX TinyBGA 2*2048Mb DDR3 1333MHz^^Gigabyte GTX260OC 896MB^^WD 640GB^^Pioneer DVR-216DBK^^CORSAIR VX450W

(#55) - = Zk = - válasza eldiablo (#53) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Plusz fűtés. Nincs is azzal baj. :C

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#56) audi100td válasza intuicio (#54) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Sajátgép -> Programok telepítése és törlése...

(#57) stevve válasza DemonDani (#47) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A WHQL nem azt vizsgálja, mennyire megy vele a játék, mennyire vezérli a ventit, mennyire túlhajtható, meg hasonlók. :U Ilyenekhez nekik nincs közük. Ők azt vizsgálják, hogy mennyire kompatibilis az adott driver az adott oprendszerrel.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#58) Antibazsi

Antibazsi
(fanatikus tag)

"valószínű, hogy a hővédelem időben lekapcsolta a rendszert, így a legtöbben a GPU károsodása nélkül átvészelték a „kalandot”."

jah lehet nem halt meg egyből a vga,de egy-két túlmelegedés kicsit megrövidíthette az élettartamot. szóval lehet hogy csak fél év múlva adja fel a kártya e miatt, akkor meg már hivatkozhat a user erre a driverre. :U

Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/ckBgsUO

(#59) csako válasza intuicio (#54) üzenetére

csako
(lelkes újonc)

Én a még eggyel előbbit, a 195.62-t ajánlanám, mert a 196.21-el nem lehet tuningolni... [link]

[ Szerkesztve ]

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#60) audi100td válasza csako (#59) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Akkor ezek szerint már az előző is majdnem ilyen jól sikerült. :)

(#61) Krissal

Krissal
(újonc)

Szuper, nekem tegnap óta van garban a kártyám, BFBC2-t megvettem, felraktam a drivert, majd a telepítés végén a patch közben leállt a gép, majd nem indult, vártam. 10 perc múlva megint elindult, de megint kifagyott és utána már nem is adott jelet...
Garos, de most minimum 1 hétig nem fogok játszani...a pótkarim is Nvidia, de passzív hűtésű, megúszta.

(#62) intuicio válasza csako (#59) üzenetére

intuicio
(tag)

az igazság az ,hogy nem nagyon tuningoltam a karit, mivel OC alapból.. nemsokmindent lehetne még kicsikarni belőle :S

Gigabyte GA-MA770T-UD3P^^AMD Phenom II 720BE@3.5GHz^^Artic Cooling Freezer 64 Pro^^KINGMAX TinyBGA 2*2048Mb DDR3 1333MHz^^Gigabyte GTX260OC 896MB^^WD 640GB^^Pioneer DVR-216DBK^^CORSAIR VX450W

(#63) - = Zk = - válasza csako (#59) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nofene. Kötelező az nV tuning? ;]

[ Szerkesztve ]

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#64) BeLucZ válasza csako (#59) üzenetére

BeLucZ
(őstag)

de most az nv szerverén nem egy frissitett 196.21 van fenn?
ahogy nézem 196.75ös sli támogatásokat belerakták, meg gondolom ez már az a verzio amivel a tuning is megy normálisan csak az első napokban volt gány kiadás után

vagy tévedek?

(#65) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem mondok erre semmit. :((( Úgy is csak azt hinnétek, hogy flamelni akarok... :D

(#66) - = Zk = - válasza Tomate (#65) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Áá, fléémer! ;] :Y
:R

(#67) Alpachino válasza Abu85 (#45) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

Nem fog leégni, de ezt te is nagyon jól tudod, legfeljebb lefagy. Sok értelme ennek sincs mivel az NV már levette az oldaláról, de igazad van, beszéljünk róla 4000HSZ-en keresztül :D

Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

(#68) csako válasza - = Zk = - (#63) üzenetére

csako
(lelkes újonc)

Neked igen! :P

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#69) Abu85 válasza TTomax (#18) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyelőre semmi sem biztos az ügyben. Van akinek GTX 275-ön is előjön. Valószínű, hogy nem 100%-ig általános problémáról van szó, de nem érdemes kockáztatni. Én is azt javaslom, hogy érdemes visszarakni a régebbi drivert. Biztos vagyok benne, hogy az NV-től jönni fog a javítás. Igazából nagy baj nem történt. Észrevették, figyelmeztetnek és majd javítják. Ez a dolgok helyes menete.

A Fail-ezésre: Szvsz nem érdemes fail-ezni ... semelyik driver sem hibátlan. Aki azt hiszi álomvilágban él. Az NV nagyon jól tette, hogy figyelt a problémákra, elkerülve az esetleges nagyobb károkat. Ott is emberek dolgoznak. Bármikor hibázhatnak. Jön a javítás ... és ez a lényeg, addig meg egy régebbi driver megteszi. :)

Alpachino: A hővédelem nem 100%-os, ha későn kapcsol le károsodhat a hardver. Az sem biztos, hogy a beépített dióda jól mér, szóval valós veszély, hogy meghibásodik a kártya. Páran már jelezték is a fórumon, hogy problémák adódtak a kaland után.
Túldramatizálod ennek a jelentőségét. Beszélhettek róla, de a legfontosabb, hogy az NV figyelmeztetett. A júzerek így elkerülhetik a kellemetlenségeket. Nem hiszem, hogy bárkit agyonvág egy korábbi drivert visszatelepíteni. Nyilván beszámolunk mi is róla, hiszen számos olvasó használ GeForce kártyát, nehogy szerencsétlenül járjanak. A legtöbb ember hálás lesz a figyelmeztetésre, nem akar itt senki forró kalandokat. :U

rovtiv (#72): Természetesen nem kötelező visszaváltani, de sok ember a gyári automata vezérlést használja. Nekik azért nem árt. :)

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#70) stevve válasza Tomate (#65) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Így már legalább tudjuk is, hogy flamelni akartál. :DDD

PH semleges

(#71) gamerkiller

gamerkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát még jó hogy engem ez nem nagyon zavarna..:) Sosem ment magától 60%-nál feljebb.. (ez az alap is...) Semmivel nem tudtam annyira megnövelni a hőmérsékletet hogy magától feljebb menjen a légkavaró fordulatszáma..

[ Szerkesztve ]

Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4

(#72) rovtiv

rovtiv
(tag)

Én is feltelepítettem az említett drivert (8800gts 512MB). Nem tudom, ki hogy van vele, de soha nem használtam az automatikus ventiszabályzást. Senki sem tud meggyőzni arról, hogy a GPU-nak a 70-72C-fok ideális 2D-ben, 3D-ben terhelve pedig 80-85. Ilyen hőmérsékletek mellett hosszútávon csak rövidtávra lehet gondolkodni. :)
Úgyhogy a ventit 50-60%-ra állítottam, mindjárt az elején, közel két éve. Igaz, a zaj kevéssé érint. (Az M3 mellett lakom.)
Részemről tehát az új driver marad.

...már bocsánat...

(#73) moha21 válasza Alpachino (#67) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tudod erre azt mondják az ördög sosem alszik, lehet 1000-ből 1 égne le ( csak mondtam valamit ), de ez azt a felhasználót biztos nem vigasztalja. Ati/AMD drivergond is meg volt említve így nem tudom miért gond ez.

(#72) rovtiv: +1 nálam semmi nincs automatán, minden manuálisan van beállítva ( nem csak vga), de átlag usernek azért jó, hogy van ez az automatikus funkció ( persze ilyenkor nem)

[ Szerkesztve ]

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#74) bozont válasza Alpachino (#67) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

A baj csak, az hogy mégis van akinek belehalt a kártya, nem csak lefagyott. Azt kéne megérteni, hogy nem a "flémvár" miatt került ki ez a hír, hanem pusztán figyelmeztetés céljából, de ezt már Abu is írta. És attól hogy lekerült az Nv oldaláról, már rengetegen letöltötték és nem csak onnan lehet leszedni a friss drivereket. :U

[ Szerkesztve ]

(#75) Gabesz84 válasza sz0k3e_ (#5) üzenetére

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

a hd4850 nalam gyarilag passziv hutesu es 130C-nal szabalyoz le, szoval a 87C az semmi se volt annak a kartyanak :)
mondjuk tartosan en sem jaratom szivesen 130C-on, ezert van megtamogatva egy 12 centis ventivel.

(#76) - = Zk = - válasza csako (#68) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Odahaza Öcsém p4esében fx5200 dekkol, úgyhogy.... ;] :P

(#77) ]Phobos[

]Phobos[
(senior tag)

Mod: semmi.

[ Szerkesztve ]

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#78) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezután ha valaki ATI drivergondot emleget... ;]

Milyennapvan?

(#79) TTomax válasza Abu85 (#69) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Én még mindig úgy látom hogy a G92-ön kívül semmivel sincs gáz....csak mert itt sokan pánikolnak hogy most mi lesz a 7600Gt-el vagy FX-el... :DDD
A GTX topicban eddig még senki sem panaszkodott...habár 90%-unk egyedi ventivezérlést használ...

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#80) Abu85 válasza Gabesz84 (#75) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez így nem hasonlítható össze. Két különböző kártyáról beszélünk. Valószínűleg a lapka bírja a hőmérsékletet, de nem tudni, hogy az anyagminőség milyen az AMD és az NV oldalon. A gyártó mindig az adott termékre szabja a hővédelmet, aztán vagy beválik vagy nem. Ez az oldala a dolgoknak nem biztos.

TTomax: Az NV mindeninek ajánlja a korábbi driver telepítését. Senki sem tudja, hogy pontosan mely kártyákat érinti a hiba. Ezzel szerintem nem érdemes kockáztatni. Pár napon belül úgyis lesz javítás.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#81) - = Zk = - válasza D1Rect (#78) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

...azt lenyilazzák! ;]

(#82) fagy53

fagy53
(PH! nagyúr)

Újabb piros pont a passzív Giga 96GT-nek, a rászerelt venti kizárólag tápfüggő, a driver meg egyébként jól sikerült, marad. :K
Végre egyik tábor sem vethet a másik szemére semmit, mert mindkét cégnél napirendben vannak a drivergondok, ebből a szempontból tökmindegy, hogy NV vagy AMD! :DDD
Sokkal nagyobb gond nekünk ennél az, hogy láthatóan csökken a kétpólusosság a graf. kártyák piacán, fokozatosan teret veszt az NV és ez már tisztán látszik az AMD árain. :W
A kilátások nem bíztatóak... :(

(#83) Alpachino válasza moha21 (#73) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

Csak az a gond, hogy az ATI driverei folyamatosan hagynak kívánni valót maguk után.

A 3850-nel, egyszerűen nem tudtam játszani a The Saboteur-el mert minden feltelepített driverrel fagyott :W
A többi játékok alatti hibákról, már nem is beszélek......

Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

(#84) TTomax válasza fagy53 (#82) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

A driver amúgy tényleg jó... (szerintem a legjobb 190-es driver,teljesítményileg) A többivel sajnos csak egyet tudok érteni...most az NV veszi be azokat a köröket amiket az ATI az R600-al... kell még egy-két generáció mire megint megfordul,most atit szabad venni egy darabig ismét,és bizony majd most kiderül hogy az AMD se jobb semmivel az árak terén mint az NV volt... ebböl élnek ...

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#85) Solten válasza Abu85 (#69) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

"A Fail-ezésre: Szvsz nem érdemes fail-ezni ... semelyik driver sem hibátlan. Aki azt hiszi álomvilágban él."

Akkor néhány NV tulajnak kellemetlen lehet az ébredés... :D

alba gu brath

(#86) D1Rect válasza Alpachino (#83) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mivel a játékot kell patchelni....

Milyennapvan?

(#87) Killer01 válasza D1Rect (#78) üzenetére

Killer01
(senior tag)

Azért a két dolog nem ugyanaz. Atinál -mint tudjuk- szarok a driverek, nv-nél csak segítséget nyújtanak a totális tuning következményeinek valós átéléséhez :DDD

Ez -természetesen- csak vicc volt a részemről, mielőtt kikiált valaki ati bérencnek :)
(ami érdekes lenne annak a fényében, hogy eddig csak nv kártyáim voltak :DDD )

"Szerves kísértetek kísérnek minket, akik ha kell írnak vagy beszélnek" Philip K. Dick

(#88) G4ula84

G4ula84
(senior tag)

Lassan már egy 'ATI' -s meg egy 'NVIDIA' -s hozzászólást se lehet elolvasni, mert csak egymásnak mentek. De azért még szórakoztat. :R

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#89) Alpachino válasza D1Rect (#86) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

Erről beszélek :K patch :W Az NV-ás gépemben ez a művelet mindig elmarad :DD

(#90) moha21 válasza Alpachino (#83) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem volt 3850-em, így nem tudom milyen. Volt pár Ati/Nvidia karim mára már "kinőttem" az állandó kártyavásárolgatást. Lekopogom, nagyon egyikkel sem volt gondom. A mostani 8800GT-m is csinál hibát riktán indításkor már szinesek a bios betűk, ezt csinálta a 6600 GT-m is teljesen más konfigba. Atival talán a TV kimenettel szívtam többet, de ki lehetett tapasztalni azt is.

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#91) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez azért elég cink... még jó, hogy tartom a régi jó szokásomat: ha elfogadható sebességgel mennek a játékok és stabil a rendszer, akkor nem frissítgetem majommódra a drivereket csak azért, hogy elmondhassam, hogy a töktudjamilyen verziószámú van MÁR fent nékem... (meg logikus gondolkodással: ha stabil a rendszer és itt-ott 1-2%-os teljesítménynövekedést nem számítva semmit nem kap az ember, akkor miért kockáztassa a stabilitást? :F )

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#92) rovtiv válasza Gabesz84 (#75) üzenetére

rovtiv
(tag)

A 130C-hez csak gratulálni tudok.
Ha volna olyan benchmark, ami a GPU hőmérséklete szerint osztályoz, dobogós helyed lenne.
És ha volna olyan benchmark, ami a vidkari élettartamának fordított aránya szerint, szintén az elsők között végeznéd. Meg a kártyád is. :DDD

[ Szerkesztve ]

...már bocsánat...

(#93) intuicio válasza mephi666 (#91) üzenetére

intuicio
(tag)

Ott a pont...! Megfogadom a tanácsodat, van benne valami

(#94) Krissal

Krissal
(újonc)

Én határozottan Ati párti vagyok, csak már azt nem tudom miért :)
Atival mindig szoptam, mindig bajok voltak a driverekkel, játékokkal, Nvidiával meg mindig minden ok volt...

Most is azért vettem, mert meguntam a driver gondokat..erre tessék... :(

Egyébként nem nyúltam a ventihez, hagytam alapértelmezetten, miért is kéne bántanom? Egy alap felhasználónak, meg pláne miért? És azok a kártyák, amik csak fagytak? Ki tudja megmondani, hogy mennyire károsodtak? Majd elkezdenek szemetelni 1 év, vagy a gar lejárta után?
Durván meg kellene csapni az Nvidiát, egyébként én írok nekik, mert nonszensz, hogy hetekre kártya nélkül maradok az ő hibájukból!!!

(#95) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Természetesen a túlmelegedés hatására meghibásodott kártyákra érvényes a garancia, így azok a felhasználók, akiknek esetleg nem volt szerencséjük, kezdeményezhetik a termék cseréjét." - az itthoni kiskerekben pedig magyarázza meg a user, hogy nem tuningolta szét a kártyáját, hanem a driver hibája okozta a kártya halálát :W

True Success is Blonde

(#96) Sanyix válasza D1Rect (#86) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

LOL :DDD fail?

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#97) JoolsNOS válasza - = Zk = - (#15) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem azt mondtam, hogy azért rakom fel mert 3 ponttal többet hoz ki, hanem azt, hogy legalább van olyan jó mint a régi. (de egyébként több mint 100 pontról van szó) Értelemszerűen nem rakom fel mondjuk ha 300 ponttal kevesebbet, hoz ki. Inkább ezért rakom fel, és nem azért mert a tripla sli rendszert jobban támogatja.

Győzött a sötét oldal...Pc helyett Xbox :D

(#98) Sanyix válasza Alpachino (#89) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet írni olyan programot akár akarva intelen lefagy amd-n meg nem. Most gondolkozz el ezen a gpu-k világában is :)

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#99) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

alba gu brath

(#100) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Ezt a bakit :F

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.