Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Khelben

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

Igazából nem is az a kérdés, hogy írás után olvasható-e a dvd, mert azt rögtön leellenőrzi az ember, sokkal jobban izgat, hogy az írás után 1, 2 vagy 5 évvel tűnik el róla az adat... :F

(#2) afterburner_ válasza Khelben (#1) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

nekem a legoregebb 4 eves princoim is a mai napig visszaolvashatoak pedig egy hulladek lemez...! ellenben pl ridisc print, illetve arita rozsazsin 8x-el anno pl par honap utan elszallt minden:-)

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

(#3) jodován

jodován
(tag)

Valami azt súgja, hogy 12x-est is meg kellett volna nézni.

cserépkályha, kemence, tűzhely építés, ésszerű feltételekkel --- sanszos -> van rá esély, hogy ez a szó ne használódjon többé?

(#4) dragonfx

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekes jó teszt egyetértek veletek.
Sajna a tapasztalatok bebizonyították csak a verbatim képes adatbiztonság terén alkotni.
Nekem az említett -os 16* verba van.Tényleg semmi gond vele. kb 10perc alatt pakolja teli nekem a nec 3500.

Amugy cd-k terén is elmondható ugyanez kb.Szerintme aki adatbiztos gyorsna olvasható lemezt akar Verba DL+ t vegyen, klasszil néz ki, szép,, gyors adatbiztos, jó db/ja 150ft...de megér neked 700mb adat ennyit a mai világban?..ezt mindneki eldöntheti.nekem igen :K ....acer, ben-Q, meg mindneféle trakxdata, airta, princo,meg isten tuja mien noname nevek vannak még kukába valók mind. :K ...a tdk/philips anno nagyon jó volt sajna a minőség elromlott :( ..tán a fuji cuccai még jók.

[ Szerkesztve ]

Na ééésss?::DDD

(#5) Chaser válasza dragonfx (#4) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem gyártó szerint kellene a lemezeket megkülönböztetni. Mind1iknek van egy ún. MID-e, ami megadja, hogy mit is takar az adott lemez. Pl.: TY kódos verba, Taiyo Yuden alapanyag, MCC MitsubishiCemichal/ remélem jól írtam/, a verba saját fejlesztése, de van CMC kódos, ami phlips fejlesztés. Pl TDK-ból is van TY lemez, ami nagyon jó, Fuji-ból is. És ott van a Sony, az is jó lemezeket csinál.
Nekem legjobban az MCC kódos verba lemezek jöttek be, a legtöbb író gond nélkül kezeli, az asztali dvdplayereknek se okoz gondot, rá merek bízni adatot nyugodtan. Volt rengeteg, amit 16x-osan írtam, mert sietni kellett, azok is működnek a mai napig, de ehhez hozzátartozik, hogy eleninte TDK-val kezdtem, akkor azt tudtam venni boltban, valami 8x-osak, 12x-esen küldtem őket, ők is köszönik szépen jól vannak, pedig már 4. évesek:)

New world...old thinking...IBM T60;)

(#6) NwL

NwL
(kvázi-tag)

Grat a cikkhez!

Csak afelől szeretnék érdeklődni, hogy miért került bele a tesztbe az optiarc, és miért nem a pioneer? Ennyire rosszak lennének a piok?

(#7) tope

tope
(őstag)

Verbatim 16x-os lemezre írok egy-két éve már, előtte Ricoh gold, még korábban (sz)Aritára írtam, mert azt tudtam még értelmes áron venni akkor. A teszt újfent meggyőzött jó döntés volt ezt vennem. Bár ez inkább egy pár év múlva fog kiderülni.
Pioneer iró is kerülhetett volna a tesztbe?
MOD: Látom nem csak nekem kérdés ez
MOD2: Persze 4x-esen írom az összes lemezt, mert én is hallottam eme mondát, hogy gyorsan írt lemezt vagy visszaolvasod, vagy nem.

[ Szerkesztve ]

http://prohardver.hu/tema/it_allast_keresek/friss.html#msg2

(#8) Zotya84

Zotya84
(tag)

Grat cikkhez, pár dolgot felhomályosított, amivel a mai napig időnként hadilábon állok, pedig már átrágtam a témát.

Én csak annyit fűznék esetlegesen hozzá, hogy TTH, TTG, vagy CMC anyagú TDKval sincs (nem volt) problémám, főleg hogy egy ideje én Plextort használok, és minden lemezem 12×esen írom. Minden meghajtó jól viszi őket, valamint öcsém gagyi asztalija is tökéletesen eszi őket (azon szoktam tesztelni időnként az írási minőséget.) A színe pedig tényleg katasztrófa, mert egyszrűen nincs szín, amivel jól láthatóan feliratozni lehetne őket.

WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''

(#9) dragonfx válasza Chaser (#5) üzenetére

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

elhiszem valszeg igazad is van, deén ennyire nem merülők bele a dvd korong gyártásába.
Amit én kapok az a lényeg.

(#10) Vistaboy válasza Zotya84 (#8) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csatlakozom, én szintén főleg TDK-ra írtam eddig és még nem sokkal volt baj (És ott sem a lemezzel mert nálam tökéletesen ment, ami másnál nem). Én Plextor PX-760A-val írok, de még nem volt gond az írás minőségével. Ki lehetett volna egy Plextort is próbálni a tesztben.

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#11) afterburner_ válasza Vistaboy (#10) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

segítsetek:-)

én most fullprint tdk-ra tth02-re irok ha nec-el irom vagy lg-vel illetve masik lg-vel akkor ha necben visszaellenorzom 5%-nal 30-60ig terjedő pif erteket kapok utana vegig jó...csak mindig 5%-nal , es eddig ugye 3 iroval probaltam, valami a nec-el nem stimmelne? probaltam par hackelt firmware-t de nem sok sikerrel ugyan az!jah es a necem ha 16x-en kezdem az irast 5%-nal lekapcsol 8-ra.

nec 4551-es

[ Szerkesztve ]

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

(#12) Misi 007

Misi 007
(senior tag)

Én pluszos TDK-ra írok magamnak dolgokat! :))
Eddig nemvolt gondom vele és mind kivétel nélkül 4×-sen volt írva!
Köszönjük a cikket tanulságos volt! :C

(#13) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

miért maradt ki a Pioneer DVR-112D író?
sokkaljobb mint a Samsung meg az LG és mivel nagyon olcsó tuti hogy raklapszámra veszik idehaza az emberek... :U

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#14) wach

wach
(lelkes újonc)

Csak hogy még árnyaltabb legyen a kép: LG íróval Verbatim DVD-R lemezek 16-szorosan írva: 4-ből 3 vissza sem olvasható pl. egy Pioneeron, 6-ből 3-ra pedig már ellenőrzéskor is hibát dobott (lett tesztelve másik gépben, másik Windows-zal, másik íróval, másik firmware-rel - ugyanez). Viszont a Plextor TY DVD+R lemezeket 16x-osan simán és szépen írta.

Kicsit erős volt a cikkben a Verbatim dícsérete, ezért írom: azért mert egy LG megírja és leellenőrzi, még nem biztos, hogy a Verbatim lemezen rajta van az adat rendesen. :(

Amúgy jó lett a cikk, gratula, amit hiányoltam belőle: Pioneer író, 12x-es írás és TY lemez.

(#15) wach válasza TeeJay (#13) üzenetére

wach
(lelkes újonc)

A hiánya nekem is fáj, viszont annyira ne dícsérd, "köztudott", hogy nem tud rendesen vagy egyáltalán CD-t írni.

(#16) maross válasza afterburner_ (#2) üzenetére

maross
(PH! addikt)
LOGOUT blog

meg jo hogy rozsaszin aritan van mindenem kb :)

senki se mondta, hogy könnyű lesz!

(#17) TeeJay válasza wach (#15) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

na ezt nemtudom honnan szedted :D
Pioneer semmivel se ír rosszabban CD-t mint az NEC ;)

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#18) tope válasza maross (#16) üzenetére

tope
(őstag)

Részvétem, mármint az adataidnak, mert egyre több olyan lemezzel találkozom, amiket nem tudok visszaolvasni (Arita). ;] Azért nem árt ha átnézed őket :)

http://prohardver.hu/tema/it_allast_keresek/friss.html#msg2

(#19) Chaser válasza dragonfx (#9) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jobb is, ha nem merülsz bele:D :R

Láttam valaki írta a ricoht, az is faxa lemez, bár abból is sok fajta van.
Ez a 4x-es írás meg nem feltétlen jó, ugye olyan anyagról beszélünk már, ami 16x írásra van kihegyezve. Nem feltétlen tesz valaki jót azzal, hogy 4x-esen írja az ilyen lemezt. Én ált 6x-osan írok, ezt tudja az íróm állandó sebességgel, ami még egy elég fontos tényező, nem tudom a cikkben volt-e róla szó, még nem olvastam :B

szerk: #15 wach: akkor az én 110-esem meg 112-esem kivétel?:)

[ Szerkesztve ]

(#20) TeeJay válasza NwL (#6) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

egyáltalán nem rosszak, sőt...
én utóbbi félévben 5-6 Pio 111D és 112D írót pakoltam bele ismerősök haverok gépébe és mindegyik megy hibátlanul azóta is!
ahogy kérdezgettem még soha senkinek nem szúrt el 1 írást sem :K
az meg hogy az ára 6ezer körül van még egy hatalmas pluszpont

én amúgy Pioneer 110D íróval írok csak és kizárólag Verbatim 16x DVD-R (MCC03RG20)
Verbatim 4x DVD+RW és Verbatim 52x CD-R lemezeket
mióta megvan az író lassan 2éve még 1 darab lemezt se hibázott :R
pedig már vagy 500-600-at írtam vele :K

[ Szerkesztve ]

(#21) Zsolt!! válasza dragonfx (#4) üzenetére

Zsolt!!
(tag)

Én arra lennék kiváncsi h a régi írók (nekem is nec3500 van)hogy viselkednek az újabb lemezekkel!

(#22) Vikthor válasza Vistaboy (#10) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valószínűleg azért nem szerepelt a tesztben mert a Plextorral művészet lenne elrontani a lemezeket... :) Nekem jelenleg NECem van és jó az, de tudom, hogy a milyen a Plextor... :D

Üdv,
Vikthor

~ Arcana ~

(#23) Winner_hun

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azért nemcsak az GSA-H55N tud nagyszerűen írni Verbatim lemezre,
Az aláhúzott résznél az az után nem kellett volna egy LG is? Vagy az az-ból a z-t levenni? Vagy hogy kell azt olvasni?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#24) afterburner_ válasza maross (#16) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

regiek jok voltak csak amit 2005 nyarán vettem azzal szivtam de lehet csak az akkoriban gyartott lemezekkel volt gond, bar nem tom azota van e meg arita...

Arita cd-k a narancs, az viszont nagyon jo volt.

(#25) TeeJay válasza afterburner_ (#24) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

Arita és a nagyon jó az két külön fogalom :D

(#26) afterburner_ válasza TeeJay (#25) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

namost aprincot is szarjak...de mint irtam nem egyket lemezem van ami azon van es a mai napig visszaolvasom atirom megnezem, mint a szart :) teny hogy nem verbatim, sot még ridisc minoseget sem uti meg...inkabb a flexkorong szintjet :DD de adat meg nekem rola nem tunt el...

amugy igen is jok voltak az aritak, anno az arukhoz kepest, eleinte:-)

(#27) kovi

kovi
(senior tag)

Azért a Pioneer iró kellett volna a tesztbe. Népszerűbb mint a Samsung.

GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.

(#28) csudri

csudri
(őstag)

Az én írom nem is gyorsabbat, mint a 4x írás. (Poi A06 rulla) Évek óta megvan, lemezt még nem rontott és bármelyik általa megírt lemezt sikerült eddig visszaolvasni bármilyen olvasóban. Igaz, amikor vettem még nem ilyen occsóért vágták az emberhez a dvd-írót. :(

Vortex World Domination

(#29) Chaser válasza Vikthor (#22) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Plexből is van NEC belsős, meg ha jól tudom pio belsős is.

(#30) Taky

Taky
(senior tag)

Grat a cikkhez!
Csak én is hiányolom belőle a Pio írót...

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#31) Dr. Romano válasza kovi (#27) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt én is tapasztalom. Kellett volna Pio író is!

(#32) Male válasza Chaser (#19) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Ricohot én is hiányolom... nem is emlékszem itt a PH!-n szerepelt e egyáltalán tesztben. Pedig olcsóbb, mint a Verbatim, és minőségben elvileg hasonló.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#33) afterburner_ válasza csudri (#28) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

visszaolvasás azert egy dolog....de pl a szarabban megirt lemezek hajlamosabbak a külső sérülésektől visszaolvashatatlanok lenni, ha eppen azon a reszen karcoljak meg oket ahol mar eleve szarabbul van megirva... en legalabbis ilyesmit olvastam.

(#34) Elmör

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

Tetszett a teszt nagyon!
Kiemelte, hogy a TDK tényleg nem annyira jó, mint ahogy sokan gondolják. Pont a minap vettem egy 100-as hengerrel, mert olcsó volt nagyon és láss csodát, rosszul írja meg az LG íróm. 3-ból 3 olvashatatlan! Próbáltam Asus-al is olvastatni. Ugyanakkor az olcsóbb Benq lemezekkel soha semmi gondom nem volt. :DD

Mit ér a power ha nem force be with you? Dredd bíró leszek farsangkor vagy fakocka. :D

(#35) Kriza válasza afterburner_ (#2) üzenetére

Kriza
(őstag)

Igen, Kodak, Verbetim CD lemezeim nekem is olvashatóak még az előző éverzedből is :DD ,de nagyon sok Philips meg néhány TDK lemez már nem olvasható rendesen fél év után sem. :W
Én mindig Verbatim lemezre írok, általában DVD+R-re, 8x tempóval, és eddig minden egyes darabot tökéletesen olvas a cuccos. Kb. 3 éves lehet a legrégibb Verbatimos DVD lemezem.

Eeeh, ŐSTAG LETTEM! :DD :DD :DD :DD :DD :DD

[ Szerkesztve ]

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#36) Male válasza Kriza (#35) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Döglött már meg nekem Verbatim is... pedig semmi karc, a tokjában volt végig a szekrényben. Persze pont a családi fotóalbum volt rajta :( (szerencsére csak 8 kép lett olvashatatlan: legalább megtanultam, hogy ha valami fontos, azt nem elég egy lemezre kiírni, akármilyen márkájú is).

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#37) wach válasza TeeJay (#17) üzenetére

wach
(lelkes újonc)

Ne vigyorogj, itt a fórumon is szenvedtek vele néhányan, havernél sem megy, nálam is rontott már CD-t, és szervízbe is viszik vissza. Mondjam még? :D :U

(#38) Genji

Genji
(senior tag)

Kösz a cikket! Mindig is a Verbatimre esküdtem! :K

•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫

(#39) Zotya84 válasza Vikthor (#22) üzenetére

Zotya84
(tag)

Vistaboy: enyim is 760 csak SA.

Vikthor: Hát igen, azzal tényleg művészet lenne rontani, nekem még nem jött össze :-)

WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''

(#40) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Pont tegnap kurt el a Pioneer DVR-112D irom 3 azaz harom kek szitazasu a tesztben is szereplo DVD-Rt.

Az iras rendben lement, de visszaolvasni lehetetlen volt rola az adatokat, mert veletlenszeruen a megirt lemez hibas volt.
Az egyiknel az elso 1-2 giga magassagaban volt a hiba, a masiknal a legvegen.

A firmware a legfrissebb az irom, a PATAn egyedul log, a HDD SATA.
A Verbatim lemezekkel semmi baja nem volt.

(#41) Agyzuzo válasza Elmör (#34) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Kifogtál egy hamis pakkot. Sajnos én is jártam már így. A boltban vett, egyesével csomagoltak mind nagyon jó minőségűek évek után is.

(#42) golyani válasza NwL (#6) üzenetére

golyani
(őstag)

pont kérdezni akartam h hol a Pioneer?

én Pioneer-t 111D-t használok Verbatim DVD+R lemezekkel és eddig teljesen jó minden :C

[ Szerkesztve ]

HP Pavilion dv5-1080eh

(#43) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én kb. 50 TDK-t írtam tele, és abból egyet rontottam el totál. Mondjuk akkor DVD-írás közben rar-t tömörítettem... :)

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#44) dragonfx válasza WonderCSabo (#43) üzenetére

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az nem lehet ok, nekem írás olyna mint hogy fut egy viruscana háttérben...
zene+net+ügyködés mindig megy írás közben

(#45) twollah válasza Agyzuzo (#41) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Az tuti, hogy ezek utan en TDK DVD-Rt soha tobbet nem veszek.
Boltban, nem boltban sehol sem.

(#46) WonderCSabo válasza dragonfx (#44) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ügyködés nekem is ment, de winrar tömörítés kiakasztotta szegény gépemet. Azért a tönörítés eléggé megdolgoztatja a procit, kb. 80%-ra, a dvd-írásra a 20% úgylátszik nem volt elég. :)

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#47) Chaser válasza Male (#32) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Már nem olyan sokkal olcsóbb, bár attól függ hol veszi ez ember:) Ricohból a pluszos lemezek nagyon jók, Ricoh Gold, most a MID-je nem jut eszembe. Meg a CD-je írdatlan jó és olcsó, annyit írtam rá hogy 1000 alatt nem is lehet megszámolni:) Anno a mustárból vettem olcsóért, volt hogy 100db-os guriga 3600ft bruttó volt, kár hogy megszűnt a mustár :U

(#48) fifi_addict

fifi_addict
(fanatikus tag)

Arita rózsaszin néhány hónap alatt elhullik, jelentős arányban... nem én írtam őket, :DDD
más: sajna, pl az én gépem csak 4-6x-an ír megbizhatóan, értsd, folyamatosan, igaz, kissé régi... az iró pio 111-es asszem. most néztem néhány tdk lemezt, még jól olvashatóak voltak, a forró nyár után. az is számít!

...........................???

(#49) k3l3r0n

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Minden lemezem 4x-esen írom. Amikre eddig írtam: Verbatim, TDK, Princo, Ritec, Rivision, Diamond, Arita, Gigamaster, Benq. Magamtól csak tdk-t vagy verbatim-et veszek. Van kb 520db DVD-m (nem filmek, hanem saját adat) Eddig találtam kb 10-15 lemezt, ami nem olvasható vissza rendesen... Érdekes, a Pio íróm mikor dögleni kezdett, az azzal írt lemezek LG meghajtóban nehezen vagy nem olvashatók vissza.

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#50) k3l3r0n válasza k3l3r0n (#49) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Évek alatt elnyűtt íróim: 2002- PioA03, 2004- Pio106, 2005- Pio109, 2006 Pio110 és LG4166, 2007 NEC7170S

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.