Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#251) Oliverda válasza Chaser (#250) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"már vannak i3/i5-ös modellek, sőt i7-esek is, 1általán nem olyan elszállt áron."

Azért gondolom azt tudod hogy azok a nem elszállt árú i7-nek csúfolt 2 magos Arrandale CPU-k milyen specifikációkkal rendelkeznek. :D

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#252) Chaser válasza Oliverda (#251) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Most hogy mondod, nem tudtam :R . Akkor helyesbítek, i3 és i5 mobil téren nincs elszállva. Főleg előbbi erejét, fogyasztását, árát figyelembe véve bestbuynak látszik.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#253) Bluegene válasza EarL 007 (#244) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ahogy hackee is mondta órajelben tuti többet megy az i3 és ez így is van

milyen garanciáról beszélsz? gyártói? hagyjál már, a tunningra nincs garancia, de az i3 magasabb órajelek elérésére képes

olyan ez mint az E8500-ösök is valószínűleg tovább húzhatók az E2160-asoknál, nins rá gyártói garancia a tunningjára, de azért jobban megy

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#254) EarL 007 válasza Bluegene (#253) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az egy dolog, hogy az általános tapasztalat az, hogy jobban tuningolható (alapórajelhez képest %-osan) az i3, de ahogy te is mondtad: tuningra nincs garancia. És nekem mondod, hogy miféle garanciáról beszélek, mikor te mondogatod, hogy így meg úgy tuningolható, mintha ez garantált lenne.

E8500 vs. E2160, még szép, hogy az E8500 jobb, mivel sokkal drágább.

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#255) Bluegene válasza EarL 007 (#254) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó nincs rá garancia, de jobban tunningolható, így behozza majdnem a hátrányát

ebben egyezzünk ki, 1-2 szálon erősebb az i3, 4 szálon pedig kicsivel a phenom

mondjuk aki c3-as phenom2-est vesz az jobban járhat

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#256) beta válasza Bluegene (#255) üzenetére

beta
(tag)

pedig lehet hogy tenyleg a tesztproci a kulonlegesen jo darab. pl ebben a tesztben csak ~3800ig tudtak huzni az i3-at, folotte mar instabil volt. Az is erdekes, hogy nekik 71C volt gyari hutovel terhelve (3800on)..

</beta>

(#257) fLeSs válasza beta (#256) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

1. a tesztprocink nem volt különleges darab, ugyanis boltból lett elhozva, pontosabban megvéve (eladó ha érdekel), nem az intel küldte
2. abban a tesztben a tuningnál közbeszólhatott az int. vga aminek az órajele az fsb-emeléssel együtt nő. én tuningnál kikapcsoltam az int. vga-t.

[ Szerkesztve ]

(#258) Chaser válasza Chaser (#252) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én erre a dell gépre gondoltam speciel, eddig csak ezt láttam itt i7-tel, már van hp is. Tekintettel a 4 év garra, felszereltégre, nem mondanám elszálltnak, ebben valódi 4 magos i7 720 van, a 6-os széria 2 magos, olyannal még itt nem láttam gépet.

szerk: fLeSs: Az, hogy boltból vetted nem jelenti azt, hogy nem lehet különlegesen jó darab:) Én is boltból szoktam venni, válogatás nélkül, különlegesen jó darabok is kerültek már így hozzám. A tuning már csak ilyen. Majd pár hónap múlva kiderül mennyire jellemző ilyen tudás, addig meg kár is beszélni bővebben róla...sztem.

[ Szerkesztve ]

(#259) Oliverda válasza fLeSs (#257) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Attól hogy boltból származik még simán lehet hogy egy jobban sikerült darabról van szó.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#260) proScout

proScout
(kvázi-tag)

UP nem semmi teszt nincs benne olyan ami ne elégítette volna ki a kiváncsiságomat :)

(#261) Chaser válasza proScout (#260) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én még ezt szívesen láttam volna a tesztben: G6950, de ne legyünk telhetetlenek :B Gondolom előbb-utóbb úgyis lesz róla teszt, vagy lehet volt is, mostanában nem követtem az eseményeket.

(#262) fLeSs válasza Oliverda (#259) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

OK, de ő úgy fogalmazott, hogy "különlegesen jó darab", ezt általában akkor írjátok, amikor egy a gyártótól kapott procit tesztelünk le.
sztem ez nem volt egy túl jól sikerült darab, mert az i5-661 többet ment.

(#263) CsiguszMaxim

CsiguszMaxim
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy valamire biztos jó volt ez a teszt is. Hogy ne tudjak a fenekemen maradni. Belemászott a válts AMD-re bogár a fülembe. Található valahol egy olyan táblázat ami kb-ra párhuzamba álítja az AMD és Intel procikat úgy durván a 775-ös foglalat végétől?

Vagy valami olyasmi ami elkalauzol az AMD processzorok világában mert abból kb. 2 éve kiestem de nagyon.

[ Szerkesztve ]

Study break.... play ALL games! finish ALL games! unlock ALL achievements! beat ALL high scores! buy ALL games! ||||| Eladó dobozos játékok: http://href.hu/x/gv07

(#264) fLeSs válasza CsiguszMaxim (#263) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

te minek váltanál E8400-ról?
csinálsz vmi olyat a gépen, amihez kell a négy mag?

(#265) CsiguszMaxim válasza fLeSs (#264) üzenetére

CsiguszMaxim
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha a kérdés túl evidens lett az a tudatlanságomnak köszönhető :B . Jobbára játék és néha videózás (vágás) ami megy. Plussz az állandó új hardver okozta öröm érzése ami ilyenkor hajt. Vagyis akkor tekerjem ezt amíg bírja?

Illetve még annyi, hogy nem a négy mag ami motivál, hanem a későbbi bővíthetőség lehetősége. Vagyis nem tudom mennyire volt félre érthető de nem a tesztben szereplő CPU-ról van szó hanem magán a platform váltáson.

[ Szerkesztve ]

Study break.... play ALL games! finish ALL games! unlock ALL achievements! beat ALL high scores! buy ALL games! ||||| Eladó dobozos játékok: http://href.hu/x/gv07

(#266) fLeSs válasza CsiguszMaxim (#265) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

videóvágásban lehet, hogy lenne belőle előnyöd.
az új hardver okozta örömöt ismerem, szerencsére kinőttem belőle, így már nem költök annyit a gépre. :D
btw a bővíthetőség miatt nem aggódnék, core 2 quadot mindig fogsz találni használtan, az meg phenom ii szint.

[ Szerkesztve ]

(#267) CsiguszMaxim válasza fLeSs (#266) üzenetére

CsiguszMaxim
(senior tag)
LOGOUT blog

"az új hardver okozta örömöt ismerem, szerencsére kinőttem belőle, így már nem költök annyit a gépre"

Hajjaj nálam csak most kezdődött. :U Az előző konfig 5 éves volt mikor cseréltem.

Rá kell jönnöm, hogy egyáltalán nem vagyok képben processzorok terén. A válaszodból ítélve ez elég lesz nagyon sokáig főleg ha meg is tekerem kicsit mert most még alapon megy. De akkor mi a fenéért jön ki folyamatosan az új, illetve például az E és a Q széria mennyire van lemaradva az I szériától? Számomra a CPU akkor avul el mikor nem hajtja ki a VGA-t de valami azt súgja nem csak erről szól a dolog :D A viszonyok terén teljes kavarban vagyok és ez még csak az intel. Nincs valahol egy jól sikerült összefoglaló írás ami képbe hozna a viszonyokat illetően illetve arról, hogy a mostani VGA-knak kb mekkora processzor is kell, hogy ne ütközzön limitbe?

[ Szerkesztve ]

(#268) Oliverda válasza fLeSs (#266) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, de ha átvált AM3-ra akkor abba majd még bele fogja tudni tenni a Bulldozer-t is, az LGA775-nek pedig lőttek már ami az esetleges újabb architektúrát és a bővíthetőséget illeti.

(#269) Gyuri27 válasza fLeSs (#266) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

"btw a bővíthetőség miatt nem aggódnék, core 2 quadot mindig fogsz találni használtan, az meg phenom ii szint" csak az a baj, hogy majd dupla ár. Amint kifut a 775 a q-k gyanithatóan még drágábbak lesznek.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#270) CsiguszMaxim válasza Oliverda (#268) üzenetére

CsiguszMaxim
(senior tag)
LOGOUT blog

"Igen, de ha átvált AM3-ra akkor abba majd még bele fogja tudni tenni a Bulldozer-t is, az LGA775-nek pedig lőttek már ami az esetleges újabb architektúrát és a bővíthetőséget illeti."

Konkrétan ez lenne az ok a bővítésre. Ez persze nem azt jelenti, hogy amint kijön az új egyből megy is bele de ha mondjuk két év eltelte után csak a CPU-t kell cserélnem meg mondjuk egy VGA-t akkor mégis csak nagyobb a mosoly az arcomon mintha teljes platformot.

(#271) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

Ha most kellene új gépet venni, akkor gondolom 775+E8x00 proci helyett érdemesebb már 1156+i3-530 kombót venni nem? Hisz i3 nagyjából azonos szintet hoz egy E8400-al durván.

Na de milyen RAM-ot kéne mellé tenni?

Mert lehet kapni 1333, 1600, 2000, 2200 MHz-es ramokat is, és fene se tudja melyik lenne az optimális. Azt tudom, hogy az i3-at felhúznám 3,6 GHz-re. Na de ahhoz ha jól értem, már az alap 1333-as ram is jó, nem? De akkor minek árulnak 2000-est?

(#272) fLeSs válasza Oliverda (#268) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

de neki most is LGA775-öse van.
ami a bővítést illeti erről írok egy cikket az LGA775 tulajoknak.
akinek P35/P45-ös lapja van, teljesen feleslegesen cserél AM3-ra vagy LGA1156/1366-ra.
Core 2 Quad veri a Phenomot, a Core i7 ugyan gyorsabb, szal ha renderelsz akkor cserélj, de egyébként semmi értelme. a Core 2 még 2-3 évig tuti elég lesz.

[ Szerkesztve ]

(#273) CsiguszMaxim válasza fLeSs (#272) üzenetére

CsiguszMaxim
(senior tag)
LOGOUT blog

"ami a bővítést illeti erről írok egy cikket az LGA775 tulajoknak."

Köszönöm. Nincs több kérdésem :R Max annyi, kb mikorra várható?

[ Szerkesztve ]

(#274) fLeSs válasza Gyuri27 (#269) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

minek a duplája?

q8300-at lehet kapni 33k-ért.

(#275) Oliverda válasza fLeSs (#272) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem ebben nincs teljesen igazad.

Egy Q9400 kiskerben most 44K. Ezt eléggé csúnyán elkalapálja egy Phenom II X4 965 BE ami ráadásul még olcsóbb is, csak 41K. Oké persze, clock2clock lehet hogy gyorsabb a Q9400 de ez sem minden esetben igaz, és manapság már csak egy érdekesség a c2c összevetés.

Egy jónak mondható AM3-as lapot pedig már 20K környékén lehet kapni. Jó, persze ehhez jobban szét kell szedni a gépet, tehát macerásabb valamivel. Cserébe nagyobb teljesítmény és hosszabb távú bővíthetőség jár.

[ Szerkesztve ]

(#276) FF23 válasza Oliverda (#275) üzenetére

FF23
(tag)

"Egy jónak mondható AM3-as lapot pedig már 20K környékén lehet kapni"

Elég nehéz nek(tek)ed valamit is mondani, mert valahogy mindig találsz valami sz@rt ami 500Ft-tal olcsóbb :D

[ Szerkesztve ]

(#277) Gyuri27 válasza fLeSs (#272) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Szerintem meg jobban jár ha eladja az egész hóbelebancot. Miért? q9400 kb 40k. A q9400 meg nem veri el a 955be-t (mivel az meg a 9550-l van pariban 66k). Így minden vatta új lenne 2-3 év garival. :K

(#278) Oliverda válasza FF23 (#276) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nézd, ott vannak az árlisták ahol feketén fehéren le van írva minden. A különbség pedig nem 500 forint. :)

(#279) fLeSs válasza Oliverda (#275) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

te arról próbálod meggyőzni CsiguszMaximot, hogy cserélje le a konfigját, mert az AM3-ba még mondjuk 3 év múlva is lesz proci (arról ugye nem szól a fáma, hogy időközben hány új chipset jön ki, és hogy ezek miben fognak eltérni egymástól, illetve hogy lesz-e új VRM).
én meg arról, hogy felesleges cserélnie, és ha esetleg 1-2 év múlva kevésnek érzi a kétmagosát, akkor vegyen egy négymagosat helyette (ugyanabba a gépbe), ami ezután további 2 évig elég lesz (és ki tudja mennyiért adják majd a quadot 2 év múlva, sztem a kutyának sem fog kelleni, szal olcsón).

sztem az én állításomban több a logika, de felesleges erről vitatkozni, mert engem ezen a téren nem tudsz meggyőzni az igazadról. :D

[ Szerkesztve ]

(#280) Gyuri27 válasza fLeSs (#279) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Egyrészt a kifutott 478 sem volt olcsó annó. Másrészt a 775-be lesz 2-3 év múlva 4 magos. Az am3-ba meg 6 magos. Nem mindegy. Ill a 775-s lap ami most 2-3 éves az újabb 2-3 év múlva 2-6 éves lesz.

(#281) Oliverda válasza fLeSs (#279) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem, rosszul értetted. :) Arról beszélek hogy nem éri meg neki Core 2 Quad-dal bővíteni.

Amennyiben inkább AM3-ra váltana akkor:

1. Kb. ugyanannyi ráfordítással gyorsabb, nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkező gépe lenne.

2. Az alkatrészek újak lesznek, 1-3 év garanciával.

3. 1-2 év múlva egy sima proci cserével tovább tudja majd bővíteni egy újabb architektúrára.

"sztem az én állításomban több a logika, de felesleges erről vitatkozni, mert engem ezen a téren nem tudsz meggyőzni az igazadról."

Ez fordítva is igaz csak te eléggé szubjektív vagy ebből a szempontból mert te évekig kihúzod bővítgetés nélkül. Ergo szerintem nem áll messze a valóságtól ha azt mondom, hogy te itt a fórumon ezzel a gondolkodásmódoddal inkább a kisebbséghez tartozol, és ebben most semmi degradáló nincs. ;)

"az új hardver okozta örömöt ismerem, szerencsére kinőttem belőle, így már nem költök annyit a gépre"

Erre gondoltam konkrétan.

[ Szerkesztve ]

(#282) FF23 válasza Oliverda (#278) üzenetére

FF23
(tag)

Nem az AMD-t fikázom, de mégis furcsa, hogy amiben éppen az Intel jobb (teljesítmény, fogyasztás....) az pont nem fontos az ellen "tábornak", az AMD/ATI meg bármit csinálhat, de olyan okos, hogy pont kitalálja a fan-jai igényét.

(#283) fLeSs válasza Gyuri27 (#280) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

"Másrészt a 775-be lesz 2-3 év múlva 4 magos. Az am3-ba meg 6 magos."

ezt a parasztvakító szöveget hagyjuk meg a gyártóknak. :D melyik átlagjúzernek kell hat mag otthonra? még a négy is felesleges.
látom a marketingszöveget szépen benyaltátok, az AMD nyomja az olcsó négymagosokat, szal innentől kezdve négy mag nélkül már nem is lehet élni. én ezt sajna nem eszem meg.

(#284) Oliverda válasza FF23 (#282) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mire gondolsz pontosan?

fLeSs: Túl konzervatív vagy. :D

[ Szerkesztve ]

(#285) fLeSs válasza Oliverda (#281) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

1. nem tudjuk, hogy milyen árak lesznek 1-2 év múlva.
2. procinál lényegtelen a garancia. az alaplap már más kérdés, de elvileg simán bírnia kéne 5 évet ha nem kisérletezik folyékony nitrogénes hűtéssel meg forrasztgatással.
3. felesleges beruházás

"Erre gondoltam konkrétan."

pontosan. ez azért van, mert semmi értelme az állandó fejlesztgetésnek. nem csak kinőttem belőle, de be is nőtt a fejem lágya. így lehetne röviden összefoglalni. életemben először azt mondhatom, hogy a jelenlegi gépem tökéletes, pedig nincs benne 100e-es proci meg négy raptor raid 0-ban.

btw ennyi erővel te is szubjektív vagy, mert neked meg phenomod van, és ezért ajánlgatod az AM3-at.

[ Szerkesztve ]

(#286) Oliverda válasza fLeSs (#285) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1. Na de ő nem 1-2 év múlva akar bővíteni hanem most.

"2. procinál lényegtelen a garancia. az alaplap már más kérdés, de elvileg simán bírnia kéne 5 évet"

Az enyém januárban halt meg egyik pillanatról a másikra 10 hónap után úgy, hogy 12 hónap garit kaptam rá amikor vettem. 5 év az inkább a nagyon optimális és szerencsés eset.

3. felesleges beruházás

Neked lehet, de miből gondolod hogy másnak is az lesz amikor éppen odakerül?

Amúgy esetleg ha lesz rá lehetőséged akkor rakj a saját gépedbe egy hasonló órajelű és cache mertű négy magos CPU-t, használd 2 hétig utána rakd vissza a 2 magosat. ;)

[ Szerkesztve ]

(#287) carrot válasza fLeSs (#283) üzenetére

carrot
(fanatikus tag)

Ott a hatalmas pont.

Happy challenge based learning to me!

(#288) fLeSs válasza Oliverda (#286) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

1. épp ez a vita tárgya, hogy én azt mondtam neki, hogy ne cseréljen, mert felesleges
2. bármi meghalhat rövid időn belül. ha meghal az alaplapja, akkor cserél AM3-ra. :D btw téged nem úgy ismerünk, mint aki alapórajelen, alapfeszültségen használja a gépét.
3. lásd 1., én azt az álláspontot "képviselem", hogy annak, aki nem renderel meg kódolgat orrba-szájba az otthoni gépén, annak felesleges a csere.

ha 2 év múlva rádöbben, hogy ő blu-ray filmeket akar magának a vinyóra rippelni, akkor hajrá, vegyen 18 magos phenom 4 x18-at.

(#289) Mobi28 válasza fLeSs (#272) üzenetére

Mobi28
(tag)
LOGOUT blog

"akinek P35/P45-ös lapja van, teljesen feleslegesen cserél AM3-ra vagy LGA1156/1366-ra."

Teljes mértékig egyetértek. Én sem azért cseréltem le a Core 2 Duo gépemet mert hú de gyenge lett volna egyszerűen csak kíváncsi voltam a Core i3-ra. Persze azonnal kaptam az ívet 'méénem áemhárom? Mee csak! Azéé... :P

(#290) CsiguszMaxim

CsiguszMaxim
(senior tag)
LOGOUT blog

Valahogy sejtettem, hogy jobb ha inkább nem kérdezek :D

De, hogy kicsit egyszerűsítsek. Ha 2-3 évig még nem lesz kevés játékokhoz ez a CPU+lap páros akkor nincs miről beszélni, illetve ha nem ütközök limitbe az esetleges új VGA(-k) nál.

Az eredeti terv laikus szemmel pont ezért az E8400 volt mert úgy gondoltam ha kevés a 3ghz akkor majd megrántom és kész. De pontosan sajnos nem tudom, amikor azt mondják CPU limit akkor csak az órajel a kevés vagy másról is szó van? Ezért van az értetlenkedés mert nálam még az a berögződés él, hogy egyik hardver cseréje rántja a másikat, ergo ha új a VGA akkor dől a dominó.

[ Szerkesztve ]

(#291) fLeSs válasza Oliverda (#286) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

"Amúgy esetleg ha lesz rá lehetőséged akkor rakj a saját gépedbe egy hasonló órajelű és cache mertű négy magos CPU-t, használd 2 hétig utána rakd vissza a 2 magosat. ;)"

olvasd el a #238-at.

(#292) Oliverda válasza fLeSs (#288) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1. A kíváncsiság és az újdonság varázsa hajtja az embereket.

2. Ez igaz, de ezt még itt viszonylag sokan űzik rajtam kívül. :) Nem hiszem hogy közrejátszott volna bár ezt már lehetetlen kideríteni.

mod: Amikor én a 4 négy magos helyett beledobtam egy 2 magosat akkor jelentősen belassul már maga az OS is. Már csak maga az elindulása is. Firefox indítás, stb. Az egymagosról nem is beszélve...az szabályosan őskornak tűnt hozzá képest.

[ Szerkesztve ]

(#293) fLeSs válasza Oliverda (#292) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

"mod: Amikor én a 4 négy magos helyett beledobtam egy 2 magosat akkor jelentősen belassul már maga az OS is. Már csak maga az elindulása is. Firefox indítás, stb."

lásd #238.

(#294) Oliverda válasza fLeSs (#293) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mit kellene látnom benne ami ezzel kapcsolatos? :D

Egy szónak is száz a vége, szerintem egy négy magos procival rugalmasabb a rendszer, a válaszidők rövidebbek, gördülékenyebb és ezáltal kényelmesebb a gép használata. Persze ez kb. olyan, hogy akár egy 15 éves Suzuki Swift-tel is el tudnék járni minden nap dolgozni de azért egy 5 éves BMW-vel mégiscsak más az egész. ;)

[ Szerkesztve ]

(#295) Gyuri27 válasza fLeSs (#283) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Úgy látom te vagy az aki elhiszi (és nem nyalja. még mindig kérlek legyünk kulturáltak) az intel marketing szöveget. Miszerint intel 2 mag sokkal jobb mint amd 4.
De végülis, hogy mi mit gondulunk nem számit. A lényeg az, hogy nem egy 775-t használó user váltott am3-ra. ;)

(#296) fLeSs válasza Oliverda (#294) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

azt amit leírtam, hogy a hipermegabrutál négymagos, nyolcszálat kezelő core i7-es vinyóval egy csiga az itthoni fostaliga pentium dualcore-omhoz képest, amihez viszont SSD van társítva.
egy hdd-ssd csere sokkal többet ér abból a szempontból amit írtál (rugalmasabb rendszer, válaszidők rövidebbek, gördülékenyebb, kényelmesebb), mint egy 2ről 4magra váltás.
hogy konkretizáljam: nem egy súlycsoport a kettő.

[ Szerkesztve ]

(#297) fLeSs válasza Gyuri27 (#295) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

"Úgy látom te vagy az aki elhiszi (és nem nyalja. még mindig kérlek legyünk kulturáltak) az intel marketing szöveget. Miszerint intel 2 mag sokkal jobb mint amd 4."

sztem én nem ezt írtam, de ha te így gondolod, akkor ámen.

"De végülis, hogy mi mit gondulunk nem számit. A lényeg az, hogy nem egy 775-t használó user váltott am3-ra. ;)"

és ez mit bizonyít? ;) azt, hogy benyalták a marketinget.

[ Szerkesztve ]

(#298) Oliverda válasza fLeSs (#296) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én ezt elhiszem és nem kételkedek, na de ha ugyanazon HDD-vel érezhető a különbség a négymagos javára akkor nyilván egy SSD esetében még szembetűnőbb lehet a különbség, mert ott ugye még kevesebbet kell várni a meghajtóra.

Elhiszem hogy többet ér és látom, hogy te már az SSD életérzés hatása alatt állsz. :D ;)

"nem egy súlycsoport a kettő."

Egyetértek de szvsz azt sem lehet mondani hogy a 2->4 magot nem lehet észrevenni.

[ Szerkesztve ]

(#299) fLeSs válasza Oliverda (#298) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

"Elhiszem hogy többet ér és látom, hogy te már az SSD életérzés hatása alatt állsz. "

amióta megvilágosodtam, azóta simán. :D hirdetem az igét. :D

(#300) Oliverda válasza fLeSs (#299) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

SSD fan :D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.