Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) orbano

orbano
(PH! félisten)

és a többi márka? :U ez így nem tűnik túl hitelesnek... nem mint ha nem szeretném a panát

A vér nem válik VAZZE!™

(#2) KTTech válasza orbano (#1) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Csak ők ketten kaptak most díjat... A DIWA egész évben oszt, mikor kinek.

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#3) Dare2Live

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kompaktba über Canonos vagyok, de ha most vennék kompaktot akkor sanszosan ez a Panasonic LX3 lenne.

Durva de zajban ő a legjobb. [link]
+F2röl indul és k* jó a lencséje
+24mm
+720P Video
=
egyértelmü nyerő

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#4) KTTech válasza Dare2Live (#3) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Az biztos, hogyha lenne pénzem másodgépre az LX3 lenne a nyerő választás... Valószínű több helyre vinném magammal, mint a mostani 40D cuccot :)

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#5) OC

OC
(őstag)

Már nagyon untam, hogy egy Pana DMC-FX10-el görcsölök (termékképek és jellemzően makrók) fényképezéskor és soha nem tudok normális képet készíteni, bármit is teszek.

Így beruháztam egy LX-3-ba. Nem bántam meg. Nagyon nem!

Még az van hátra, hogy külföldről közgyűrű és makrolencse és akkor már über lesz. (már csak nekem kell felfejlődnöm a géphez, mivel nem vagyok fotós :B )

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#6) cigam válasza OC (#5) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha alapból 1cm a makró tárgytávolsága, akkor minek rá makro lencse?

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#7) OC válasza cigam (#6) üzenetére

OC
(őstag)

Na látod ez jó kérdés :DDD

Mindig többet akar az ember. :))

Bár már 1cm-nél is cinkes megfelelően megvilágítani/vakuzni a tárgyat (az eddigiek alapján egyébként még 0,5cm-nél is tud fókuszálni sokszor), előtétlencsével ez még inkább problémás lehet.

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#8) Dare2Live válasza KTTech (#4) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

naja, nekem is itt a D80 aztán ami mindig elkisér az nem az. És ennek következtében a legjobb képeim se "nagygéppel" készülnek.

btw ma jött ki a dpreview teszt és meglepődtem de mindent ep*zott az LX3. Még Canont is. Durva. :)
Én megmondtam.... :)

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#9) OC

OC
(őstag)

0 fotós tudással, főleg a automatikára támaszkodva, 2 nappal a kézhez vétel után, nem a éppen a legjobb fényviszonyok között készült kép (nincs vágás, nincs retusálás):

Engem, mint laikust meggyőzött.

[ Szerkesztve ]

(#10) cigam válasza OC (#9) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azokat a bogarakat elkergethetted volna ;)

Szívesen lecserélném a Kodak-omat erre, csakhát azok a csúnya anyagiak...
Remélem jövőre esik picit(nagyot) az ára!

[ Szerkesztve ]

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#11) cigam válasza OC (#7) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Visszavonom. a Dpreview fórumán belinkeltek pár olyan fotót, amit LX3+Raynox250 kombóval készítettek.

Még most is keresem az államat ...

(#12) MLaca

MLaca
(HÁZIGAZDA)

valszeg hétfőn veszem át saját lx3 gépemet, így teszt is lesz róla hamarosan!

http://mlzphoto.blog.hu/

(#13) cigam válasza MLaca (#12) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szuper! Én bevállalom a hosszútávú tartósság tesztet :P

(#14) MLaca

MLaca
(HÁZIGAZDA)

LX3 fotósoldal

(#15) OC válasza cigam (#10) üzenetére

OC
(őstag)

Először pont azokat akartam lekapni, hogy próbálgassam mit tud a gép, aztán meg látám, hogy ez jó, de már lépnem kellett, nem volt időm fotózgatni.

Ez a Raynox 250 "kicsit" olcsóbb, mint a pana DMW-LW46-osa és nem tűnik rossznak (még egyszer mondom, full laikus vagyok).

Pedig már a gép vásárlásakor az járt a fejemben, hogy vajon mennyi idő múlva tudom megvenni hozzá a DMW-LA4 + DMW-LW46 kombót. (Aszem németből olyan 40k-ból jönne ki)

Ha már itt járunk: tippek olcsóbb megoldásra? (bár egyelőre megfelel ez a szint, amit alapból tud a gép optikája, inkább a fényekre, hátérre stb. szeretnék először koncentrálni)

(#16) cigam válasza OC (#15) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én se vok profi, sőt...
Ugye a DMW-LA4-t nemtudod megkerülni, és erre már bármilyen 46mm-es lencsét rátekerhetsz.
Esetleg veszel hozzá 1-2ezer ft-ért egy step up gyűrűt, ami 52mm-es-re alakítja (vagy épp amilyen előtétet vettél) És máris kész a pokoli torony :)

[ Szerkesztve ]

(#17) MLaca

MLaca
(HÁZIGAZDA)

megvettem a gépet.

[ Szerkesztve ]

(#18) cigam válasza MLaca (#17) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

super! Érdekes, hogy teljes felbontásban látható egy pici zaj(pedig ISO 80), de normál képernyőméretben/ill. 10x15-ös fotón tökéletes.

(#19) Cassidey válasza MLaca (#17) üzenetére

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

milyenek az elso benyomasok? en a napokban talalkoztam egy bacsival, akinek ilyen logott a nyakaban, szoba elegyedtunk, o azt mondta nagyon szereti, oreg mar ahhoz, h dslr-t cipeljen magaval.:)

(#20) MLaca válasza Cassidey (#19) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

igyekszem nem imádni, nem kötődni hozzá emocionálisan, legalább addig, amíg meg nem írom róla a cikket :) pedig de, imádom, mert nagyon jó gép. masszív felépítés, minden fillért megérő minőség (made in japan). a képminősége is rendben van, a pici szemcséhez vegyük hozzá, hogy alig volt fény a képek készültekor, de normál megvilágítás esetén nem szemcséződik. sajnálatomra nem lehet vele filmfelvétel közben zoomolni (tz1 nagyon jó volt filmezésre)..

(#21) cigam válasza MLaca (#20) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, azt akartam is mondani, hogy viszont beltéri felvételek, láthatóan kevés fénynél, és akkor már nem is olyan vészes, sőt!
Ugye nem vakuztál a felvételeken?

[ Szerkesztve ]

(#22) MLaca válasza cigam (#21) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

nem.

(#23) cigam válasza MLaca (#22) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Esetleg a cikkben lehetne egy összehasonlító fénykép mi is a külömbség egy 2.0-ás, egy 2.8, esetleg egy 3.x-es fényerejü optika között.

(#24) Cassidey válasza MLaca (#20) üzenetére

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

bevallom miutan lattam eloben, nekem is megjott hozza a kedvem, de inkabb egy utni-vaghatora lenne szuksegem igazabol. :)

(#25) OC válasza cigam (#16) üzenetére

OC
(őstag)

Ühümm, meggondolandó.
Bár nem akarok filléreskedni és hosszú távra tervezek, tehát ha annyira jó a Pana előtét és megéri az árát, akkor azt veszem.

MLaca: Gratulálok hozzá!

Most már Te is tudod, mennyire lehet szeretni.
(vagyis nem! Nem tudhatod!!! De objektív szempontok alapján láthatod azért, hogy jó, a cikk megírásáig is. ;)

(#26) rumos14 válasza MLaca (#17) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

várjuk a tesztet! üde színfolt ez a gép a mai kínálatban, pedig nem is olyan nagy vászisztdász a koncepció: ellen kell állni a kísértésnek és "csak" 10m pixelt pakolni az átlagosnál csaknémileg nagyobb érzékelőre, kell egy igen jó, fényerős optika, igényes kialakítás, gyors működés.
mondjuk belegondolva az LX1 csak 8 mpixelt tudott a hasonló méretű érzékelőjével, mégis már iso200-on elviselhetetlenül zajos volt, akárcsak az FZ30.
visszatérve az LX3-ra, kivéncsi vagyok, hová lehet innen fejlődni, mert ha az LX4-be 12-15 mpixelt raknak bele, megint ugyanott tartunk, jó példa erre a Canon G10.
egyedül a 60mm "tele" az ami elég karcsú, bár legalább nem voltak hajlandók kompromisszumra, ez az optika ilyen zoomtartományban adja ki magából a legtöbbet, nem kell erőltetni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.