Kérdés: Mennyit fogyasz mondjuk egy átlagos 16 portos switch egyébként?
Választ előre köszönöm.
"-Mit szív? -Ezüst Marlborot meg a rendőrök vérét, de ebbe most ne menjünk bele."

Kérdés: Mennyit fogyasz mondjuk egy átlagos 16 portos switch egyébként?
Választ előre köszönöm.
"-Mit szív? -Ezüst Marlborot meg a rendőrök vérét, de ebbe most ne menjünk bele."
D-Link DSS-16+ > 16-Port 10/100 Desktop Switch
Maximális fogyasztás: 6W
DES-1316 > Web Smart 16-Port 10/100 with 8 PoE 802.3af ports Switch
Maximális fogyasztás: 9W ( Smart switch )

Köszönöm
Lusta voltam most keresgetni 

a gigabitesek valamivel többet esznek, a hírben említett négy modell max. 11, illetve 37,7 wattot vesz fel.
ilyen léptékekben a green ethernet inkább gesztus, mint igazán hatékony módszer, de nagyobb eszközöknél, amik ráadásul már nagy valószínűséggel 24/7-ben járnak, azért hasznos lehet
Szerintem mindenképp, mindenesetben hasznos. Már csak a szemlélet miatt is. Törekedjünk az energiatakarékos megoldásokra, pláne ha nem jár extra költséggel. Gondolom a hírben említett switcheknél is csak egy valamiféle szoftveres (firmware) fejlesztést kellett megfinanszírozni. Talán még elmegy valami marketinges költséghelyre is... 

igaz, a szemlélet nagyon fontos
Igen érdekes dolog ez, valószinüleg az otthoni switch-ek 5-9W fogyasztásán spórolni
éves szinten nem olyan nagy összeg - szegény kicsi switch annyit eszik egy évben mint a computered egy éjszaka alatt ha bekapcsolva hagyod.
Viszont izgalmas lesz a nagyoknál - ha náluk lesz ilyen - bevezetni.......
DES-3828P 24 portos POE-s monstrum 395W fogyasztással. 
Ötletnek egyébként nem rossz, de inkább a routerekbe kellene berakni - ahogy hallottam,
jönnek is ki ilyen "greenrouterrel" amiben a vezetékes portok mellett a WLAN is vissza-
fogja magát ha nincs rajta kliens gép. 
Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....