Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#151) waithEard

waithEard
(senior tag)
LOGOUT blog

Kérek 20 deka párizsit.....
37 deka lett, maradhat?
Hát persze csókolom, a maradék jó lesz Imre cicámnak.

Szerintem nem ugyanaz a jellegű tévedés. NV-nek jobban oda kéne figyelni.
Egy elégett kártya is túl sok, mert a negatív hír gyorsabban terjed. A nehezen megszerzett bizalmat is gyorsan el lehet veszíteni. Vagy lehet, hogy így akartak bekerülni a hírekbe, ha már kész termékekkel nem tudnak? :)
Szedd össze magad NV!

Isten Hozott! (Az ördög visz el...)

(#152) Televan

Televan
(senior tag)

Most a Fermi veszi el a figyelmük 90% -át. Becsúszott egy aprócska, de annál bosszantóbb hiba . De szerintem ez már a gödör alja, most már csak felfelé jöhetnek.

"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

(#153) SIKIRIKI

SIKIRIKI
(fanatikus tag)

Hát most nem tudom mit gondoljak csütörtök este meghalt a videókártyám és nem ez a driver volt fent ha nem a 196.21 .most mi van?
Gigabyte 9800GT OC gameover.
szerencse hogy még 24 honap gari van rá. :Y

Az élet kemény parkolni nehéz! Asus M4A785TD-V EVO AMD Phenom II 550BE@3100 ASUS EAH5770 CUCore/2DI/1GD5 Ram 2*2048/1333mhz kingmax

(#154) laci666 válasza atti_2010 (#21) üzenetére

laci666
(senior tag)

várjuk ki a végét,de ha tényleg ilyen gáz lesz a Fermi akkor még meg jelenés előtt még be kellene szerezni egy 5850-t nehogy felmenjen az ára.

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#155) Taifa Díaz

Taifa Díaz
(senior tag)

Nekem semmi bajom nincs ezzel az új driverrel, úgyhogy nem fogok bepánikolni. Hasonlónak tűnik a hangulat, mint a H1N1 vírusnál ;] Minden ugyanolyan értékeket mér nálam, mint a korábbi driverrel, 3D-ben is. A kártya Zotac GTX260 Synergy Edition.

"F**king Windows ninety-eight! Get Bill Gates in here!" (South Park)

(#156) Alpachino válasza D1Rect (#112) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

C. A játék jó, semmi baja, mert, ha baja lenne az NV driverekkel sem menne :K

Kéretik ezt megérteni

Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

(#157) Colos1

Colos1
(senior tag)

Gondolkodtam, hogy miért csak egyes kártyák esetében okoz problémát a driver.

Lehetséges-e, az alábbi ok:

A nem referencia hűtésű kártyáknak a szabályozása úgymond egyedi, ezért a gyártók a VGA BIOS -ba égetik a különféle hűtési paramétereket.
Emiatt csak a ref. hűtésű kártyáknál jelentkezik a probléma, mert annak hűtési paramétereit valószínűleg nem a BIOS, hanem a driver hordozza. :U

Nálam - mint már írtam - semmilyen változás nincs, ugyanúgy 60 fokig 35%, majd 60 fok felett elkezd emelkedni, 70 foknál 60% - mint a régebbi drivernél -, és 72 foknál tovább nem tudtam melegíteni, még furmark extreme burn teszttel sem.

Aki úgy véli, hogy nem lehet valamit megcsinálni, legalább ne gátolja azt, aki éppen csinálja.

(#158) Taifa Díaz válasza Colos1 (#157) üzenetére

Taifa Díaz
(senior tag)

Már hogyne lenne lehetséges, sőt, szerintem is éppen erről van szó. Az én kártyám biosa tartalmazza a ventillátorvezérlést a Fanspeed IC részben. De azért az NVidia nem várhatja el minden egyes nV tulajtól, akinek refhűtésű kártyája van, hogy módosítsa a biosát, ha az nem rendelkezik a hűtés vezérléséről :F

(#159) Taifa Díaz válasza Taifa Díaz (#158) üzenetére

Taifa Díaz
(senior tag)

Már ahol módosítható egyáltalán a bios, az előzőhöz hozzátéve. Egy Galaxy 8600GT biosát próbáltam most átírni, na most az vagy 100%-on megy, vagy sehogy. Ami ugye azt jelenti, hogy max. a driver vezérli, ha vezérli. Nem is tudom átírni a 8600Gt biosát, mert amint értéket adtam meg bárhova a Fanspeed IC részben, már be is szürkült az egész, érthetően ;]

(#160) Mr.Herold válasza SIKIRIKI (#153) üzenetére

Mr.Herold
(lelkes újonc)

Nem te vagy az első akinek érthetetlen okból hal meg kártyája a Gigabyte 9800GTOC sorozatból. A Zallman hűtésesről beszélsz, igaz?

"Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz, hogy a pénz nem ehető."

(#161) Krissal válasza Taifa Díaz (#159) üzenetére

Krissal
(újonc)

Valószínű igazatok lehet, mert az XFX kártyák, amik az enyémmel együtt haltak, mind XXX edition emelt órajelű, valószínű driver által vezérelt hűtéssel...
Amíg ment hallottam, amikor felment a fordulatszám, valami vezérelte, nem állandón ment, sajna a leégés előtt a procihűtő, annyira dolgozott, hogy nem hallhattam meg a gyenge VGA ventit...hogy szinte nem megy. :(

[ Szerkesztve ]

(#162) Colos1 válasza Krissal (#161) üzenetére

Colos1
(senior tag)

Az XFX -ek milyen típusúak voltak? Nekem 9600GT XXX -em van...

Aki úgy véli, hogy nem lehet valamit megcsinálni, legalább ne gátolja azt, aki éppen csinálja.

(#163) Taifa Díaz válasza Colos1 (#162) üzenetére

Taifa Díaz
(senior tag)

Krissal GTX280-asakról beszél szerintem :U

(#164) AirBooms

AirBooms
(PH! addikt)

Nem teljesen ide tartozó kérdés, de itt legalább van egy csomó hozzáértő ember: :Y

Win7 alatt hogy lehet rábírni az Nvidia Control Panelt, hogy állítható legyen a GPU és a memória órajele? :F A CoolBits nem működik... :(

(#165) Lord Vader válasza AirBooms (#164) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nVidia system tools

Gigabyte 880GM-D2H, AMD PH II 955 BE, VTX3D HD6850 PCS+, 2x4 giga Kingmax Nano Gaming 1600 CL9, Samsung F3 500giga, Samsung F1 500giga, Raidmax O2, Hipro 480, FuSi L22W

(#166) JoolsNOS válasza AirBooms (#164) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vagy esetleg expert tool.

Győzött a sötét oldal...Pc helyett Xbox :D

(#167) Krissal válasza Taifa Díaz (#163) üzenetére

Krissal
(újonc)

XFX 9800GT XXX edition 512MB 670Mhz-es alapból.....volt szegény :(
RIP

[ Szerkesztve ]

(#168) Bohir válasza Alpachino (#156) üzenetére

Bohir
(kvázi-tag)

"C. A játék jó, semmi baja, mert, ha baja lenne az NV driverekkel sem menne :K
Kéretik ezt megérteni"

Kéretik megérteni ezt:
Ha a meghajtóprogrammal volna a gond, akkor a drivert kellene patchelni, nem a játékot!

[ Szerkesztve ]

(#169) Taifa Díaz válasza Krissal (#167) üzenetére

Taifa Díaz
(senior tag)

Aha...Őszinte részvétem. A 9800GT-k eddig bírták, úgy látszik lejárt az idejük. Nekem is volt Gigabyte 512 MByte-os néhány hónapig. Mostanában rengeteg meghal. Gigabyte OC, XFX, szinte mindegy :o

(#170) Lord Vader válasza JoolsNOS (#166) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az expert tool mióta épűl be az nvidia control panelbe? Vagy én maradtam le valahol?

más: már tényleg szerte szét kombusztoroztam szerencsétlen G92-őmet, ( 9800GTX+) sima nV ref bios, fanspeed ic üres, driver vezérelt venti sebesség, tökéletesen működik.
A Zalman hűtős Giga kártyák nem mehetnek tönkre, mert fix fordulatosak. Szerintem nyugodtan lehet használni az új drivert, aki fél, az csináljon egy profilt az afterburnerrel. Kipróbáltam, az is működik.
NO PARA.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte 880GM-D2H, AMD PH II 955 BE, VTX3D HD6850 PCS+, 2x4 giga Kingmax Nano Gaming 1600 CL9, Samsung F3 500giga, Samsung F1 500giga, Raidmax O2, Hipro 480, FuSi L22W

(#171) JoolsNOS válasza Lord Vader (#170) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bocsi, félreértelmeztem a kérdést.

(#172) stev65

stev65
(újonc)
LOGOUT blog

Nekem tegnap halálozott el a 8800gtx-em miután elindítottam egy játékot kifagyott, majd teleszemetelte a képernyőt. Azóta is csíkos, persze a legujabb driver volt fenn, és a több mint 3 éves MSI kártyán asszem nincs már garancia.....

[ Szerkesztve ]

(#173) Lord Vader válasza stev65 (#172) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 8800GTX-nek semmi köze a driverhez, ugyanis dymamic fan controlja van, vagyis a biosában beállított hőfokok függvényében állítja a venti fordulatszámát.

JoolsNOS: a kolléga erre gondolt.

[ Szerkesztve ]

(#174) Alpachino válasza Bohir (#168) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

Ha az NV-ás gépemmel megy, az ATI-sal meg nem, akkor engem k@rvára nem érdekel, hogy most a játékot kell pachelni, vagy a drivert :( Az NV drivereinél, miét nem kell a játékot patchelni ?? :F

Az a lényeg, hogy ATI.nak a hülye driverjeivel mindig szívok :W Most meg a Shift szaraxik.

[ Szerkesztve ]

Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

(#175) stev65 válasza Alpachino (#174) üzenetére

stev65
(újonc)
LOGOUT blog

Igazad van, így kell ezt csinálni. Kell egy Atis meg egy Nvidiás gép, valamelyiken csak fut az a szaros játék :DD

(#176) Mr.Herold válasza Lord Vader (#170) üzenetére

Mr.Herold
(lelkes újonc)

Nem hűtőproblémára gyanakodtam, annyit írtam: "érthetetlen okból hal meg". Nem is lehetne hűtőbaj, mert nem a legújabb drv volt neki fenn. A legutóbbi halott 9800GTOC-ra asszem végül azt mondták, hogy zárlatos volt a kari.

"Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz, hogy a pénz nem ehető."

(#177) Bohir válasza Alpachino (#174) üzenetére

Bohir
(kvázi-tag)

"Az NV drivereinél, miét nem kell a játékot patchelni ?? :F"
Az hogy a játék NV logóval indul, választ ad a kérdésedre.
És érdekes hogy a Shift esetében sem a drivert kell patchelni hanem...
Én még nem láttam olyat, hogy nem NV logós játék szarakodott volna ATI-n

[ Szerkesztve ]

(#178) Alpachino válasza Bohir (#177) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

Na pont ezaz :)

Ezt akartam ebből kihozni, ezért veszek én inkább NV-át :K Az ilyen gondok elkerülése végett.....

stev65 rajtam maradt egy 3GHz-en futó E2180, és egy 3850, mivel a karit pofátlanul, volt aki 7K-étr kérte meg, gondoltam inkább meghagyom és összeállítok még egy jó kis gépet, másodikként. :)

[ Szerkesztve ]

(#179) AirBooms válasza JoolsNOS (#166) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Köszönöm nektek, a 196.21-be a system tools nem tudta berakni a Performance menüpontot... :( Az expert tool-t még nem próbáltam, de megnézem!
:R

(#180) JoolsNOS válasza Lord Vader (#173) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mikor mondtad, már gondoltam.

AirBooms: Az expert tool csak simán a tálcán induló program.

[ Szerkesztve ]

(#181) SIKIRIKI válasza Mr.Herold (#160) üzenetére

SIKIRIKI
(fanatikus tag)

Igen az volt elszállt minta szar és rádásul ugy hogy nem nagyon volt hajtva mert nem nem játszotam nagy igényü játékokal. :O
bár játék közben haltmeg.

Az élet kemény parkolni nehéz! Asus M4A785TD-V EVO AMD Phenom II 550BE@3100 ASUS EAH5770 CUCore/2DI/1GD5 Ram 2*2048/1333mhz kingmax

(#182) Steel_Hammer válasza stevve (#28) üzenetére

Steel_Hammer
(újonc)

Ezen driver probélámval én személyesen kerültem kapcsolatba azáltal, hogy 5-6 án folyamatosan hozták be az nv kártyákat leégett maggal. Természetesen mindenki az új driver felrakása után kapta meg a "feketepontot". azért elég nagy a világ, ésk nv kártyát elég sokan használna, így volt egy-két hely még a világban ahol hasonló tömegeket mozgatott meg a driver hiba.

"You woke up in the morning, get yourself a gun"

(#183) Krissal válasza Steel_Hammer (#182) üzenetére

Krissal
(újonc)

Kisker, vagy nagyker, ahol dolgozol? Mire számíthatok, hogy fogják kezelni, Garos még a kártyám.

(#184) udi

udi
(őstag)

sajnos én is találkoztam a bibivel.aztán csak fekete képernyő és a VGA már halott.jöttek hozzám is kártyák ezzel a gonddal.
és főleg a baj az hogy sokan NEM GARIS VGA-T HASZNÁLVA SZÁLTAK EL :W mert ugye gariban cserélik de gari nélkül :W

Rossz alkatrészek garanciáztatásában,javításában,garanciális problémában tudok segíteni.Ezekben:vga-hdd-táp-ram-cpu-lap-monitor.Priviknél több hetes csuszásban vagyok,sorry.Ezért hivj bátran:06305902749

(#185) J4N!

J4N!
(tag)

nálam olyan van, hogy néha feketén bevillódzik a kép ez az új driver miatt lehet? de nem értem miért csinálja mert egyáltalán nincs túlmelegedve... ugyan olyan hőmérsékleten jár mint a többi régebbi driverrel.

(#186) J4N! válasza J4N! (#185) üzenetére

J4N!
(tag)

Jah és ezt csak BC2-ben tapasztaltam

(#187) udi válasza J4N! (#186) üzenetére

udi
(őstag)

az valami szoftveres szarakodás lesz,de az uj drivert én nem erőltetném. :(

Rossz alkatrészek garanciáztatásában,javításában,garanciális problémában tudok segíteni.Ezekben:vga-hdd-táp-ram-cpu-lap-monitor.Priviknél több hetes csuszásban vagyok,sorry.Ezért hivj bátran:06305902749

(#188) JoolsNOS

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem vagyok szoftfejlesztő, de ennyi idő után már kijavíthatták volna a hibát.

(#189) Gyuri27 válasza udi (#184) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Mivel bizonyithatóan az nv hibájából döglöttek be a karik, lehet garizni.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#190) audi100td válasza Gyuri27 (#189) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Csak gondolom a gyártóhoz kell küldeni a karit, ami nem kis idő+költség, kis- vagy nagyker nem hiszem, hogy visszavenné lejárt garival. :(

(#191) Pug

Pug
(őstag)

Sztem az NV direkt lőtte ki a hibás drivert, hogy a nem garos régi kártyák kihuljanak és a sok NV fan vegye a "jóoccsó" Fermit :DD

Jaaa, most esett le, hogy abból meg alig lesz pár darab, akkor nem értem ;]

[ Szerkesztve ]

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#192) JoolsNOS válasza Pug (#191) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jujj de gonosz vagy ;]

(#193) Alpachino válasza Pug (#191) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

... :DD És a szürkehalálos 5-ös sorozatra milyen összeesküvés elméleted van ATI részről ?? :C

(#194) udi válasza Gyuri27 (#189) üzenetére

udi
(őstag)

Attól nem lesz garis egy kártya hogy az NV a ludas a hibában.. :)

(#195) Gyuri27 válasza audi100td (#190) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

És? Pipáztatnám le őket. Egyből az nv-nek irnék. Majd a levelet belinkelném ide. Csinálnék képet, hogy a fórumban van. Meg hozzájuk a fórumba is belinkelném. Közölném, hogy a válaszuk kint lesz mindenhol. Magyarul olyan cirkuszt csinálnék, hogy csak na. Amúgy a posta árát megérné. Tartana addig ameddig.
Azért gondolj abba bele, hogy az user 2-3 éve vett egy 30k-s vga-t és most az ő hülyeségükből kuka.
De aki benyeli annak csak gratulálni tudok. Ill vegyen legközelebb is nv vga-t.

udi: ? Azért te sem gondolod komolyan, hogy a gyári driver miatt megdöglik a vga-m és senki sem felelős és senki nem tartozik nekem semmivel?

[ Szerkesztve ]

(#196) audi100td válasza Gyuri27 (#195) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Mindenesetre nem egy egyszerű dolog, ATi-t kell venni, ott nincs ilyen probléma. :DDD

(#197) Lord Vader válasza audi100td (#196) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nV-vel sincs probléma, érdekes. 9800GTX biosa üres, nincs dinamikus venti vezérlés, és mégis működik. Driver vezérli.

(#198) udi válasza Gyuri27 (#195) üzenetére

udi
(őstag)

nem azt mondom hogy nincs felelős de ha teszem azt egy driver miatt behal egy régi FX5200-as nv kari attól még nem fogod tudni ráhuzni a cégre a dolgot.megértem hogy fel vagy háborodva de egy két mail-en kívül nem csinálnának semmit.a garis dolgokra is tesznek nemhogy a gari nélkülire.ez nem álommese sajnos ez a valóság.
más. Gari tekintetében az ATI-t gyártó cégek sem jobbak.Nem akarok igazságot tenni,inkább ugy fogalmaznék hogy egyik 19 a másik egy hiján 20. (ati-nv)

(#199) Gyuri27 válasza udi (#198) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

De. Erről beszélek. Az nv a felelős ezért.
Én összeszedném azokat akik így jártak és együtt lépnénk fel. Vagy kártalanitana az nv. Vagy olyan lejáratást csinálnék, hogy a fülük bele zöldül.
Megmondom mi a valóság. Hogy a magyar user birka. Nyugaton ilyen és ehhez hasonló ügyekért cégek nem keveset fizetnek.

Ha visszagondolok az nv nem túl régi munkásságára: driver mutyi, noti szarakodás, bsod, átnevezések, ez a mostani balhé. Nem csodálom, hogy ott tartanak ahol. Gyanitom lassan ezt a szintet sem fogják hozni.

Az előzöeket figyelembe véve azt sem értem, hogy edddig hogy húzták idáig. Kik voltak azok az elvetemültek akik nv vga-t vesznek/vettek?

(#200) TTomax válasza Gyuri27 (#199) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Akasszuk fel őket...kötélre azokkal az elvetemültekkel akik NV-t vesznek...Monjon le...zárjon be... még szerencse,hogy az élet és a valóság nem csak fekete-fehér...és még nagyobb szerencse,hogy TE nem a kormány egyik oszlopos tagja vagy,már a fél ország ki lenne irtva...

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.