Amíg a notebookoknál a kisebb fogyasztás felé haladunk, addig az asztali gépeknél lassan 1kW-os tápokkal találkozunk...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Hűtés, házak, tápok, modding » [Re:] Cooler Master GX-Lite 500, 600 és 700 W – új év, új tápcsaládHozzászólások

Taragas
(kvázi-tag)
Pedig igazán lehetne már egy jól felszerelt 250-350W-os (ha lehet moduláris) HTPC-be, Gold minősítéssel.

atti_2010
(PH! kedvence)
Rossz irányból közelíted meg, nekem egy 400W táp hajt egy 6850-es VGA-t és egy 4 magos procit.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

lujó55
(őstag)
simán 
Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

Angel1981
(PH! addikt)
Egyetértek! 
Sőt, akár Platinum is!
Egyébként jól láttam, hogy egy sima 80 Plus minősítésük sincs? 
[ Szerkesztve ]

MMIX
(őstag)
Nincs mert 230V only, 115V-os konnektorral nem megy.
Akkor az rendesen meg van hajtva.
http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

atti_2010
(PH! kedvence)
Annyira nincs, a teljes rendszer 320 W körül vesz fel a konnektorból.
[ Szerkesztve ]
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

Kiki18
(senior tag)
Egyetértek,a 400W bőven elég egy mai játékos konfigurációhoz.Nekem is elég egy 400W táp,nem kell nagyobb.
Bár ,aki ultra highend mániás,annak persze megéri a nagyobb teljesítmény.
B. Krisztián | Ha az élet ellen fordulsz,és sikerrel jársz,több leszel,mint Isten ( 06302480428 )
pedig a hatásfok alapján a bronze--ot biztosan, de még talán a silvert is megkapnák.
-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

--ka
(tag)
Nekem is ez jutott eszembe.
Régen vágyom egy 80+-os 250-300W moduláris tápra, ami képes a "félpasszív" üzemre (terheléstől függő venti bekapcsolás).
... itt vagyok.

MMIX
(őstag)
Ez szerintem 80+ lenne. 115V-on kisebb a hatásfok 2-3%-kal. Talán súrolná a 80+Bronzot.
Viszont, ha vennél egy 80+Bronz plecsnis tápot, ahhoz hozzá kellene adni azt a bizonyos 2-3%-ot.
[ Szerkesztve ]

=Mentor=
(senior tag)
Ez hülyeség, ha csak a legfőbb áramzabáló komponenseket - procikat (intel) és a grafikus kártyákat (AMD 7xxx széria) - nézzük, ott is szemmel látható az egyre magasabb teljesítmény folyamatosan csökkenő energiaigény mellett.
[ Szerkesztve ]
http://mynokiablog.com/ ------ Nokia 808 PureView, a mobil multimédia koronázatlan királya.

Dyno
(PH! kedvence)
Rég jártam már erre felé lehet a másik topikban már volt róla, szó, de lemaradtam róla, de megkérdezem, ebben is Enhance elektronika van mint a újabb GX-ekben?

MMIX
(őstag)

Apika
(PH! addikt)
Neszójjábe!
A cikkben említett 700W-os tápra gondoltam, ami erősen közelít az 1kW-hoz...

atti_2010
(PH! kedvence)
Még addig van a 750W-760W-775W-800W-850W-860W-900W-950W-os is így nem is közelit annyira. 
[ Szerkesztve ]

McClane
(fanatikus tag)
Azt lehet tudni, hogy ez a gyártó jónak számít?
A világon két fajta ember létezik, az egyik a megoldást keresi, másik a kifogást.

atti_2010
(PH! kedvence)
Ennél azért van jobb vétel a piacon.
Olyan közepes, vannak jobb tápjaik, de akadnak rosszabbak is, azért nem egy Seasonic. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

Dyno
(PH! kedvence)
Köszi, de elég érdekesnek találom ezt a választását a CM-nek....
[ Szerkesztve ]

bmollszeptim
(fanatikus tag)
Jó lett volna,ha egy jó hatásfokú 400W-os táp is bekerült volna az új családba. 
üdv.

Apika
(PH! addikt)
500W , 600W , 700W -> 800W , 900W , 1000W 

zed1983
(őstag)
Jók ezek, a CM amúgy is jó tápokat gyárt!
Csak tényleg miért nem lehet 300W -os 83 vagy 85 hatásfokkal Modulárisat ATX és SFX szabvánnyal? 

Misy
(kvázi-tag)
ez a fapados kinézet... tuti nem vennék ilyen tápokat 
de félre ne értsen valaki főleg a hűtésre gondolok.
[ Szerkesztve ]
misy felhasználónak 22 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

Georg17
(tag)
A Corsair Builder Series CX430W v2 a tesztek alapján egy kiváló minőségű táp, kifejezetten jó áron.
A 400W-os, moduláris, Platinum minősítésű táppal csupán az a gond, hogy nem érné meg a gyártónak. Túl drága lenne, s kevesen vennék. Van a Seasonic-nak 400W-os passzív tápja, (azért passzív, mert olyan jó hatásfokú, nem pedig azért, mert kifelejtették belőle a ventilátort) de 30E Ft fölötti áron hányan gondolkodnátok el a vételén? Arra már nem emlékszem, hogy moduláris-e, de így is-úgy is kevesebb vezeték jár hozzá, mint akár egy 650W-oshoz.
Nagyon hosszan lehetne ezt magyarázni, de talán könnyű belátni, ha jobban bele gondoltok, hogy gyártani és vásárolni jobban megér akár egy 1050W 80+Platinum tápot.
Miért? 7-8 de akár még több évig a táp kérdése le van tudva. A hatásfoka még gyenge kihasználtság mellett is jobb, mint az én 80+ Bronz minősítésű HX 650W-osomnak. Szóval csupán hatásfok miatt sincs már kis tápon értelme gondolkodni. Oké, aláírom, hogy nem olcsó, de hosszútávon mégis kifizetődő választás lehet. Most a fő gépről van szó, nem a másod, harmad számú mellék masináról, mert sokaknak van több gépük, mint nekem is.
De ha nem is 1050W-os Platina tápot vesz az ember, hanem akár Corsair AX 650 vagy 750W 80+ Gold-ot, ha lehet kapni, akkor Seasonic-ot akkor is hosszú időre meg van oldva a táp kérdés. ~40-45E Ft körül már megkapható. Vegyes ventilátor üzem. Remek hatásfok. Annyi vezetékkel, hogy biztos nem lesz kevés. Ezek után venne valaki 400W-os tápot 30-35E Ft-ért? Én biztosan nem,mert nem látom értelmét.
A 400W-os táp számomra az a kategória, amit a Corsair CX430W v2 képvisel. Kiváló minőségű táp (Seasonic belső), "olcsón": 10-15E Ft között. S szerintem jó ez így.
[ Szerkesztve ]

Misy
(kvázi-tag)
Seasonic fanless X-400 és X-460 GOLD modulárisak
(azért passzív, mert olyan jó hatásfokú, nem pedig azért, mert kifelejtették belőle a ventilátort)
vagy talán azért passzív mert sokan csendesgép építők és nekik ez a választásuk marad.
és mi az a vegyes ventilátor üzem?
Terhelés függvényében megy vagy nem megy a ventillátor.
Korábban is léteztek passzív tápok (pl: FSP ZEN) s azok sem voltak best buy termékek illetve nagyon elterjedtek. Szerintem sokan preferálnak egy halk ventis tápot olcsóbban, mint egy passzívat X2-es szorzóval
True Success is Blonde
a cx400-nak volt seasonic bele, a 430 tudtommal más belet kapott, és nem is kifejezetten jó vétel (sem a v1, sem a v2) 
-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

Georg17
(tag)
A v1 valóban nem volt jó vétel, s nem Seasonic belsővel rendelkezett. Utána néztem és valóban csak a CX400W rendelkezik Seasonic belsővel. A többi CX táp CWT belsővel rendelkezik. Ezért elnézést kérek. Ettől függetlenü a v2 verzióban számos hasznos módosítást hajtottak végre és valóban egy remek táp lett belőle.
Íme a teszt:[link]
[ Szerkesztve ]

Misy
(kvázi-tag)
ezt már én is tudtam hogy a 430-as nem seasonic beles
de akkor a v2-es is cwt-s lenne?

Kiki18
(senior tag)
Sharkoon mégis gyárt 400W moduláris ,csendes,80+ tápot.És veszik is rendesen.
B. Krisztián | Ha az élet ellen fordulsz,és sikerrel jársz,több leszel,mint Isten ( 06302480428 )

muci07
(lelkes újonc)
Szerintem ilyet fogok venni, mert tetszik a magas hatásfok... Ennyiért ilyen jó táp szerintem nincs! :S Bár nem tudom, hogy jobb döntés-e egy Corsair CX500 V2, mert tuninghoz lesz...
Ma rendeltem egy 600asat ebbol, ki mire kivancsi majd? Nem bontom ki a burkolatot gari miatt de tobbi mehet 
eladó: ÚJ ASUS DirectCU GTX560 (15-20% tuning) / GTX470 30% OC-val és Gelid hűtővel : http://bit.ly/J4RveN

Mian
(fanatikus tag)
Kábelei harisnyázottak? Nem a legfontosabb de azért érdekelne. 
(Bírom, hogy beírom googlebe, és egy kép sincs róluk amin mutatnák a kábeleiket, ott direkt le van vágva a kép nehogy meglássuk, gondolom max félig harisnyázott..)
muci07: Szerintem Cooler Master, Corsairektől engem az riasztott el, hogy sokan írták különböző fórumokon, hogy kikapcsolt állapotban, ad egy halk sípoló hangot, ami állítólag nagyon halk és nem zavaró, állítólag.... de ha engem zavarna az alvásban tuti kettéhasítanám.. :]
Mondjuk Cooler Master tápjai meg nem mindig a legjobbak, de ha az előző GX szériából indulok ki akkor korrekt kis tápok ezek... Megnéznék egy tesztet azért valamelyikről, mondjuk az 500asról.

Mian
(fanatikus tag)
Nem valami aktív a topik. 
Közben egyébként találtam egy cikket a 700-as darabról. Nem harisnyázott.
A ventije érdekelne nagyon, hogy mi van benne de nem írják.
Remélem ADDA mint az előző GXekben..
Jó áron, jó tápok, úgyhogy nem is értem miért nincs róluk egy átfogóbb teszt vagy valami. 
Szerintem sokakat érdekelne.
[ Szerkesztve ]