Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#101) Joachim21 válasza Oliverda (#69) üzenetére

Joachim21
(fanatikus tag)

1156 marad még 1-2 évet, és a 6os chipkészlettől biztosan kompatibilis lesz a 2 foglalat, de sok ok nincs rá h az 5öst egy biosfrissítéssel miért ne lehetne felkészíteni a sandybridg-re, hacsak nem az h a sandy beépített PCI-E 3.0val, és sok egyéb újdonsággal érkezik.

[ Szerkesztve ]

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#102) thomboy

thomboy
(tag)

Ez már teszt a javából! :C
Ezért szeretem én a PH!-t. Témához hozzászólva munkatársamnak segítettem összeállítani nemrég egy új konfigot ahová ilyen i3 került be végül, igaz egy Biostar lappal, de hasonló árban. Már csak a tuningra bíztatom, hisz ingyé' van :DDD

Köszi mégegyszer a cikket, tényleg öröm volt olvasni. ;)

| Trance 4ever |

(#103) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Olyan teszt is lehetne egyszer, hogy 2 vs 4 maggal játékok single-ben és multiban. Szimulátorok, fps-ek, stb ilyen szempontból érdekelne, hogy többet dolgozik-e a cpu, ha más gépeken játszók az ellenfeleink, illetve ha "csak" botok vannak. :)

Én azonban még mindig hajlok az i5 750 fele, mivel kb 3 évenként cserélek gépet, jól jönne az ereje 3 év múlva.

=== Szatocs ===

(#104) HPet

HPet
(lelkes újonc)

Na majd ha lesz egy normális oprendszer,ami a 4 magos procikat 100% osan ki fogja tudni használni, és irnak rá megfelelő progikat,akkor már lenne értelme végre tesztelgetni,röviden ennyi.

(#105) Oliverda válasza Pubszon (#98) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az árát tekintve? Mire gondolsz?

hackeeeee: Igen. Ameddig nem sorakoznak a polcodon az eredeti Blu-Ray filmek addig szerintem nem nagyon fogod hiányolni a 7.1 csatornás LPCM, Dolby TrueHD és a DTS-HD támogatást. Arról nem is beszélve hogy ezekhez megfelelő külső fekóder és/vagy erősítő is kell. Tehát attól hogy HDMI-n kimegy a jelfolyam még azt valamivel majd meg is kell szólaltatni.

MKV, DivX, Xvid egyelőre szinte mind sima DD vagy DTS. A 7.1 csatornás LPCM, Dolby TrueHD és a DTS-HD hangsávok jóval több helyet emésztenek fel és a legtöbb esetben egy átlagos (~nem 1 millás) hangrendszeren nem is hallod a különbséget.

Joachim21: Ezt majd akkor hiszem el ha az Intel hivatalosan megerősíti. Találgatásokra nem adok.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#106) EarL 007 válasza Dark Archon (#89) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ügyes vagy, grat. Szerinted AMD szar? Na látod, hogy elvakult fanboy vagy. Azért, mert neked rossz tapasztalatod volt vele, még nem kéne szarozni.

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#107) Mobi28

Mobi28
(tag)
LOGOUT blog

Még nem olvastam el a tesztet de az nem először tűnik fel, hogy a (jelen esetben Pannon) reklám kitakarja a lenyíló ablakot amivel az oldalak közt lehet váltani. Elég zavaró. :(

(#108) mmdms válasza leviske (#88) üzenetére

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

Nem csak urban legend, vannak még ilyen állatfajok.

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#109) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszi a tesztet! :R

Dark Archon: Legalább nem csinálsz titkot abból, hogy fanboy vagy.

Milyennapvan?

(#110) lizakattila

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Gratula, jó teszt; nagyon vártam már. :R

Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

(#111) Zanik válasza Pisztillus (#22) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Nálam is! :P

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#112) atike

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Komoly teszt, én is vártam, köszönöm! :R

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#113) Gyuri27 válasza dangerzone (#62) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Persze, hogy nem. Kinti oldalakon az x4-t 4870x2-l és hasonlókkal tesztelték.
Meg az sem mindegy, hogy a stuff eszie a 4 magot vagy nem.

Azt a 4850-t le kellene már cserélni. :K

A tuning meg szerencse kérdése erősen. 3xxx, 5xxx prociból is láttunk olyat ami alpfeszen ment 3800-t meg olyat is ami 3200-nél besirt.

[ Szerkesztve ]

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#114) Pug válasza FRENK1988 (#59) üzenetére

Pug
(őstag)

És mi alapján számítottál erre? Mi az a szoftver ami annyira kiaknázza a 2nél tőbb magot? :U

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#115) Pug válasza Dark Archon (#89) üzenetére

Pug
(őstag)

Okos, ügyes kis Fun Boy :C :C :U
Szakmailag igazán magasszintű hozzáállás.... :U :DDD

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#116) EarL 007 válasza Pug (#115) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt sokan keverik. Amire Te gondolsz, az a fan, nem a fun. Fan = ventilátor, rajongó. Fun = móka, szórakozás.

(#117) flimo

flimo
(őstag)

Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó az i3, de főleg a gpu. De arra a felhasználásra, amire i3-at ajánlottátok egy athlon 240 és olcsóbb 785-ös alaplap a nyerő továbbra is szvsz.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#118) mmdms válasza Pug (#114) üzenetére

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

Pölö a renderelés.

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#119) Pug válasza EarL 007 (#116) üzenetére

Pug
(őstag)

sorry, félregépelésről van szó jelen esetben, nem keverésről :R

mmdms: ok, nem voltam pontos, aki ebben a kategóriában vásárol, az szerintem nem renderelni akar éjjel-nappal :U

[ Szerkesztve ]

(#120) Pug válasza mmdms (#118) üzenetére

Pug
(őstag)

Meg mondjuk azért az itt meglévő "túlzottan kicsi" különbségre pl renderelés esetében a két proci között lehet válasz a szoftver által preferált utasításkészlet is.. de ez csak gues a részemről :U
De továbbra is az az álláspontom, hogy a mai szofverek nagy része nem használja ki a 2+ magot, jó lenne már pár játék ami mondjuk a lustálkodó két magon pörgeti a fizikát ( és valódi fizikára gondolok, nem fosiksz féle nagy büdös semmire...) :DD

[ Szerkesztve ]

(#121) Dark Archon válasza EarL 007 (#106) üzenetére

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Én nem írtam, hogy szar. Ha valamire is rá lehet fogni, hogy "fan" vagyok, az egyedül az Iron Maiden, személyiségemből adódóan nem vagyok semminek a rajongója. Elvakult meg aztán végképp nem. Kérdezz meg 1-2 őszinte(!) PC-szervízest, melyik felállással szívott kevesebbet. A kijelentésed meg a visszájára is fordítható: attól, mert neked éppen nem volt rossz tapasztalatod vele, még nem jelenti, hogy jó. De kösz a smile-t, jópofa :-D

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Vista x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#122) acsa77 válasza Dark Archon (#89) üzenetére

acsa77
(kvázi-tag)

Azért valahogy működik az a sok millió AMD-s gép, és azokat a fórumokat vásárlás _előtt_ kell olvasni barkácsgép összeállításánál.

És fentebb már írták a hosszútávú használhatóságot: aki SocketA-ra szállt föl anno, ma is tud elfogadható gépet csinálni, mely simán futtatja akár a Win7-et is és mindenféle multimédiát (ezt is az AMD-nek köszönhetően), nem túl megterhelő játékokat is. Ebay-ről fillérekért többszörösére növeltem teljesítményét és használhatóságát ilyen gépnek. Magyarán ha nem épp mindig a leggyorsabb kell, és családon belül marad a gép, akkor szerintem 10 évre kell tervezni a gépvásárlást. Ebben jobb az AMD. Ugyanakkor (8-9 éve) vett inteles gépet viszont le kellett írni, és mehetett a veszélyes hulladékba. Elég későn volt az, amikor már a 478-as foglalatra is kedvező gépet lehetett konfigurálni tehát összehasonlítani nem is lehet.

Most nem olyan rossz persze a helyzet, de az Intel továbbra is túlvariálja a foglalatokat.

(#123) Oliverda válasza Dark Archon (#121) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Kérdezz meg 1-2 őszinte(!) PC-szervízest, melyik felállással szívott kevesebbet."

Nincs vele semmivel sem több szívás. Attól hogy neked van 1-2 szervizes haverod aki esetleg nem ért hozzá és nem tud önkritikát gyakorolni, még adott esetben nem jelent semmit.

"Elég elrettentő példát olvasok a fórumon és a mai napig létezik az "AMD patch" kifejezés..."

Melyiken? Álmaid fórumán? :D

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#124) EarL 007 válasza Oliverda (#123) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Biztosan arra az a TLB bugra gondol, amit fölöslegesen nagy dobra vertek. Pedig az Intel procik is bugosak, mint minden, legfeljebb mélyen hallgatnak róla. :DDD

(#125) Mobi28 válasza Dark Archon (#121) üzenetére

Mobi28
(tag)
LOGOUT blog

"Kérdezz meg 1-2 őszinte(!) PC-szervízest"

Sógoromnak 16.éve fut a számtech kisvállalkozása. Mire vagy kíváncsi?

Saját tapasztalat: sosem ütköztem olyan problémába sem Intel sem AMD oldalról amit magam egy kis utánnajárással ne tudtam volna elhárítani. Hibás cuccok, rossz szériák mindkét oldalon voltak/vannak/lesznek. Felesleges ezen görcsölni. :N

(#126) Pug válasza Mobi28 (#125) üzenetére

Pug
(őstag)

Igen, ezt hívják úgy, hogy tapasztalat alapú értelmes hozzállás... :R
Sajnos igen ritka az elfogulatlan vélekedés... :U

(#127) Oliverda válasza EarL 007 (#124) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Vagy a Catalyst Hotfix-re mert olyan tényleg létezik. :)

(#128) D1Rect válasza Dark Archon (#121) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Milyennapvan?

(#129) EarL 007 válasza D1Rect (#128) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez marha nagy! :C

Oliverda: Aztán mindjárt jönnek, hogy "szarok a driverek, meg folyton bugosak, kell a hotfix" jellegű beszólások. Ha ennyire okosak, írjanak drivert. Magyarországon úgyis mindenki, mindenhez ért. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#130) Mobi28 válasza Pug (#126) üzenetére

Mobi28
(tag)
LOGOUT blog

Miért szidjam bármelyiket is?
Mikor még friss volt és ropogós az AM2 foglalat, akkor vettem egy asrock lapot egy Athlon64 3200+ procival. Volt egy olyan "hibája" hogy ha egyszerre volt rádugva 1-1 ide és sata vinyó bármit is állítottam a biosban kizárólag csak az ide-ről volt hajlandó bootolni. Rohadt idegesítő volt mert a 80Gb-os ide vinyómon volt az XP és a játékok a 200Gb sata-n meg minden más. 2hét alatt jött egy bios ami megoldotta a problémát. Az Intel G31 chipsetes asus lapomon meg elképesztő tetű lassú volt a hálózatkezelés. Érezhetően lassabb volt még a netezés is mint az ősöreg mai napig hadrafogott 512ramos P3 gépemen (sajnálom kidobni :B ). Egy új driver orvosolta a dolgot.

Én azt mondom ennél nagyobb gondom sose legyen egyik oldalról sem.

szerk.: #128: ez nagyon beteg! :P

[ Szerkesztve ]

(#131) iSonic

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon jó kis teszt lett :R :R

(#132) Picturemaker

Picturemaker
(senior tag)

Érdekes és jó teszt! Grat!

Nekem az jön le, hogy sajnos a szoftverek legnagyobb része egyszerűen nem használja ki a kettőnél több magot. Ezért is elég mindenre a 2 magos, magas órajelen működő proci. Tisztelt (vagy nem) szoftvergyártók kicsit rágyúrhatnának már a 4 mag támogatására! :(((

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#133) Abu85 válasza Joachim21 (#101) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Erre már utaltak többször a gyártók, hogy a foglalatok kiépítésben megegyeznek, de a Sandy Bridge-nek 6-os szériás chipset kell.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#134) Abu85 válasza Dark Archon (#121) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mikor még szervizes voltam kurvára szívtam Intellel és AMD-vel is, de legtöbbször az alaplap volt a bűnös, és beállítások módosításával meg lehetett oldani. Proci oldalról sose tapasztaltam problémát.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#135) Oliverda válasza Picturemaker (#132) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezt az oldalt is elolvastad?

(#136) guestavfl

guestavfl
(lelkes újonc)

Egyetértek azokkal a hozzászólókkal, hogy azért a H55 ös alaplapok átlagban legalább 5-10k val drágábbak mint a am3 asok, az egy dolog, hogy hasonló árú procikat hasonlítunk, de azért egy magyar átlagfelhasználó nem költ 25k-t alaplapra ha nem muszáj 15 nagyon max 20k körül lehet kapni am3 lapot normálisat míg H55 nél reális a 25k

(#137) Jester01

Jester01
(PH! addikt)

a DXVA-t nem támogató filmek nézése közben a Phenommal szerelt rendszer fogyasztása kb. 39%-kal ugrik meg, míg a Core i3-as gépé csak 20%-kal. Itt a C-states közbeszól, az Intel felé billenti a mérleg nyelvét, ez ugyanis képes a processzor kihasználatlan részeit lekapcsolni, és ha a film csak egy CPU-magot terhel le, akkor attól a másik még "pihenhet". Ezzel szemben ebben az esetben a Phenomon mind a négy mag teljes órajelen jár.

Ez biztos? Az én 605-ös procimon magonként van sebességállítás. Persze lehet, hogy a tesztelt proci ezt nem tudja.

@Pisztillus: Nekem 2x2GB Geil Value DDR3 1600MHz CL8 1.6V kifogástalanul fut

Jester

(#138) Picturemaker válasza Oliverda (#135) üzenetére

Picturemaker
(senior tag)

A terhelést a saját gépemen is látom, de nem érzem a sebességet.
Hiába mutatja a grafikon, hogy pörög a négy mag, mint az állat, ha a végeredmény (érzésre, mivel nem mértem) kb. 10%. A mostani procim 300MHz előnnyel, + két maggal ennyivel tud többet PS, LR esetén az előzőhöz képest. (Lehet a Win7 eszi meg a többletet. :) ) Valami csak nem stimmel a 4 mag lekezelésében.
Ebben a tesztben sem volt nagy különbség a 2 és 4 mag között. Ha nem is dupla sebességet, de 60-70 %-ot azért elvárnék.

[ Szerkesztve ]

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#139) fLeSs válasza Gyuri27 (#113) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

és az a mérvadó, hogy 4870x2-vel mit megy? :D miből van több az olvasók gépében, 4870x2-ből vagy hd4850-ből (vagy azzal kb. azonos kategóriájú VGA-ból)?
egyébként ez egy platformteszt-szerűség akart lenni, a procikat le fogom tesztelni hd 5850-nel is, az lesz a végső procitesztelő vga.

(#140) dangerzone válasza fLeSs (#139) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Jó lenne. :U ;)

Mert most oké, hogy a legtöbb ember gépében inkább 4850 van, de azért így nem ad teljes képet a teszt a két processzor erejéről.

[ Szerkesztve ]

(#141) Dr. Romano válasza dangerzone (#140) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nyílván számottevőbb különbség erősebb vga-val sem lenne, hisz egyébként is hasonlóan teljesített a két processzor. Aki pedig legalább egy 4850-el rendelkezik nyílván nem 800x600 vagy 1024-ben játszadozik.

(#142) Robi BALBOA válasza dangerzone (#140) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Jó kis teszt! :C
Mind a két proci frankó ezen nincs mit vitázni! :U

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#143) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Itt [link] 5870-nel tesztelték az i3-at, igaz csak két játékkal.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#144) Cclone

Cclone
(lelkes újonc)

Nagyon jó kis teszt! :C Köszönjük!

Eladó R2E hf blokkok+csatik 10K

(#145) Gyuri27 válasza fLeSs (#139) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Igen. Mert így nem jön elő egyik proci ereje sem. Meg azért is mérvadó, mert aki 925-t vagy 530-t vesz az cseréli a jó öreg 4850-t is. Hiszen a 4850 alá tökéletesen elég egy 10-20k közötti proci tuningal.

(#146) Dark Archon válasza Mobi28 (#125) üzenetére

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Hát valamit biztos fejlődtek, ha eddig fent tudtak maradni, én ennek csak örülök, mert nem szállnak el az Intel árak :) Én öreg vagyok már a "kis utánajárások"-nak, használni akarom a gépet, járogassanak utána a dolgoknak az AMD/ATi-sok meg a Linux-osok meg a fiatal titánok, akik még nem csömörlöttek meg ettől a sok szarságtól :DDD

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Vista x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#147) Pubszon válasza Oliverda (#105) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hmm... jobban belegondolva még az se, mert még az AMD drágább is, de azért 4 mag illetve időtállóbb lehet. :B

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#148) toldy

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Arra szeretnék rákérdezni hogy ahol az IGP-kről van szó ott ez áll:
"(csak az NVIDIA tudott konkurálni a GeForce 8200 révén)".

Nem vagyok biztos hogy jol tudom,
1, NVidia IGP-ket nem nForce-nak hívják
2, az nForce 9300 IGP nem erősebb, mint a 8200?

Egyébként jó cikk lett, vannak benne tanulságos dolgok.

[ Szerkesztve ]

Az élet nem habostorta. / Hírdetéseim : http://href.hu/x/hn43

(#149) Gyuri27 válasza Pubszon (#147) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Főleg ha olyan gaméval toljuk ami használ 2+ magot már most is.
Ott volt Tomboy házi tesztje ahol pl codban a 3200MHz X2 alig érte utol a 3 és 4 magos procikat jelentősen kisebb órajelen.

(#150) Oliverda válasza Pubszon (#147) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Amennyiben a procit nézed akkor 3-4 ezerrel drágább csak éppen AMD alá már 15-16K körül kapsz épkézláb alaplapot. Alaplap nélkül pedig nem sokra mész a procival. :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.