Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) Speeedfire

Speeedfire
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szép, hosszú teszt, ha lesz egy kis időm biztos el fogom olvasni
érdekesen hangzik a 2 harca :K

Weblapom http://goo.gl/q0VKN || Linkkatalógusom http://goo.gl/91Qs4

(#52) hackeeeee válasza acsa77 (#48) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Meglátjuk. Ilyeneket felesleges sztem még kijelenteni, ha majd jönnek olyan kártyák, amik ezzel lesznek szerelve, akkor majd kiderül, hogy ki hogy áll ilyen téren... :U

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#53) leviske válasza wwenigma (#35) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért egy HT-val szerelt kétmagos még nem igazán felel meg egy valós 4magos procinak... Ez meglátszik abból is, hogy a tuning táblázat alapján nagyon sok helyen csak ~4,2GHz-en fogja be a 2,8GHz-es 925-öt.

Mind1, ha az ~azonos árat nézzük, akkor nincs mibe belekötnöm. Szintetikus tesztek alatt tartotta az elvárt szintet, játékok alatt meg alapból nem szoktak kiemelkedő különbségek születni, tehát plusz 10 procival csak optikailag lennének távolabb egymástól teljesítményben.

(#45) fLeSs: Hm. Akkor visszább nézegetek, lehet, hogy a többi oldal tesztjei miatt rémlett így. Ha igen, akkor előre is bocs. :DDD

(#46) szumo: Sajnos ez az "1 foglalata van" várhatóan a Bulldozer/Fusion architektúra megérkezéséig fog tartani, utána jön az AM3/AM4/AM5/etc, és FM1/FM2/FM3/etc., tehát ugyan úgy ketté fogja az AMD is szedni a piacot. A különbség annyi, hogy a nem APU-s procik és alaplapok ára csak a későbbiekben kúszhat fel, vagy talán a későbbiekben sem, ha az Intel árversenybe kezd.

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#54) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Jó teszt. Bár igazából én is furcsállom kicsit az árszegmenst, hisz egy HTPC-be minek 30ezres proci, mikor kb. 10-15rugóval olcsóbban is megúszhatja az ember, mondjuk egy Athlon II-vel, pláne ha alul is lehet feszezni. Itt nem az Intel ellen akarok beszélni, mert valóban impresszív az, amit az integrált GPU-s i3-as procik tudnak (lásd PAP képesség), de tényleg megéri azt a felárat egy olcsóbb AMD-s konfiggal szemben?

[ Szerkesztve ]

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#55) Móci válasza smkb (#50) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az igaz, én is nemrég nézegettem a notebookokat, s bizony elég kellemes áron vannak az i3/i5 modellek. Sokszor el is csodálkoztam, hogy a régi helyett szinte alig többért (vagy ugyanannyiért) megkapom az új fejlesztést. Tetszik.
Ha jól emlékszem valamelyik PH-s teszt végén írták is, hogy az intel igazából oda találta ki ezeket a cpu-kat.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#56) fLeSs válasza Zanik (#54) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

nem a HTPC-n volt a hangsúly, hanem az átlagfelhasználásra szánt gépen.
a HTPC-t úgy említettük, mint alternatíva, a két proci közül az i3 jobb lenne bele.

(#57) EarL 007 válasza hackeeeee (#12) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet, hogy "fölös" a DX11, de ha van, akkor miért ne? Ártani nem fog, mégha nem is hoz jelentős előnyt multimédiás gépekben.

Számomra mindkét rendszer nagyon szimpatikus. Bár AMD mellett az szól, hogy egy jó AM2+/DDR2-es lappal is ugyanolyan jó rendszert lehet építeni, mint AM3/DDR3 lappal, csak nem kell a RAM-okat cserélni és így olcsóbb. Nem szívesen válnék meg a tavaly tavasszal jóáron beszerzett 2x2 GB GeIL-jeimtől. ;]

[ Szerkesztve ]

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#58) hackeeeee válasza EarL 007 (#57) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hát, most ha otthoni gépet építész, ugye multimédiára, mert ugye itt most arról beszélünk.. Ott az 1ik fő szempont szokott lenni az ár, főként arra törekszünk, hogy azért minél olcsóbban jöjjön ki, namármost ha i3-al rakjuk össze, akkor itt már kitárgyaltuk, hogy so drágának mondható, de jó alternatíva, de, ha még rakunk mellé valami HD5k-s szériás vga-t, akkor még jobban túl szaladunk az "olcsó" jelzőn.. Tény, miért ne ha már van, meg ugye vannak alsó kategóriás DX11-es VGA-k, de sztem, ha valakinek nincs hozzá pl. erősítője, hogy HDMI-n küldje ki a hangot, plusz ugye TrueHD és egyéb nyalángságok, akkor feleslges, és bőven elég az integrált VGA, sőt, ugye az AMD-s lapokon ez alapból megvan ugye, mert némélyiken alapból van HDMI, és tudja a fentebb említett dolgot/dolgokat.

Nah ez jó zavaros lett, bocsi. :D:B

Amúgy épp az általad említett dolog miatt filózok azon, hogy lehet vissza kéne váltani AMD-re... De valahogy nem visz rá a lélek arra, hogy platformot váltsak. :D

[ Szerkesztve ]

(#59) FRENK1988 válasza Devid_81 (#33) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is erre számitottam, hogy jobb lesz az AMD CPu-ja 4 létező maggal mint az i3 2maggal+2HTT szállal

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#60) Taranti

Taranti
(tag)

Szép teszt, köszi.

Mondjuk lett egy furcsa érzésem, hogy játékos gépbe elég 2mag, irodába meg kell 4... :)) "Ő... Gizike kérem, a 6milliárdos versenytárgyalás előtt konvertáljon le két videót és ossza meg a youtube-on."

Ha szőrszálhasogató szeretnék lenni, bevehettetek volna a tesztbe natív 2 magost is (Athlon II X2 és G6950), teljesítmény, fogyasztás, egyebek...

Ja, ha sok magot korrektül terhelő játékot kerestek, érdemes megnézni a foci menedzsereket (Főleg Football Manager 2010 és Championship manager 2010).

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#61) hackeeeee válasza FRENK1988 (#59) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez féligmeddig logikus is.. Vagyis én tisztában voltam azzal, hogy a HT vmilyen szinten lassabb mint a valós magok. Lásd példaként a régebbieket is. Tudom, fejlődött a technika azóta nem is keveset, de a valós 4 mag ellen ténylegesen kevés a HT.. De viszont sztem, ahova kellhet a 4 mag, oda jelenleg elég lehet még a HT is.

(#62) dangerzone

dangerzone
(PH! addikt)

A játékteszt nem lett mérvadó. Vga limites beállításokkal persze hogy nem gyorsul tuning esetén sem....

(#63) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Többet vártam a Phenom-tól. :F

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#64) Taranti

Taranti
(tag)

És még annyit, hogy az új AMD 8-as lapkakészlet IGP-jével ezért nem vagyok kibékülve: 40 shader helyett én pl. 80-at jobbnak tartottam volna, így gyakorlatilag alig előrelépés a 785-höz képest, az Intel eléggé beérte, viszont AMD most kevés területen tud többet nyújtani az Intelnél (még reklám szinten sem...).

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#65) EarL 007 válasza hackeeeee (#58) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Arra gondoltam, hogy ha lesznek DX11 int VGA-k, nem lesznek fölöslegesek, mégha nem is nyújtanak nagy előnyt. Multimédiás gépben tényleg fontos az ár, ehhez nem is kell külső VGA, mert csak növeli az árat. Bár, ha HDMI-n akarunk kiküldeni hangot, akkor jobb az Intel, mert ha jól tudom, az AMD int VGA-i csak stereo jelet küld ki.

Nekem még nem volt AMD-m, szívesen kipróbálnám, de egyelőre elegendő számomra a jelenlegi is. :)

dangerzone: Szerintem, meg pont jó így a játékteszt, ahogy van, mert úgysem CPU limites beállításokkal játsszunk.

[ Szerkesztve ]

(#66) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó teszt lett :R :C

(#67) lsc válasza fLeSs (#56) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Átlagfelhasználásra senki sem vesz 23-24 ezres alaplapot meg 30-ért procit sem, az "átlagfelhasználónak" számít a pénz is. Amd oldalon az i3 árából ki lehet hozni hasonló tudással a lapot meg a procit, mondjuk [link] , [link].
Ha meg a htpc "csak" alternatíva akkor ott is van jóval olcsóbb amd-s /akár a fentebb linkelt/, nem hiszem hogy a htpc-sek álma egy phenom II x4.

Az élet kegyetlen .

(#68) tcp

tcp
(tag)

sokszor hangzik el, hogy "feleslegesen megvetetik velem az integrált GPU-t, mikor nekem arra nincs szükségem".

A legtöbb termék árát a konkurensekhez árazzák (tehát egy Audit egy BMW-hez mérnek és nem ahhoz, hogy mibe kerül előállítani, ha csökkentik az előállítási költségeket, akkor még nem lesz egy Audi Opel árban, etc...).

Jelen esetben a többé kevésbé azonos teljesítményű (tehát nem magok száma meg hasonlók, hanem a mindennapi életben nyújtott erő) Intel és az AMD ellenfelek árai kb egymás mellé vannak lőve, csak az Intelnél kap az ember még egy GPU-t is, amit aztán vagy használ vagy nem.

Szvsz sokkal jobb felfogás lenne, azt mondani, hogy van benne egy ajándék GPU, mert ha holnap a jótündér elvarázsolná az összes iX-ből az integrált magot, attól bizony nem lenne olcsóbb az egész (pont a versenytárshoz történő árazás miatt), egyszerűen az Intel pár %-al több $-t kaszálna az üzleten.

(#69) Oliverda válasza Pubszon (#63) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem elég hogy hasonló áron gyorsabb rendszert lehet belőle építeni? :)

Esetleg még annyit érdemes megemlíteni hogy az LGA1156-ot jövőre váltja az LGA1155 az AM3-ba meg még a Bulldozer is bele fog menni. Ez esetleg annak lehet érdekes aki hosszabb távra tervez és nem szeret alaplapot cserélgetni.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#70) Dark Archon

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Nem egyértelmű a válasz? Pedig a cikk elején ott van a lényeg: "az Intel a gyors, az Intel a stabil, és még ha kicsit drágább is". Ha a gyors(abb) nem feltétlenül igaz mindig, a stabilitás és kompatibilitás megéri a ráfordított plusz pénzt.

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Vista x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#71) hfrankee

hfrankee
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez egy professzionális munka,le a kalappal a szerző előtt!! :R
Ámulok-bámulok...

"Minek a büszkeség, mikor a teljesítmény önmaga jutalma"-Twin Peaks

(#72) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Tetszik az "új" tesztséma.
Köszi! :R

(#73) Zanik válasza fLeSs (#56) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Jogos. Ha most vennék konfigot (és nem 3 hónappal ezelőtt), akkor én is megfontolnám.

Azt még megkérdezném a hozzáértőbb fórumtársaktól: miért jó, ha a veszteségmentes audiót HDMI-n visszük ki a gépből?

(#74) hejesírásó

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

meglepet az eredmény, játékhoz,már csak a fogyasztása miatt is sztem i3.

(#75) Godlike

Godlike
(kvázi-tag)

Ez az ajándék GPU a CPU-ban felfogásos duma elég vicces, de ha így nézzük akkor az intel kifizetteti az árát az alaplapban. Esetleg az AMD meg az alaplaphoz ad ajándék GPU-t? :F
Nekem inkább az intel az a hozzáállása nem szimpatikus, ahogy mindig kitalálják, hogy ez a jövő (fizesd ki), de amikor foglalatot kéne alkotniuk elég rövidlátóak. :(((
Persze ebből lesz a sok eladás.

Godlike

(#76) Móci válasza Zanik (#73) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az annak jó, akinek van hozzá erősítője. Digitális formában jobb a hangot kiküldeni az erölködőre, mint össze-vissza konvertálni. Minőség, ugye.

(#77) EarL 007 válasza Dark Archon (#70) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Persze, az AMD instabil, nem kompatibilis, meg lassú, stb. :U

Móci: Hát ja, sok embert könnyű megetetni a media bullshittel.

[ Szerkesztve ]

(#78) Móci válasza EarL 007 (#77) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Meg terroristák fejlesztik, stb.
(Intel vonalon is lehet instabil gépet összerakni, csak jó gagyi fos lapot, memóriát kell keresni, s lám, nem perfekt a gép.)
Ezen jó lenne már túllépni...

(#79) RexpecT válasza Dark Archon (#70) üzenetére

RexpecT
(PH! addikt)

Annyi a baj,hogy ezt lehagytad:

"hogy évtizedes beidegződéssel"

Walter White is Bad*ss!!

(#80) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Szvsz egy 4 magos AMD-s rendszer jobb alternativa (nem HTPC-be of korz :D).

[ Szerkesztve ]

alba gu brath

(#81) huszar90

huszar90
(tag)

már nagyon vártam egy ilyen tesztet, kösz srácok.

(#82) joi29 válasza Solten (#80) üzenetére

joi29
(őstag)

Na ná hogy jobb, a Core i5 mint processzor tesztben már bebizonyosodott,
hogy a 925 (920)-nak a Core i5-661 az igazi ellenfele.
Az pedig nem 29~32k hanem 46.

(#83) Zanik válasza Móci (#76) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Oké, de ha van egy frankó hangkártyád SPDIF kimenettel, akkor is megéri a PAP képes IGP-re izgulni a -1 kábel miatt?

(#84) arty

arty
(senior tag)

nagyon-nagyon jó teszt lett! olvasmányos, értékes infot szállít.

(#85) mmdms válasza EarL 007 (#65) üzenetére

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem, meg pont jó így a játékteszt, ahogy van, mert úgysem CPU limites beállításokkal játsszunk.

Személy szerint ha játszok, az általában cod multit jelenti, és mindig cpu limites beállításon játszok. Nekem nagy segítség lett volna egy olyan mérés is.

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#86) Móci válasza Zanik (#83) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem szükséges. Ami miatt jobb az intel féle megoldás: "Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio HDMI-n keresztül".
Ha nem nézel blu-ray filmeket, akkor felesleges erre izgulni.

(#87) EarL 007 válasza mmdms (#85) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A többségre gondoltam elsősorban, általában VGA limites beállítás mellett játsszanak. :)

(#88) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

(#45) fLeSs: Még egyszer is elnézést, rosszul emlékeztem. Az zavart be, hogy ennél a tesztnél már bevezettétek a 1600x1200 és 1920x1200 felbontást is játékok alatt, ezért hajlik másként a mérleg, mint az i7 teszt alatt, ahol az 1280x1024 a max volt, nem a minimum. :)

(#82) joi29: ÁÁÁ! Kösz, ezt a tesztet megnézve kicsit megnyugodott a szívem. Mégha nem is nekem linkelted és igy nem is illett ráklikkelnem. :DDD

(#85) mmdms: Ezek a procik, ha jól emlékszem, már mind voltak tesztelve, CPU limites beállítások mellett itt a PH!-n. Érdemes azokat visszanézni.

Amúgy miért jó, ha a CoD multi CPU limites? Azt hittem, hogy ez a 600fps csak urban legend.

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#89) Dark Archon válasza RexpecT (#79) üzenetére

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem az egyértelmű volt :) Való igaz, hogy még a Cyrix processzort is ismertem és sosem volt AMD konfigom, de 100eFt-s nagyságrendbe nem is fogok kísérletezni a jól bevált Intel CPU - Intel chipset - nVidia VGA felálláson, ahogy Gigabyte cuccokat sem veszek többet. Elég elrettentő példát olvasok a fórumon és a mai napig létezik az "AMD patch" kifejezés, aminek ugyanolyan rossz a csengése, mint a VIA chipsetnek. Majd talán egyszer... de... á, hogy 100-150 ezrembe kerüljön, hogy "na ugye megmondtam"? Mégse :-)

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Vista x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#90) nkmedve

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jók ezek az új i3-ak és i5-ök, de engem személy szerint még mindig csak az i5-750 vonz intel oldalról (abban a teljesitménykategóriában amit én nézek). Sok helyen közel kerül az i7-920-hoz, azon kivül nagyjából egy áron és teljesitményben egy szinten van a Phenom II 965-tel (alacsonyabb órajelen és jobb tuningolhatósággal).
Esetleg nem jön valamikor az i5-760, mondjuk kicsit magasabb órajelen, azonos áron? Már nem új darab a 750 és még mindig a széria egyetlen képviselője (energiatakarékos 750-től eltekintve). Persze AMD nyomás nékül sok jóra nem számithatunk 4 magos Nehalem vonalon.

(#91) hackeeeee válasza EarL 007 (#65) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nah, ezt én nem tudtam, hogy az integrált ATI vga-k csak stereo jelet adnak ki HDMI-n... :U

(#92) AXisBOLD

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

alapos teszt, köszönjük!

a táblázatok rácsvonalai mikor lesznek megváltoztatva, hogy végre lehessen látni azokat? :U

vagy csak én nem látom?

Aurea mediocritas

(#93) moha21

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó kis teszt lett! :R
Én azt hittem az i3 gyengébb sokkal. Alacsonyabb csíkszélesség előny tuningban és fogyasztásban is látszik.

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#94) joi29 válasza hackeeeee (#91) üzenetére

joi29
(őstag)

Jól nem tudtad, ugyanis a HD Radeonok mindegyike beépített
hang chippel rendelkezik.
"HDMI output support:
-Supports all display resolutions up to 1920x1080
-Integrated HD audio controller with multi-channel (5.1) AC3 support,
enabling a plug-and-play cable-less audio solution"

(#95) hackeeeee válasza joi29 (#94) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ezt írtam első körben, utána írták, amire válaszoltam, hogy elvileg csak sztereót küld...

Azt tudtam, hogy pl. a TrueHD és hasonló hangokat pl ATI vga-kkal ki lehet csikarni. Vagy nem?

(#96) Oliverda válasza hackeeeee (#95) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az integráltakkal 2 csatornás LPCM és a sima Dolby Digital (EX) és DTS (ES) megy. A 7.1 csatornás LPCM, a Dolby TrueHD és a DTS-HD nem megy. Ez utóbbi hárommal leginkább csak eredeti Blu-Ray lemezeken találkozhatsz. DVD kizárt, az MKV-ban is elég ritka.

A diszkrét ATI kártyákkal amúgy már minden megy amit feljebb leírtam.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#97) joi29 válasza hackeeeee (#95) üzenetére

joi29
(őstag)

Kártyája válogatja a 5k Radeonok már tudnak ezt-azt pl.
Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formats.

(#98) Pubszon válasza Oliverda (#69) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az árat is tekintve már változik a helyzet és még az AMD oldalán tényleg ott a bulldozer. :K
Az 1156-ot sosem preferáltam, nem sokkal olcsóbb mint a 1366 és azért kevesebbet is nyújt és nincs is olyan időtálló.

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#99) hackeeeee válasza Oliverda (#96) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Értem, köszönöm szépen. :)

Szal lényegében, alaphelyzetben, a "sima" filmezéshez tökéletes lehet egy "alsóbb kategóriás" Radeon kártya. Aki kicsit nagyobb igényű, annak kell kicsit komolyabb kategória...

Bár a link már mutatja, hogy az 5K alsó kategória már tudja a többi formátumot is, akkor meg azok már jók lehetnek HTPC-kbe. :K

Köszi az infókat.

[ Szerkesztve ]

(#100) -szabi- válasza Csabee. (#40) üzenetére

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Kisebb a mozgásterem. :D
De a 3 éves procimat letesztelem neked ha szeretnéd. :P

Üdv
szabi

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.