Nagy kérés lenne hogy márka szerint is sac/kb nagyjából leírd?
Csak kíváncsi vagyok...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
dudasj
(tag)

TTomax
(PH! kedvence)
Akkor ha jól értem az nv minősége konstans,míg az ati új szériái rosszabbak mint az elődök igaz?
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/
Enyhén túl van misztifikálva ennek a drivernek a jelentősége. Nyilván jobb lett volna, ha nem adják ki, de elismerték a hibát, és levették az oldalról. A legtöbb média megírta, hogy baj van, így a legtöbb ember még időben visszalépet. Ennél többet nem tehet az NV. Biztos sajnálják, hogy valakinek ezért ment tönkre a kártyája. Valszeg cégen belül a vétkest felelősségre is vonják. Ellenben a driver egy szoftver bármikor lehet benne hiba. Most ez így jött ki. Komolyabb ügyet max annak érdemes belőle csinálni, akinek tönkrement a GPU-ja.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Először is: majdnem olyan szinten agonizálsz a problémán, mintha neked ment volna tönkre a kártyád. Nem értem, mire fel ez a nagy együttérző-képesség: hiszen _neked_ nem lehet ebből problémád. Bezzeg a szürkehalálos eseteknél letudtad azzal a hibát, hogy neked nem bugzik. Akkor hol volt a nagy együttérzés azokkal, akik szívtak? Hát igen, azt a hibát kisebbíteni kellett, ezt meg felfújni...
Másodszor: a vga-k igen régen tartalmaznak hővédelmet (nem kezdeti elfüstölős Athlonokról beszélünk ugyebár...
), ergo tényleg kevés embert érinthet a dolog.
Harmadszor: az nv jövőjével kapcsolatban esetleg kérdezd Abu-t: elképzelhető, hogy a videokártya-piacon nem lesz jövője (bár ezt mondták az FX után is, aztán a következő széria cumiztatta az Ati-t rendesen), de a T-betűs termékeiből valszeg igen jól fog keresni, ***.
Negyedszer: engem már különösebben nem érint a vga-piac jövője (mivel az esetek 99,9%-ában régi játékokkal nyomulok), viszont - ahogy elnézem - téged igen. Remélem majd akkor is ilyen vidáman konstatálod a vga-piac egyszereplőssé válását (ha bekövetkezik), amikor ennek árfelhajtó (és egyéb, a monopol-helyzetre jellemző) hatásaival is szembesülsz... Akkor majd én fogok röhögni, nem kicsit... (Érdekes, hogy a CPU-piaccal kapcsolatban mennyire agonizáltok az esetleges monopol-helyzet ellen, míg a vga-piacon úgy várjátok, mint a Messiást...).
+1: olvasd el Abu véleményét is, nem sokkal feljebb (talán rájössz, hogy rajtad és Olibabán kívül senki sem szívta ezt a hibát ennyire mellre).
Kevesebb személyeskedést! -dabadab
[ Módosította: dabadab ]
"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

TTomax
(PH! kedvence)
Olibabán.... ez jó...ez tetszett.... 
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

Gyuri27
(PH! nagyúr)
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
Én ezt megértem, aki gondolja el is ítélheti az NV-t ezért, de mit tehettek volna azon kívül, amit megtettek? Nem lehet meg nem történté tenni az eseményeket. Azt tették amit tenni kell ilyenkor. Figyelmeztettek.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Gyuri27
(PH! nagyúr)
A dolog egyszerű. Küldjenek a károsultaknak egy vga-t. Te is tudod vannak ebben az országban szegény userek is (meg máshol is). Akik mondjuk három évvel ezelőtt karácsonyra, szülinapra kaptak egy vga-t (esetleg nem is olcsó fajtát). Azokat elég kellemetlenül érinti a dolog. Hiszen nincs 20-30k-ja egy másik vga-ra.
Olyan ez mint x benzinkúton valami jó pancsolt üzemanyagot töltenek a kocsiba és megáll tőle a motor. Azért csak vissza megyek érdeklődni, hogy mi a túros van.
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
Valaki magyarazza el nekem mi koze a drivernek a ventiszabalyzashoz? Szerintem semmi. Azt a biosa vezerli ha jol tudom. 
A driver mondja meg, hogy mikor kell feljebb emelni a fordulatszámot. Ha nem adja ki a parancsot, akkor a hűtő nem hűt jobban. Ez volt a driver problémája.
Gyuri27: Ez igaz, de az NV a hiba felismerése után megtették a szükséges lépéseket. Ennél többet nem tehetett. Biztos van olyan, akinek lejárt a garija és tönkrement a kártyája, de nem hiszem, hogy sokan vannak. Talán tudnak intézni valamit az NV-vel.
Én csak annyit mondok, hogy kicsit túl van misztifikálva ez az egész. Nem a sárdobálás a célja ennek a hírnek, hanem a júzerek tájékoztatása a hibáról. 
[ Szerkesztve ]
Driver nélkül semmi sem szabályozza a fordulatot, de a kártyát sem bírod használni. El sem indul, egy megterhelő 3D-s alkalmazás. Nem kell BIOS-t moddolni csak lehet. Át lehet írnia paramétereket, de ettől még a driver adja ki a parancsot. Esetleg vannak olyan kártyák, amiknél külön vezérlés felel erre, de ez ritka.
[ Szerkesztve ]
Amikor driver nelkul elinditod a gepet, akkor is felporog a kartya ventillatora, majd beall egy fordulatra, megis mitol? 
[ Szerkesztve ]
A kártyák úgy vannak beállítva, hogy egy alapértelmezett fordulatszámot alkalmaznak, már az indítás után rögtön. A felpörgés után rögtön erre áll be. Ez driver nélkül sosem változik. Ha felrakod a drivert, akkor az tudja kezelni a ventilátort, így az egyes hőmérsékletek elérésénél ki is adja a szükséges parancsot. Ez a parancs hiányzott ebből a driverből, és ezért figyelmeztetett az NV a driver eltávolítására. A honlapról is lekerült, így már nem érhető el.
[ Szerkesztve ]
Oke, ertem, koszonom szepen a magyarazatot. 
Meg annyi lenne, hogy akkor miert moddolgatjak a biosokat? Valamit onnan olvas ki a driver? Marmint a hofokokkal kapcsolatban ertem.
[ Szerkesztve ]
A parancs kiadásához kell valami feltétel. Pl. egy x hőmérsékletet el kell érni. Ezeket állíthatod egy BIOS moddal. Ezeket a feltételeket értelmezi a driver, és a paramétereknek megfelelően cselekszik.
Bár megjegyzem, hogy nem éri meg a BIOS módosítása. A karikat szépen be szokták állítani. Emellett a BIOS rosszul sikerült módosítása a működést is befolyásolhatja. Például számos példa van rá, hogy a driver telepítésénél problémák lesznek, nem megy fel a cucc, vagy rosszul települ.
[ Szerkesztve ]

Sas madár
(őstag)
Éppen ma frissítettem és most látom a bejegyzés címét.
Vissza olvastam de nem érint szerencsére.
Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
Ertem, tehat a biosbol olvassa ki, hogy mekkora homersekletnel szabalyozza a ventillatort. Igy mar vilagos, koszi! 
En a rivatunerrel szoktam beloni, egyszer beallitom es utana nem kell vele bajlodni, gyonyoruen szabalyoz. Mondjuk allandoan huzva megy a kartya (GTX280), ezert ugy allitottam be, hogy 50 fokig 40% megy, afelett pedig 100%-on. 
[ Szerkesztve ]

udi
(őstag)
100%-on szép hangja lehet 
Rossz alkatrészek garanciáztatásában,javításában,garanciális problémában tudok segíteni.Ezekben:vga-hdd-táp-ram-cpu-lap-monitor.Priviknél több hetes csuszásban vagyok,sorry.Ezért hivj bátran:06305902749
Van is neki rendesen, de nem zavar, a game hangja elnyomja altalaban.
Amikor nem, akkor pedig ignoralom. 
[ Szerkesztve ]

udi
(őstag)
csak nehogy a venti csapágya adja majd meg magát ettől.sztem egy jol szellözö házban kellő levegőkeringtetés ellett nem feltétlen kell a 100%.nekem ano volt olyan karim ami a 100%-tol adta meg magát 
Rossz alkatrészek garanciáztatásában,javításában,garanciális problémában tudok segíteni.Ezekben:vga-hdd-táp-ram-cpu-lap-monitor.Priviknél több hetes csuszásban vagyok,sorry.Ezért hivj bátran:06305902749

Alpachino
(PH! addikt)
50-60% fix ventifordulat bőven elég neki, ( én is így használom, elég régóta) és akkor még hangja is kellemesnek mondható, vagyis egyáltalán nem hangos.
Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD
A Rivatuner és más külsö ventiszabályzó program is megoldás, de az NV-nek arra kell gondolnia, hogy a felhasználók 90%-a csak a drivert használja és hozzá sem nyúl az alapbeállításokhoz. Nyilván azt nem mondhatják, hogy használj rivatunert a probléma elkerülésére. A legjobb döntést hozták meg. Biztos lesz még új driver ebben a hónapban.

udi
(őstag)
neked is olyan karid van?csak mert ahány kari annyi %.nekem volt ahol csak a 70-80% segitett de van ahol az 50-60% is elég. 
Megmondom oszinten, ez a resze nem erdekel. Ha bedoglik, majd veszek egy masikat. Egy HAF932 hazam van, nagyon jol szellozik, megis kell neki a fordulat.
(#272) Alpachino Egy huzott GTX280-nak az edes keves, igy is ha nyomatom maxon a crysist, 80-85 korul van a gpu es 100 korul a vrm-je, de inkabb felette.
(#273) Abu85 Tiszta sor. Az emberek legnagyobb resze azt sem tudja szerintem, hogy mi az a rivatuner es hogy lehet, vagy nemely esetben kell ezekkel allitgatni a fordulatot. Jogosan varja el, hogy azt a kartya onmaga szabalyozza a homerseklet fuggvenyeben. Ez igy volt korrekt, hogy azonnal levettek, jol dontottek.
[ Szerkesztve ]

udi
(őstag)
a csúcskarik sajnos izzanak.nekem a hd4870x2-es a kedvencem e tekintetben,az már winfos alatt eléri a majd 100fokot 
Azt meg hogy?
Ajanlom a furmark 1.8-at.
[link] De elotte hivd ki a tuzoltokat.

udi
(őstag)
ismerem.sajnos ugy hogy a gyári hűtés egy rakás f*s egy sz*r.nem véletlen kellett már vagy 30-at gariztatnom.vicc hogy a gyártók és ez most mindkettőre igaz (ati-nv) nem tudják a csucskarijukat kiadni jó hütéssel.de tényleg,inkább gazdálkodnák bele az árba de legalább korrekten szerelnék 
Hat ez tenyleg szomoru, esetleg nincs valami olyan verzio, amin nem a gyari hutes van es a kovetkezo garinal arra cserelni.
Furmarkal megsutod es johet a masik.
Őszintén sajnálom hogy már olyan szinten rosszul állsz bizonyos dolgokkal, hogy engem babázgatsz.
Legalább kerestél volna valami nV hívőt. Azzal még össze is illenétek. 
mod: Alattad van is egy potenciális jelölt.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
A Shift azért nem megy jól ATI-n patchek nélül,mert a te drága nVidiád belerakatott egy kis okosságot,hogyha ATI drivert érzékel akkor szaggasson mint a k..vaélet,nVidián meg menjen jól.Ezt később be is ismerték,szal nem a levegőbe beszélek,van róla vhol cikk is!! Szal nemkéne annyira védeni a kis nVidiát,sok mocsokságot elkövettek már,az átcímkézem a régi fos karikat,és eladom 3x annyiért mint amit érnek dolgokról nem is beszélve!! Szal elhiszem h te is kritikus zöldhájog fertőzésben szenvedsz de azért nemkéne ennyire elvakulni kéremszépen!! 
[ Szerkesztve ]
Доктор задницу .... пить!

udi
(őstag)
az a baj hogy csak refet adnak mindenütt.ha esetleg lenne is spec hütésü pl GAINWARD akkor az jóval drágábban és persze nem biztos hogy megérné a ráfizut. 
de már a gainward is befejezte végleg az ati kártyák gyártását. 

Mr.Herold
(lelkes újonc)
S ugye te véletlenül sem szenvedsz kóros vöröshályog fertőzésben, ugye? 
"Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz, hogy a pénz nem ehető."
Az egy dolog h most ATI-m van,de ezelőtt pl. ugyanebben a gépemben egy 9600GT volt,ami mint tudjuk nVida gyártmány. Sőt továbbmegyek,a régebbi gépemben egy passzív Zalman rézhűtéses 6600 as nVidia volt,és teljesen megvoltam vele elégedve. Szal. én nemvagyok elvakult,több nVidia karim volt mint ATI
De köszönöm eme építő hszedet drága barátom 
Am. meg a patcheléses fikázása miatt szóltam a srácnak,meg ha végigolvasod a hsz eit akkor kitűnik,h mizu,és amit írtam az valós volt,ugyanis 2 patch után ahol már mindent kijavítottak nini máris jólment ATI-kon is a játék,és am., meg ha nemlennél tudatlan akkor elolvastad volna az erről szóló cikket drága barátom!!
Úgy imádom amikor vki el sem olvassa a hsz emet,vagy nem fogja fel a lényegét és csahol meg ugat mint vmi kis szobacirkáló palotapincsi... 
[ Szerkesztve ]

udi
(őstag)
ne menjünk át megint ATi-NV küzdelembe.Sztem nem volt semmi gáz a hsz-ében
Vki legalább értette a lényegét

Akkor itt az ido, hogy valtsal nv-re.

Föö 
Grillszagot érzeeek 

Alpachino
(PH! addikt)
Vegyél visszább ló úr ! Nem kell a magyarazkodásod itt senkinek 
Egyik felhasználó sem ill. tulaj nem foglalkozik vele, hogy miért nem megy az Ő f@sza kis ATI-ján a Shift, mikor a szomszáéd NV-ján igen
Csak is az eredményre kíváncsi, ami persze tök helyén való.
" régi fos karikat" Ezen a szinten vagy...sajnos 
De mint mondottam, ne nálam hőbörögj, hanem most már vagytok egy jó páran, mélyen ATI hívők és idelye lenne azt az NV székházat ostrom alá vennetek
Kéremszépen ! 
[ Szerkesztve ]
Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

Mr.Herold
(lelkes újonc)
Backi ember! Én csak kérdeztem
Nah rendben... többet nem is írok feléd, ha egyből támadsz^^
ui.: Nem vagyok a baráááátod 
[ Szerkesztve ]
"Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz, hogy a pénz nem ehető."

udi
(őstag)
újabb dühöngő topik van születőben.ezt már láttam párszor.sosem tudom megérteni hogy mire ez a nagy ellenszenv a két tábor között.ennyi erővel mindenben lehetne vitázni.nekem skoda autóm van akkor most gyülölöm a fordosokat.. 
Mindkét oldalnak vannak stiklijei Ati-nv de nem kell igazságot tenni hogy melyik a rosszabb vagy jobb.mindkettőben vannak pocsék szériák higyjétek el.tudnék mesélni...
tehát peace 

Tökmindegy
(senior tag)
Jogos!
Egy jó barátom szervizbe dolgozik. Nem most volt ugyan ,de bementem hozzá valamiért és beszélgettünk erről arról.
Kérdeztem tőle,hogy mik a tapasztalatai a hardverekkel kapcsolatban ,mind proci ,vid kari,hdd,stb.
Na a srác közömbösen csak ennyit mondott.
Látod azt a tornyot? Na az Intel proci. Látod a másikat? Na az AMD proci.
És így tovább. Aszt mondta ,hogy szar ez mind ,egyik sem jobb a másiknál.
Bár lehet már belefáradt a dologba
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

Pug
(őstag)
Ember, Te mennyi f@szságot össze tudsz írni 
Ezt a székházazást meg nem lenne rossz ha mellőznéd
gondolom ezzel csak uszítani szeretnél
, nem tűnt fel, hogy itt senki sem vevő a bújtatott politikai analógiádra? 
[ Szerkesztve ]
"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman
Hüje sokdás
Magadra ne vedd,nekem is az van.
Btw tök igazad van,pont az ilyen gyűlölködések,hisztik miatt nem irogatok túl gyakran hw topikokba.Meguntam a folyamatos köpködést,zsebben turkálást....
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

Alpachino
(PH! addikt)
Miért nem tetszik ? Akkor ne olvasd ember 
A kutyát nem érdekli a véleményed.
Nem vagy te abban a helyzetben, hogy engem utasítgass 
Topik lezárva, itt a 197.13, lehet rakni fel.
Gigabyte 880GM-D2H, AMD PH II 955 BE, VTX3D HD6850 PCS+, 2x4 giga Kingmax Nano Gaming 1600 CL9, Samsung F3 500giga, Samsung F1 500giga, Raidmax O2, Hipro 480, FuSi L22W

udi
(őstag)
Navégre.Már féltem hogy pankráció tör ki.Pedig annyira mindegy hogy ki mit használ.A lényeg hogy mind szeretjük a gépet és remélem mindenki szeret is ha csak néha is de játszani kicsit.És főleg mindegy hogy milyen VGA-n teszi ezt.A politikát meg végképp ne hozzuk be ide mert főbelövöm magamat.Sz@r egy dolog az ne rontsuk már el a számteket is azzal.
Új driver NO PROBLEM.