Végre egy értelmes fejlesztés...nagyobb ccd, miért olyan nehéz ez?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Ijk
(PH! kedvence)
Hát már régebben is volt ekkora érzékelő. 12 mpixellel viszont elveszik a relatív nagyobb méretből adódó előny. Játéknak, turistáknak kiváló.
Beginning is easy - Continuing is hard.

pilóta
(PH! kedvence)
Mert ahhoz nagyobb objektív is kell...
Aki él és nem boldog, az téved!
Ahhoz hogy ne legyenek mocsok zajos felvételek szerintem nem kell..

pilóta
(PH! kedvence)
Annak semmi köze a zajhoz. A nagyobb érzékelőmérethez nagyobb képkört kell kirajzolni, amit csak a nagyobb objektív tud megtenni. Ennyire egyszerű ez...

pilóta
(PH! kedvence)
Néztem egykét tesztképet, a dinamika kiterjesztett képek eléggé meggyőzőek, akinek kis esze van, sose kapcsolja át 12 megapixelre, a 6 megapixel bármire elég amúgy is...

Champipi
(fanatikus tag)
Egyszerű, nem egyszerű a Fuji F31 legendásan érzékeny volt köszönhetően a kellően alacsony pixel/mm2 mutatójának és nem volt olyan bazi nagy az objektíve.
Azonkívül ott van, hogy 6 MP-es képet is tud, a 12 MP gondolom csak azért van ott, hogy a parasztok is vakuljanak.
Nekem nagyon tetszik, mert évek óta ez az első gép ami egy kicsit is tud valami újat mutatni a kompaktok között. 
Tesztet nem kaphatunk róla?

http://www.youtube.com/user/Timyyy21/videos
A 12 megapixel egyrészt azért van, hogy rá lehessen írni, másrészt pedig a technika olyan, hogy vannak bizonyos pixelek, amik az expozíció közben kerülnek kiolvasásra, tehát kevesebb ideig, mint ahogy a téma megkívánná. A többi elegendő fényt kap. Ebből a két képből születik majd meg a 6 megapixeles valamilyen algoritmussal. Ennek ugye az lesz a hatása, hogy sokkal kevesebb beégés lesz, a nagyon világos felületek is (már amennyire a technológia ezt megengedi) helyesen lesznek exponálva. Az elv kicsit a hdr-re hasonlít, a pixelek olyan közel vannak egymáshoz, hogy gyakorlatilag két azonos kép készül (persze nem azonosan világosak).
Amúgy az egész érzékelő más kiosztást használ, nem bayer szűrőt.
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

Malachi
(őstag)
Finepix S20pro óta próbálkoznak ezzel, abban a gépben pl. baromi jól sikerült megoldani a széles dinamikát és a beégésmentesítést. azóta is kéne egy olyan. vagy ez a CCD abban a vázban. 
[ Szerkesztve ]

Ijk
(PH! kedvence)
Majd meglátjuk mit hoz gyakorlatban ez a "trükközés" az érzékelővel. Nekem a kompaktok esetében az egész konstrukcióval van problémám. Megpróbálnak minél nagyobb zoomátfogást biztosítani, úgyhogy maga a gép zsebkompakt maradjon. Ebben az esetben az optika is problémás, illetve, hogy csak igen kis felületű érzékelőt képes kiszolgálni. A kis érzékelőkből adódó problémák közül nem a használhatatlan magas érzékenység vagy a rossz dinamika számomra a legfőbb probléma, hanem, hogy egyáltalán nem lehet a mélységélességgel játszani, így a kép lapos, műanyag hatású lesz.
Ez a fuji kb. egy árban van egy nikon d40 kittel, amit tudom, hogy nem lehet zsebre vágni, de lássuk be mennyivel többet kapunk a pénzünkért. Irreálisan sokat kérnek a kompakt méretért.
Kíváncsi leszek majd az oly m4/3-as gépére, elvileg hamarosan bemutatják. Arra vesz ez ember 2-3 fixet és van egy minőségi zsebrevágható gépe.
Szerintem ez az 5x-ös zoom még pont a belefér kategória.
Szerintem van létjogosultásga a piacon. Vegyél például egy DP1-et... annak is van vásárlóközönsége (bár gyanom nem túl széles). Nem azt mondom, hogy nincs igazad, mert részben az van, de ilyen logikával (példa következik) 1,5-2-3 milliós gyorsasági motorok is "értelmetlenek", annyi pénzből már normális autót lehet venni.
Amúgy nekem is furdalja az oldalam a kíváncsiság, mégis mi rejtőzik a marketingmondatok mögött...
[ Szerkesztve ]
Ennél f3.3-5.1-ig míg az lx3-as f2.0-2.8 igaz csak 2.5-es a zoom,de mondhatni ahol az 1ik befejezi ott kezdődik a másik. Ráadásul az lx3 szebb, bár ez egyéni izlés(ficam kérdése)
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

MLaca
(HÁZIGAZDA)
megnéztem a gyári mintaképeket. nem vagyok lenyűgözve 
http://mlzphoto.blog.hu/

Uchimata
(kvázi-tag)
Nálam még az Pana LX3 a nyerő, de azért jól esne egy összehasonlító teszt 

Ijk
(PH! kedvence)
Nem az a baj, hogy 5x a zoom. Az a gond, hogy van zoom, és nem fix obi van rajta, mert akkor értelmes méretű érzékelő lehetne benne. Engem az nem zavar, hogy van a piacon 5x vagy 100x átfogású gép piszoknyi érzékelővel. A gondom az, hogy nagy érzékelős nincs egyáltalán, kivéve a sigma dp1-et a horror árával. Hamarosan jön az oly micro4:3-asa (panának még ezt is sikerült elcseszni egy már majdnem dslr méretű vázzal), viszont van egy tippem, hogy méregdrága lesz.
Legjobb lenne egy nikon kompakt a d40 érzékelőjével max 60k-ért
LX3-nak egyszerűen rondák a képei.
[ Szerkesztve ]
azért az milyen vicces, hogy azért fizetünk többet, az a gép kiemelkedő tulajdonsága, hogy feleakkora felbontásban már képes normális képet is csinálni.
az LX3-mal én nem tenném egy kalap alá.
"Engem az nem zavar, hogy van a piacon 5x vagy 100x átfogású gép piszoknyi érzékelővel. A gondom az, hogy nagy érzékelős nincs egyáltalán"
Abszolút egyetértek 
nincs ezzel a fujival semmi baj, kivéve, hogy nem elég fényerős az obi. ezeknél a kis érzékelőknél a diffrakció nagyon hamar belép, a legtöbbjük már f2,8-on is diffrakció-limitált. itt meg ugye a teljes tartomány alatta van fényerőben... 
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

Uchimata
(kvázi-tag)
Hamarosan megveszem az LX3-mamat, valaki beszéljen már le róla, és mondjon egy jobbat! 
A tükörreflexes most nem alternatíva (ugyanis hamarosan az is bejátszik), ez máshova, másra kellene.
Parci, többiek, szerintetek ez a Fuji, vagy bármi más lebeszélhet az LX3-ról?

MLaca
(HÁZIGAZDA)
vedd meg nyugodtan, eddig magasan ez viszi a prímet! magamnak is vettem egyet, pedig elég kritikus szemmel nézem a kompaktokat.
http://mlzphoto.blog.hu/

Uchimata
(kvázi-tag)
Ezer köszi, erre szükségem volt 
Tudom off, de azért leírnád, hogy megkaptad-e amire számítottál, vagy esetleg még jobb/rosszabb-e?
Itt egész részletesen leírta... 

Ijk
(PH! kedvence)
Dobhatnál fel néhány kedvenc képedet lx3-tól nagyobb felbontásban.

Uchimata
(kvázi-tag)
Köszönöm a linket, alapos és objektív teszt, bár ami azt illeti, már túl vagyok rajta, meg 1000 másik ilyen teszten is.
Azért kérdeztem a kedves kollégát itt a fórumban, mert ezúttal nem az objektív szempontok érdekelnek, hanem hogy megtudjam, mint boldog(?) tulajdonos beváltak-e a számításai, vagy van amiért nagyon sokat kell bosszankodnia. Ezt egy alapos teszt nem deríti ki, de a tartósabb használat szépen rávilágít, hogy mennyire szerethető a kütyü.
Sajnos eddig ő az első, akiben egy tulajdonos személyét köszönthetem, ezért kérdeztem itt rá hirtelen. Azért köszönöm a konstruktív bejegyzést 

Zsolto
(senior tag)
Hát, az első, telefonos képnél én is majdnem kifordultam az ablakon, de a többi egyáltalán nem rossz ahhoz képest, hogy milyen kis sajtdobozról beszélünk.
A dinamikabővítősek kicst kásásnak tűnnek, de a Resolution Prioritys képek szerintem egészen meggyőzőek.
Persze nem 95 ezerért, pláne a Canon Ixus sorozatának az újabb kori áraihoz képest.
[ Szerkesztve ]
Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

Zsolto
(senior tag)
Jó kis oxfordi képek
Amúgy fenntartom, nem is rosszak, de nem ennyiért 
Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

Laslow
(fanatikus tag)
Ideért: 80-85e Ft között megvásárolható több magyar üzletben is raktárkészletről. (Kell még mellé memóriakártya és tok is, ami mondjuk +5eFt.)
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
Hm, az kellemesebb, mint a 95 ezer... lehet rájöttek, hogy nincs akkora piaca a csúcskompaktoknak (olyan magas áron), mint azt gondolták. Amúgy érdekes, hogy ez például ugyan annyiba kerül itthon is, mint az USA-ban.
miért nem lehet megérteni, h az emberek 95%-át qrvára nem érdekel semmilyen dinamika, meg ilyesmik, hanem a méret
és ebből a 95%-ból senki sem akar egy téglával szaladgálni
"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

Z_A_P
(fanatikus tag)
Nem tud valaki valami infot (prohardver?
) hogy jon-e a f200exr folytatasa valamikor? (f300exr?)
Az f3.3 nem valami szimpatikus... de az EXR igen! Jo lenne egy f2.8 EXR ccd-vel..minel kevesebb pixellel 
OK
Láttátok az új Fujifilm FinePix Z700EXR fényképezőt? Egyszerűen csodaszép, kell nekem egy ilyen. Kell, kell, kell. A tükrösöm mellé zsebben hordósnak. Nézzétek meg:
meg itt is:
[ Szerkesztve ]
„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.

Degeczi
(PH! addikt)
nincs nagylátószöge...
másrészt ha ilyen rejtett optikájú, akkor annak a gyengébb minőségéért cserébe legyen már annyi előnye, h pár méterig vízálló a gép - de ez nem

Z_A_P
(fanatikus tag)
Hat ez inkabb divatfenykepezo, a CCD jo, meg az LCD is, de az optika gyenge sajnos.
En meg mindig az F300-ra varok 
OK
Persze, hogy az. De arra jó, hogy kutyasétaltatás közben lekapjak ezt-azt. A többire meg ott a tükrös. 
„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.

Z_A_P
(fanatikus tag)
Hat arra szuper az teny, de akkor miert nem F200exr? Annak a tobbi parametere is jo 
(megjegyzem, kb 2 oraja rendeltem meg amazon-rol..jovo heten talan mar itt is lesz
)
OK
Mert nagyobb. Meg mert az jobban tetszik.