Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) cannibal

cannibal
(fanatikus tag)

Impozáns számok. A mai világban azért már nem ámulunk el rajtuk annyira. Legalábbis én már nem.

(#2) DJ. Ru$y

DJ. Ru$y
(fanatikus tag)

Szép adatok, és csak a HP... :) Azért biztos van ott még másmilyen vas is. :P

Az utolsó árnál egy 0 eltévedt és 500k alatt is meg lehet szerezni.

Nokia N95 8GB - Nokia N97 - Canon EOS600D

(#3) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Érdekes kis írás.

Jó, hogy ilyenek is vannak.

Köszi!

(#4) radi8tor1 válasza DJ. Ru$y (#2) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Ki tudja mennyire friss az az ár :D

TRON addict

(#5) moli.hu

moli.hu
(senior tag)

Felmerült egy hatásvadász, 60 millió órás összesített renderelési idő

ezek szerint az emberora kifejezes is hatasvadasz.

(#6) donjohnson

donjohnson
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

dzsízüsz :Y

amúgy mi a különbség a pufferelt és a nem pufferelt ram között? miért használnak a munkaállomásokban nem pufferelt ramot? az jobb, mint a pufferelt?

http://www.youtube.com/watch?v=i6iK-oUDyrM

(#7) rudi válasza donjohnson (#6) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pufferelt (vagy regiszteres) memóriánál a kontroller és a DRAM modul között van egy regiszter, köztes tároló. Akkor hasznos, ha rengeteg memóriamodul (sok-sok GB) és csatorna van, az adatátvitel pedig hatalmas, és fontos a tökéletes biztonság. Ilyenkor a legkisebb hiba, félrecímzés, rossz jelszintből adódó gebsz sem megengedett. A pufferelés mellet még hibajavítást ECC is szoktak alkalmazni. Alapvetően drágább, picit lassabb, de biztosabb adatátvitelt jelent, amire egy munkaállomásnál vagy szervernél szükség lehet.

Persze, ha nem olyan kritikus a meló, akkor megteszi a sima, nem pufferelt, nem ECC-s modul is. Mondjuk akkor, amikor a 3D modelleket rajzolja a grafikus nem kell a komoly RAM, de amikor fut egy pár napos renderelés akkor elég ciki, ha egy rossz címezés/kiolvasás miatt eldobja magát a rendszer, és kárbaveszik a munka.

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#8) donjohnson válasza rudi (#7) üzenetére

donjohnson
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

köszi, így már világos :R
akkor én épp egy sima 3d tervezős munkaállomást nézegettem ott a linken, aminél nem fontos annyira a biztonság.

[ Szerkesztve ]

(#9) donjohnson válasza donjohnson (#8) üzenetére

donjohnson
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

áá vagyis ECC az van benne, akkor mégis adnak valamennyit a biztonságra. :))

(#10) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

"Ha hozzá adjuk még azt a nézetet, hogy a művészek előszeretettel használnak munkájukhoz Apple számítógépeket, máris körvonalazódik egy jó kis PC kontra Apple vita."

Nem értem. Az Apple asztali gépei nem PC azonos hardverekből állnak? :F
(Leszámítva a több, mint 10 éves, még Motorola processzoros IMac-eket.)

(#11) Sotho válasza Angel1981 (#10) üzenetére

Sotho
(senior tag)

Powermac is volt ibm procival.

(#12) Taybore

Taybore
(tag)
LOGOUT blog

Kíváncsi lennék, hogy az a 60milla óra vajon a valóságban meddig tartott?

www.aranykopesek.com | Nokia 3210 > 7110 > 7650 > N70 > N85 (+6300) > Samusng Galaxy S

(#13) rudi válasza Angel1981 (#10) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Attól, hogy az Apple is x86 egy ideje, egészen komoly hitviták szoktak kialakulni a témában OS, alkalmazások, érzés meg tervezés és hasonlók kapcsán :)

(#14) osztraksajt

osztraksajt
(senior tag)

Az a ház elég komolynak néz ki, a Corsair 800D simán vigyázba áll előtte. :DDD

(#15) [oWn]f4te

[oWn]f4te
(PH! addikt)

Ennyi pénzből csinálhattak volna valami hiperrealisztikus pure epicness-t is.
Sajnos a vihogó szőrös állatokra, meg színes pacákra nagyobb az igény. :(

[Hetes az asztrometriára!]:[Jobb holnap egy DFC, mint ma ezer boing.]:[Sweeet nymphets from dusk 'till dawn.<333]:[\exec qlzato_1 / return]:[MIPS under the pillow]:-->SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#16) Jim Tonic válasza Angel1981 (#10) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Én is ezt akartam megkérdezni, még jó, hogy visszaolvastam. Ugyanis ma már nincs Apple gép, ugyanolyan PC, mint a többi. Az oprendszere nem különbözteti meg.
Ez a mondat így sánta. :)

[ Szerkesztve ]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#17) dabadab válasza [oWn]f4te (#15) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Ennyi pénzből csinálhattak volna valami hiperrealisztikus pure epicness-t is."

A hiperrealizmustol egy kicsit meg odebb vagyunk, a renderelt elolenyek mindig idiotan neznek ki - akkor meg mar nezzenek ki inkabb direkt idiotanak, mint "igy sikerult" idiotanak :)

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#18) pitepeti71

pitepeti71
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezeket a számokat, nevezetesen a 60 millió renderelési munkaóra, kicsit eltúlzottnak érzem, de persze fogalmam sincs, milyen felbontású egy mozifilm.

Na ITT meg egy link, melyből cirka 30mp alatt kiderül, miért is jobb a windows PC az Apple OSX-nél :DDD

[ Szerkesztve ]

procik, ramok nagy tételben eladóak, folyamatosan, még ha nincs a hirdetés frissítve, akkor is.

(#19) huskydog17

huskydog17
(senior tag)
LOGOUT blog

Emlékszem, amikor a Dreamworks 2006-ban még Opteron procikat használt és akkor is elképesztő látványt voltak képesek nyújtani. A cég kifejezetten büszke volt és többször kiemelte az interjúk során, hogy a Túl a sövényen című produkció egy nagy ugrás technológia téren. Ott elsősorban a realisztikus füstöt és robbanást emelték ki (amikor a bevásárlókocsi rázuhan az autóra). Na persze akkor is HP gépekkel dolgoztak, de akkor még AMD CPU-k voltak a főszereplők. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán. :)

The Stars Were Mine!

(#20) ServerWorks

ServerWorks
(tag)

a Pixar nyilván Apple MacPro gépeket használ, hisz' olyan érdekeltség...

szerver bérbeadás, szerver alkatrészek, hosting -- ajánlom: www.e-szerver.hu

(#21) Jim Tonic válasza pitepeti71 (#18) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Mondjuk az a videó szánalmasan sz.r. :)

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#22) Angel1981 válasza Jim Tonic (#16) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Így van!
Az asztali piacon az Apple "csak" egy márkanév, spéci oprendszerrel, de hardveres téren szinte semmi egyedi nincs benne - leszámítva a házat és esetleg a hűtést.

(#23) marchellow válasza rudi (#7) üzenetére

marchellow
(kvázi-tag)

kárba azért nem fog veszni, az animációt frame-enként renderelik, így max az az egy frame mehet kárba, amin éppen dolgozott (persze egy komoly produkciónál az az egy frame is lehet többszáz óra)

(#24) Zotya84 válasza Jim Tonic (#21) üzenetére

Zotya84
(tag)

Valóban. :C

WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''

(#25) pitepeti71 válasza Jim Tonic (#21) üzenetére

pitepeti71
(senior tag)
LOGOUT blog

én azon a videon 10 percet röhögtem. mondjuk nagyobbat üt, ha tudod, mi az az Annoying Orange sorozat :DD

procik, ramok nagy tételben eladóak, folyamatosan, még ha nincs a hirdetés frissítve, akkor is.

(#26) huskydog17 válasza pitepeti71 (#18) üzenetére

huskydog17
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt a videót még sosem láttam eddig, ez nagyon naaagy!!! :C

Ez az idegesítő narancs sorozat is nagyon állat, beteg, de pozitívan! :DD :C

[ Szerkesztve ]

The Stars Were Mine!

(#27) M3Ny3'T

M3Ny3'T
(senior tag)

Érdekes cikk, köszönet érte! :R

Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff

(#28) madgie válasza Angel1981 (#22) üzenetére

madgie
(VIP)

Lance Armstrong hardverjében sincs semmi egyedi, mégse hasonlítanám össze magammal, ha bringázásról van szó.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#29) pitepeti71 válasza huskydog17 (#26) üzenetére

pitepeti71
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor ITT még egy Apple-s verzió :)))

(#30) huskydog17 válasza pitepeti71 (#29) üzenetére

huskydog17
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen, ezt már láttam, de azért kösz! :)

The Stars Were Mine!

(#31) Ste válasza madgie (#28) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért vannak lényegi különsbségek HW tekintetében, mert ott a comb a HW, amiben ő lényegesen jobb, s akkor a genetikát még nem is kavartuk bele.
Rossz a hasonlat

True Success is Blonde

(#32) daninet

daninet
(őstag)
LOGOUT blog

Az voltmár, hogy: Ezen fut a crysis???

bocs.. :D

Trust me.. I'm from the internet. http://todayseyecandy.tumblr.com/

(#33) pitepeti71 válasza daninet (#32) üzenetére

pitepeti71
(senior tag)
LOGOUT blog

nem, még nem volt, de már vártuk :DDD :R

(#34) Jim Tonic válasza madgie (#28) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Ennél nagyobb hülyeséget ne írj már be, pls. A kérdés az volt, hogy lehet-e olyat kijelenteni, hogy Apple vs. PC. Nem lehet, mert az Apple is PC. Ahogy egy csúcs HP gép is PC.

Érdekességnek: [link], második bekezdés vége.

(#35) Angel1981 válasza madgie (#28) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Bocs, de ebből semmit nem értek....
Ki az?
Valami bajnok kerékpáros?
Ha igen, azért sántít a hasonlat, mert bár oda is kell a "vas", azért az emberen legalább annyi múlik. (Gondolom az ellenfelei is hasonló bringával rendelkeztek, mégis Ő lett bajnok).

Itt amúgy sem "hardverbajnokságról" van szó, egyszerűen arról, hogy az Apple-t miért veszik külön kategóriába úgy en bloc a PC-től, amikor a belsejük gyakorlatilag tök ugyanaz...

Én ebben sznobizmust érzek; mintha egy Apple házban szolgálatot teljesítő CoreI7 2600K felsőbbrendűbbé válna más, tök ugyanolyan CPU-któl, CSAK azért, mert Apple házban van... :U

(#36) rudi válasza daninet (#32) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hiányoltam ezt a kérdést, de most már megnyugodhatok :)
Épp az előbb írtam a Pixarnak, hogy esetleg meséljék el, hogy ők min dolgoznak és bakker elfelejtettem megkérdezni, hogy az ő cuccukon hogyan fut a Crysis!

(#37) dabadab válasza Jim Tonic (#34) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Nem lehet, mert az Apple is PC."

Akkor probalj meg egy Apple gepbe sima PC-s alaplapot vagy videokartyat tenni :)

"Érdekességnek: [link], második bekezdés vége."

Jo, de azert lassuk be, hogy a PC rovidites jelentese kulonvalt a szemelyi szamitogeptol (a Commodore 64 pl. beletartozik az utobbi kategoriaba, az elsobe meg nem igazan), olyannyira, hogy nem csak HW-t jelol, hanem gyakran operacios rendszert is (altalaban Windowst). Amellett persze lehet ervelni, hogy egy Apple gep hardveresen majdnem teljesen beleesik a koznapi ertelemben vett PC kategoriaban, de a szoftveres koritesben annyira kilognak, hogy van jogosultsaga annak, hogy kulonallo kategoriakent kezelje oket az ember.

(#38) daninet válasza rudi (#36) üzenetére

daninet
(őstag)
LOGOUT blog

:R

(#39) BiP válasza pitepeti71 (#25) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

én ismerem ezt a narancsot, de nálam rászolgált a nevére. Képtelen vagyok nézni.
(most azért megnéztem a #29-es videót. Nem rossz. De fárasztó nagyon)

[ Szerkesztve ]

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#40) Jim Tonic válasza dabadab (#37) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Aha, HP/Dell gépbe belemegy az ATX lap? Akkor azok sem PC-k?

(#41) dabadab válasza Jim Tonic (#40) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Aha, HP/Dell gépbe belemegy az ATX lap?"

Amikor utoljara neztem, az volt bennuk.

(#42) Angel1981 válasza dabadab (#37) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Az inkompatibilitás csak az eltérő firmware-ből adódik, attól még egy Apple gépben lévő HD6970 hardveresen tök ugyanaz, mint egy PC-ben lévő HD6970...

Érthető az Apple szemszögéből, hogy mesterségesen megszüntetik az átjárhatóságot, különben nem lehetne tripla áron eladni ugyanazt a hardverelemet...

[ Szerkesztve ]

(#43) harry3

harry3
(senior tag)

Egy HP Z800 jó lenne, hátha nem kéne 1-2 év(tized)ig gépet újítani.

(#44) dabadab válasza Angel1981 (#42) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tudom - viszont attol meg az eltero firmware szuksegszeru kulonbseg. Az meg mar erosen filozofiai kerdes, hogy ugyanaz a szilikon eltero firmware-rel kulonbozo HW-nek szamit-e, vagy ha "attol fugg", akkor pontosan mitol.

(#45) pitepeti71 válasza dabadab (#37) üzenetére

pitepeti71
(senior tag)
LOGOUT blog

Alaplapot nem tudom, de nagyon sok mostani kiépítés hagyományos Radeon karikkal van ellátva.

(#46) sampe válasza harry3 (#43) üzenetére

sampe
(fanatikus tag)

pirgálna rajta a bf3 mi? :DDD

"A bosszú a legédesebb gyönyör a dugás mellett" 2Pac BF3 nick: SampeHUN // http://nyanit.com/prohardver.hu

(#47) Jim Tonic válasza dabadab (#41) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Azért megnézem, hogyan lehetne belefaragni a legtöbb Dell gépbe egy ATX lapot.
A témát amúgy is rosszul fogtad meg, mert akkor a laptop sem PC...

Az Apple gépe az pedig PC, bárhonnan nézem. Sőt, mára ugyanazon a vason fut, mint a HP és a többiek.

[ Szerkesztve ]

(#48) madgie válasza Angel1981 (#35) üzenetére

madgie
(VIP)

Nem az Apple házról van szó, sőt, igazából mostanában semmiről ,ebben igazad van. Régebben azért hiába volt egy vas, ha Windows alatt nem volt úgy optimalizálva a szoftver, mint OS X-nél. Bár, ha például a színkezelést vesszük alapul, akkor a Win még mindig eléggé gyerekcipőben jár (sokkal inkább bugos), OS X alatt meg bepakolja a kalibrálóprogi az icc-t oszt megy flottul minden alatt. És a hardver ugyanaz...

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#49) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Kicsit drága lenne a mozijegy, ha egy studiónak Apple gépeken kellene lerenderelnie a filmet.

(#50) daninet válasza Tigerclaw (#49) üzenetére

daninet
(őstag)
LOGOUT blog

pedig pixaros mozijegy is ugyan annyi, és ott apple dolgozik :P

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.