én pedig a upc-vel lassan....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
én pedig a upc-vel lassan....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
"Alcor készüléke, bár maga az adás MPEG-4-es formátumban érkezik, MPEG-2 felvételeket készít"
Ez csak az én csőrömet böki?
Semmi mást nem kéne tennie, mint mindenfajta konvertálás nélkül a stream-et kiírni vinyóra. Ehhez képest ez a sz@r átkonvertálja, ráadásul mpeg2-be??!! WTF?
Dchard

Huje kérdés lehet? es erre elö kell akkor fizetni, ha a számitogepen nézem a teveadásokat?
Külföldön is használható ez a ketyere?

[ Szerkesztve ]
Eat Sleep JDM
találgatás lesz a részemről, de valószínű:
a földi szórású digitnek a mnagy része ingyenes lesz. de valszeg lesz pár kódolt adás is. ehhez mindenképp kártyát fogadó dvb-t settop-box fog kelleni, az azonosítás miatt.
persze, hogy lehet külföldön is használni. csak az ottani földi adásokat tudod vele fogni.

Ez most valami burkolt célzás vagy csak az emberek ingerküszöbét tesztelitek az ilyen tartalmú a képekkel?
....
http://www.fragpoint.hu , internet,játék,konzol, olcsó éjszakai lan bármikor!

Nem hiszem, hogy szándékos.
Eat Sleep JDM

Tudod, ez van akkor, ha nem az arra alkalmas személyre bízzák a feladatot. Ha már annyira fontos volt reklámozni a tunert, vagy boltot, vagy a fene tudja mit, miért nem várták meg, amíg mondjuk Rudi ráér. Ő legalább tudja mit ír.
Egyébként a TM program stream-et rögzít, és bár a forrás nem változik, .ts helyett .mpg kiterjesztést tesz a fájl mögé. De szó sincs transcoding-ról, a legtöbb konfig bele is pusztulna.
Gyártani minden bizonnyal ugyanaz gyártja, aki a Pinnacle-t, Leadteket, Asust és a többit, a megrendelő viszont egyenesen az Infopatika. Az Alcor lényegében a saját brandjük.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

erre nem tudom mi vonatkozik, de ha a garanciajegyen aláírtad, hogy fizikai sérülés esetén ugrik a garancia, bármennyire is szeretné a kisker, attól még semmis lesz ez a rész

Valami ilyesmire gondoltam én is.
Akkor a következő kérdés: ki tervezte?
(A Leadtek meg ebből a szempontból mintha ODM lenne, legalábbis erre utal, hogy vannak OEM partnerei, akik a Leadtek tunereket saját néven forgalmazzák. Hogy kik ezek arról fogalmam sincs.)
Si vis pacem, para bellum.
Senki nem születik úgy, hogy máris ért valamihez. Szegény Thrawn nyakába azért hullott a tuner mert csak az ő környékén van digitális adás. Következőre majd jobbat ír, abban biztos lehetsz! Egyébként az nem lehet, hogy a front-end az mpeg4-ben érkező digitális streamre is csak mpeg2-t kínál fel a lementéshez? Mondjuk mert hülye a szoftver.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

A TM elég buta, ez tény. Öszvissz három választási lehetőség van, HQ, SP, LP.
Ez Mpeg2-ben értendő, biztos tartozik hozzá egy beállított bitrate. Viszont ez az analóg adásokra érvényes, DVB-T-n TS, vagy PS lenne a lehetőség. Választásra nincs lehetőség, legalább is én nem találtam, és a jelek szerint a PS a default, annak meg a fenti kiterjesztés az egyik jellegzetes tulajdonsága. A PVR2-ben ezen már pofoztak egy kicsit(ugyanazokat a codekeket, stb. használja). Az átmeneti időszakban, ha Mpeg4 adásról volt szó, a PS felvétel le lett tiltva, csak TS mentés volt lehetséges, az adott, vagy az összes csatornával. Most, ha PS felvétel van beállítva Mpeg4-es adásnál, automatikusan TS-re áll át, és a kiterjesztés is ennek megfelelő lesz. Vagyis ilyen eset nem nagyon fordulhat elő. Lehet, hogy azóta már a TM-t is frissítették, viszont a címben szereplő tunerhez láthatóan semmilyen támogatás nincs. Nem találtam olyan oldalt, ahol driver-, szoftverfrissítés után lehetne nézni.
megnéztem: a pvr2 17!!! fajta felvételi formátumot ajánl fel, ebből 5 fajta hardveres....
nekem a leadtek mániám Rudi egyik tesztjével, (asszem a pvr2000 volt), kezdődött. azután tőled is olvastam pár ellemzést, hsz-t.
még mindig a legtutibb választás, a winfast pvr2 + leadtek tuner...
ki is néztem a 2 új tv-met: dvr3100h, pxdvr3200h. így csupa félmagas lesz, végre szellőzni is fog rendesena htpc-m....
az ok, hogy majd ha lesz dvb-t, és jönnek a hd-k, akkor lementem a strem-et. az is, hogy én némi ügyködés után vga gyorsítással le tudom majd játszani. legrosszabb esetben 5 perc alatt átkovertálom bd struktúrába, és akkor power dvd 7.3-mal.
de igazán megoldhatnák a tunerkártyán, hogy necsak az analóg adást tudják hardveresen rögzíteni mpeg 1-2, hanem a hd adást is tudják hardveresen dekódolni.
az lenne az igazi. vagy az már nagyon drága lenne?

Minek szórakozzon maga a tuner a dekódolással, ha ott van a GPU?
A 17 féle beépített profil csak analog módban érhető el. Digitális módban PS vagy TS a mentési formátum.
Köszönöm mindenkinek a kiegészítést, és hogy a hibáimra felhívtátok a figyelmem! 
Ami kérdés felmerült:
A proci egy Brisbane magos X2 volt 3 GHz-en, a rendszer Windows Vista Ultimate SP1 64-bit volt. Windowsokon kívül más oprendszerekhez nincs driver, talán a hsz végén található chip kiindulási pontot adhat.
MPEG-4 vs MPEG-2 felvétel: MPEG-4-ben rögzít
spiderman-nel ellentétben én a GSpot-ot használtam ami a MPEG-2-t írt (a honlaphoz hasonlóan), úgy tűnik a Media Info okosabb. My bad.
Az MCX-IEC átalakító tényleg benne volt a dobozban, nem Photoshoppoltam a képet róla.
A tuner még nálam van, most vettem a bátorságot és szétszedtem. Két chip van benne, az egyik a Microtune MT2061F, a másik Afa tech gyártmány és Af9015-N1 a típusa (utóbbi jelent meg az eszközkezelőben is).
Different songs for different moods.
hát az ok, hogy mindkét gépemben 8000-es nvidia van, ami tud hd-t kódolni, de ez nem mindenkinek adatott... és a gpu-val való kódolás nem egy zökkenőmentes téma.
tudom, hogy csak analógban van ennyi, de asszem űbereli a többi szoftvert.
És erre a tuner -re hogyan a rákban lehet tetőantennát dugni a hagyományos aerial aljzattal? Van hozzá átalakító a dobozban, vagy nekem kell valamit gányolnom ehhez a spéci RF dugóhoz?
"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

Ejnye-ejnye.
Még ha nem is tudod, milyen átalakítóról van szó, talán gyanús lehet, hogy az antennával hozta összefüggésbe.
"A dobozt kinyitva szembe találjuk magunkat a vaskosabb pendrive méretű, 88 x 29,5 x 15,8 mm-es készülékkel, mely fölött egy MCX-IEC átalakító is van. Erre a használat során nem volt szükség, mert a mellékelt digitális antenna kábelén található csatlakozó már nem igényelt átalakítást."
[ Szerkesztve ]
Ez előfordulhat. Mea culpa
, pedig még gondolkodtam is rajta hogy rákeresek guglin de most így utólag látom hogy amúgy sem sok értelmes találatot ad rá.
"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn
Kössz, hogy szétszedted. Megnyugodtam. 
Hamár szétszedted csinálhattál volna fényképet a belsőségekről
Hu, ez magas labda volt bocs!
Ha esetleg így nem veszik vissza, én féláron átveszem 
[ Szerkesztve ]
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."
Fogok, de jelenleg kb 1 órányira van tőlem a fényképezőszett.
Different songs for different moods.

Jó kicsike
de Leadtek PVR-nél szerintem nem kell jobb!! 
Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

Már régóta foglalkoztat egy ilyen kütyü beszerzése, de a cikkben 7 adót találtak vele csak, és ez nem valami sok! A UPC-nél lehet ezt bővíteni, vagy nem is igazán értem, hogy hogyan működik ez az egész!
Az átállást meg nálunk majd a válságra hivatkozva elhalaszjták, amihez az EU is hozzájárul, lévén a TV társaságaink német, és ki tudja még milyen kézben vannak.
A lényeg az lenne, hogy be lehet valahogy hozni egy ilyen tunerrel a szokványos kábeles adókat, vagy majd csak vmikor a távoli jövőben?
[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

Ez csak MinDigTV-vel használható.

Köszi, a link sokat segített!
[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

Mire ez a digitális műsorszórás beindul, addigra ez az Alcor már egy rommáavult eszköz lesz. A márkanévből abban sem vagyok biztos hogy lesz hozzá megfelelő drájverfrissítés, vagy hogy zökkenőmentesen fog működni Windows 7 alatt. Több értelme van egy analóg+digitális tunernek, de biztos van aki nem tud meglenni a jelenlegi gyér digitális adás nélkül
[ Szerkesztve ]
3dfx cuccokat keresek megvételre, oldalam: www.z3dfx.atw.hu
Asus EEE. 7 collos verzioja vajon tudna venni ezeket az sd adasokat? Valaki nem probalt meg ilyesmit? Kivancsi lenek a procja birna-e.

SD adásokat? SD csak egy van, a maradék három az HD(1080i), azokkal meg lehet, hogy nem tudna megbirkózni.
Sztem nem. Próbálj lejátszani vele egy hd felbontású h.264 videót.
Idézet a ph-s tesztből:
"DivX tömörítésű, de 720p felbontású videónkat is szépen, akadásmentesen játszotta el, hangja még a két kis hangszóróval sem volt vészes, tehát utazás közben lehet rajta filmet nézni."
Viszont a rádiókkal nem lenne gond 
[ Szerkesztve ]
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

A DVB világában elég nehéz elavulni.

A számítástechnika világában viszont nagyon könnyű..

A PC-s DVB tunerek működése szinte teljes egészében sw alapú. Szóval amíg a moduláción nem változtat a szabvány (a tunerchip mellett a demodulátor szinte az egyetlen hw komponens, ami befolyásolja a vételi lehetőséget), és van normális driver az adott OS alá, addig nem lehet elavulásról beszélni.

És ezért érdemes 3 évre előre bevásárolni, pont a számítástechnikában?
Van utódszabvány a DVB-T2 (QAM256 moduláció, stb.). Nyilván előbb-utóbb újabb váltás lesz és az analóg technikákhoz képest gyorsulni fog a technikai csereciklus, de 3évig biztos nem fognak váltani az AH-nál.

Működik Windows 7 (Btea, build 7000) alatt minden probléma nélkül, sőt, ott kicsit kevesebb erőforrást is használ, mint XP alatt használt.
Megelőlegezendő a kérdésre a válasz: Igen, a mellékelt lemezen levő drivert használtam, és csont nélkül ment.
[ Szerkesztve ]
flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]

Erről az Alcor DTV vevőkről mi a véleményetek. Most jött ki egy Conaxos változat is belőle. Szerintetek érdems beruházni rá?

Az 1800-asra gondolsz? Nem világraszóló újítás, de megéri az árát 

Hát nem éppen. Én ezekre a kis pen drive méretű vevőkre gondoltam, amit számítógépbe vagy notebookra is rátudok dugni.