érdekes megoldás az a hűtő ott kint, de ha jobbnak mondják biztos úgyvan 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Hűtés, házak, tápok, modding » [Re:] Csendes tápegységgel jelentkezik az Arctic CoolingHozzászólások

Daveedka
(tag)
...a márkanévhez hűen csendes üzemű tápegységet jelentett be az Arctic Cooling.
Megint/másodszor.
[ Szerkesztve ]
primus inter pares

Kriza
(őstag)
Szerintem meg csak azzal akarnak kitűnni, hogy másképp néz ki, mint a többi, mert tudásában nem különbözik a többi nevesebb gyártóétól.
Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html
Az a venti nem benn van? Nem latok melette tapcsatlakozot, fokapcsolot...
Igaz belul meg egyeb csatiknak kell a hely, szoval... 
[ Szerkesztve ]
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

Tel Elek
(PH! addikt)
Biztos jó lehet az 80mm-es venti...

boom001
(újonc)
A táp házán kívül van, nem a PC-n kívül 
És kitől kapja a belet?? 

daa-raa
(MODERÁTOR)
Inkább arról van szó, hogy a 38,5m vastag AC ventilátorok nem férnek el a dobozon belűl. Keret nélküli ventilátort meg nem is biztos, hogy a vezetékek szempontjából egészséges lenne bentre rakni. Szóval inkább kényszerről van szó, visszaüt a tervezés.
Si vis pacem, para bellum.
Az.
Ebből a sorozatból való 12-eseket használok a gyerek gépében procc. és hátlapi ventiként...
primus inter pares
Biztos tudtak, volna olyan ventit amit gond nélkül bele tudtak volna építeni, csak nem akarták, hogy a hűtés rovására menjen. (gondolom)
"ráadásul nem a forró processzor felől szívja be a levegőt, mint a mai tápegységek többsége"
akkor ez a ventilátor honnan húzza a levegőt? az óperencián túlról?

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda
videókártyáról, ramokról és az alaplapi chipsetről ![;]](/dl/s/v1.gif)
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
Igaz belul meg egyeb csatiknak kell a hely, szoval...
gondolom nem moduláris, a kábeleket meg leboltolták róla 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
Nem közvetlenül a procihűtőröl.. így hűvösebb a levegőt szív be (már ha van házszellőzés), emiatt pedig lassabban járhat. (Átraktam én is a tápot a proci fölül, és így nem gyorsul fel soha a ventilátora.)
#1: A ventilátor ha így kintvan, az azért is jobb, mert távolabb kerülnek a lapátok az elektronikától, kisebb lesz a szélzaj.
Amúgy szép ez a "már 20%-os terheléstől" szöveg, csak az is már 110W... márpedig a mai átlaggép terheletlenül ennél szerintem kevesebbet eszik.
[ Szerkesztve ]
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
S még jobban vissza fog ütni, mivel a venti átmenő levegő nem egy-egy irányban érkezik és távozik, mint a keretes ventilátorok esetében, ez meg turbulenciához, meg kevesebb átmozgatott levegőmennyiséghez vezet. Szvsz felejtős, nagyon meglepődnék, ha megcáfolna egy hihető forrásból származó teszt.
Az viszont igaz, hogy így könnyebb átfújni a tápot, a levegőnek a tápon belül nem kell kanyarodnia.
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

daa-raa
(MODERÁTOR)
Csak Ők maguk nem gyártanak olyat. És azért kicsit furcsán mutatna ha egy ventilátorokat is gyártó cég mástól venné a ventilátort...
Ha ugyan annyi a légszállítás, akkor ugyan mindegy, hogy kint vagy bent van a ventilátor.
nem közvetlenül, hanem közvetve. mindenképp a benti levegőt szíjja által a tápon, túl sok különbség nem lehet...
"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

Balika911
(PH! kedvence)
Én olyat tervezek, hogy a táp megy alulra, lefelé néző ventilátorral. A ház alját kivágom persze, így a táp a szoba hűvös levegőjét szívná. Ráadásul - mivel alul van - a rezonanciától sem kellene tartani.
Az AC megoldása érdekes. Nem tudom, jónak jó-e, de hogy érdekes, az biztos! 
[ Szerkesztve ]

spln
(fanatikus tag)
AC-nek van normál keretes ventije is
[link]
"Danger! Avoid death!"
nem te találod fel a spanyol viaszt, ezt a szerkezetet ugy nevezik, porszivó
. Sok siker
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
(#21) VaniliásRönk válasza venember83 (#15) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Az a venti 2000 rpm-en akkora huzatot csinál, hogy igencsak meglepődnél. Más kérdés, hogy a gyártóhoz és a képességekhez mérten "túlmatricázott" és túlárazott...
#23: Nekem nem egy ilyen ventim van, hangja szinte semmi, nem kamu a 20db, mint egyes gyártóknál.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Sonja
(PH! addikt)
A venti a gépben van és nem kívül, ergo át fújja a levegőt a tápon, amit a gépből szív (csak ugye nem közvetlenül a prociról). 
Képhez KATT!
Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!
(#23) venember83 válasza VaniliásRönk (#21) üzenetére
Igen, csinál, csak 2kilón már hangja is bőven van, ezért kétlem, hogy valóban olyan csendes lenne a táp így.
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

daa-raa
(MODERÁTOR)
Tényleg. Akkor viszont ennek így semmi értelme, lévén annak még a levegőszállítása is nagyobb.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

daa-raa
(MODERÁTOR)
F8 Pro-t mondjuk nem látok az AC oldalán, csak F8 PWM-et és F8L-t... Én elsőre az utóbbit néztem.
Viszont az erre épített ventilátor ránézésre nem ezekkel, hanem az Alpine 64 GT-jével azonos, az meg 24,6CFM-re képes.

Tel Elek
(PH! addikt)
Lehet hogy lehűti, de akkor hangosan.
Az én tápomban 14centis venti van. Na az hűt, és képtelenség meghallani. 

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Nézd meg mégegyszer.
Az Alpine 64-en is ugyanaz a konstrukció van, csak az 92mm-es.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Mennyire van kerregő hangja a 120-asnak(motorhangra gondolok) a 80-ashoz képest.Mert ha a 120-as is olyan mint a 80-as akkor nagyon jó ventilátor.
Amúgy ez az egyik legjobb ötlet amit eddig láttam.Én is ezt csinálom a tűzforró antech Phantommal,csak ugye az kézi barkács,mivel ha hagynám hogy a venti ami benne van bekapcsoljon akkor hülyét kapnék.(10mp csend,50másodperc burrogás,és így tovább)
[ Szerkesztve ]
'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő
Az Arctic Cooling új tápegysége nettó 60 eurós ajánlott áron kerül piacraennyi pénzért simán jó sőt nagyszerű táp lesz/lenne 
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

spln
(fanatikus tag)
csak a 38,5 mm vastagoknak gyakorlatilag két kerete van.
egyik amin van a motor+lapát, másik pedig ami a felfogatható rész, a kettőt pedig kis gumi rezgéselnyelő "pöckök" fogják össze.
így szinte semmi rezgést nem közvetít a házra/tápra
gondolom ezért választották ezt 
mod:
bélre valakinek valami tipp? lehet FSP
[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"

Sonja
(PH! addikt)
Seasonic, ahogy az eddigi házban lévő tápjai is. 

daa-raa
(MODERÁTOR)
A SeaSonic tápok aztán tipikusan rezonálnak mint állat...

Balika911
(PH! kedvence)
Tudom, hogy nem újkeletű, az egyik CM ház, amit láttam (lehet, hogy több ilyen is van) gyárilag olyan kialakítású, hogy így is be lehessen építeni a tápot. Onnét jött az ihlet. Attól mondjuk tartok kicsit, hogy a porszívóhoz hasonlóan ez is minden szutykot beszív kintről.
Max. kap egy porszűrőt alulra. Majd meglátjuk, hogyan lesz.

spln
(fanatikus tag)
Mikor írtam még nem tudtam, hogy SeaSonic a belső.
Csak azt írtam le mi a különbség a "normál" és a keret nélküli AC ventik között, és hogy talán ez lehetett a választásuk oka.
Szerintem nem utaltam rá, hogy a SeaSinoc tápok rezonálnának 
"Danger! Avoid death!"
Pedig de... már ha van más szellőzése is a gépnek. A gépen belül nem ugyan az a hőfok van mindenütt. Persze sok mindentől függ, hogy az adott házban ez hogy alakul.
Balika911: Egy ilyet csináltam:katt, katt2, katt3, katt4. A proci főlé az "ál-táp" került (csak a levegőt fújja ki), a rendes táp meg előrébb jött, és előre felé fúj ki a gépből. Az ál-tápból jó meleg levegő jön, ha terhelve van a proci, a rendesből pedig maximum langyos, de inkább alig különböztethető meg a szoba hőmérsékletétől (így aztán nem is gyorsít fel a ventije soha), de azért a ház szellőzésébe kicsit besegít.
Ha alul vágod ki, akkor elötte próbáld ki, mennyi hely kell az adott ventinek a szívó oldalon, hogy már rendesen működjön és ne zúgjon... aztán emeld olyan magasra a házat.
[ Szerkesztve ]
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Zofren
(fanatikus tag)
ilyen táp már volt a kezemben, hogy hátul volt a venti. igaz nem AC volt, hanem vmi noname termék.
''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein

Sonja
(PH! addikt)
Lehet, hogy Ultra Power volt, KATT! 

Balika911
(PH! kedvence)
Ötletes megoldás! 
A ház kerekeken van, s a táp sem közvetlenül a ház lemezén fekszik. Összességében úgy 7-8 centire kerül majd a szőnyegtől, ezzel csak nem lesz gond!
(A mostani tápom is alul van, de felfelé néz a ventilátor. Ezt a hangkártya jobban lefojtja, mint ahogy a tervezett konstrukcióban működne, de így is szív rendesen. Bár az oldallapot a biztonság kedvéért nem tettem fel.)
A keret nélküli ventilátor miatt lesz ott némi fals levegő is.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
Köszi 
Hangtalan is lett, csak a képek nem sikerültek valami jóra, így inkább nem írtam meg logoutra.
Ja, annyi már bőven elég... 2-3 centinél kisebb táv esetén van gond kb... legalábbis eddig ezt tapasztaltam.
Fémépítő rulez
.
Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''
Látom nem csak nekem volt
Igen, az nagyon hasznos... csak már fogytán van 

rauschie
(őstag)
Ennek is a Seasonic szállítja a belső komponenseit?
"The first rule of investing is don't lose money. The second rule is don't forget Rule No. 1."
És de szépek ezek a Noctua ventik
meg persze csöndesek is 
[ Szerkesztve ]
--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

Jó, hát nem a látványra mentem, ez a többi részen is látszik
(A ház úgyis zárt.)
Jaja, kb 6V-ot kapnak, és így kussban van az egész gép. (Viszont ez nem volt a legjobb választás, a P sorozatból kellett volna rá inkább, mert az jobban át bírja nyomni a levegőt ezen a bordán.)

nyunyu
(PH! kedvence)
Wow, feltalaltak a spanyolviaszt.
~5 eve meg van forditva a tapventim a Chieftec HPC-340-ben, igy nem a bordan keresztul szivja a meleg levegot, hanem kivulrol tolja ra a hideget.
Egybol leesett az automatikusan vezerelt fordulatszam 2700-rol 1700-ra.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

kariad
(senior tag)
Hát elég otromba.....
Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

waverider
(senior tag)
lehet figyelmetlen voltam, de nem találtam infót...
ez az AC modulláris? 
Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.