Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ez megoldja a különböző hardver-támogatottsági hiányokat is? pl hang és videokártyák

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#2) cizoe válasza shteer (#1) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

videokártyákat nézd meg a support listán. A hangkártyák meg valoszinüleg a szintén supportlistán levü alaplaok integráltjai lehetnek. De gondolom én, ez bővül majd.

[ Szerkesztve ]

(#3) sghc_toma

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

és az apple még nem sipákolt emiatt? tekintve, hogy ez áll az OSX EULA-ban:
You agree not to install, use or run the Apple Software on any non-Apple-labeled computer, or to enable others to do so.

in asm we trust

(#4) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

grafikusok örülhetnek neki

True Success is Blonde

(#5) shteer válasza cizoe (#2) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

erre én is gondoltam ;) de ha csak az origi telepítést kerüli meg és frissítést enged értelmég nem látom
és mivel a működését nem értem, utánanézni nincs időm... :)

sghc_toma: még nem...

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#6) eziskamu

eziskamu
(PH! addikt)

Vicces fiúk (FAQ):
So will ALL hardware work with the EFiX device installed?
If it does, we will be surprised too! Support for refrigerators, microwaves, mouse-pads hasn't been implemented...yet
:DD

(#7) cizoe válasza Ste (#4) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

ugynaaz a ps megy osxen is mint winen... vagy nem? :U Sosem értettem ezt a "grafikusvagyokakkoróessix" témát.

[ Szerkesztve ]

(#8) azbest válasza cizoe (#7) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

osx alatt a videókártya gpu-ját is használja a műveletekhez... win alatt meg megemlíti, hogy bocs ezen az oprendszeren nem támogatott ez (vista alatt nem tudom)

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#9) cizoe válasza azbest (#8) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem speciel mindegy hogy 2,1 mp alatt végez az effekttel vagy 1,2...

eziskamu: Értem, de annyi pénzt nem takarít meg az ilyen idökülönbségekkel, mint amennyivel drágább a mac platform szvsz.. Meg szerintem egyértelmüen homo műfaj az apple.. ;]

[ Szerkesztve ]

(#10) eziskamu válasza cizoe (#9) üzenetére

eziskamu
(PH! addikt)

Mert a grafikusoknak csak 1 effektet kell használniuk? Amúgy meg az nem 1:2-höz sebességarány hanem 1:10-hez bizonyos esetekben.

[ Szerkesztve ]

(#11) eziskamu válasza cizoe (#9) üzenetére

eziskamu
(PH! addikt)

Ha már ennyire homofób lennék, és még pénzem is lenne, vennék egy Mac-et és letakarnám, vagy szekrénybe zárnám (persze hacsak nem olyan változat, hogy egybe van építve a monitor a géppel), de KELLENE akkor is :)

[ Szerkesztve ]

(#12) Alex91 válasza cizoe (#9) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Aha, akkor neked még formalodik a nemi identitasod? :DD

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#13) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Egyetlen baj az itthoni beszerezhetőségével lesz...
Ha nem drága én ugrok rá az tuti:)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#14) Ligend

Ligend
(tag)

Az ötlet, amire a kütyű épül, egyszerű, de ötletes és a megvalósítás is elegáns. Bár ha a PC-ken is terjedne az EFI, akkor talán nem is lenne rá szükség.

Tényleg, miért is használunk még mindig BIOS-t az EFI helyett? :U

Az ostobaság ellen az istenek is hiába hadakoznak.

(#15) cizoe válasza Alex91 (#12) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Nemnagyon, épp ezért nem veszek mac-et. :P Ha formálódna, lehet elgondolkoznék rajta, olyan trendi manapság b*zinak lenni. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#16) Power válasza cizoe (#9) üzenetére

Power
(senior tag)

1. Nem drágább, ne a noname barkács gépekhez, hanem a márkás brandekhez kell hasonlítani.
2. Nem tud gyorsabban tudna dolgozni egyik vagy másik platform alatt. Mindkettőn lehet gyorsan dolgozni és lassan is, de ez nem az oprendszertől függ.

Power

(#17) Alex91 válasza Power (#16) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Neki nem is igazan az araval van baja, hanem attol valo felelmeben, hogy valaki a sotet utcan nehogy mar (ahogy o fogalmaz) b*zinak nezze eleve viszolyog a Mac-tol :DD!

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#18) Nyugdíjas válasza cizoe (#15) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Gondolom úgyis nemsokár befejezed ezt:(((

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#19) nyunyu válasza Ligend (#14) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Tényleg, miért is használunk még mindig BIOS-t az EFI helyett? :U

Mondjuk amiert meg mindig ragaszkodunk az x86 kompatibilitashoz?
(Fussanak a 20 evvel ezelott irt programok...)

EFI-hez ugye minimum Vista kell, XP nem tud BIOS nelkul telepulni.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#20) M@trixfan válasza cizoe (#15) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Meg hülyének lenni is...

twitter: MatrixfanLive

(#21) Gave válasza cizoe (#9) üzenetére

Gave
(senior tag)

Ejnye te is eldegelsz egy sztereotipizalt vilagban... :U

PS-ben nem egyszer dolgoztam 120-150+ layer-el ,na ezekben az esetekben jolett volna ha nem kinlodik a gepem ,ha eppen a retegek felet athuzom a worksheet egyik sarkabol a masikba :D. Persze tudnek meg sorolni jonehany esetet amivel a grafikusok nagyresze valsz osszetalalkozik es kellemetlensegeket okoz az akar tobb perc-es 'not responding' allapot. :)

Ha normalis arazasa lesz a cuccnak es Apple nem zarja rovidre a fejlesztoket akkor szerintem remek dolog lesz.

[ Szerkesztve ]

(#22) Nyugdíjas válasza Gave (#21) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Sokaknak a grafikus munka a 72dpi 800x600-t jelenti. Nemtom mit gondolnak az A1-es méretű dolgokat akkor az ufók megrendelésre hozzák a Földre?:DDD

(#23) Illusion1010

Illusion1010
(fanatikus tag)

Ez jól hangzik, szívesen kipróbálnám.
Remélem elérhető áron lesz majd kapható Európában.

Trolling in the deep

(#24) sodey

sodey
(újonc)

Októberben jelenik meg a Photoshop CS4, amiből Windows alá készül 32 ill. 64bites verzió. Támogatja a Geforce 8800, 9800... kártyákat és használja a GPU-t is... Windows alatt... Tehát én nem fogok váltani MacOS-ra. :)

(#25) cizoe válasza Gave (#21) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

"Ejnye te is eldegelsz egy sztereotipizalt vilagban..."

Én annyira kattant vagyok hogy ez már dolby... :)

On: Most már értem amire gondoltok, épp ezt kérdeztem hogy miben másabb azon dolgozni. Nem vágtam hogy ilyenekben is van különbség.

(#26) leviske válasza sodey (#24) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Mac 10.6 meg már az ATi GPGPU-kat is kitudja majd használni... magában. Minden külön progi nélkül.

Amugy meg ami a buzis dolgot illeti... nem tudom, hogy akkor a Vista a csilli-villi felületével mi. :)) Attól még nem érzem magam buzinak, hogy veszek egy iPhone-t meg felrakok egy rendszert, ami fele annyira sem buzis, mint a Vista.

Senkit ne vezessen félre... Windows felhasználó vagyok, de a Mac platformtól 2 dolog tart vissza: nem jönnek ki rá játékok és, ha jól vágtam le a cikkből, akkor összeakadhat az AMD-vel. :)

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#27) Ste válasza cizoe (#25) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

viszont a tudatlanság nem jogosít fel a fikázásra sem

True Success is Blonde

(#28) Gazala válasza cizoe (#9) üzenetére

Gazala
(fanatikus tag)

most nyiltan lebuziztal... ez mar szemelyeskedes

(egy mac tulajdonos)

(#29) shteer válasza leviske (#26) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ezt a szexuális beállítottság témát hanyagoljátok már pls :U

összeakadhat az AMD-vel

nem igaz, mert fel se megy rá :)

[ Szerkesztve ]

(#30) cizoe válasza Gazala (#28) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

#28: figy, sztem irj levelet az indexnek, biztos felkarolnak. :U

[ Szerkesztve ]

(#31) leviske válasza shteer (#29) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem igaz, mert fel se megy rá

Én is elolvastam a cikket... :) De időnként ide is benézek.

Tudtommal az AMD-s gépeken is megyeget, csak nem ezzel a csoda eszközzel. :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#32) Ligend válasza nyunyu (#19) üzenetére

Ligend
(tag)

Tudom, mennyire nagy úr a kompatibilitás, de ha a Mac tud XP-t futtatni, akkor ugyanezt PC-n is meg tudnák oldani. Egyszerűen csak akarni kellene, legalábbis szerintem. ;)

Ismereteim szerint a Vista is csak az SP1 óta tud EFI-vel boot-olni, annak ellenére, hogy az Itanium-os Windows-ok már talán 2002 óta ismerik az EFI-e (mivel nincs más választásuk).

(#33) freya

freya
(fanatikus tag)

Ezzel akkor eredeti DVD-ről tudod feltelepíteni a Mac OS X-et? Csak mert a net tele van mindenféle "disztribúciókkal" amikkel gond nélkül fel lehet rakni a Mac OS X-et PC-re, pár hete már én is így használom, nekem sokkal gyorsabb lett, mint a Windows XP/Vista.

Ami az árat illeti, nincs értelme összehasonlítani, mert úgyis rád fognak szólni, hogy egy csomó szempontból nem összehasonlítható, de kb. 150ezerből egy 700ezres gépet össze lehet rakni, és bőven marad keret Leopardra + szoftverekre. A 150ezres gépem ugyanolyan halk (sőt halkabb), ugyanolyan stabil és gyors (sok memória és tárhely, a processzor meg gyorsabb is, mint amit az Apple legtöbbször szerel, kivéve a Xeonokat). Persze az egész nincs "annyira egyben", nem világít rajta alma, és bármikor tudom itthon is javítani, tehát csak azokban a szempontokban összehasonlítható, amiket leírtam, mielőtt erre ugrana valaki :)

(#34) leviske válasza Ligend (#32) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy túl sokan vennének Mac-et ha az OSX minden nehézség nélkül telepíthető volna PC-re. :))

[ Szerkesztve ]

(#35) Nyugdíjas válasza shteer (#29) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Pont te mondod ezt? Há' itten vagyok, kérdezzé:D felmegy az. Mondjuk nemtom' az Efix-el mi a pálya,de egyébként megyen AMD-n szépen, csak persze kicsit bonyolultabb felgyőzködni...

[ Szerkesztve ]

(#36) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Nos, ennek a kis kütyünek örülök, de csak félig, mert AMD-re lenne az igazi...

Amúgy a vitához annyit, hogy az OSX-nek az az előnye, hogy szinte nincs rá vírus. Egy intenzíven munkára használt gépnél ez fontos szempont. Nem kell géplassító vírus-szpájver írtó progi.
Ezen kívül nem elhanyagolható az sem, hogy aki már használt OSX-et munkára, az tudja, hogy menniyvel jobban az amber keze alá dolgozik. Nehéz elmagyarázni, eleinte nem is nagyon hittem ebben, aztán egy régi melóhelyen dolgoztam MAC-el, és pár nap használat után vettem észre, hogy jééé, dejó, többet foglalkoztam a munkával ugyanannyi idő alatt, mint elötte. Ez előny is, meg hátrány is egyszerre. Aki buherálni akarja, az csalódni fog, mert nagyon nem windows.

[ Szerkesztve ]

(#37) M@trixfan válasza freya (#33) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Öregem a következő gépfrissítésemnél hozzád fogok fordulni, nagyon csábító ez a 150e Ft-os ajánlat. Nem is értem eddig mit rontottam el :) 8 mag, 32Gb-ig bővíthető memória, zónás hűtés potom 150e Ft-ból. Szerintem holnap húzhatja le a rolót Tyann, a Dell, az Apple és az összes gyártó. Ezzel nem lehet versenyezni! :P

twitter: MatrixfanLive

(#38) shteer válasza Nyugdíjas (#35) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hogy fejlődik a világ... :) vagy én lassulok

(#39) freya válasza M@trixfan (#37) üzenetére

freya
(fanatikus tag)

Na látod, erre céloztam, hogy kár leírni mert úgyis valaki bele fog kötni. :D

Akkor hogy értsd, amit mondok: nincs 8 mag (azért írtam, hogy nem Xeon) csak 4, nincs 32 giga ram (ahogy a Macekben sincs 700e-ért) és nincs zónás hűtés se, meg aluház almával, stb.

Egy egyszerű, új PC Intel alaplappal, ésszerű mennyiségű rammal és procival, csendes táppal hangszigetelt házban. Ha nagyon akarod, akkor meg tudod érteni, hogy tudásra sokkal jobb mint egy iMac és egyenértékű egy Mac Proval, és a profi és amatőr felhasználók 99%-ának bőven megfelelő. Ha már muszáj, akkor azért jobb Mac Pro-hoz hasonlítani, mert egy pár centis monitorba épített géphez igazán semmi nem fogható, az egy műremek :) Szóval ha érteni akarod, hogy mit mondtam, akkor azt hiszem ez elég világos.

(#40) freya válasza M@trixfan (#37) üzenetére

freya
(fanatikus tag)

Na jó, visszavonom amit írtam, csak már nem tudom szerekszteni, megnéztem a "cuccaidat" a profilodban :DD látom a kolléga tudja jól, miről van szó :D

(#41) Nyugdíjas válasza freya (#40) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Mind tudjuk;)

(#42) sodey válasza leviske (#26) üzenetére

sodey
(újonc)

Épp gondolkodom, hogy lecserélem a Sony Ericsson-om egy iPhone-ra, mégsincs ferde hajlamom. :D No de most megvárom milyen lesz az új iPhone... :D

(#43) Ligend válasza leviske (#34) üzenetére

Ligend
(tag)

"Nem hiszem, hogy túl sokan vennének Mac-et ha az OSX minden nehézség nélkül telepíthető volna PC-re. :))"

Ezzel burkoltan arra utalsz, hogy az EFI azért nem terjedt (még) el PC-n, mert az Apple nyomására ignorálják a gyártók? :U Meglehetősen valószínűtlennek tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#44) Nyugdíjas válasza Ligend (#43) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

nekem semmi ilyen nem jött le belőle:U

(#45) leviske válasza Ligend (#43) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezzel burkoltan arra utalok, hogy az Apple ezért nem akarja PC-re is elérhetővé tenni. :) És őszintén szólva megértem ezért őket. Több bevétel származik nekik így a Mac-ekből+OSX-ből, mintha olcsóbban kéne adniuk a Mac-eket és az OSX felhasználói száma növekedne. :)

(#46) PpenoO

PpenoO
(fanatikus tag)

Maga a szerkezet tetszik, hatékony megoldás lehet a jövő ps amatőr-profi felhasználóknak, akik nem preferálják se az apple horror árait, se a langyos (és diplomatikus voltam) design-ait. Ahogy applet ismerem, tuti hogy befagyasztja a terjedés legális útjait ( pláne most, hogy ipod-itunes meg iphone miatt millió dollárokat szarik naponta ). Azmár más kérdés, hogyan fog elterjedni szürke-fekete csatornákon.

off: Ne essünk hasra macosxtől, azért mert 1 program hatékonyabban gazdálkodik macosxen, amit sok media illetve reklámcég alkalmazottai felhasználnak (persze, biztos van több program is). Ilyen alapon az xp sokkal jobb mint az apple sziszus, mivel 1000000x több és 10000nél istöbb, hatékonyabb programokat írnak rá (sacc volt, az arányokra akartam utalni).

Semmivel sem stabilabb mint egy XP sp3. osxet is ki lehet ütni KOval pár egyszerű user programmal....force quittelhet az ember, csak a designos OFF gomb segít..az oprendszer sebességről meg nem is beszélve (xp sp3al szemben).
Sima update-el is hazalehet vágni sziszababát, kellemes adatvesztéssel. Supporton meg max egy emos hülyegyerek röhög a pofánkba..tapasztalat. Nem vagyok apple tulaj csakhát munkahelyen evvan..

Hogy kényelmesebb használni?? Persze hogy az. Aki viszont több éve használ microsoft alapú oprendszert és nem hikomat, ua gyorsan és hatékonyan tudja kezelni..ez sem érv.

Vírussal kapcsolatban meg mi értelme lenne vírust írni osxre (mert lehet, csak nincs értelme). Szinte elhanyagolhato osx userek száma xpvel szemben. Sose lehetne meggazdagodni rá írt trojanokkal, spywarekkel, sőt, mivel vírusírtó sincs hozzá, nincs kinek eladni vírusmentesítés megoldását...

P.S.: Mielött bárki is elkezdene fröcsögni, kikérve magának álláspontom egyes részeit, ajánlom neki macbook air topikot, ott megfenyegettek véresre verik a pofámat, azóta is várom "úriember" privátját, hol s mikor...sajna gyáva fartúró..csak a szája kerekedett ki nagyra ;]

[ Szerkesztve ]

http://www.nextlevelshit.atw.hu/

(#47) Nyugdíjas válasza PpenoO (#46) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Az első mondatot olvasva azthittem érdemes lesz tovább is olvasnom. Tévedtem...
Én sem megyek XP-t fikázni a topicjába érdekes mód... Meg valahogy ezeket az OSX fikázásokat sem monnyuk moonman követi el sose. Miért lehet ez?:U

(#48) k3l3r0n válasza azbest (#8) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Ez majd a creative suite 4-től lesz így. OS X és win alatt egyaránt. Jelenleg a CS nem használja a GPU-t...

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#49) t_ferenc

t_ferenc
(őstag)

AMD támogatást egyelőre nem terveznek. ez tetszett. a MAC OS X kernel módosítás nélkül ugyanis csak intel chipsettel és intel procival működik.

if you fall seven times, stand up eight

(#50) k3l3r0n válasza Ligend (#32) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Csak SP2-es windows települ hibátlanul az apple gépekre...

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.