Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) Karma válasza qwertly (#50) üzenetére

LOGOUT blog

Bocs a hangnemért akkor, azt hittem hogy halálosan meggyőződve mondod az első állítást.

Igen, ebben tévedsz: a DRM egy opcionális "szolgáltatás" a legtöbb e-book formátumban és eszközön. A milliónyi formátumhoz (pl. pár jelentősebb: PRC, EPUB, PDF) különböző jogkezelést lehet kapcsolni (pl. két egymással nem kompatibilis a Mobipocket és az Adobe), de nem szükségszerű.

Én is épp úgy elítélem a DRM minden formáját, mint Te. Nem is fenyeget, hogy új Ubisoft játékot vennék (és nem is warezolom le!), de korán kiáltottál farkast, mint én trollt :DDD

[ Szerkesztve ]

Break Driven Development

(#52) =Mentor= válasza edward2 (#31) üzenetére

=Mentor=
(senior tag)

Először is nem a ... rántottál ki, úgyhogy vegyél vissza! Másodszor nagyon örülök, hogy te nem sajnálsz 100 rongyot egy ilyen masinára, aminek az előállítási költsége jó ha 10 rongy... Te megfizeted az extraprofitot a multiknak, a fejesek meg örülnek hogy évente cserélhetik a Ferrarijukat hála neked !

Tény hogy az emberek egyre kevesebbet olvasnak, a méregdrága e könyv nem fogja ezt a tendenciát megváltoztatni az tuti... A kijelző mérete is lehetne 10 colos minimum, mert ez így elég soványka. Az is vicc, hogy ennyi pénzért nem tudnak egy masszív cuccot összerakni, mint ahogyan azt a cikk is kifogásolta. Nem beszélve a kontrollról amivel a felhasználót "ellenőrzik", amíg ez létezik tutira nem veszek ilyet...

Részemről inkább a hangoskönyvek híve vagyok, még ha a kínálat sajnálatos módon igen lassan nő csak...

[ Szerkesztve ]

http://mynokiablog.com/ ------ Nokia 808 PureView, a mobil multimédia koronázatlan királya.

(#53) philoxenia

philoxenia
(MODERÁTOR)

Egyelőre PDA , egy-két kisebb könyvet egyvégtében is el tudok olvasni, miután megszokta a szemem... Ráadásul pont az önálló háttérvilágítás miatt szinte mindenféle környezeti fényviszony mellett.
A betűméret , szín, háttérszín kontraszt beállítható, tehát nem szenvedek a világoszöld alapon sötétkék betűkkel pl. mint némely dizájnos magazinnál. Az egyedüli probléma a relatíve kis méret. 5-6 " méretű 800x600 -as kijelzővel boldogabb lennék, bár ezt könnyebb kézben tartani. Az energiatakarékosságot azért jó lenne helyén kezelni, mikor manapság egy klíma egy nap alatt megeszi több éves olvasási energiaigényemet, a fűtésről pláne nem is beszélve..... :U

Moderátorként: =Mentor= és edward2 A nem megfelelő szavak használatát mellőzni szíveskedjetek! :(((

[ Szerkesztve ]

(#54) Paca2

Paca2
(fanatikus tag)

1. van elektronikusan kb 15 Gb könyvem (átfedésekkel is min. 10,000 db) INGYEN
számoljál már utána, mennyibe kerülne... (nem mintha mindet elolvasnám:) )

és senki nem tudja letiltani őket, ha vki olyan idióta, h letilthatót vesz, akkor az sirjon magában

2. 6 col nem kisebb mint egy rendes könyv lapja, ha csak olvasni akarsz elég (ugye alapvetően erre van), PDFhez, egyebekhez már jobb lenne a nagyobb

3. igen, drága. És...? ne vedd meg, könyvet se veszel, az is drága. ennyi, sztem még igy is megéri. 20-30 könyv áráért el tudok olvasni több ezret, anélkül h kifolyna a szemem, és oda lennék kötve a monitor elé

nem kell cigit meg drogot venni (akinek nem inge...), akkor marad könyvre/olvasóra

[ Szerkesztve ]

MSI GX740 laptop 2010. máj. • Koobe e-könyv olvasó 2009. ápr.

(#55) philoxenia válasza Paca2 (#54) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Ez olyan volt, mintha azt írnám, hogy van többszáz játékom, /tényleg és legálisan, pl. újságmellékletek/ de nem játszom csak tízzel... Ezer könyvet is igen sokára olvasol el szvsz. .... :U

(#56) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

Érdekes technológia, csak szerintem még nagyon gyerekcipőben jár.
A multitouch-os tabletek is újak, mégis egy JooJoo pad 1000x sokrétűbb.

Ne feledjük, hogy teljesen lefedi egy e-book reader szolgáltatásait...Ráadásul van háttérvilágítás, ami hatalmas előny ha sötétben utazunk. Lehet sokkal kevesebb ideig bírja, de egy utazás úgysem több 2-3-4 óránál maximum, ellenben nagyon sokan késő délután vagy estefelé utaznak, amikor kilövik a villanyokat pl a buszon.

Azt már meg sem említem, hogy 2 órán keresztül tudok HD filmeket nézni egy JooJoo padon, Ion platformon. Plusz gyönyörű színes touch kijelző, netezés stb...

Egy joojoo pad 499 dollár lesz, egy ilyen reader meg 250 dodó körül van. iPad-ot is említhetném, de kissé lehúzásnak tartom.

Szvsz ez így méregdrága.

Nem írom alá!

(#57) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

Egy jailbraik-elt iPad fog odaba$zni az eBook piacnak, emg mindenenk ami mobil szórakoztató elektronika. :U

(#58) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Jó dolog lenne de DRÁGA. ezt nem győzzük hangsúlyozni :(

(#59) Ren Hoek válasza Champipi (#57) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

https://thejoojoo.com/sites/

Akkor már ez mint az iPad. Ezen el ebookolgatnék :P De iPadra egy jailbreakkal sem tudsz USB bemenetet rakni...

Nem írom alá!

(#60) philoxenia válasza Ren Hoek (#56) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Esetleg ez?

(#61) iSonic

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

Tetszetős darab ;)

(#62) Karma válasza Ren Hoek (#59) üzenetére

LOGOUT blog

Akkor már inkább ez, a Pixel Qi képernyő odatesz.
Bár én majd az iPadra gyúrok inkább.

Break Driven Development

(#63) philoxenia válasza Karma (#62) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Hány kiló lesz? :Y :D

[ Szerkesztve ]

(#64) Paca2 válasza philoxenia (#55) üzenetére

Paca2
(fanatikus tag)

irtam h nem olvasom el mindet!!!

de min 50-et már elolvastam (min. 100,000 ha megveszem)

csak azt akartam ezzel mondani, h van választék bőven

de aki nem akarja érteni, az nem is fogja

(#65) Paca2 válasza Ren Hoek (#56) üzenetére

Paca2
(fanatikus tag)

miről beszéltek??

e-book olvasónak hívják

én azért vettem h KÖNYVET OLVASSAK, nem filmet akarok nézni, arra van monitor/tv stb

persze aki buszon filmet akar nézni, az vegyen ipadot, laptopot, istenkínját, amit akar

(#66) philoxenia válasza Paca2 (#64) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Valami hülye emberek nagyon régen feltalálták a könyvtárat, 1500/év a Verseghy például, több mint 10k könyvük van, jó részük elektronikusan még hozzáférhetetlen, ráadásul valami borzasztó devianciából fogant módon színes :Y képekkel...... :D
A pénz nem igazán jó szempont és érv az e-book mellett...... :U "Olvasni jó.....", de azért, ha lehet néha képeket is néznék emellett, mert "Egy kép többet mond ezer szónál..."

(#67) rudi válasza Ren Hoek (#56) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Noigen. Éppen ezért írtam, hogy nem feltétlenül ez e-inkes e-book olvasó lesz a künyv/újság elektromos formája, mert a technológia fejlődésével egyre több alternatíva van. A Snapdragon és Tegra platform köré lazán lehet 9"-os kijelzővel akár 8-10 órát bíró, fél kiló körüli súlyú eszközöket építeni.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#68) Paca2 válasza philoxenia (#66) üzenetére

Paca2
(fanatikus tag)

nagyon jó dolog a könyvtár

te pesti/nagyvárosi vagy?

voltál már falusi könyvtárban? láttad már a VÁLASZTÉKUKAT? mind régi, mind új könyvek esetében?

szines képek? micsoda deviancia... nos én nem lexikonokat akarok olvasni, hanem regényeket

és képzeld, vannak könyveim és lexikonaim (nyomtatottak), és nem hiszed, de képek is vannak bennük :Y ! de - magam sem értem miért - nem akarom őket magammal vinni

egy kép többet mond ezer szónál: akkor a mai gyerekek 50% ezért nem tud olvasni
( na jól van ez utóbbi csak kötekedés, de sajnos igaz, tapasztalom nap mint nap)

[ Szerkesztve ]

(#69) wad

wad
(tag)

Ez valami ritka gyenge teszt lett. Teljesen alapvető információk hiányoznak, pl. PDF renderelés sebessége és minősége, ékezetes betűk megjelenítése különböző formátumokban (ezt még a külföldi site-okról sem lehet megtudni).

"WOLF, FB2, DJUV, LIT vagy PRC –, melyekről korábban még nem is hallottunk"

Nevetséges. Esetleg írhatta volna olyan a tesztet, aki már hallott legalább a djvu-ról meg a lit-ről. Ezek komoly érvek lehetnek a Koobe mellett.

(#70) Ren Hoek válasza Paca2 (#65) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Jah de ha már kiadok 80 ezer ft-ot valamire, akkor az ne egy 8 árnyalatos 800x600-as feketefehér valami legyen, ami gyakorlatilag egyetlen funkciót lát csak el. Ha valami mást is akarok mellette csinálni, akkor kénytelen vagyok venni mellé 120 ezerért egy másik eszközt.

Szerintem joggal érzi technológiai visszafejlődésnek az ember... Fájó szívvel kiadnék 20-30 ezret érte, mint céleszköz. Aztán cipelhetném mellette az igazi jó könyveket, amiket antikváriumban 100-200 ft-ért be tudok szerezni, de soha senki nem fogja bedigitalizálni őket. No meg amire nekem kéne, pl buszon tanulni. Arra sem jó, mert vagy színes hatalmas PDF-es anyagaink vannak, vagy interaktív tananyag, néhol videókkal, ábrákkal (webes felületű) Itt megintcsak elvérzik a téma.Emellett jelenleg 17:45 van, és már csak háttérvilágítású eszközöket tudnék használni, buszon/vonaton.

Szvsz nekem mint olyam abszolút haszontalan és felesleges eszköz lenne.

Abban látok fantáziát, amiről olvastam. E-Ink kijelző vegyítése TFT-vel. Egy így magában nagyon gyér.

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#71) Paca2 válasza Ren Hoek (#70) üzenetére

Paca2
(fanatikus tag)

egyetértek veled, h ez nem multifunkciós eszköz

de nekem abszolut nincs rá igényem, h másra is használjam

persze aki szeretne buszon rámenni a facebookra, mert nem birja ki e-kapcsolatok nélkül :U annak nem jó (még az iwiwről is töröltem magam, akkora baromságnak tartom - mondjuk ez nem tartozik de:) )

asszem érdemes abbahagynom ezt a beszélgetést, hiszen teljesen más igényeink vannak, és úgyse tudjuk/akarjuk meggyőzni egymást :N

örvendtem uraim/hölgyeim :)) (vagy fordítva)

még az interaktív tananyagokról annyit, hihetetlen h mennyire nem érdekli ez sem a gyerekeket, pedig technika...

[ Szerkesztve ]

(#72) Ren Hoek válasza Paca2 (#71) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Igen, mert megengedhetsz magadnak egy ilyen céleszközt. Ha a egyetemistaként anyagiak nem jelentenének problémát (nem, nem drogra költöm - hanem munkaeszközökre amivel már egy csomó pénzt visszakerestem), akkor simán jólenne. Nekem 5970-em se lesz soha, mégha össze is sz*rom magam :D

Szóval ez a technológia még nagyon új. A jövő biztosan az lesz, hogy papír vékonyságú E-ink lapokkal rohangálnak majd a cégeknél. De ez még messze van.

Tableteknek jóval nagyobb előnyük van, technológia szempontjából mert gyakorlatilag csak egy nagy mobiltefon, csak finomítani és olcsítani kell. E-Ink még nagyon új, és ahogy írtam, gyerekcipőben jár még.

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#73) Paca2 válasza Ren Hoek (#72) üzenetére

Paca2
(fanatikus tag)

no én se akkor vettem mikor egyetemre jártam:)

dolgozom, spórolok, erre költök

nem lesz soha nagy házam, nagy autóm, nekem ez jutott

(#74) philoxenia válasza Paca2 (#68) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Falun lakom, de Szolnokon dolgozom, könyvtárba nagyjából negyven éve járok, eleinte csak falusiba, később kisvárosiba/járásiba, most a Verseghy-be , de a könyvtáraknak létezik egy érdekes szolgáltatása : [link] ezzel gyakorlatilag minden könyvhöz hozzájuthatsz, ami megjelent Magyarországon, pár ritka példány kivételével.
Regényeket jó elektronikus formában olvasni, sajnos azonban nem létezik jelenleg elektronikus kölcsönzés még, így vagy illegálisan kell beszerezned a kívánt könyvet, vagy marha drágán /árlista/ vehetsz egy e-bookot, esetleg maradhatsz a már lejárt jogdíjú műveknél... :( :O
Azonban a fekete-fehér e-book zsákutca szvsz....

Még árak.

[ Szerkesztve ]

(#75) LA_COSTE

LA_COSTE
(senior tag)

Egy kicsit lustává fogják tenni az embereket az ilyen megoldásokkal. Ugyanakkor hasznos is lehet. Bár én a szemem féltem nagyon, inkább maradok a hagyományos könyveknél.

(#76) arty

arty
(senior tag)

ha majd mindenki warezolja a könyvet (is), ki fog írni?
ha megvettem az ekönyveket és tönkremegy az olvasó, mi történik a "gyűjteményemmel"?

(#77) Karma válasza arty (#76) üzenetére

LOGOUT blog

Akkor vagy a gépeden tartasz egy backupot, vagy ha bolti volt a könyv, letöltöd még egyszer, az új eszközre.

Break Driven Development

(#78) Ren Hoek válasza Karma (#77) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Jah, egy könyv 10 év múlva is könyv marad. Viszont 10 év az informatikában kb hiperűrugrás. Ki tudja, hollesz addigra az a bolt...Másrészről meg tényleg sokat lehet bukni egy elhagyott/ellopott/tönkre ment eszközzel. Mert újra mindent le kell tölteni.

Másrészt egy antik könyv később nagyon sokat is érhet, esetleg el lehet adni. Egy e-könyv viszont elég drága ahhoz képest, és 0 a fizikai értéke innentől kezdve. Mert ugye nem lehet továbbadni nem?

Nem írom alá!

(#79) LA_COSTE válasza Ren Hoek (#78) üzenetére

LA_COSTE
(senior tag)

Szerintem az idő elteltével a nézőpontok is merőben változni fognak. Lehet nem is lesznek könyvek és nem kell ilyeneken gondolkozni már.

(#80) Ren Hoek válasza LA_COSTE (#79) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Szerintem nem fog eltűnni a könyv.

Ahogy a papír fotográfia, komolyzene, bakelit lemez, celluloid film stb.. sem tűnt el.

Mindig lesznek lelkes csoportok akik ezeket az évszázados hagyományos tudományokat művelik

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#81) Polemius

Polemius
(tag)

Valóban jó dolog a könyvtár. Itt pl. van (megyeszékhely) városi könyvtár, számos fiókkönyvtárral, meg egyetemi könyvtár, miegymás.
Csak épp nem biztos, hogy az ember munka után még nyitva találja (diákként persze ez nem akkora probléma). Nem biztos, hogy amit keresel az meg is van, vagy épp soha nincs bent. Persze lehet előjegyezni is könyveket, ám népszerű könyveknél még arra is sokan várnak. Na meg pl. itt az előjegyzésért fizetni kell. A könyvtárközi kölcsönzés szintén nem ingyenes (és nem is minden könyvtárban elérhető).

Az elektronikus könyvek esetén valószínűleg több olyan hibát is el fognak követni, amit a zeneipar már részben megoldott. Eleinte valószínűleg nem lesz hatalmas különbség a papír és digitális verziók ára közt, ráadásul másolásvédelemmel fognak megjelenni. Ám hosszabb távon valószínűleg ez változni fog, mint a zenék terén is (lásd pl. iTunes).
Addig is ott van rengeteg ingyenes (legálisan is) tartalom.

A fileformátum, nem másolásvédett könyvek esetén nem hiszem, hogy gondot fognak okozni. Ma sem nagyon fordul elő, hogy egy régebbi szöveget ne lehetne elolvasni, inkább fordítva és a zárt formátumoknál lehet ezzel találkozni (word, ugye).
Persze a formátumok és az eszközök is sokat fognak fejlődni, és a mai megoldások kicsit olyanok lesznek, mikor valaki 2000 előtti weboldalra (netán gopherre) téved.

Biztosan lesznek színes, gyorsabb frissítésű, kontrasztosabb kijelzők, nagyobb de vékonyabb, könnyebb (netán hajlékony) készülékek. Ahogyan lesznek olyan tartalmak, amik ezeket kihasználják (a mai, tankönyvekhez készülő digitális tananyagoknak például ebbe az irányba is fejlődhetnek).

Persze, meg fognak maradni a papír könyvek, de valószínűleg ez bizonyos területekre lesz jellemzőbb, illetve exkluzív dolog lesz. A szépirodalmat meg anyagi és praktikus okokból valószínűleg inkább e-könyvként fogják venni. (Mert ha már három sorban vannak a könyvek a polcaidon, akkor nem nagyon fér el több, és előkeresni sem egyszerű egy-egy kötetet.)

(#82) philoxenia válasza Polemius (#81) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Ezzel vitatkoznék kicsit, inkább a szakirodalomban van nagyobb jövője az elektronikus formátumnak, hiszen ott a tartalom megváltoztatásának van értelme, míg egy regénynél nincs.
Pl. egy betegség kezeléséről szóló könyv átdolgozható és frissíthető, így már olcsóbb, ha jár hozzá a frissítés is mondjuk x évig....
Szerk. : Regényeknél elektronikusan inkább az időkorlátos és olcsóbb verzió lenne a nyerő nekem, mivel az elektronikus formátum nem adja a birtoklás érzetét, mindenképp kellene a papíralapú is ehhez az érzéshez....

[ Szerkesztve ]

(#83) Polemius válasza philoxenia (#82) üzenetére

Polemius
(tag)

Pongyolán fogalmaztam. :) A közeljövőben (a következő egy-két év) és a dedikált könyvolvasó eszközökön lesz szerintem jellemző, hogy a szépirodalom fog elterjedni.
A szakkönyveknél, forrásanyagoknál valószínűleg a kereshetőség, a szövegrészek felhasználhatósága miatt inkább pc-n praktikus ezeket használni.
Ám a kisméretű tablet megoldásokon könnyebben elterjedhetnek majd ezek (egyszerű, szöveges könyvek és a szakkönyvek) mellett a különféle színes-szagos (mozgó, netán interaktív tartalmakkal ellátott) kiadványok.

Idővel gondolom a két vonal (az olcsó tablet és az e-könyvolvasó) funkcióiban közeledni fog egymáshoz, és a tartalmak is jóval "színesebbek" lesznek.

(#84) ufocsalad

ufocsalad
(tag)

Mibajotok van a pda-val? Lelehet huzni a háttérvilágítást és ki is lehet kapcsolni.

Haver mániája, hogy mindent felhúz az egekig

(#85) Karma válasza ufocsalad (#84) üzenetére

LOGOUT blog

Akkor a haverod kezdhet gyűjtögetni a szemüvegére.
Pont ez a lényeg.

Break Driven Development

(#86) worxland

worxland
(tag)

Drága? Igen. Célszerszám? Igen. Kiforratlan? Nem.
Megvan 1,5 éve (PRS-505), elolvastam rajta minimum 100 könyvet, amelyek évek óta ott vártak a számítógépen és még évekig nem kerültek volna sorra - fene akar (többé) képernyő előtt ülve olvasni.
Elavuló formátumok? RTF és txt minden fájlom, asszem, egy ideig nem kell félnem.
Kontrollált tartalom? Túl sok konteó filmet néztettek.
Aki szerint nem tud eleget, az várjon még pár évet - fejlesztés alatt van minden, amit hiányoltatok: színes, hajlékony, 10+ collos, gyorsfrissítésű kijelző (videóra is használható). Én nem vártam. Akkor mentor szerint bolond vagyok, szerintem meg egyszerűen szeretek olvasni.
A könyv szebb, jobb, élményt ad, jó megfogni: ja, csak az olvasmányaim fele itthon beszerezhetetlen könyvként. Amúgy sincs már hová pakolni a lakásban.
+1 gondolat a végére: van pár könyv, amit sokszor elolvas az ember, ezek a harmadik, ötödik, tizedik alkalom után sajnos tönkremennek (a gerinc és a fedél szokta megadni magát).

[ Szerkesztve ]

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#87) dying_star

dying_star
(őstag)
LOGOUT blog

Ha elterjed, jön a könyv-warez, még kevesebben vesznek rendes könyvet, a hivatásos írók nagy része más munkát keres, viszont a művészek megmaradnak.
Örök szabály ugyanis, hogy akinek van mit, aki írni akar, az ír - akár a szabadidejében, akár munka közben/helyett, ilyenek a művészek. Ismerek egyet - kettőt. :)

A technológia szimpatikus, amint belefér 3-4 milliméterbe, és 10-20ezer Forintba, én leszek az első befizetni egyre.
Ezekre a gépekre most csak azért nem mondom hogy rossz vicc kategória, mert még csak most alakul ki az egész koncepció.
Akik sokat olvasnak, sok regényt, novellát, verset, etc., azoknak egészen biztosan nem zavaró a színek hiánya - a többinek pedig, akik képeskönyvet akarnak nézegetni, megtehetik egy normálisabb mobillal, vagy az Apple-tepsivel.
A technológia jövője minden bizonnyal a papírvékony, összehajtható, színes e-ink, de az nem mostanában lesz. Ja, és azon még csak zenét sem lehet majd hallgatni. :)

https://www.facebook.com/sansphoto - http://www.flickr.com/photos/sansphoto/

(#88) jer1cho

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Furcs, hogy mindenki sokmindent írt, de egy dolog még nem került szóba:

Én szeretem a könyveket. Szeretem az illatukat, szeretek lapozni, meg minden, ami ezzel jár. Valahgy van egy feelingje. És ezt egy ilyen nem adja vissza. Tudodm, hogy nem túl környezettudatos hozzáállás, de ez van.

(#89) dabadab válasza jer1cho (#88) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igazabol philoxenia mar pedzegette a temat, de en hoznam az ellenpontot: utalom a konyveket. Marmint magat a papirt: rengeteg helyet foglal, nehez, porosodik, hordozva vagy hasznalva serulekeny, a rendszerezese problemas, nem mukodik rajta a find meg a copy-paste (illetve ez utobbinak az eredeti formaja igen :) ) na meg persze szegeny fak.

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#90) dabadab válasza philoxenia (#74) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az arlistabol a kedvencem a "Bibliai kifestő" :)

"Azonban a fekete-fehér e-book zsákutca szvsz...."

Hat, ha vegignezek a konyvespolcomon, akkor - a boritokat leszamitva - kb. minden konyv fekete-feher, szoval nekem nem tunik akkora nagy zsakutcanak.

(#91) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Hm, ugy tunik meg van mit fejlodnie a technologianak... Brit konyvesboltok egybol "reagaltak az uj lehetosegre", online szepen megveszi az ember az e-konyvet es letoltheti a kutyujere. Hatranya szvsz hogy (egyelore?) kb annyiba kerul mint egy kemenyboritasu konyv.

alba gu brath

(#92) cigam válasza jer1cho (#88) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Viszont engem meg pont a hangoskönyv, és 1-2 ingyenesen elérhető elektronikus könyv vett rá az olvasásra.
Aki kis szobában/albérletben lakik, nagyon is praktikus, hogy a könyvtára elfér egy kis dobozban.

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#93) LA_COSTE válasza Karma (#85) üzenetére

LA_COSTE
(senior tag)

Szerintem már szemüveges az illető.

(#94) harry válasza jer1cho (#88) üzenetére

harry
(PH! kedvence)

Szerintem jól megférnének egymás mellett. Persze, hogy megvan a hangulata annak, amikor este beülsz a lámpa alá egy könyvet olvasni, de van, amikor csak nyűg cipelni magaddal, és kényelmetlen a használata. Igaz, én most elsősorban oktatási/tanulási oldalról közelítem a témát.

the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain

(#95) philoxenia válasza dabadab (#90) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Hány e-book van a könyvespolcodon? :Y
Na megyek olvasni a kádba PDA-n..... :D

[ Szerkesztve ]

(#96) worxland válasza dying_star (#87) üzenetére

worxland
(tag)

A könyv-warez nem jön el. Évek óta itt van. A Harry Potter 6 és 7 egy nappal a megjelenés után fent volt a neten, a Lost Symbol a megjelenés napján.

[ Szerkesztve ]

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#97) joey20

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hát én továbbra sem tudnék megszokni egy ilyet... könyvet olvasni csak rendesen, úgy hogy érezzem az illatát, érezzem a súlyát, érezzem a papírt. nem egy kütyün... vagy a friss napilap! Ezeket nem pótolja. remélem nem igaz, amit jósolnak és nem fognak eltűnni még nagyon sokáig.

[ Szerkesztve ]

"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog

(#98) dabadab válasza philoxenia (#95) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Hány e-book van a könyvespolcodon?"

Izé, ezt hogy? mount /mnt/konyvespolc ? :D A HDD-n viszont van bőven, mind fekete-fehér.

"Na megyek olvasni a kádba PDA-n....."

Sokkal könnyebb legyártani (és beszerezni) egy darab vízálló olvasót, mint az összes könyvből vízálló kiadást szerezni.

joey20: Gondolom Gutenberg idejében is volt, aki panaszkodott, hogy ezek a nyomtatott könyvek olyan személytelenek, nincs bennük lélek :) A friss napilap már most elég jól láthatóan halad a kipusztulás fele és ha rendesen beindul az e-papír, akkor a könyveknek sem adok sok időt.

[ Szerkesztve ]

(#99) philoxenia válasza dabadab (#98) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

A lényeg a fekete-fehér korlátozáson van, hiszen a digit fotómasinákkal is lehet B&W képeket csinálni, de ha csak azt lehetne, nem terjednének el.... :U
A legtöbb könyv természetesen mint információhordozó szerepel, aminek akár 100%-a is elég, ha fekete-fehér, de már régen lehetséges színes -szagos mozit csinálni, sőt már ugyi a háromdé a trendi, tehát nem én védem a papíralapú könyveket az e-book ellenében, hanem inkább Te - analógiával élve - a fekete-fehér mozit, mert az az igazi....
Nekem ez az e-book olvasó olyan, mintha újra feltalálnák a fekete-fehér tévét, csak kisebb fogyasztással, ellenben csak külső fényben nézhetően....
Elektronikus eszköznél a képalkotó felület saját fénye nekem evidens, a színessége pedig, mivel már régi "találmány"-ról van szó, szintén fontos. Amennyiben lenne tényleges papír, fólia, ami nem igényelne semmi külső elektromos jelet a működéséhez, az természetesen más lenne, de itt egy méretes és akkuról működő elektromos szerkezetről beszélünk.
A színek információhordozók, tehát a hiányuk információhiány. Nekem sokkal jobban bejön egy megfelelő színekben vetített régi hangulatú film például, mint egy nemrég fekete-fehérben forgatott mozi, csak azért, hogy hangsúlyozzák vele, hogy régen játszódik. Nálam ez nem fícsör, hanem igénytelenség, a könnyebb út választása.

(#100) harry válasza philoxenia (#99) üzenetére

harry
(PH! kedvence)

Egy könyvben mégis mi legyen színes? Néhány mondat, vagy mi? Egy regényre nem emlékszem otthon, hogy bármi is színes lenne benne. Képek sincsenek. Nyilván nem egy ilyenen kell nézni a természetfotós könyveket. Nekem teljesen jó lenne a B&W. Másfelől bizonyára készül színes e-ink is.

the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.