Mennyivel jobb ez, mint a 280?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
ez ha jól rémlik egy gtx260sli-nek felel meg... tehát ha betartanák azt a 400usd-s árat, akkor még a gtx260at se venné a kutya se... szerintem szépen 100 fölött lesz, mire ideér az országba :S
ezt találtam hirtelen... nem tudom mennyire reális, de kapásból hol az a 400usd? 
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Mennyivel jobb ez, mint a 4850? ![;]](/dl/s/v1.gif)
<-ƘƘ-> Rendszerment
Tévedsz, ez a 280 55 nm-en . Kb ennyi a "fejlődés" .
Az élet kegyetlen .

GegeWarrior
(senior tag)
Nagyon valószínű, hogy bőven 100ezer fölött lesz, de vajon ezzel együtt mennek le az árak más kategóriákba?Reménykedem...
DE minek

REKVIESZKÁT IN PÁCSE!
amúgy most látom, hogy a leadtek oldalára is felkerült...
akkor ők sutyiba dolgoznak? 
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

joi29
(őstag)
-A magasabb shader órajelnek köszönhetően már 1062 GFlops/s felett jár
ami jó jel mert ez már majdnem megközelíti a HD4870 e téren elért teljesítményét.
-Ami a többi adatot illeti kb: 10%-al teljesít jobban mint a 280 és ezt a majdani
tesztek is bizonyítják majd. 

sNORh
(PH! addikt)
azta..
vanegy ára..
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

Trava
(tag)
Ez a kártya nagyobb mint a számítógépházam. 
"Amikor végre megérted, hogy nem halsz bele abba, ha összetörik a szíved, (...) az már csalhatatlanul jelzi, hogy középkorú lettél."

emmm
(senior tag)
Csak tudnám, miért adják annyira drágán:
1. ha egyszer max. az X2-es teljesítményét hozza,
2. ha az 55 nm miatt olcsóbb lenne az előállítása? -> de főleg ezért!
Ennyiért...sokallom.
ebből tényleg 3-at is össze lehet hozni? 
extra

Cobra.
(senior tag)
Ha jobban odafigyeltél volna, akkor látnád, hogy ez egy ausztrál oldal és ezek az árak ausztrál dollárban vannak megadva. Annak meg 140Ft a középárfolyama.

emmm
(senior tag)
Hopsz, ezt én is benéztem, akkor azért jobb a helyzet.
azt láttam, de azt is ugyanúgy $ jellel jelölik? csak usadollárt szoktak azzal, nem? ilyen esetben meg usd/aud megkülönböztetést illene használni...

Peter13
(tag)
Én inkább azt nem értem, hogy miért nem hoznak ki a most már elérhető alacsonyabb csíkszélességen egy kisebb, kevésbé melegedő, és olcsóbb kártyát. A 280-asnak eddig sem a teljesítményével volt baj (még mindig a leggyorsabb egy GPU-s kártya), hanem inkább az árával, melegedésével, meg méretével.
Ehhez képest most tovább húzzák az órajeleket, így legalább ugyanolyan nagy, meleg és drága marad.
Éljen.
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
15-én jelenik meg csak hivatalosan, nem? Kapni már lehet, de addig hivatalosan nem lehet tesztet közölni, ha jól tudom.. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy bőven 100e alatt lesz, ha egyszer a Gtx295 van 130 körül.

ész ventura
(fanatikus tag)
Ez max csak a BFG Phobosba jó fizika számítására 
Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
benne van a cikkben... mert van raktáron jópár még 260, 280 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

bolvar
(fanatikus tag)
szvsz meg 100e lesz.legjobb esetben 95 de hogy annál olcsóbb nemlesz az hótzíher.annyiért meg pénzkidobás kb.
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
Nem teljesen. Jan 8. a hivatalos GTX 285 és 295 megjelenés, de hivatalosan csak 15-től lehet kirakni őket a kiskereskedelmi üzletekbe. Tesztek már jöhetnek most is. 
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
gtx295 3way sli tesztet mikor láthatunk? 
Meg is értem miért érkezett "csendben" ...
Egyhamar biztos nem, mivel nem támogatja a driver. 
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

chuck79
(újonc)
Mivel jobb? Olyan 10-20 fps-el 
Itt látható

-Zeratul-
(őstag)
Az árgépet szerintem hagyjuk...
És akkor érkezik a Ph-s is hamarost? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ez műhelytitok, de szinte mindig be szoktunk számolni a fontosabb termékekről. 

SzlobiG
(PH! félisten)
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>
ezt megnézném szívesen, mikor adnak ennyiért egy ilyet... és hol
itt helyi boltban kb 115 a gtx280 :S

v.tom
(őstag)
Jó kis kari lesz ez, gyorsabb mint a 280, elvileg olcsóbbnak is kéne lenni, csak az nvidia megint nem gondolt a gyártókra, akik meg nem tudnak megszabadulni a rajtuk ragadt 280-aktól.
Így soha nem lesz olcsó ez a kari.
EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

TTomax
(PH! kedvence)
Na ez az ami nem igaz,én mindenhol látom a készletek apadását... (GTX280)
[ Szerkesztve ]
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

[CS]Blade2
(őstag)
Abu, azért úgy lett volna igazán szép ez a hír, ha egy táblázatban egymás mellett feltünteted a 280 és 285-ös kártyák, kiemelve a különbségeket.
(bár igaz, itt nincs túl sok abból
)
jancsiga

emmm
(senior tag)
Nézd csak meg, ő az új kártyát linkelte, nem a GTX 280-ast...

Balika911
(PH! kedvence)
A tesztben majd biztosan szerepelni fog ez is! 
[CS]Blade2:
Nem látok HDMI kimenetet az MSI kártyáján sem. Szerintem ez csak annyit jelent, hogy HDMI bemenetes kijelzőt is ráköthetsz - ami szinte az összes forgalomban levő VGA-ra igaz. 
[ Szerkesztve ]

[CS]Blade2
(őstag)
Látom. A link-en a cég megprobálja elsőként még drágán elpasszolni az első példányait, inkább a régebbiból érdemes kiindulni.
Azonos márkából pár % lehet az árkülönbség a GTX280 és GTX285 között.
A GTX280 kerül most 320$-ba, és innen akarják most még csökkenteni az árát. A GTX 285 átveszi kb a jelenlegi GTX280-as árakat majd.

Ricco_hun
(senior tag)
"ez ha jól rémlik egy gtx260sli-nek felel meg" wtf
Úgy látom lesznek itt bajok a GTX285 (1gpu) és a GTX295 (2gpu) elkülönítésével.
A GTX295 felel meg egy gtx260 SLI-nek, a 260-as órajelein, a 260-as memóriavezérlőjével (448 bit), de ugyanúgy 240sp lesz benne mint egy gtx280-ban.
[ Szerkesztve ]
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

antikomcsi
(PH! kedvence)
A nem túl fényesen szereplő gtx280-at???
Szerintem maradjunk annyiban, hogy a drága gtx280-at. Mert igaz, hogy túl drága, de a teljesítményét ne vegyük már el tőlle.
Az biztos, hogy nem egy jó ár/érték arányú kártya, de gyorsnak gyors.
Az amd jelenlegi legerősebb egy gpu-s kártyája is bitang jó lett, de a gtx280-at azért nem tudja megközelíteni.
Ha meg ez is drága lesz tartósan, és nem esik jelentősen a gtx280-ára sem, mint ahogy ígérték, akkor adtak a k@kinak egy pofont.

daa-raa
(MODERÁTOR)
A gyártóknál vagy a kereskedőknél? Mert nem ugyan az. Ha csak a kereskedőknél csökken a készlet, az valószínűleg azt jelenti, hogy senki sem rendel már a gyártóktól. Szóval a gyártókra rohad a mostani készletük.
Si vis pacem, para bellum.

antikomcsi
(PH! kedvence)
Ettől "félek" én is, mert ha a gyártókra rohad, akkor vagy nem jönnek időben a gt300-as chipek, vagy azok lesznek még drágábbak, hogy a "régi" gt2xx-as chipek olcsónak tünjenek melettük.
Arra látom a legkisebb lehetőséget, hogy a gyártók akár deficittel kiszórják a beragadt készleteket.
Esetleg úgy járunk majd mint a 8800GT 512-vel, mindenki a gts320-640-et akarta kiszórni, szerintem emlékeztek mihhez vezetett ez.
Na és persze ugyan ez lehet most is, a jobb kártyát kéne olcsóbban adni, erre külön befizetek.
[ Szerkesztve ]
Szerintem sem volt semmi baj a 280 teljesítményével, ez volt a leggyorsabbb egymagos.
Azt viszont nem értem, hogy ennek a kártyának mi értelme van, minek lesz ez a versenytársa. A 4870X2 ellen ott van a 295, a 4870 ellen meg a 260. A 285 max a régi 280-nak lesz versenytársa.
[ Szerkesztve ]

antikomcsi
(PH! kedvence)
Az értelmét a másik oldalról lehet tisztábban látni. Ha itt csupa nvidia részvényes lenne akkor mind örülnénk. 
Alacsonyabb gyártási költség, ugyan azon az eladási áron, az magasabb profitot termel.
Ez elég nyomós ok.
Azt ők is tudják, mint ahogy Te is mondtad, csak házon belűl lesz ellenfele, de nem hiszem, hogy a nagyobb csíkszélességű "nagy" geforceokat fogják gyártani. A GT300-ig meg ha ki lehet nyomni valamit, ami ugyan nem sokkal jobb, de nagyobb haszonkulccsal értékesíthető, hát kihasználják azt a fél évet.
Az vesse rájuk az első követ, aki nem így csinálná!

schwartz
(őstag)
ezért az eddig nem túl fényesen szereplő GeForce GTX 280-at a GTX 285 típusjelzésű grafikus kártya váltja le.
Nem tul fenyesen szereplo??? 
Fuck yourself Jay Wilson

daa-raa
(MODERÁTOR)
Piaci szempontból majdhogynem bukta. Töredéknyi fogy, mint amennyit az nV szeretett volna a bejelentéskor.
Si vis pacem, para bellum.

v.tom
(őstag)
A gyártók tele vannak gtx280 chipekkel, de marha lassan fogynak, mert keveset vesznek belőle, erre megjelenik egy újabb gpu, amit nagyob eséllyel fognak venni a kereskedők is, mert van esély rá, hogy kelendőbb lesz, de ha ez így is történik, akkor a "régi" gtx280-ak pedig ott rohadnak meg a gyártók raktáraiban, mert nem nagyon kell senkinek egy rosszabb gpu azonos áron. Én így látom, de lehet, hogy tévedek.
[ Szerkesztve ]
EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

munky
(őstag)
Kár, hogy PC-re nincs olyan játék amiért megérné ilyen kártyát venni.
Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress

Balika911
(PH! kedvence)
Bioshock, Oblivion, de a nagy játékosok lehet többet is tudnak említeni, én most ezekkel játszom. Nem mai programok, de nagyon jók, azon kívül 1920-ban úgy megfektetik az 512-es GTS-em, hogy csak na. Jól jönne a GTX 285. (Lesz is csere, de valószínű, egy ATI kártyára.)

hardzsi2
(tag)
Legtöbb játékhoz Full-HD-ban, maxi beállításokkal egy alapon futó 4870-es is elég, még csak a procit sem kell pörgetni (tudom, próbáltam). Ez persze nem fog visszatartani a tuningtól 
Viszont van pár gépigényes cucc, ahová elkél a kraft. Crysis veryhigh & GTA IV full-HD-ban?
Vagy ha 30" moncsin nyomod (2560x1600), mit tennél alá?
Ide már SLI/CrossFire/kétGPUs VGA jó, vagy egykártyások közül mondjuk éppen ez 
I hope you're not being paid to troll, because you aren't doing a particularly good job. - posted by: Donovan, 26 January 2009