Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#901) miszterhenci válasza caleb (#900) üzenetére

miszterhenci
(újonc)

Ja szerintem is kula a samsung vinyó hang szempontjából. Egy maxtor meg egy seagate volt a samsungok előtt és semmi zaj nem volt ez a két samsunk meg kerreg mint a húsdaráló. :((

(#902) DeadMeat válasza WiZARD (#893) üzenetére

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem gyengult meg az elolap tole nagyon?Azok a racsok konkretan merevitesre vannak kitalalva,felo,hogy leszedes kozben elreccsen az elolap ezek nelkul.

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#903) proci985 válasza WiZARD (#899) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hm, vinyók hűtése mennyit javult a lépéstől? szerintem is merevítési célok miatt volt ott. végén a csonkokat remélem azért lereszelted;>

Samsung 500assal nekem semmi ilyen bajom nem volt a 690esben (sem). viszont a patás 80gs maxtorom a raptoromat megveri seekhangban:DDD szóval a dolog inkább típus, mint gyártófüggő a vinyóval kapcsolatban.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#904) miszterhenci válasza proci985 (#903) üzenetére

miszterhenci
(újonc)

A ház nekem is cm690. Az egyik samsung 400 -as a másik 320-as. Azt vettem észre hogy a régi vinyóknál volt szivacsréteg a nyák alatt ezek alatt pedig semmi. Nem lehet hogy azért hangosabbak? Amúgy gyorsaságra 100x jobbak az előző ata vinyóknál :D
A rácskitőréstől hány fokot nyertél (WiZARD (#899)? Nekem egyik 32 fok a másik a rendszer vinyó 38. Bőven a megengedett alatt. Megéri kitörni?

[ Szerkesztve ]

(#905) WiZARD válasza DeadMeat (#902) üzenetére

WiZARD
(őstag)

egyáltalán nem érzem hogy meggyengült volna
először direkt csak minden második sort szedtem ki, de nem éreztem hogy gyengülne, így aztán gyorsan kiszedtem a maradékot is.

hőfokról, javulásról több okból nem tudok beszámolni:
kb kicsomagolás után az első lépés volt hogy kitörjem a műanyagot :)
azóta se volt időm beköltözni.
fokban mérhető javulást nem igazán várnék ettől, inkább picit nagyobb légáramot, alacsonyabb szélzajt.

[ Szerkesztve ]

**Intel Core i7 2600k - 4.8Ghz + Noctua NH-D14* *Asus P8Z68-V Gen3* *8Gb Crorsai Vengeance LP* *ESI Maya44* *EVGA Geforce 560 GTX* *Dell 2405FPW* *Intel X25-M 80 Gb* *WD VelociRaptor 300 Gb* *5.5 TB NAS* *Chieftec 750W**

(#906) caleb válasza miszterhenci (#901) üzenetére

caleb
(fanatikus tag)

Nálam addig nem volt gond míg fel nem raktam a ház oldalát :DDD
Szépen beraktam a helyére,gép bekapcs,örülök megy meg minden,ház oldallapját rakom vissza,hirtelen olyan lármát csap,hogy hihetetlen. Mély búgása van :O
A két mosogató szivacsot felkéne cserélni egy fürdős szivacsra,az nagyobb :D

Az élet jó a világ nem!!!

(#907) G4ng3r válasza WiZARD (#905) üzenetére

G4ng3r
(tag)

Kitördeltem azokat én is pár hónapja,és még mindig egyben van az előlap.

Ha már annyira a légáramlásra megy valaki akkor a venti fém "előlapját" is átalakíthatja,valahogy így.
Én a házba is belevágtam kicsit,hogy legyen hely bőven a készülő vízhűtésnek.Már "csak" a vízhűtés,pár jó venti meg egy belső festés hiányzik...

[ Szerkesztve ]

(#908) WiZARD

WiZARD
(őstag)

na beköltöztem.
eléggé kicsi a házm legalábbis a nagytorony chieftec után elég zsúfoltnak tűnik.
kábeleket sehogy se sikerült kultúráltan elrendezni :(

a 9 db alaplaptartó csavarból 4et lehetett normálisan becsavarni. a többit csak fogóval, k*rvanehezen. béna, szar menetek miatt :(
a legfelső 5.25" helyre nem lehet betenni optikai meghajtót, mert a fedlapi csatlakozók kábelei/panelje nem fér el.

pozitívum: a vinyók egész kultúrált halkak benne.

**Intel Core i7 2600k - 4.8Ghz + Noctua NH-D14* *Asus P8Z68-V Gen3* *8Gb Crorsai Vengeance LP* *ESI Maya44* *EVGA Geforce 560 GTX* *Dell 2405FPW* *Intel X25-M 80 Gb* *WD VelociRaptor 300 Gb* *5.5 TB NAS* *Chieftec 750W**

(#909) Gerisz válasza WiZARD (#908) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem pl. a felső 5.25"-ös be van a dvd. és még az e-SATA kábel is fölötte van szépen összetekerve. Simán elfér. Mondjuk nekem a csavarok közül 1@ kellett menetfúróval átnyomni mert nem volt jó. Nézd meg engusz hogyan csinálta(nekem is így van) ahol látod és lényeg nincs fölös kábel.

[ Szerkesztve ]

(#910) WiZARD válasza Gerisz (#909) üzenetére

WiZARD
(őstag)

nekem ott kezdődik, hogy moduláris a tápegység, így nem csak 1 helyről jönnek a kábelek, hanem majdnem a tápegység teljes felületéről :(
ráadásul kb az összes kábelt be kell dugni, mert csak így elég úgyhogy jó nagy parasztvakítás ez a moduláris táp baromság. ezek viszont jó vastagok. de még majd próbálkozok kábelrendezéssel, ha lesz időm.

legszívesebben kivágnám fémből is az összes venti elől a rácsot. az oldallapra pl hiába teszek bármilyen ventit, a rács miatt k*rva hangos szélzaj keletkezik, olyan ventikkel amik amúgy tök halkak :(
majd megpróbálom valami távtartóval felszerelni, hátha akkor halkabbak, de akkor nem tudom a szilikonos ventitartókat használni.

[ Szerkesztve ]

(#911) Gerisz válasza WiZARD (#910) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez faja!
Akkor mégsem veszek moduláris tápot.pedig ez volt tervben.

(#912) kingabo válasza Gerisz (#911) üzenetére

kingabo
(őstag)

Persze, ha az összes kábelt használod nem sok értelme van! De ha nem használod mindet...

(#913) Gerisz válasza kingabo (#912) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most csak 2 molexet(a ventiknek), 3 SATA-t és a kötelezőket használom.
Még meglátom

(#914) nygma válasza Gerisz (#909) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Jól meg van csinálva... :)

(#915) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Tudok hozni 590-es házat.

(#916) nygma válasza engusz (#915) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Egy képet tudsz mutatni róla?

Valakit lehet,hogy érdekelne... :)

(#917) engusz válasza nygma (#916) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Egyelőre én is csak a gyári oldalra tudok hagyatkozni.

(#918) WiZARD válasza Gerisz (#913) üzenetére

WiZARD
(őstag)

az alaplapi 12V csati kábelét be kell dugnom.
2 db sata tápkábelt (kábelenként 2 csati) be kell dugnom a vinyók+dvdíró miatt.
2 db molexes tápkábelt be kell dugnom, mert egyikre dugom az egyik vinyót, másikra a vízhűtés pumpáját. persze 1 kábel pont nem ér el a kettőhöz.
van még az ATX kábel fixen, meg van még valami kábel fixen, amit persze nem használok.

egyedül a 2 vga tápkábelt tudom megspórolni a csoffadt kis 8600gt-nek köszönhetően.

mondjuk nem a moduláris mivolta miatt vettem ezt a tápot.

(#919) nygma válasza engusz (#917) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Egy árat PÜ-ben dobj légyszi. :R

(#920) kingabo válasza nygma (#916) üzenetére

kingabo
(őstag)

TPU!-n volt nem rég tesztelve! Lehet olvasgatni. :K

(#921) nygma válasza kingabo (#920) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Nézem...

Jó teszt...

Fehér DVD meghajtót raktak bele... :U :D

(#922) nike_ válasza kingabo (#920) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Ezt a házat vártam mióta! :R Remélem nem lesz drága.

Ilyen kicsi a magassága?

[ Szerkesztve ]

(#923) nike_

nike_
(PH! kedvence)

2 hiba van ebben a házban (590):

- nincs reset gomb

- nagyon hosszúnak kell lennie a 4 pines alaplapi tápkábelnek

Fordítva nem lehet belerakni az alaplapot? :DDD Akkor elég lenne kb. 5 cm-es kábel is.

[ Szerkesztve ]

(#924) engusz válasza nike_ (#923) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Nyílván felhasználója válogatja, de nekem még a 690-en egyszer sem lett benyomva a reset gomb. A 4 pines alaplapi tápkábel pedig hosszabbítható, de sok tápnál megfelelő méretű, így még az alaplapi tálca mögött is elvezethető.

(#925) nike_ válasza engusz (#924) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Kár, hogy az 590-nél nem lehet levenni az alaplapi tálcát..

Na sebaj, nagyon király ház ez is, és az 590 is. :)

A végén az árazást nem értem.. :F Európában ennyivel drágább lenne? 1 EUR-t 250-nek számoltam, így jön ki 17.500 Ft. Dollárnál 170-nek számoltam, és 11.900 Ft-ra jön ki.

Nálatok nem lesz véletlen? :DDD

(#926) engusz válasza nike_ (#925) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

De lesz, és olcsóbban, mint a 690-es. Hétfőtől elérhető lesz a webáruházban. És rá egy hétre már érkezhetnek is az első megrendelt darabok.

(#927) nike_ válasza engusz (#926) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

:R

(#928) djtoomi válasza engusz (#926) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hétfő van.... ;]

Nekem a CM RS 620-as moduláris tápomban mind a 4, mind a 8 pines tápkábel felér a lapomhoz, pedig a lap legszélén legfelül van a tápkábel.És még így is bőven laza, ha 10cm-el feljebb lenne, akkor is elérne.... :K

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#929) engusz válasza djtoomi (#928) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Bocs, keddtől. Megkavart az ünnep. :)

Nálam is bőven elér a 4 pines. Csodákoztam is, hogy vannak olyan tápok, amiben nem. Nincs lefektetve az ATX szabványokban a hosszúság?

(#930) nike_

nike_
(PH! kedvence)

Megnéztem, és kb. 48 cm-es a tápkábel szóval no para.. ;]

(#931) djtoomi válasza engusz (#929) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tudok róla, gondolom valami minimum csak van. :F

Amúgy úgynézki lehet nemsokára fog kelleni tőled még 1-2db cm690-es. :K

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#932) engusz válasza djtoomi (#931) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Rendicsek. :)

(#933) proci985 válasza engusz (#924) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azért vidkari túlhajtásnál tesztelésnél bőven be lehet állóra fagyasztani a vistát is (jó, abban némi driverpara és feszinstabilitás is bennevolt részemről). nekem legalábbis rendszeresen összejött, és ott azért a reset kényelmesebb.

mondjuk erre annyi megoldás van, hogy fogod, alaplapon beállítod a bootolás billről/egérről opciót, leállítani úgyis windowsból fogod, a powert pedig rákötöd a resetre. kicsit teszkós, de ha mindenképpen kell:)

[ Szerkesztve ]

(#934) engusz válasza proci985 (#933) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Nekem van a lapon is reset. :P

(#935) proci985 válasza engusz (#934) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem is... csak a fene fog a kábelköteg alatt egyforintossal lábakat összekötni ;):D

najó, szal elvileg két kábellel meg egy nyomógombbal (ami mondjuk nyomásra összeköti a két véget) ezt a problémát át lehet hidalni.

[ Szerkesztve ]

(#936) djtoomi válasza proci985 (#935) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De neki ha jól tudom, meg nekem is, a lapon van dirktbe GOMB, amit megnyomsz, és rest, vagy ki-bekapcs, nekem meg cmos clear is.... ;)

(#937) engusz válasza djtoomi (#936) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Így van. Sőt, CMOS Clear nálam is van. Ki van vezetve a hátlapi panelra. Gyárilag, esztétikusan, könnyen elérhető helyen. Igaz, nem sokszor használom. Eddig talán egyszer volt rá példa.

(#938) proci985 válasza djtoomi (#936) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sejtettem egyébként, hogy hátlapiról van szó. tuninglapoknál ha még nincs házba építve, akkor eléggé jól jöhet a dolog (bár én jópár barátomat és pár családtagomat kiakasztottam az asztalon elhelyezett géppel és az egyforintossal).

de végülis belegondolva, ott a reset az alaplapon is, csak a lábakat kell összeérinteni... hülye vicc/szándékos félreértelmezés volt, elnézés:).

(#939) WiZARD

WiZARD
(őstag)

no a kábeleket nagyjából sikerült elrendeznem, de hogy ez a k*rva oldallap milyen szar ez hihetetlen.
4 féle ventit próbáltam, mindegyik k*rva hangos lesz amint rászerelném az oldallapra, olyan irányban hogy befelé fújjon.
ha a másik irányba van, akkor nincs gond. csak annak értelme nem sok
vagy ha kívülre tenném akkor se lenne hangos, csak csúnya...

(#940) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Feltettem a Cooler Master 590-est, de sajnos többe fog kerülni, mint korábban írtam. Elk*rtam. Nem kicsit, nagyon. Rosszul számoltam ki az árat. Sorry.

(#941) Fori23 válasza WiZARD (#939) üzenetére

Fori23
(őstag)

Némi kidolgozási hiányosság és a venti súrlódik a fémen, azt hallod. A gumi venti alátét megoldja....vagy egy kis kalapácsos kezelés belülről ;]

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#942) DeadMeat válasza WiZARD (#939) üzenetére

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tekerd le a ventit.600-as fordulat kornyeken megszunik... Vagy vagd ki :)

(#943) WiZARD válasza Fori23 (#941) üzenetére

WiZARD
(őstag)

nem ér hozzá.
szimplán a levegő hangos a fos rácstól :( illetve a ventilátor lapátjai túl közel vannak a rácshoz.

bezzeg a régi chieftec házamon kicsit kiljebb volt nyomva a rács, hogy ne legyen ilyen gond :(

(#944) WiZARD válasza DeadMeat (#942) üzenetére

WiZARD
(őstag)

a ventit a kukába?
végülis tök8 hogy a kukában van 0 rpm-mel vagy 600al a házon, ígyse úgyse ér semmit.
de a kukában legalább tuti halk

egyre jobban gondolkozok hogy kivágjam a házat (kukába), vagy legalábbis a venti elől a rácsokat.
és egyre csalódottabb vagyok a házban.

(#945) DeadMeat válasza WiZARD (#944) üzenetére

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miert ne erne?Nalam igy mukodik,es az allo es a 600-as fordulatnal 5 fokot szamit a belso cuccok homersekleteben.
Vagy te 2000-en szeretned jaratni a ventit?

(#946) WiZARD válasza DeadMeat (#945) üzenetére

WiZARD
(őstag)

nem 2000-ren, de ha már nemolcsón vettem noctua ventiket, amik 1200 rpm körül is egész halkak, akkor szeretném annyin használni.
vehettem volna harmadennyiért bármilyen gagyi ventit, és 5 voltról persze hogy halkak lennének.

egyre inkább gonodlkozok, hogy eladom a házat, és bepróbálok egy antec p182 házat.
vagy csak eladom, és marad a chieftec

(#947) WiZARD

WiZARD
(őstag)

noctua 12es videó+HANG!
aerocool 14es videó+HANG!

(#948) Fori23 válasza WiZARD (#947) üzenetére

Fori23
(őstag)

Nekem hozzáér ezért az oldalsó kiiktatva.
A hang milyen formátum?

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#949) WiZARD válasza Fori23 (#948) üzenetére

WiZARD
(őstag)

a hang az jó kérdés. havernak átküldtem, állítása szerint semmi extra codec nincs fent, csak ffdshow, és nála volt hang
nálam nincs hang sehogy (telefonon van)

(#950) kingabo válasza engusz (#940) üzenetére

kingabo
(őstag)

Mi a *? Többe kerül az 590 mint a 690? Ezt jól kitalálta a CM! Grat nekik! :(((

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.