Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Ulkesh

Ulkesh
(őstag)

"Úgy tűnik, az Asusnál is belátták, hogy tévedés volt az 1004DN és 1000HE aktuális MacBookokat idéző, de nagyon kényelmetlen klaviatúrája, és más megoldás után néztek."

Az a klaviatúra nagyon is kényelmes, viszont drágább, így visszatértek a jó öreg gépelés közben hullámzó, filléres megoldáshoz.
(Ha megnézed pont ugyanannyi a térköz a billentyűk között itt is, csak használat sokkal olcsóbb, gagyibb hatást kelt.)

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#2) vehement69 válasza Ulkesh (#1) üzenetére

vehement69
(senior tag)

számomra is érdekes, hogy mindenki lehordja a MacBook-ok billentyűzetét, holott kb egyedülálló megoldás, semmilyen más billen nem ilyen kényelmes és pontos a gépelésem (vakon).. azt hiszem lassan átneveztetem magam ALMAFAn-nak.. :)

I am cancer in your bones

(#3) DeltaPower

DeltaPower
(őstag)

újabb két EEEEE pc, lassan Dunát lehet rekeszteni ezekkel is, annyi féle van már :U

Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!

(#4) Xirtam

Xirtam
(PH! addikt)

Pont netbook vásárlás elött állok!És ez az asus megtetszet a ásik amit néztem az Acer Aspire One 751 de csöppet alulmaradt! Így lehet asus lesz! :U :U szerintetek?! :R

Forza Ferrari - Cavallino Rampante [ Konzol Világ & Game Shop ]

(#5) Csabee.

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem nagyon tetszenek! :)

Üdv: Csabee.

(#6) rudi válasza vehement69 (#2) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyszer próbálj majd ki valamilyen üzleti kategóriás Lenovo, Dell vagy HP gépet. Szerintem azzal átfogalmazódik majd a notebookos billentyűzekeről alkotott képed. Egyébként meg a szövegben az van, hogy a Mac billentyűzetére hasonlít, de netbookos méretben marha rövid úton jár, ezért kényelmetlen.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#7) rudi válasza Ulkesh (#1) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Neked kényelmes az 1004ND és 1000HE klaviatúrája?

(#8) Ulkesh válasza vehement69 (#2) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"mindenki lehordja a MacBook-ok billentyűzetét, holott kb egyedülálló megoldás"

Nagyon jó, de egyáltalán nem egyedülálló megoldás :)

Több gyártó, pl. a Sony is használja ezt a megoldást.

Egyébként az a vicces, hogy mindenki azzal jön, hogy a billentyűk külön vannak ezért nagyobb közöttük a távolság, pedig igazából ugyanakkora a billenytűk hasznos felülete közötti távolság, mint a legtöbb notesz esetében. A lényeg abban van, hogy sokkal masszívabb felületre szerelik ezeket a billentyűzeteket és azért kényelmes használni, mert nem mozog az egész blokk az ember keze alatt, mikor gépel.

----------------

"Neked kényelmes az 1004ND és 1000HE klaviatúrája?"

Igen.
Használtam több netbook-ot is (MSI Wind, 1000HA, 1000HE és 1008HA-t is) de az 1000HE-nek volt a legkényelmesebb billentyűzete mind közül.

[ Szerkesztve ]

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#9) Xirtam

Xirtam
(PH! addikt)

1101HA ot is 2 gb ig lehet bővíteni rammal?!

Na meg a kérdés kb. mikortol lesz kapható szerény hazánkban?! :R

[ Szerkesztve ]

(#10) Goog

Goog
(újonc)

Csinos kis netbookok :)

(#11) .mf válasza vehement69 (#2) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

"a MacBook-ok billentyűzetét, holott kb egyedülálló megoldás"

Egyedülálló a faxom. A Sony-ról másolták :U A Vaio-kon sokkal régebb óta van, mint azokon a félig evett almákon.

---

Ejnye Rudi, múltkor is 2× tápot írtál akku helyett, és most is becsempészted (2. oldal 2. bekezdés aljafelé) :DDD

---

Az 1008 szörnyű. Fogtak egy nem-túl-jó, unalmas kombinációt (belső), mellé elrontották egy kicsi, nem cserélhető akkuval a netbookok egyik (egyetlen) jó tulajdonságát, majd ezt tetézték avval, hogy kevés (2 USB), hülye kialakítású (monitor-kimenet) portot, ajtó mögé tettek. No meg az egész fényes műanyag burkolat és kijelző... ez már csak egyre rosszabb lesz...

(#12) Ulkesh válasza .mf (#11) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"A Sony-ról másolták A Vaio-kon sokkal régebb óta van, mint azokon a félig evett almákon."

Az első Vaio-n fél évvel az első Macbook után jelent meg, így ez enyhén vicces kijelentés.

(#13) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amennyiben tényleg csak 4.000 Ft a különbség a két gép között akkor sokkal jobban megéri az 1101HA. Ki az aki így a kisebbett választja?

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#14) shteer válasza Napfénysüti (#13) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

én :P választanám :B a mérete miatt

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#15) shteer válasza Xirtam (#4) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

szintén szavazat az asusra :K igaz nekem csak 1000h van

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#16) Napfénysüti válasza shteer (#14) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Oké de ha abban a méretben nézelődünk akkor nincs esetleg jobb alternatíva?

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#17) rudi válasza Ulkesh (#12) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Viszont ilyen elkülönült billentyűzet sokkal korábban volt Vaion mint Macbookon. A VGN-X505 volt az 2004-ben.

[ Szerkesztve ]

(#18) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Ennyi pénzért nem értem a létjogosultságikat...

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#19) rudi válasza X@b3e (#18) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

120k körül nem nagyon van 8-10 órás akkus gép.

(#20) shteer válasza Napfénysüti (#16) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ha nem kell a kagylódesign akkor van

(#21) Reac^

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mikor jön ki egy progi ami felhúzza az acert is? :U

Ez a kisebb akuból több időt uyganolyan csipkészlettel vki megmagyarázhatná :B

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#22) Napfénysüti válasza shteer (#20) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem nem hiányzik ez a kagyló dizájn, szerintem ronda. :U

(#23) Xirtam

Xirtam
(PH! addikt)

rudi mikor lesz kapható itthon? Erről tudsz valamit? :R :R

(#24) rudi válasza Xirtam (#23) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem rövidesen, pár héten belül.

(#25) .mf válasza Ulkesh (#12) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

"így ez enyhén vicces kijelentés."

Aha :U :P
De gondolom most is meg fogod magyarázni? ;]

(#26) Alex91 válasza rudi (#17) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

A, dehogy, ez volt az elso! :DD

[ Szerkesztve ]

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#27) oalex válasza Alex91 (#26) üzenetére

oalex
(senior tag)

Nem nem, annál még előbb volt a Timex Sinclair 1000 (80-as évek eleje) volt az. Én még azon tanultam meg programozni (Basic), ha hiszitek ha nem 9 éves fejjel. Azon még egy cm es kockákból állt a grafika a TV-n. A régi szép idők. :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#28) Alex91 válasza oalex (#27) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ilyenem volt, csak ZX-81-nek hivtak :DD!

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#29) rudi válasza Alex91 (#26) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:DDD

(#30) shteer válasza Reac^ (#21) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

a szervízek érdekében talán sose :))

(#31) mexicanraven

mexicanraven
(senior tag)
LOGOUT blog

Minek ennyi EEE?? "Jóárasítsák" a többit és peace and love! :DDD

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#32) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Alternativanak az Asus S121-et ajanlani a majd 240 ezer local credites araval?

Ez valami vicc?

(#33) rudi válasza twollah (#32) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kapni már 200k körül is, és vannak olyanok, akiknek azért olyan véresen nem számít az ár. Az S121 is hasonló méretű és tudású, ergo alternatíva.

(#34) guest666

guest666
(fanatikus tag)

Hi !
mostanában vennék netbookot. A nagyobb kijelzős gép érdekelne, viszont kizárólag matt kijelzővel, valamint nekem a kagyló forma sem jön be egyáltalán, tehát nem kagyló forma kell nekem. Várható ilyen gép a közeljövőben?
Továbbá azt szeretném kérdezni, hogy mivel nagyon magas ennek a kijelzőnek a felbontása, hogyha ezt visszaveszem mondjuk 1024-re, akkor nem lesz nagyon csúnya a kép ? Úgy értem, hogy a TFT kijelzők ha nem a natív felbontásban működnek, akkor eltorzulnak a betűk, képek vonalai. Sajnos nincs semmi tapasztalatom ezekről az új kijelzőkről, még mindig CRT-n nyomom itthon... Légyszi írjatok erről, köszi

(#35) shteer válasza guest666 (#34) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

csak a natív felbontáson ajánlott használni, különben eléggé elmosott a kép

10" nem elég?

(#36) twollah válasza rudi (#33) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Bocsass meg, hogy nem mindenkinek van jol meno allasa es nem szamit neki az alig 60 ezer forintos kulonbseg.

[ Szerkesztve ]

(#37) guest666 válasza shteer (#35) üzenetére

guest666
(fanatikus tag)

köszi, valószínű akkor maradok a 10"-nál, előtte azért még kipróbálom, mert lehet hogy túl kicsi az már nekem.

(#38) shteer válasza guest666 (#37) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

úgy érdemes :K bemutatóteremben megtapogatni, megforgatni, megszagolni :) vagy ha van ismerősnek akkor használni pár órát - az, hogy 10 v 11" sztem mindegy, a lényeg a használható méretű billentyűzet

(#39) rudi válasza twollah (#36) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor azokat rekesszük is ki, akiknek mégis van? Vagy azokat, akiknek megér ennyit az S121 külseje?

(#40) vehement69 válasza Ulkesh (#8) üzenetére

vehement69
(senior tag)

úgy értettem, hogy egyedülállóan JÓ megoldás, tisztában vagyok azzal is, hogy ez a fajta billkialakítás nem is a MacBook-okon/Apple termékeken jelent meg először :)

rudi: megvoltak. sokat gondolkoztam/próbálgattam mindent, erre esett a választás, azóta is áldom a Sorsom :) bár lehet ez is 'ilyen kinek a pap' jellegű dolog

I am cancer in your bones

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.