Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Csyppa

Csyppa
(senior tag)

Kérdés: Mennyit fogyasz mondjuk egy átlagos 16 portos switch egyébként?

Választ előre köszönöm.

"-Mit szív? -Ezüst Marlborot meg a rendőrök vérét, de ebbe most ne menjünk bele."

(#2) akosf válasza Csyppa (#1) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

(#3) Csyppa válasza akosf (#2) üzenetére

Csyppa
(senior tag)

Köszönöm :R Lusta voltam most keresgetni :B

"-Mit szív? -Ezüst Marlborot meg a rendőrök vérét, de ebbe most ne menjünk bele."

(#4) janpotocki válasza akosf (#2) üzenetére

janpotocki
(VIP)

a gigabitesek valamivel többet esznek, a hírben említett négy modell max. 11, illetve 37,7 wattot vesz fel.

ilyen léptékekben a green ethernet inkább gesztus, mint igazán hatékony módszer, de nagyobb eszközöknél, amik ráadásul már nagy valószínűséggel 24/7-ben járnak, azért hasznos lehet

(#5) akosf válasza janpotocki (#4) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem mindenképp, mindenesetben hasznos. Már csak a szemlélet miatt is. Törekedjünk az energiatakarékos megoldásokra, pláne ha nem jár extra költséggel. Gondolom a hírben említett switcheknél is csak egy valamiféle szoftveres (firmware) fejlesztést kellett megfinanszírozni. Talán még elmegy valami marketinges költséghelyre is... :)

(#6) janpotocki válasza akosf (#5) üzenetére

janpotocki
(VIP)

igaz, a szemlélet nagyon fontos

(#7) gex75

gex75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Igen érdekes dolog ez, valószinüleg az otthoni switch-ek 5-9W fogyasztásán spórolni
éves szinten nem olyan nagy összeg - szegény kicsi switch annyit eszik egy évben mint a computered egy éjszaka alatt ha bekapcsolva hagyod.
Viszont izgalmas lesz a nagyoknál - ha náluk lesz ilyen - bevezetni.......
DES-3828P 24 portos POE-s monstrum 395W fogyasztással. :P

Ötletnek egyébként nem rossz, de inkább a routerekbe kellene berakni - ahogy hallottam,
jönnek is ki ilyen "greenrouterrel" amiben a vezetékes portok mellett a WLAN is vissza-
fogja magát ha nincs rajta kliens gép. :K

Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.