Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Beaver

Beaver
(lelkes újonc)

Szép és jó de itthon hol és mikor? Egy csomó "designed for lynnfield" memóriás hír volt, de egy itthoni webshopban sem találtam még ilyen ramot.

Valaki aki jobban ért hozzá, oktasson ki: az XMP egy dolog, de a feszültségszintnek mi a jelentősége? (azon kívül hogy magasabb feszültség -> gyorsabb müködés, több hő, rövidebb élettartam) Gondolom ha egy idősebb DDR3-mas ramot tennék egy P55ös alaplapba, menne azzal is nem?

<?php die('R.I.P'); ?>

(#2) CYX válasza Beaver (#1) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

Csak válaszmorzsáim és következtetés tippjeim vannak:

1,65V azért számít, mert ez az Intel által javasolt legnagyobb fesz amitvel hajtani lehet a ramokat, mivel a processzor memóriavezérlője is megkapja ezt a feszt.
Ha ennél jobban megfeszíti az ember, akkor a procirban is nő a hőtermelés és csökkenti a tuningolhatóságot, hiszen a Core i7 a teljes proci fogyasztása alapján szabályozza a saját órajelét. És ahogyan te is írtad: több hő, rövidebb élettartam.

(#3) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Jó ez a kék. Vajh mit megy tuningban :U :D

(#4) Geönczy

Geönczy
(fanatikus tag)

Átlagosnak tűnik az 1600 cl8-on. Bár lévén, hogy Dominátor szerintem el lehet vele érni a 2ghz-t is 9-9-9-28-on. Az ára se tűnik veszélyesnek(külföldön).

CSS (Hun)Bloodkiller

(#5) Abu85 válasza Beaver (#1) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mert a kereskedők nem képesek felfogni, hogy a Lynnfieldhez nem adható el a hagyományos DDR3 memória. :( Szvsz van egy csomó normál DDR3 nekik raktáron. Ezért nem rendelnek ilyen ramokat.
Az 1,65 V pedig azért fontos, mert a Nehalem más feszültségszabályzást alkalmaz, mint az eddigi processzorok. A memória maximális működési feszültségénél a proci nem vehet fel többet. Ha ez az érték túllépi az 1,65 V-ot, akkor az esetenként végzetes a procira nézve. Nyilván ez az Intel HKMG gyártástechnológiája miatt van.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#6) zsirfecske

zsirfecske
(őstag)
LOGOUT blog

csomó régebbi ddr3 megy 1,65 V alatt, pl. CORSAIR TwinX 1333 MHz DHX CL9 kitem 1,6 V-on jár, tehát simán használható lenne, nem?

(#7) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az használható.
Ennek viszont ellenpéldája is van, egy csomó DDR3 megy 1,8 V-on. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#8) Duree

Duree
(PH! addikt)

Már csak azt kellene tudni milyen chippekkel szerelik

(#9) vlkvy

vlkvy
(újonc)

Nagyon rákészülnek a gyártók erre az új Intel foglalatra és technológiára, de még az I7 se futott be teljesen. Az se fog, amiről már a megjelenésekor köztudott, hogy egy év és vége a dalának.
Pofáraesés lesz minden gyártónak.

(#10) Beaver válasza Abu85 (#5) üzenetére

Beaver
(lelkes újonc)

Abu85, CYX, köszi a válaszokat. Még jó hogy megkérdeztem, lehet jól megszívtam volna (lassan gépet frissítek végre így majd' 5 év után :D).

<?php die('R.I.P'); ?>

(#11) Beaver válasza zsirfecske (#6) üzenetére

Beaver
(lelkes újonc)

Rá gondolsz? [link]

[ Szerkesztve ]

<?php die('R.I.P'); ?>

(#12) audi100td válasza zsirfecske (#6) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

1333/CL9-en szinte minden DDR3 RAM beéri 1,5-1,65V-al, de aki gyorsabb modulokat szeretne, jobban körül kell néznie...

(#13) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Megint csak pofas ram a Corsairtol

.::www.megadanceradio.hu::.

(#14) Elijah Baley

Elijah Baley
(tag)

Azért nem csak a külsejük, az áruk is szép ezeknek a ramoknak :K !

"Anizotropikus szűrés? - ez az a ritka trópusi betegséget kimutató szűrő-vizsgálat??? - úgy hallottam nagyon veszélyes azaz anizo-tropik, de állítólag már van ellene védőoltás is..."

(#15) zed1983 válasza Devid_81 (#13) üzenetére

zed1983
(őstag)

Hát igen épp most gondolkodom a Lynnfield-re váltáson és ehhez már egy ilyen ramot szeretnék.

[ Szerkesztve ]

(#17) mongoose123 válasza Elijah Baley (#14) üzenetére

mongoose123
(fanatikus tag)

az tuti :D

iPhone 3GS 16GB 06.15.00 5.0.1

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.