Impozáns számok. A mai világban azért már nem ámulunk el rajtuk annyira. Legalábbis én már nem.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
DJ. Ru$y
(fanatikus tag)
Szép adatok, és csak a HP...
Azért biztos van ott még másmilyen vas is. 
Az utolsó árnál egy 0 eltévedt és 500k alatt is meg lehet szerezni.
Nokia N95 8GB - Nokia N97 - Canon EOS600D

radi8tor1
(PH! nagyúr)
Ki tudja mennyire friss az az ár 
TRON addict

moli.hu
(senior tag)
Felmerült egy hatásvadász, 60 millió órás összesített renderelési idő
ezek szerint az emberora kifejezes is hatasvadasz.
(#6) donjohnson
dzsízüsz 
amúgy mi a különbség a pufferelt és a nem pufferelt ram között? miért használnak a munkaállomásokban nem pufferelt ramot? az jobb, mint a pufferelt?
http://www.youtube.com/watch?v=i6iK-oUDyrM
Pufferelt (vagy regiszteres) memóriánál a kontroller és a DRAM modul között van egy regiszter, köztes tároló. Akkor hasznos, ha rengeteg memóriamodul (sok-sok GB) és csatorna van, az adatátvitel pedig hatalmas, és fontos a tökéletes biztonság. Ilyenkor a legkisebb hiba, félrecímzés, rossz jelszintből adódó gebsz sem megengedett. A pufferelés mellet még hibajavítást ECC is szoktak alkalmazni. Alapvetően drágább, picit lassabb, de biztosabb adatátvitelt jelent, amire egy munkaállomásnál vagy szervernél szükség lehet.
Persze, ha nem olyan kritikus a meló, akkor megteszi a sima, nem pufferelt, nem ECC-s modul is. Mondjuk akkor, amikor a 3D modelleket rajzolja a grafikus nem kell a komoly RAM, de amikor fut egy pár napos renderelés akkor elég ciki, ha egy rossz címezés/kiolvasás miatt eldobja magát a rendszer, és kárbaveszik a munka.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
köszi, így már világos 
akkor én épp egy sima 3d tervezős munkaállomást nézegettem ott a linken, aminél nem fontos annyira a biztonság.
[ Szerkesztve ]
(#9) donjohnson válasza donjohnson (#8) üzenetére
áá vagyis ECC az van benne, akkor mégis adnak valamennyit a biztonságra. 

Angel1981
(PH! addikt)
"Ha hozzá adjuk még azt a nézetet, hogy a művészek előszeretettel használnak munkájukhoz Apple számítógépeket, máris körvonalazódik egy jó kis PC kontra Apple vita."
Nem értem. Az Apple asztali gépei nem PC azonos hardverekből állnak? 
(Leszámítva a több, mint 10 éves, még Motorola processzoros IMac-eket.)

Sotho
(senior tag)
Powermac is volt ibm procival.
Kíváncsi lennék, hogy az a 60milla óra vajon a valóságban meddig tartott?
www.aranykopesek.com | Nokia 3210 > 7110 > 7650 > N70 > N85 (+6300) > Samusng Galaxy S
Attól, hogy az Apple is x86 egy ideje, egészen komoly hitviták szoktak kialakulni a témában OS, alkalmazások, érzés meg tervezés és hasonlók kapcsán 

osztraksajt
(senior tag)
Az a ház elég komolynak néz ki, a Corsair 800D simán vigyázba áll előtte. 

[oWn]f4te
(PH! addikt)
Ennyi pénzből csinálhattak volna valami hiperrealisztikus pure epicness-t is.
Sajnos a vihogó szőrös állatokra, meg színes pacákra nagyobb az igény. 
[Hetes az asztrometriára!]:[Jobb holnap egy DFC, mint ma ezer boing.]:[Sweeet nymphets from dusk 'till dawn.<333]:[\exec qlzato_1 / return]:[MIPS under the pillow]:-->SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Én is ezt akartam megkérdezni, még jó, hogy visszaolvastam. Ugyanis ma már nincs Apple gép, ugyanolyan PC, mint a többi. Az oprendszere nem különbözteti meg.
Ez a mondat így sánta. 
[ Szerkesztve ]
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano
"Ennyi pénzből csinálhattak volna valami hiperrealisztikus pure epicness-t is."
A hiperrealizmustol egy kicsit meg odebb vagyunk, a renderelt elolenyek mindig idiotan neznek ki - akkor meg mar nezzenek ki inkabb direkt idiotanak, mint "igy sikerult" idiotanak 
Falsus in uno, falsus in omnibus.
Ezeket a számokat, nevezetesen a 60 millió renderelési munkaóra, kicsit eltúlzottnak érzem, de persze fogalmam sincs, milyen felbontású egy mozifilm.
Na ITT meg egy link, melyből cirka 30mp alatt kiderül, miért is jobb a windows PC az Apple OSX-nél 
[ Szerkesztve ]
procik, ramok nagy tételben eladóak, folyamatosan, még ha nincs a hirdetés frissítve, akkor is.
Emlékszem, amikor a Dreamworks 2006-ban még Opteron procikat használt és akkor is elképesztő látványt voltak képesek nyújtani. A cég kifejezetten büszke volt és többször kiemelte az interjúk során, hogy a Túl a sövényen című produkció egy nagy ugrás technológia téren. Ott elsősorban a realisztikus füstöt és robbanást emelték ki (amikor a bevásárlókocsi rázuhan az autóra). Na persze akkor is HP gépekkel dolgoztak, de akkor még AMD CPU-k voltak a főszereplők. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán. 
The Stars Were Mine!

ServerWorks
(tag)
a Pixar nyilván Apple MacPro gépeket használ, hisz' olyan érdekeltség...
szerver bérbeadás, szerver alkatrészek, hosting -- ajánlom: www.e-szerver.hu

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Mondjuk az a videó szánalmasan sz.r. 
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Angel1981
(PH! addikt)
Így van!
Az asztali piacon az Apple "csak" egy márkanév, spéci oprendszerrel, de hardveres téren szinte semmi egyedi nincs benne - leszámítva a házat és esetleg a hűtést.

marchellow
(kvázi-tag)
kárba azért nem fog veszni, az animációt frame-enként renderelik, így max az az egy frame mehet kárba, amin éppen dolgozott (persze egy komoly produkciónál az az egy frame is lehet többszáz óra)

Zotya84
(tag)
Valóban. 
WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''
én azon a videon 10 percet röhögtem. mondjuk nagyobbat üt, ha tudod, mi az az Annoying Orange sorozat 
procik, ramok nagy tételben eladóak, folyamatosan, még ha nincs a hirdetés frissítve, akkor is.
(#26) huskydog17 válasza pitepeti71 (#18) üzenetére
Ezt a videót még sosem láttam eddig, ez nagyon naaagy!!! 
Ez az idegesítő narancs sorozat is nagyon állat, beteg, de pozitívan!

[ Szerkesztve ]
The Stars Were Mine!

M3Ny3'T
(senior tag)
Érdekes cikk, köszönet érte! 
Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff

madgie
(VIP)
Lance Armstrong hardverjében sincs semmi egyedi, mégse hasonlítanám össze magammal, ha bringázásról van szó.
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia
(#29) pitepeti71 válasza huskydog17 (#26) üzenetére
Akkor ITT még egy Apple-s verzió
)
(#30) huskydog17 válasza pitepeti71 (#29) üzenetére
Igen, ezt már láttam, de azért kösz! 
The Stars Were Mine!
Azért vannak lényegi különsbségek HW tekintetében, mert ott a comb a HW, amiben ő lényegesen jobb, s akkor a genetikát még nem is kavartuk bele.
Rossz a hasonlat
True Success is Blonde
Az voltmár, hogy: Ezen fut a crysis???
bocs.. 
Trust me.. I'm from the internet. http://todayseyecandy.tumblr.com/
nem, még nem volt, de már vártuk

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Ennél nagyobb hülyeséget ne írj már be, pls. A kérdés az volt, hogy lehet-e olyat kijelenteni, hogy Apple vs. PC. Nem lehet, mert az Apple is PC. Ahogy egy csúcs HP gép is PC.
Érdekességnek: [link], második bekezdés vége.

Angel1981
(PH! addikt)
Bocs, de ebből semmit nem értek....
Ki az?
Valami bajnok kerékpáros?
Ha igen, azért sántít a hasonlat, mert bár oda is kell a "vas", azért az emberen legalább annyi múlik. (Gondolom az ellenfelei is hasonló bringával rendelkeztek, mégis Ő lett bajnok).
Itt amúgy sem "hardverbajnokságról" van szó, egyszerűen arról, hogy az Apple-t miért veszik külön kategóriába úgy en bloc a PC-től, amikor a belsejük gyakorlatilag tök ugyanaz...
Én ebben sznobizmust érzek; mintha egy Apple házban szolgálatot teljesítő CoreI7 2600K felsőbbrendűbbé válna más, tök ugyanolyan CPU-któl, CSAK azért, mert Apple házban van... 
Hiányoltam ezt a kérdést, de most már megnyugodhatok 
Épp az előbb írtam a Pixarnak, hogy esetleg meséljék el, hogy ők min dolgoznak és bakker elfelejtettem megkérdezni, hogy az ő cuccukon hogyan fut a Crysis!
"Nem lehet, mert az Apple is PC."
Akkor probalj meg egy Apple gepbe sima PC-s alaplapot vagy videokartyat tenni 
"Érdekességnek: [link], második bekezdés vége."
Jo, de azert lassuk be, hogy a PC rovidites jelentese kulonvalt a szemelyi szamitogeptol (a Commodore 64 pl. beletartozik az utobbi kategoriaba, az elsobe meg nem igazan), olyannyira, hogy nem csak HW-t jelol, hanem gyakran operacios rendszert is (altalaban Windowst). Amellett persze lehet ervelni, hogy egy Apple gep hardveresen majdnem teljesen beleesik a koznapi ertelemben vett PC kategoriaban, de a szoftveres koritesben annyira kilognak, hogy van jogosultsaga annak, hogy kulonallo kategoriakent kezelje oket az ember.

Trust me.. I'm from the internet. http://todayseyecandy.tumblr.com/

BiP
(PH! addikt)
én ismerem ezt a narancsot, de nálam rászolgált a nevére. Képtelen vagyok nézni.
(most azért megnéztem a #29-es videót. Nem rossz. De fárasztó nagyon)
[ Szerkesztve ]
Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Aha, HP/Dell gépbe belemegy az ATX lap? Akkor azok sem PC-k?
"Aha, HP/Dell gépbe belemegy az ATX lap?"
Amikor utoljara neztem, az volt bennuk.

Angel1981
(PH! addikt)
Az inkompatibilitás csak az eltérő firmware-ből adódik, attól még egy Apple gépben lévő HD6970 hardveresen tök ugyanaz, mint egy PC-ben lévő HD6970...
Érthető az Apple szemszögéből, hogy mesterségesen megszüntetik az átjárhatóságot, különben nem lehetne tripla áron eladni ugyanazt a hardverelemet...
[ Szerkesztve ]

harry3
(senior tag)
Egy HP Z800 jó lenne, hátha nem kéne 1-2 év(tized)ig gépet újítani.
Tudom - viszont attol meg az eltero firmware szuksegszeru kulonbseg. Az meg mar erosen filozofiai kerdes, hogy ugyanaz a szilikon eltero firmware-rel kulonbozo HW-nek szamit-e, vagy ha "attol fugg", akkor pontosan mitol.
Alaplapot nem tudom, de nagyon sok mostani kiépítés hagyományos Radeon karikkal van ellátva.

sampe
(fanatikus tag)
pirgálna rajta a bf3 mi? 
"A bosszú a legédesebb gyönyör a dugás mellett" 2Pac BF3 nick: SampeHUN // http://nyanit.com/prohardver.hu

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Azért megnézem, hogyan lehetne belefaragni a legtöbb Dell gépbe egy ATX lapot.
A témát amúgy is rosszul fogtad meg, mert akkor a laptop sem PC...
Az Apple gépe az pedig PC, bárhonnan nézem. Sőt, mára ugyanazon a vason fut, mint a HP és a többiek.
[ Szerkesztve ]

madgie
(VIP)
Nem az Apple házról van szó, sőt, igazából mostanában semmiről ,ebben igazad van. Régebben azért hiába volt egy vas, ha Windows alatt nem volt úgy optimalizálva a szoftver, mint OS X-nél. Bár, ha például a színkezelést vesszük alapul, akkor a Win még mindig eléggé gyerekcipőben jár (sokkal inkább bugos), OS X alatt meg bepakolja a kalibrálóprogi az icc-t oszt megy flottul minden alatt. És a hardver ugyanaz...
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia
Kicsit drága lenne a mozijegy, ha egy studiónak Apple gépeken kellene lerenderelnie a filmet.