Ahogy nézem a táblázatot feltünik, hogy a 435 igen csak pariban van a majd 2x oyan áru cuccal. 
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

Ahogy nézem a táblázatot feltünik, hogy a 435 igen csak pariban van a majd 2x oyan áru cuccal. 

Sztem elég egy mai gépbe otthoni felhasználásra, játékra, egy Athlon II X4 bőven, felhúzva 3.2 Ghz környékére, ráadásul még olcsóbb is sokkal az inteles megoldásnál, + nem sokkal lassabb a Phenomnál, észrevenni különbséget normál felhasználásban, játékban legalábbis nem igazán lehet. Még a "minden idők legrosszabbul portolt" játékát a gta 4-et, is tökéletesen viszi, amihez tudjuk, hogy komoly gép kell (45%-os Cpu terheléssel)+ minden új játékot simán, mindezt nagyon jó ár érték aránnyal. Így, hogy ez van, én tuti nem vennék i3-at a büd*s életbe sem, de még a Phenomot sem hiányolom. Ez a teljesítmény bőven elég az összes játékhoz, meg tömörítgetéshez, stb... Komolyabb, és egyben drágább processzort csak azoknak ajánlanék, akik ezzel dolgoznak, komoly programokban, ahova nem elég ennek a teljesítménye sem, de otthonra, minden ennél drágább processzort csak pénzkidobásnak tartok.
[ Szerkesztve ]

Az a bőven, az bőven elég akart lenni
csak nem tudok írni 
Jó a cikk, néhány helyen kicsit mintha AMD ellenes lenne, vagy Intel párti, nézet kérdése, de nem 100% objektív, ettől még persze tetszett. Amikor a ~20% AMD előnynél azt írjátok hogy elhanyagolható, akkor kicsit ég a pofámról a bőr. Nem érzem magam AMD fan-nak, hol ez hol az a platformom van, vagy 3-4 évig intelem volt, utána 4-5 évig AMD, most kb. 2 éve megint intel, a teljesítmény/ár arány számít.
A fogyasztási értékekre vonatkozó rész kicsit umcsi, desktop gépnél a kutya se nézi, hogy 180W vagy éppen 230W-ra jön ki a rendszer, nem ez alapján választunk gépet hacsak nem HTPC-t akarok építeni.
Az érdekelt volna, hogy a mostani E8400-mat ami 2 magos és szintén itt a 3GHz-es frekvencia tartományban van mit tudna ezek ellen a procik ellen. Szerintem valamennyivel kikapna, csak akkor azt nem értem, hogy miért drágább (40eft) tőlük 
A csere egy i3-ra, pláne egy i7-re túl huzos lenne a számomra, ezért jelenleg úgy vagyok vele, hogy amíg jó addig marad 3GHz környékén, utána BIOS frissités és tuning, 4 GHz-en simán megy. Ha az sem lesz elég akkor veszek bele Q95-9650-et. Így kb. 3 évet kibír ez a gigabyte deszka, ami nálam rekord, mert max 1.5 évenként cserélem, főleg a proci miatt.
A tesztből sajna nem jön ki, hogy az eredménybe mennyire szólnak bele a chipkészletek, pedig régen mekkora difi volt egy VIA vagy egy Nvidia chipes deszka között.
[ Szerkesztve ]
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a földön sehol. (SCKG)
HD 5850-es játékeredményeket meg lehet nézni.
[ Szerkesztve ]

"A 80 000 forintos Radeon HD 5850 nem éppen illik ezekhez a processzorokhoz" Miért?
Egy 5200 vagy 250 mellé egy 4850-70 jobban illik?
Most legalább azt lehet látni mint külhoni teszteken.
Ráadásul ha jól látom a dirt esetében úgy nőttek az fps-k, hogy dx11 volt használatban.
gondolom azért, mert a vga 7-8x annyiba kerül, mint a procik amikről beszélsz. 

Na lássuk. A 530-925 kb 30k. A vga 80k. Az arány 2,66.
Az 5200 annó kb 15k volt (akkor) a 4870 olyan 40k körül mozgott. Az arány 2,66. Tehát akkor mitől érte meg egy 5200 alá 4870-t venni, most meg miért nem éri meg 530-925 alá?
én 12-ért vettem az 5400-et, a 4850 meg 22 volt. nincs 2x-es a szorzó.

Gyanitom ez akkor történt amikor mindkettő friss volt a piacon. 

cpuk 2010es ar/teljesitmeny osszehasonlitasa:

</beta>

A játéktesztnél a Force Unleashed meg a Dragon Age szerintem többet profitált volna a +2 magból.
profitálnak ezek is, az RE5 az egyedüli ami nem skálázódik olyan jól, ráfoghatjuk, hogy az RE5 reprezentálja a játékpiac mondjuk 90%-át (jelenleg).
ez egy erősebb procikkal készülő tesztben látszani fog.
Fog esetleg olyan teszt is készülni, amelyikben helyet kapnak pl a phenom 2 555 BE, a phenom 2 945, valamint az i5 750 is, egy teszten belül? Megtekintve játékok alatt is, hogy mit tudnak, milyen különbségek jöhetnek ki közöttük, 1920-as felbontásig.
Meg még egy kérdés, nem találom amd oldalán, hogy mit terveznek a jövőben foglalatilag meg új procik tekintetében.
=== Szatocs ===
egyelőre más teszteket tervezünk, a felsoroltak közül esetleg egyedül az i5-750 lesz benne az egyikben.
Na nem találtam erre való utalást: Meddig fognak még az AM3-ra procit tervezni? Lesz új foglalata az AMD-nek az elkövetkező 2 évben?
Azért kérdezem, mert jónak tűnik most az 555-ös és a 945-ös proci, talán a 945-ös tovább is jó lenne, ha meg már szükségét érezném, és lenne fejlettebb proci erre a foglalatra majd, amire érdemes lenne váltani (valahol olvastam, hogy valami 960-as számú, 4 magos, 8MB cache-s proci fog jönni, nem tudom mennyivel lehet majd jobb...), vehetnék majd olyat.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
A következő új, Bulldozer névre hallgató architektúra első asztalra szánt modelljei még AM3-as tokozással jönnek, tehát jövőre még biztosan jönnek ki új AM3-as CPU-k. Szvsz az AM3-majd talán csak 2012-ben lesz leváltva.
Lesz új foglalat is de ez a jelenlegi IGP-s alaplapok helyét fogja átvenni. Az AMD CPU+GPU Fusion nevű megoldása egy új FM1-es foglalattal fog debütálni.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Amennyiben játékos gépet akarok összehozni, inkább a külön CPU és külön VGA megoldás kell nekem, nem? Vagyis akkor jó lenne az AM3 is gondolom. (javítsatok, ha hülyeséget mondok
)
Kérdés, hogy erre a foglalatra mennyivel erősebb CPU-kat fognak még készíteni.
=== Szatocs ===
Igen.
Arra a kérdésre még senki sem tudja pontosan a választ a tervezőkön kívül.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Ha AM3-ra jönnek, akkor gondolom AM2+-ra is jók lesznek, csak egy bios frissítés kell... Jól gondolom? 
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

Ha kezeli a ddr2-t akkor igen.

Grat a kimerítő tesztnek! 
sztem az AMD, jobb, meg olcsóbb
Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy a templomban mindenki énekel, és csak Te fekszel a hátadon.

nekem MSI H55M-ED55 alaplapom van i3-530-as procival és itt lehet állítani a gpu órajelét akár 1333mhz-ig is!
Sőt, sokkal több mindennek lehet állítani a feszültségét így sokkal jobb tuning téren és cask 3ezer forintal drágább..
http://phmegbizhatosag.atw.hu/

A 4 mag azért csak 4 mag.
[ Szerkesztve ]
Xtreme 3D Team Hungary

milyen 4 mag?
én az alaplapról beszélek hogy sokkal jobb tuning téren, sokkal többet lehet állítani és csak 3ezerrel drágább..
szal. MSI H55M-ED55 jobban megéri mint a tesztben szereplő alaplap mert alig drágább és sokkal jobb, minden szempontból!
[ Szerkesztve ]

A lap az egyértelműen. De én intelt nem vennék főleg nem 2 magosat.
Xtreme 3D Team Hungary

én csak HD film nézésre és netezésre használom és arra tökéletes, baromság 4magosat venni..
és gyorsabb mint a kategóriájában kapható amd szóval jobb választás sztem

A cikkben azt írtátok, hogy egy Pentiumnál ( itt még a Northwood féle P4-et értem ) majdhogynem mind1 lenne vagy lett volna a HT, lehet hogy általános felhasználásban igaz s azóta fejlődött nagyon sokat, de renderelésnél már akkor is kb. +30%-ot jelentett.
KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!
30% sosem volt szerintem. Jó esetben +20%.
Amúgy itt egy teszt ahol összevetik az i3 és a Pentium XE 955 (Northwood) HT hozományát.[link]

Pedig van akiknek sikerült tuningolniuk az AMD Phenom II X4-et. Hajrá Prohardver!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=wB0JodKgZ0A

Egye fene igazat adok a 20%-ot illetően magához mérten. Viszont 2004 júliusában az Athlon 64 minden volt csak olcsó nem 3000+ és 2800+ híján, 32.000-ért ment a 2.8 P4C 800 FSB-vel, meg lehetett cibálni 3.5 GHz-re 5:4 arányban leosztva a DDR1 400-as ramokkal HT ON és mindjárt megszerette a 3DSMax, nem volt az olyan rossz pláne V-rayben 
link
link
link
KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

Nem semmi cikk grat. Csak érdekes hogy egy olcsó kétmagos megizzaszt egy felső négymagosat.
info@bodomeheszet.hu ------------> HA SZERETED A FINOM MÉZET http://www.bodomeheszet.hu

Egy az áruk majd csak....
Aki másnak vermet ás az sirásó!

A Phenom 2 -őt úgy látszik hogy a Corei 3-nek csinálták ellenfelül . 
Nem bántam meg hogy lecseréltem a PH 2 955-öt egy i7-es rendszerre . 
[ Szerkesztve ]
Real Madrid (L) Xbox 360 gamertag -> ZeusJunior0807

van benne vmi...Nekemis az lesz majd vmikor 

Igazából nekem m1 hogy milyen gépem van , de jelen állás szerint sokkal jobb az Intel . 
ÉS az én i7-920asom sima 2.66-os alapórajelen megy , és jóval gyorsabb mint a volt PH 2 955öm .... ami ment alapon 3.2ön ....
[ Szerkesztve ]
Real Madrid (L) Xbox 360 gamertag -> ZeusJunior0807

Én inkább az amd-t választom ár/érték arányban szerintem jobb!
BF3:[V8]Talaltgyerek
Szerintem az i7-et nem kéne ide keverni. Furcsálnám, ha egy 70-270e Ft-os proci lassabb lenne, mint egy 30 ezres..
Parfüm bazár: http://hardverapro.hu/apro/parfum_bazar/friss.html
Na igen, csak az a baj, hogy az olcsó 2 magos ugyanolyan drága, mint az olcsó négymagos. 
Parfüm bazár: http://hardverapro.hu/apro/parfum_bazar/friss.html

én nagyon vacillálok most az i3 530 és az i5 560 között, végül is 8k különbség lenne, de véleményem szerint az i5ös nem tud annyival többet, hogy érdemes legyen azt kifizetni, cod2zök nagyrészt, ide elég a 2 mag magas órajelen is. és ahogy néztem a tesztben elég jó tuningpotenciálnak örvend a 32nm es intel, így sztem ideális választás lenne.
Facebook készítője több mint 2hete kórházban van. Állítólag Chuck Norris bökte meg...

A2 éves MSI 790GX -t cseréltem le 880G E3-ra ... és egy tesztet még alább lapba végrehajtani ... oda kellett volna min a 790GX 
Tévedni emberi dolog, de valamit igazán hatásosan Lb@szni: na ehhez már számítógép is kell .

sziasztok
nem rég épitettem egy amd gépet athlon 2 x2 250
meg most amim volt egy intel e2140 dualcore.
Bár talán volt intelbe nagyobb pocim is intel e8200 tipus.
Most amit épitek egy i3 550 ez ahoz viszonyitva szerintem ég és föld.
Nem drágán jutottam hozzá az alkatrészekhez.
szerintem ez az i3 most sokáig jó lesz nekem.
Bár a 8 -10 év alatt elég sok gép megfordult a kezem alatt.
Írhatom hogy főleg amd voltam csak mostanság alakult ugy hogy olcsobban hozzá tudtam jutni intel platformhoz.igy volt alkalmam megísmerni a cor2dou és a dualcore közti külömbségeket.Igy van ez ha valaki leragad egy gyártonál.
Bár szerintem az amd elég jó volt elég sokáig.
Szerintem most is jó !!Csak azt akartam írni hogy örülök hogy most van egy i3 550 egy
asus lappal usb3 + sata3 ezek elég jó dolgok szerintem.Hiába én örülök annak egyáltalán hogy idáig jutottam ezzel.Ha bele gondolok egy commodoe 286 tal kezdtem egy ega integrált grafik karival.Egy kész vagyon volt a monitor hozzá !!! 
Sajnos sokszor a pénz szól bele a dolgokba.
Bocs ha volt OFF benne de nem tudok nem rá gondolni mikor épitek 1 gépet hogy honnan kezdtem.
Maradok tisztelettel CsigaBig
[ Szerkesztve ]
Üdv CsigaBig