és a többi márka?
ez így nem tűnik túl hitelesnek... nem mint ha nem szeretném a panát
A vér nem válik VAZZE!™

és a többi márka?
ez így nem tűnik túl hitelesnek... nem mint ha nem szeretném a panát
A vér nem válik VAZZE!™

Csak ők ketten kaptak most díjat... A DIWA egész évben oszt, mikor kinek.
www.prohardver.hu - www.kttech.hu
kompaktba über Canonos vagyok, de ha most vennék kompaktot akkor sanszosan ez a Panasonic LX3 lenne.
Durva de zajban ő a legjobb. [link]
+F2röl indul és k* jó a lencséje
+24mm
+720P Video
=
egyértelmü nyerő
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

Az biztos, hogyha lenne pénzem másodgépre az LX3 lenne a nyerő választás... Valószínű több helyre vinném magammal, mint a mostani 40D cuccot 
www.prohardver.hu - www.kttech.hu

Már nagyon untam, hogy egy Pana DMC-FX10-el görcsölök (termékképek és jellemzően makrók) fényképezéskor és soha nem tudok normális képet készíteni, bármit is teszek.
Így beruháztam egy LX-3-ba. Nem bántam meg. Nagyon nem!
Még az van hátra, hogy külföldről közgyűrű és makrolencse és akkor már über lesz. (már csak nekem kell felfejlődnöm a géphez, mivel nem vagyok fotós
)
Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!
Ha alapból 1cm a makró tárgytávolsága, akkor minek rá makro lencse?
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

Na látod ez jó kérdés 
Mindig többet akar az ember. 
Bár már 1cm-nél is cinkes megfelelően megvilágítani/vakuzni a tárgyat (az eddigiek alapján egyébként még 0,5cm-nél is tud fókuszálni sokszor), előtétlencsével ez még inkább problémás lehet.
Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!
naja, nekem is itt a D80 aztán ami mindig elkisér az nem az. És ennek következtében a legjobb képeim se "nagygéppel" készülnek.
btw ma jött ki a dpreview teszt és meglepődtem de mindent ep*zott az LX3. Még Canont is. Durva. 
Én megmondtam.... 

[ Szerkesztve ]
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

0 fotós tudással, főleg a automatikára támaszkodva, 2 nappal a kézhez vétel után, nem a éppen a legjobb fényviszonyok között készült kép (nincs vágás, nincs retusálás):
Engem, mint laikust meggyőzött.
[ Szerkesztve ]
Azokat a bogarakat elkergethetted volna 
Szívesen lecserélném a Kodak-omat erre, csakhát azok a csúnya anyagiak...
Remélem jövőre esik picit(nagyot) az ára!
[ Szerkesztve ]
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."
Visszavonom. a Dpreview fórumán belinkeltek pár olyan fotót, amit LX3+Raynox250 kombóval készítettek.
Még most is keresem az államat ...

valszeg hétfőn veszem át saját lx3 gépemet, így teszt is lesz róla hamarosan!
http://mlzphoto.blog.hu/
Szuper! Én bevállalom a hosszútávú tartósság tesztet 

Először pont azokat akartam lekapni, hogy próbálgassam mit tud a gép, aztán meg látám, hogy ez jó, de már lépnem kellett, nem volt időm fotózgatni.
Ez a Raynox 250 "kicsit" olcsóbb, mint a pana DMW-LW46-osa és nem tűnik rossznak (még egyszer mondom, full laikus vagyok).
Pedig már a gép vásárlásakor az járt a fejemben, hogy vajon mennyi idő múlva tudom megvenni hozzá a DMW-LA4 + DMW-LW46 kombót. (Aszem németből olyan 40k-ból jönne ki)
Ha már itt járunk: tippek olcsóbb megoldásra? (bár egyelőre megfelel ez a szint, amit alapból tud a gép optikája, inkább a fényekre, hátérre stb. szeretnék először koncentrálni)
Én se vok profi, sőt...
Ugye a DMW-LA4-t nemtudod megkerülni, és erre már bármilyen 46mm-es lencsét rátekerhetsz.
Esetleg veszel hozzá 1-2ezer ft-ért egy step up gyűrűt, ami 52mm-es-re alakítja (vagy épp amilyen előtétet vettél) És máris kész a pokoli torony 
[ Szerkesztve ]

megvettem a gépet.
[ Szerkesztve ]
super! Érdekes, hogy teljes felbontásban látható egy pici zaj(pedig ISO 80), de normál képernyőméretben/ill. 10x15-ös fotón tökéletes.
milyenek az elso benyomasok? en a napokban talalkoztam egy bacsival, akinek ilyen logott a nyakaban, szoba elegyedtunk, o azt mondta nagyon szereti, oreg mar ahhoz, h dslr-t cipeljen magaval.

igyekszem nem imádni, nem kötődni hozzá emocionálisan, legalább addig, amíg meg nem írom róla a cikket
pedig de, imádom, mert nagyon jó gép. masszív felépítés, minden fillért megérő minőség (made in japan). a képminősége is rendben van, a pici szemcséhez vegyük hozzá, hogy alig volt fény a képek készültekor, de normál megvilágítás esetén nem szemcséződik. sajnálatomra nem lehet vele filmfelvétel közben zoomolni (tz1 nagyon jó volt filmezésre)..
Igen, azt akartam is mondani, hogy viszont beltéri felvételek, láthatóan kevés fénynél, és akkor már nem is olyan vészes, sőt!
Ugye nem vakuztál a felvételeken?
[ Szerkesztve ]

nem.
Esetleg a cikkben lehetne egy összehasonlító fénykép mi is a külömbség egy 2.0-ás, egy 2.8, esetleg egy 3.x-es fényerejü optika között.
bevallom miutan lattam eloben, nekem is megjott hozza a kedvem, de inkabb egy utni-vaghatora lenne szuksegem igazabol. 

Ühümm, meggondolandó.
Bár nem akarok filléreskedni és hosszú távra tervezek, tehát ha annyira jó a Pana előtét és megéri az árát, akkor azt veszem.
MLaca: Gratulálok hozzá!
Most már Te is tudod, mennyire lehet szeretni.
(vagyis nem! Nem tudhatod!!! De objektív szempontok alapján láthatod azért, hogy jó, a cikk megírásáig is. 
várjuk a tesztet! üde színfolt ez a gép a mai kínálatban, pedig nem is olyan nagy vászisztdász a koncepció: ellen kell állni a kísértésnek és "csak" 10m pixelt pakolni az átlagosnál csaknémileg nagyobb érzékelőre, kell egy igen jó, fényerős optika, igényes kialakítás, gyors működés.
mondjuk belegondolva az LX1 csak 8 mpixelt tudott a hasonló méretű érzékelőjével, mégis már iso200-on elviselhetetlenül zajos volt, akárcsak az FZ30.
visszatérve az LX3-ra, kivéncsi vagyok, hová lehet innen fejlődni, mert ha az LX4-be 12-15 mpixelt raknak bele, megint ugyanott tartunk, jó példa erre a Canon G10.
egyedül a 60mm "tele" az ami elég karcsú, bár legalább nem voltak hajlandók kompromisszumra, ez az optika ilyen zoomtartományban adja ki magából a legtöbbet, nem kell erőltetni.