Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Locutus

Locutus
(senior tag)

Átcimkézett Club3D..

www.korszellem.hu - - - Samsung U70-et vennék: http://href.hu/x/g23a

(#2) B4nd1t4

B4nd1t4
(tag)

Elsa..... Kis nosztalgiával tölt el ez a név...
A kártya nemtom melyik célcsoportnak készült... Fillérb@szó gamer-ek? :DDD Vagy anti e-péniszre vágyók....

Alamuszi Nyuszi nagyot ugrik... :)

(#3) daa-raa válasza B4nd1t4 (#2) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Leginkább azoknak, akik kisméretű házba akarják beépíteni, és szeretnék a fogyasztást is minimalizálni.

Si vis pacem, para bellum.

(#4) Runo válasza daa-raa (#3) üzenetére

Runo
(őstag)

Hülye kérdésre korrekt válasz, én hülye választ adtam volna :DDD
Amúgy tényleg nem olyan rossz ötlet ez, hisz nagyon sok emberke méregeti a házikót vga vásárlás elött, mert ugyebár amikor a gépet-házat vette, akkor még "csak internet meg zene, esetleg film"-re lett véve a gép és amikor játszani akar, akkor ideális lehet ez a kártya ha nem akarja a házat is cserélni...

[ Szerkesztve ]

(#5) zazahoho

zazahoho
(őstag)

Az árára kíváncsi leszek :U ,szerintem nem lesz kelendő ill. a gyártó sem közismert nálunk.Jobb választás lett volna a sima 560-as ,ami árban eleve 10-12 ezerrel olcsóbb.

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#6) hypno skate

hypno skate
(tag)

Akárhogy is, de szimpatikus darab és koncepció.

A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász''

(#7) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

Majdhogynem szélesebb, mint hosszú. Lesz-e belőle félmagas? ;]

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#8) Viktor81

Viktor81
(lelkes újonc)

ELSA - Valaha ez a nev egyet jelentett a minoseggel es a kulonlegesseggel es persze a magas arral. Mar regen nem hallottam roluk, nem tudom milyen formaban mukodnek mostanaban, de az ezredfordulo korul (elott) a termekeik uniqumnak szamitottak. Nalam a mai napig mukodik egy Erazor III Pro ami akkor nagyon jo kis kartya volt.

(#9) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

De rég nem hallottam Elsaékról.
Amúgy nem rossz ez.

"...5,9 cm-rel rövidebb nyomtatott áramkörre épített az NVIDIA referenciamodelljéhez viszonyítva. Ennek megfelelően a fogyasztást is vissza kellett fogni..."

Miért is? :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#10) Lars válasza Viktor81 (#8) üzenetére

Lars
(senior tag)

Nagyon sok ELSA kártyát fújt ki a szél a gyárakból :D
Persze ettől még nagyon jó minőségű kártyák voltak. Ez meg egy érdekes és hiánypótló megoldás. Kicsi, de erős.

(#11) Cyberpunk

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Kuriózum márka és kártya :R

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#12) B4nd1t4 válasza daa-raa (#3) üzenetére

B4nd1t4
(tag)

...erre nem gondoltam... Azt hiszem néha hajlamos vagyok elfelejteni, hogy nem csak HAF-X-ek vannak a világon...

Annyira jó lenne, ha az Elsa újra régi fényében ragyogna, és megint egy lapon emlegetnék őket az ASUS/EVGA és hasonló gyártókkal. Kár, hogy jórészt egymást másolják a gyártók és csak a matrica más a kártyákon, meg max a hűtés...

Alamuszi Nyuszi nagyot ugrik... :)

(#14) pilóta válasza Devid_81 (#9) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Talán a kisebb hűtő miatt?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#15) madgie

madgie
(VIP)

Végre, rövid nyákos 560 Ti... pár nappal azután, hogy hasonlóan rövid 460-at vettem :D

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#16) daa-raa válasza Devid_81 (#9) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Rövidebb PCB-n gyengébb VRM fér el. Ergo csökkenteni kell a terhelését.

B4nd1t4: Nem másolás van most sem, hanem szinte mindenki a referenciadesign-t használja. Amikor az Elsa még komolyan jelen volt a piacon, mindenki saját maga tervezte a PCB-t is.

(#17) zapok

zapok
(tag)

Klassz - kicsi, de erős - kártya!

Japánban 23.980 yen, kb. 310-320 dollár lesz az ára: [link]
A gyártó oldalán látszik a hűtőborda kialakítása is.: [link]

[ Szerkesztve ]

Anyám tyúk, avagy az ember tragédia.

(#19) darky@ válasza tiborandras (#18) üzenetére

darky@
(PH! addikt)

Azért nem annyira takarékos hogy 150w alá menjenek egy ekkora chippel. :U

(#20) yakuza.tora válasza tiborandras (#18) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

A nyákot tervezték át, nem a gpu-t! ;]
Mellesleg tisztelet a gyártónak, hogy ebben a szegmensben is előállt fejlesztéssel. :R

Alléz Olympique de Marseille!

(#21) KisTopi95

KisTopi95
(fanatikus tag)

Engem nagyon emlékeztet a külleme az átcímkézett 7600gt@9800gt-re :D

[ Szerkesztve ]

Várjuk ki, mi lesz a vége| Napközben csak 15:00 után keress telefonon! | http://yooouuutuuube.com/v/?width=192&height=160&yt=ZZ5LpwO-An4&flux=0&direction=bottom_right

(#22) tiborandras válasza darky@ (#19) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

pedig nem jarnak messze a kivant 150 wattol. a referencia gtx 560 ti tdp-je 170 watt, ebbol csiptek le 10%, igy marad 153 watt. ;)

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#23) darky@ válasza tiborandras (#22) üzenetére

darky@
(PH! addikt)

A ref 560 Ti TDP-je 185w ! ;) [link]

(#24) daa-raa válasza tiborandras (#22) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A biztonság miatt akkor is raknának rá két hattűs csatlakozót.

(#25) tiborandras válasza daa-raa (#24) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

az vilagos, hogy kell biztonsagi tartalek, de anno a hd4770 szinten feleslegesen kapott 6 tus tapcsatlakozot, mert nem ment 50 watt fole a fogyasztasa. furmark es tarsai szoftvereket most nem vettem figyelembe.

(#23) darky@ ugy latom, ahany forras, annyi ertek. tpu-ek furmark gyilkolas alatt 202 wattot mertek :U

[ Szerkesztve ]

(#26) DoxaM válasza daa-raa (#3) üzenetére

DoxaM
(tag)

Érdekes fogyasztás minimalizálásról beszélni, egy ref 180Wattos kártya esetében.... :U :D Egy 40wattosról még ez eszembe jutna, de nem erről.Egyébként egyszerűen esztétikailag szerintem szebbek az ilyen rövid kártyák..és kezelhetőbbek.A hűtő nem tetszik..

(#27) daa-raa válasza tiborandras (#25) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az AMD 80W TDP-t specifikált a HD 4770-re. [link]

DoxaM: Tehát akkor egy nagy fogyasztású eszköznek nincsen minimális fogyasztása...

[ Szerkesztve ]

(#28) Vigneau válasza daa-raa (#3) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Személy szerint bírom a picur kártyákat, bár normál házam van. A mai napig sajnálom, hogy zömmel böszme nagy VGA-k jelennek meg nap, mint nap. Viszont ez az Elsa jó ellenpélda - üde színfolt. Már csak egy olyan méret kellene, ami kompromisszumoktól mentes. Kíváncsi vagyok, ez a VGA mit tudhat tuning terén.

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#29) Prof

Prof
(senior tag)

cuki, de nem értem miért jó ha a házban tartják a meleget és nem egy zárt csatorna viszi ki hátra.
Bár elvileg ha jó a házhűtés akkor így lehet alacsonyabb fordulató, tehát csendesebb kártyát csinálni a többi hőt meg ráfogni arra hogy szar a user házhűtése.

(#30) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

ITX-es tulajoknak szánják, ezért lett 170mm hosszú. A hivatalos oldal szerint.
nagyon dicséretes :R

[ Szerkesztve ]

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#31) M@trixfan

M@trixfan
(őstag)

Micsoda Elsa Geforce 2-esek voltak annak idején, de hiányoznak azok az idők! :(

[ Szerkesztve ]

twitter: MatrixfanLive

(#32) tiborandras válasza Vigneau (#28) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

tuningban jo lehet a valogatott gpu/ram osszetevok alapjan: "a felhasznált GF114-es GPU és a memórialapkák a hitelesített paramétereknél alacsonyabb feszültségen üzemelnek" :K

persze kerdes a modositott tapellatas mekkora mozgasteret enged meg feszultsegemeles eseten :U

[ Szerkesztve ]

(#33) DoxaM válasza daa-raa (#27) üzenetére

DoxaM
(tag)

no offense, de nem lehetne, hogy ne 2 féle dolgot mondj 2 hsz-en belül? fogyasztást minimalizálni "fogyasztást is minimalizálni", ahogy említetted, mi köze, ahhoz, hogy egy NAGY fogyasztású kártyának is van idle "járata"? ... :F
Az ég világon senki sem mondta, h nincs minimális fogyasztása..csak a hsz-ból, nem ez jött le :)

(#34) daa-raa válasza DoxaM (#33) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem mondtam mást. Az idle fogyasztást nem említettem, ha arról lett volna szó, akkor konkrétan kiírom. Jelen esetben a maximális fogyasztás csökkentése a cél, aminek még a nagy fogyasztású kártyák esetén is van értelme.

Vigneau: Én inkább az ilyeneket díjazom.

[ Szerkesztve ]

(#35) madgie válasza tiborandras (#32) üzenetére

madgie
(VIP)

Szerintem ezzel senki nem akar majd feszt emelni, kis házikóba való ez.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#36) Vigneau válasza daa-raa (#34) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hááát, hááát... Szépnek szép, bár nekem már hosszú a nyák. No meg nem vagyok téglahűtés párti. Bár ha elég hatékony és jól kivezeti a hőt a házból, akkor gond egy szál se. Valahogy az AC megoldásait jobban pártolom, pedig azok bent keringetik a meleg levegőt.

tiborandras:
No igen. Arról nem is beszélve, hogy vajon az MSI AB, vagy a GPU Tweak felismeri és kezeli a VRM-et...

madgie:
Én azért személy szerint kipróbálnám, ha menne szoftveresen és nem kellene semmit sem forrasztgatni rajta. :K

[ Szerkesztve ]

(#37) daa-raa válasza Vigneau (#36) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Amíg nem célja az embernek a létező legtöbb kártyát belezsúfolni a gépébe, addig nem probléma a 2-3 slotos hűtés (mondjuk addig nem tudom minek is kell fullATX lap). Momentán az eSATA kártyám pont a 2 slotos VGA miatt nincs a gépben.

Az alakja meg nem érdekel, nem a hűtést akarom nézegetni egy VGA-n, hanem a kimenetén megjelenő képet.

(#38) Vigneau válasza daa-raa (#37) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tény, én is egy kártyát használok a gépben. De amíg az mATX lapokon nem jelenik meg pár általam kedvelt nyalánkság (pl. post code kijelző, mikrokapcsolók: on, CMOS clear, reset), addig kénytelen leszek nomál ATX-es lapokat venni...

(#39) darky@ válasza tiborandras (#25) üzenetére

darky@
(PH! addikt)

Az enyém nem ref kártya nem merem ráengedni a furmarkot. Az már elég sok vga-t kinyírt mert tdp fölé emelkedik vele a fogyasztás.

(#40) daa-raa válasza Vigneau (#38) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nekem valahogy ezek a dolgok nem hiányoznak. Maximum a POST, de az meg pótolható. Bár ami azt illeti a nyomógombok is.

(#41) Devid_81 válasza daa-raa (#16) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Oké, így már érthető legalább :)
Köszi!

.::www.megadanceradio.hu::.

(#42) DoxaM válasza daa-raa (#34) üzenetére

DoxaM
(tag)

Igen, csak 2 értelmű volt ezzel a "minimalizálással".Mert, ha minimalizálni, akarom absolute a fogyasztást, nem ilyen chipet veszek :)) De beszélek én úgy..hogy én is megpróbáltam a lehetőségeimhez mérten, minél kisebb fogyasztást kihozni egy adott teljesítményből.a 6850-es ebben elég jó partner..igaz, valami i5 lenne még jó, de elégedett vagyok a q6600-al és a C1E megoldásával is.Jó lenne ez a teljesítmény max 200W-on :))

(#43) daa-raa válasza DoxaM (#42) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Vegyél 200W-os tápot, akkor biztosan nem fog tartósan 200W +tápveszteség felé menni a gép fogyasztása.

[ Szerkesztve ]

(#44) DoxaM válasza daa-raa (#43) üzenetére

DoxaM
(tag)

Vagy egy 800W-osat, h minimalizáljuk az 1000W-os fogyit.

[ Szerkesztve ]

(#46) tiborandras válasza madgie (#35) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

csak valaszolni probaltam Vigneau kerdesere :R

(#47) madgie válasza tiborandras (#46) üzenetére

madgie
(VIP)

Valóban :B

(#48) Vigneau válasza tiborandras (#46) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszönet is érte. ;) :R

daa-raa:
Személy szerint meglepett, hogy pl. az ASRock 970 Extreme3-ban a 4-hez képest mind az általam említett 4 dolog hiányzik.
És miképp lehet pótolni? Van erre valami kis "dokkoló", vagy valami hasonló szerkezet? Picit le vagyok maradva a kiegészítők terén. :B

[ Szerkesztve ]

(#49) daa-raa válasza Vigneau (#48) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Például.

De van wikis szócikk is róla.

[ Szerkesztve ]

(#50) Vigneau válasza daa-raa (#49) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nocsak, erről eddig valóban nem is hallottam - no de jó pap holtig tanul. :R
Bár az ára nem éppen alacsony... :B

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.