Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti78
őstag
Nos, ahogy ígértem...
A CM 690-et hátfőn, azaz március 03-n kaptam kézhez 17.100 HUF-ért. Kibontottam, de a beköltözés tegnapra maradt, mert potkemmel egy kis átalakításban egyeztünk meg, amihez nekem nem voltak meg az eszközeim.A szombat délelőttöm elment a kiegészítők vásárlásával.
3 méter gumiszalag 1500 HUF (nem használtunk belőle, érdemes volt megvenni.)
1 sűrített levegő (természetesen csak a drágábból találtam 2.400 HUF
Palmatex cipőragasztó 350 HUF
Kétoldalú ragasztószalag 380 HUF
20 db gumigyűrű (nem tudom ez mennyibe került, de filléres kiadás. Sajnos kevésnek bizonyult, ugyanis időközben megváltozott a felhasználás módja. Ventinként 8 darab szükséges.Potkemmel fél 3 körül láttunk neki a műveletnek. Hozott mindent, flexet, fúrót multiméter, forrasztópáka, dekopírt stb, majd kiköltözött az erkélyre kivágni a fenti 2 ventirácsot. Mivel 14 cm-esek lesznek ott (most csak 1 van), így kivágtuk az egészet Ugyanígy járt a hátsó is. Mást nem vágtunk. Egyelőre

A házhoz kapott ventiken annyit változtattunk, hogy mivel nem szeretem, ha a képembe világít, így a hátsót és az elsőt felcseréltünk.
A ventik kapcsolódási pontjaihoz kis gumigyűrűket raktunk, mégpedig úgy, hogy a venti és a csavar felőli részére is kerültek. Eredetileg nem így terveztük, ezért vettem 20-at belőlük, ami kevésnek bizonyult, majd pótlásra kerülnek.
A ventik a következőképpen kerültek bekötésre.
Elöl 12V(beszív)12 cm, hátul 12V (kifúj)12cm, alul 12V (beszív) 12cm. Felül 5V(kipuffog)14cm emellé megy majd még 1. A passzív giga 9600 GT-n egy 12cm Zalman 5V, és a legfelülre behelyezett DVD író alá egy ugyanilyen került madzagon lógatva szintén 5V-on.A kábelek elrendezése nem kis feladat volt. Nagy gondot jelentett, hogy a Cm Hyper 212-n lévő garanciamatrica beleért a fenti ventibe, ezért 2 másodperces hezitálás után levágtam.
Mivel a táp alul van, és gyárilag nem került oda porszűrő, így mi csináltunk egyet. Szereztem fekete szúnyoghálót, és 2 lapot összeragasztottunk, hogy sűrűbb legyen, majd ezt alulra felragasztottuk.
Túl sok gondunk nem akadt a beköltözéssel, de valamivel nagyon elhúztuk az időt. Szerintem azzal ment el, hogy az elképzeléseinket bizonyos pontokon módosítanunk kellett.
Közben folyt a kávé, a cigifüst csökkentette a látóhatárt.
Egyetlen meleg pontja volt az egésznek, mégpedig az első indításnál, ugyanis jómunkásember módjára az atx12v csatlakozóját 90 fokkal elfordítva dugtam be. Éreztem hogy kicsit nehezen megy, de nem hátráltam meg a feladattól
Gép bekapcsol, semmi. Ja, a tápot is be kellene kapcsolni. Megtörtént. Bekapcs semmi.
Nézzük a kábeleket, visszakötés nincs, minden a helyén. Ekkor esett le a 12V. A vérnyomásom meg fel.
Bedugtam, most már megfelelően, bekapcs semmi. Mi a f*sz? Potkem hallottál pukkanást v valamit? Rájöttünk, h megint nem kapcsoltam be a tápot.
Ezután ment minden a maga útján. A gép hangja viszont erős volt, és a felső 14 es venti hangos volt és olyan hang jött belőle, mint a vinyókból íráskor. A kettyegés halk volt, és 5v-on megszűnt.Összefoglalva és eltekintve az apró bakiktól, az átalakítás és a beköltözés viszonylag problémamentes volt. A ház jól meg van építve, szépen el lehet rendezni benne a cuccokat és azok kábeleit. Kellő számú és az igényeknek megfelelő ventik beépítésére van lehetőség, és ez igaz azok méreteire is. Azonban úgy döntöttem, hogy be fogok szerezni egy ilyen [link] szabályzót a nyári időszak közeledtével. Ez a kábelek elrendezésére is jótékony hatással lesz, már ami a hátlapon lévő kuplerájt illeti.
köszönöm mindenkinek az érdeklődéseimre, esetleges naív kérdéseimre adott építő jellegű válaszát, amelyben alibabo rendkívül tevékenyen részt vett.
potkemnek a vágásért és a gyilkos szövegéért, amivel hozzájárult ennek a 7 órás munkafolyamat vidáman való eltöltéséért.

Jöjjenek a képek:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Update 10.28. Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-13. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő