Érdekes, nekem eszembe sem jutott, hogy újra elinduljak elölről egy karakterrel. Talán teknősöket kellett írtani az elején? Varázsfegyverekkel, meg szuper páncélban? 2 perccel azután, hogy megöltem diablót? Akkor inkább másik kari és fakarddal. Szerintem.
Ebből a szempontból a Sacred 1 és 2 jobb volt, ott bronze mellett silver fokozatban is lehet indulni. És a silver úgy néz ki, hogy amint a második goblin is csatlakozik a késes bunyóhoz - futás, mint a nyúl, különben levernek.
Nehézség szempontjából csinálhatnának egy olyan induló fokozatot is, hogy ne katt-katt, szétfröccsen, tárgyakat begyűjt legyen elejétől a végéig. Valaki már említette fentebb, szerintem is ez az izzadtságszagú favágás esete. Ha sosem kell meggondolni egyetlen dungeon szobájába történő belépést sem, mert úgyis mészárlás lesz belőle, 100% túlélési aránnyal, akkor tényleg csak azon lehet izgulni, hogy mikor dob egy nukleáris csatacickány varázskardot. Ami biztos a zsebében volt addig... erre 10 év után nem hiszem el, hogy nem tudnának kitalálni valami értelmesebb megoldást. Őrizzen egy ládát vagy nem tudom.
Ami nekem emlékek maradtak az ilyen 100 órás klikkelő bajnokságokból:
Sacred 1 (silver): kifejezetten nehéz az elején, utána is időnként nagyon bedurvult (és amúgy is szabadon lehet olyan zónába mozogni, ahol sok szinttel erősebben kellene majd csak járni)
Sacred 2 (silver): nehézség 0, határtalan mészárlás, mindegy mit csinál / merre jár az ember
Titan Quest: végig arányosnak tűnt, nem egyszer sikerült meghalni
Diablo 2: aránylag jól lehet haladni, de időnként csúnya meglepetések, Mephisto pl. 3 másodperc alatt kivégezte a karakterem
Diablo 3: meglátjuk...
Szerk: tisztelt Diablo fanok, ez a véleményem volt, tehát nem ítélkezni.
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

)

)

... persze az igazi fanatikusok sokszorosan megelőznek az biztos. De mi az ami csak akkor állná meg a helyét? Úgy értem, basszus nem hazudok. Hogy túl könnyű a normal? Ha ki akartam próbálni egy új build-ot, nagyban visszatartott, hogy végig kellet rajta ásítozni. Tán még az NM-en is. Hogy hanyag a cucc szabályok terén? Lehet mert kocka vagyok, de nálam minden RPG-nél kb egy óra után már előkerül az Excel, stb, szóval nálam ezek hamar előjönnek. (És elve az milyen, hogy a játék félreérthetően, félrevezetően vagy simán nem jelzi ki a dolgokat? És ha már nem, akkor miért kell a játékosnak a fórumkat bújnia, hogy megtudja, hogy X és Y effekt hogyan adódik össze, a Blizzard online dokumentációja ezt miért nem tartalmazza?) Hogy bugos? Milyen már, hogy azóta is beragad a rohamozós pala, és egy oda-vissza skill kapcsolgatással meg kiakad?

)