Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1001) Eagle16 válasza WiZARD (#1000) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

És a 38-40 fok már nagyon meleg? :U
Nekem most épp 39 fokos a vinyóm és a szobában van vagy 30 fok:D

---

(#1002) djtooomi válasza WiZARD (#1000) üzenetére

djtooomi
(tag)

34 fokos mindkét vinyóm, szobában 28fok.Gépbe hátul egy CM 12-es 5V-on, elöl egy s-flex 12-es, 800-as.
Seagate vinyákok. :K

[ Szerkesztve ]

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#1003) engusz válasza WiZARD (#1000) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Ez érdekes. Nálam is RAID tömb van, két 80 Gb-os, két tányéros Seagate-Maxtor merevlemezzel. Egy 7V-ra kötött, eredetileg ~1000RPM-et forgó ventilátor szellőzteti őket. Igaz, nem infrás hőmérővel, hanem kézrátétellel, de nem mondanám őket forrónak, se melegnek. Inkább csak langyosnak.

(#1004) nike_ válasza engusz (#1003) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Pedig nekem általában a VGA 45°-os idle-ben, és azt már picit melegnek érzem.

[ Szerkesztve ]

(#1005) engusz válasza nike_ (#1004) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Az legfeljebb a GPU hőmérséklet lesz. A kártya attól még lehet melegebb a rajta lévő hőtermelő alkatrészek miatt.

(#1006) nike_ válasza engusz (#1005) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Ja igen, bocsi. :B

A nyákot szoktam megfogni, és az picit meleg. Bár winyóknál ugye nem a nyákot fogod meg, hanem a házát.

(#1007) engusz válasza nike_ (#1006) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Fogtam mindenhol azokat a HDD-ket. Tényleg langyosak voltak.

(#1008) WiZARD válasza engusz (#1003) üzenetére

WiZARD
(őstag)

a 40 fok azért nem forró. legalábbis kézrátétellel kicsit meleg csak.
viszont ami kívül 40 az belül gondolom több.

2 hét után elég porosnak tűnt az első venti előtti szűrő, meg eléggé vissza is fogja. inkább kivettem. így most szép lassan kezdenek hülni a vinyók. most 35-37 fokosak.

**Intel Core i7 2600k - 4.8Ghz + Noctua NH-D14* *Asus P8Z68-V Gen3* *8Gb Crorsai Vengeance LP* *ESI Maya44* *EVGA Geforce 560 GTX* *Dell 2405FPW* *Intel X25-M 80 Gb* *WD VelociRaptor 300 Gb* *5.5 TB NAS* *Chieftec 750W**

(#1009) engusz válasza WiZARD (#1008) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Nem vészes a 40 fok sem. Persze azért nem árt átnézni a gyártó doksijait, mert valamelyikben le van írva, hogy milyen intervallumban mozoghat a lemez hőmérséklete. Általában van egy maximum (nagyon magas) érték is, ami felett károsodhat a szerkezet. Szerintem ettől messze vagy, ezért nem kell aggódni.

Ha poros a szűrő, akkor az tényleg sokat vissza tud fogni. Ráadásul, ebben a házban, az első cseréje/tisztítása a ház előlapjának a leszedésével jár. Amit biztosan nem tűrnek sokáig a műanyag tartó-elemek. Nálam alig-alig porosodik ez az elülső szűrő, mivel egy nagyon lassan forgó (~600 RPM) ventilátort véd. Inkább a ház külső burkolatán szokott megülni a por.

(#1010) WiZARD válasza engusz (#1009) üzenetére

WiZARD
(őstag)

nekem elöl egyelőre a gyári kékledes venti van.
amíg nem sikerült valamit csinálnom az oldallapon lévő ventikkel, addig úgyis k*rva hangos az egész.

gondolkozom azon is hogy kivágom az oldallapon a ventihelyeket, és teszek rá kisebb ellenállású rácsot.

**Intel Core i7 2600k - 4.8Ghz + Noctua NH-D14* *Asus P8Z68-V Gen3* *8Gb Crorsai Vengeance LP* *ESI Maya44* *EVGA Geforce 560 GTX* *Dell 2405FPW* *Intel X25-M 80 Gb* *WD VelociRaptor 300 Gb* *5.5 TB NAS* *Chieftec 750W**

(#1011) nike_ válasza WiZARD (#1010) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Jól néz ki ez a rács. Tápról lett levéve gondolom.

(#1012) Gorneck23 válasza nike_ (#1011) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Lehet kapni külön is..."filléres" tétel...

(#1013) nike_ válasza Gorneck23 (#1012) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Áá, feleslegesnek érzem egyelőre. :D

(#1014) WiZARD

WiZARD
(őstag)

no csináltam távtartós csavarokat az oldallapi ventikhez, így egész jó halkak.
képet nem merek feltenni róla, mert nagyon gány :D
(bár kívülről nem látszik)

(#1015) nike_ válasza WiZARD (#1014) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Tedd fel a gányolás, tákolás topikba! :D

Más: A procit és a ramokat ugye vissza kell állítani alapra, mielőtt átpakolok az új házba? Vagy CMOS Clear-ezzek?

(#1016) WiZARD válasza nike_ (#1015) üzenetére

WiZARD
(őstag)

feltettem :)

(#1017) nike_ válasza WiZARD (#1016) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Láttam :)

(#1018) Gorneck23 válasza WiZARD (#1016) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

;] :DDD

(#1019) nike_ válasza Gorneck23 (#1018) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

:D

Te mit csinálnál a helyemben? Állítsam vissza alapra a dolgokat? Előző hsz-emben kérdeztem (#1015).

[ Szerkesztve ]

(#1020) nike_ válasza nike_ (#1019) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

(#1021) kingabo válasza nike_ (#1020) üzenetére

kingabo
(őstag)

Költöztetéskor miért kéne bármit is babrálni a bios-szal vagy a beállításokkal? :Y

[ Szerkesztve ]

(#1022) Gorneck23 válasza nike_ (#1019) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem kell semmit variálni...

(#1023) nike_ válasza Gorneck23 (#1022) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Ok, köszi.

Holnap jön a ház végülis. Akkor tolok fel képeket.

(#1024) ész ventura

ész ventura
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Ma szert tettem egy ilyen házra.
Tetszik, kicsit erős kézzel kellett vele bánnom, főleg a nagy előlappal ill. a dvd-író kis előlapjával. Már attól féltem letöröm.
Viszont gondom is van.
Használja valaki két IDE-s perifériával? Nekem az íróm és az egyik lemezem az és az alaplapon csak egy IDE csati van. Tehát csak egy 80-as kábel jöhet szóba, ami viszont túl rövid, ezáltal nem tudom mindkét egységet táplálni.
Valakinek van megoldása erre?

[ Szerkesztve ]

Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...

(#1025) Gerisz válasza ész ventura (#1024) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pl az ide->Sata adapter lehet megoldás?

(#1026) jorden06

jorden06
(senior tag)

Hali!

Új ház után keresgélek, jelenleg egy AeroCool Mastige házam van. Olvastam már pár dolgot erről a 690-ről, azonban aggodalmam van a 90fokkal elforgatott hdd tartókkal kapcsolatban:( ,hogy az első venti igy falnak ütközik és kell még egy venti a belső légtérhez, én meg a halkságra törekszek (persze a hűtés sem elhanyagolható).

Érdemes egyáltalán leváltani a jelenlegi házam hűtés szempontjából? A mostaninál normál tartóhelyek vannak, így a légáram is a szokványos. Nálunk beszerezhető egyébként ennek a háznak a plexi oldalfalas verziója?

(#1027) ész ventura válasza Gerisz (#1025) üzenetére

ész ventura
(fanatikus tag)

Köszönöm! :R
Akár ez is!

Vagy akkor már egy satás író?

Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...

(#1028) nike_ válasza ész ventura (#1024) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Sziasztok.

Megjött a ház, de az előlapjával nem bírunk. Ha bepattintjuk az tetejét, akkor az alja lejön. Ha az alját pattintjuk be, akkor a teteje jön le..

Mit csináljak szerinted?

jorden06: Ha az előlapot leveszed, tádám ott egy ventihely.. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1029) nike_

nike_
(PH! kedvence)

Áá, felment be kellett ütnöm a négy oldalát. :DDD

(#1030) DeadMeat válasza nike_ (#1029) üzenetére

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem eccerű az élet mi? :DDD

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#1031) nike_ válasza DeadMeat (#1030) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Nem hát :D

(#1032) nike_

nike_
(PH! kedvence)

Hu, most majdnem beszartam, a tápon csak egy darab két SATA csatival rendelkező kábel van, és ha a legalsó slotba rakom a DVD-t, a legfelsőbe pedig a winyót, akkor nagyon megfeszül a kábel, de épphogy elér. :DDD Nem tudjátok, jó az úgy, hogy van a sata kábel, és a közepén levőre kötöttem a winyót, a végére pedig az ODD-t?

[ Szerkesztve ]

(#1033) ész ventura válasza nike_ (#1028) üzenetére

ész ventura
(fanatikus tag)

Látom közben rájöttél!
Ütni kell a vasat! :)

Az én bajomra esetleg még valaki?
3000-ért az átalakító nem éri meg, akkor inkáb eladom a régi írót és veszek egy satásat. Ennyi különbség nincs az árukban.

(#1034) Fori23 válasza ész ventura (#1033) üzenetére

Fori23
(őstag)

Ha nem használsz floppy meghajtót, a tartójára egy HDD-t ugyanúgy rögzíthetsz. Mivel kivehető közelebb is teheted az optikaihoz

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#1035) ész ventura válasza Fori23 (#1034) üzenetére

ész ventura
(fanatikus tag)

Még azt megpróbálom, köszi!
Azt, hogyan lehet szabályozni, hogy 5V-on, 7V-on, 12V-on stb. menjen egy ventilátor? Hardveresen, szoftveresen? Egy icipicit hangosnak tűnik az oldalsó venti, azt szeretném halkítani valahogy. (lámaság rulez :) )

[ Szerkesztve ]

(#1036) Fori23 válasza ész ventura (#1035) üzenetére

Fori23
(őstag)

Az oldalsót nem használom, hogy ne zizzenjek meg. Alulra tettem egy 12-est, és az alaplap szabályozza mind a hármat (vinyó+alsó+hátsó)

(#1037) Gerisz válasza ész ventura (#1035) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

így lehet megoldani

(#1038) pohár

pohár
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem is süvített egy kicsit az oldalsó venti, hát lekötöttem az alaplapról :DDD
De annak az oldalsó ventinek sok értelmét látom, mert nem hiszem hogy sokat hűtene a memóriámon meg amihez odafújja a levegőt :)
Arra ott van a Csendes Lovagom 2. kiadása, kicsit hűti azt is :D
Vagy pont a hátlap fele fújja a levegőt?? :DDD

BF3 --> kmisi99: "van valami ami nagyobb robbanő erőt ad az rakétáimnak?" Eagl3: "nekifutásból lődd ki" :D || eladó: http://href.hu/x/cl0a

(#1039) jorden06 válasza nike_ (#1028) üzenetére

jorden06
(senior tag)

na igen, de annak a ventinek a légáramlata nem a ház belső tere felé megy, csupán a hddket hűti le... mert a másik tartófal megtöri a légáramot és gondolom ezért is van egy másik 12-es hely a hdd-k után rögtön lent. Mert ha csak elöl van venti akkor is jut még rendesen friss levegő a belső térbe ahol a többi eszköz is van? Mert ahol nincs 90fokban elforgatott hdd ott tuti, de ennél a fajtánál? :F

(#1040) ész ventura válasza Gerisz (#1037) üzenetére

ész ventura
(fanatikus tag)

OK, köszönöm!
Az alaplap egyébként automatikusan szabályozza?
Speedfan vagy Atitoolssal nem lehet szabályozni a venti fordulatszámát?
Speedfanban van egy %-os gomb amit ha lefelé nyomogattam nem történt semmi, nem csökkent a venti fordulatszáma. Akkor meg minek tették oda, vagy van valami trükkje?

(#1041) Gerisz válasza ész ventura (#1040) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért írtam ezt, mert megnéztem a Speedfan kompatibilitási :DDD listáját és nem tudja vezérelni a lapod.
Az Atitoolt nem néztem.

Nem hiszem, hogy szabályozza az alaplap, mert csak a PWM-es csatlakozó a PWM-es ventiket szokta amik ugye négy vezetékesek.(a 3pinest is szokta, de csak a PWM-es)
Nekem úgy van megoldva ahogy mutattam, csak nem bele van dugva a venti vezetéke, hanem vettem átalakító kábelt. 4->3pin és azt csináltam meg, de lehet venni gyárilag leszabályozottat is!(én vágtam forrasztottam és egy csatiról 2 ventilátor kap szuflát)

A másik megoldás a sorolható AC venti. Ezt úgy lehet, hogy szépen a processzor PWM-es csatijára kötve őket (sorba)
Mindet egyszerre szabályozza a procihűtővel. (a hangról és a teljesítményről ne beszéljünk, fogalmam sincs milyen eredményt hoz ez)
De ettől biztosan olcsóbb a panel. Ha nem akarsz beruházni meg mindig álítgatni akkor az elsőt javaslom. Nekem tökéletesen megfelel.

[ Szerkesztve ]

(#1042) Fori23 válasza Gerisz (#1041) üzenetére

Fori23
(őstag)

Alaplap függő, nincs feltétlenül szükség PWM-re.
Nálam a PWM-es CPU-n kívül három ventit tud még szabályozni. CHA Fan 1/2/3-at, ezt lehet állítani biosban, meg van valami gyári wines program és vélhetőleg a Speedfan is elboldogul evvel a hárommal. A többi az fix 12voltot kap.
Szerintem "ész" :D lapján is kell lenni 2-3 ilyen szabályozható aljzatnak.

(#1043) ész ventura válasza Fori23 (#1042) üzenetére

ész ventura
(fanatikus tag)

Köszi a segítségeket!
Az én lapomon sajnos fix 12V-os a venti csatlakozója és szoftver sincs hozzá, amivel lehetne irányítani. Majd még az ati(tray)toolst megpróbálom.

(#1044) nike_

nike_
(PH! kedvence)

Sziasztok.

Na, most csináltam kisebb átalakításokat a gépen, 2 ventit rákötöttem az alaplapra, egyet viszont csak tápra tudok, mert rövid a kábele (az első kék ledesnek).

Remélem már nem lesz olyan meleg mint volt, meg nem fog újraindulgatni..

(#1045) HUNNIA1920

HUNNIA1920
(senior tag)
LOGOUT blog

Senki sem akar megválni e remek kis házikótól? :DD :)) Jó lenne szerezni egyet "occsón". :)

"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.

(#1046) nike_ válasza HUNNIA1920 (#1045) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Engusztól (PC Gear) tudsz szerezni. Bár onnan nem annyira olcsó, de nagyon korrekt csávó.

(#1047) Savanya válasza HUNNIA1920 (#1045) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Nekem van egy eladó plexis ,de csak táppal .

[ Szerkesztve ]

(#1048) HUNNIA1920 válasza Savanya (#1047) üzenetére

HUNNIA1920
(senior tag)
LOGOUT blog

Ment PÜ.

"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.

(#1049) ész ventura válasza HUNNIA1920 (#1045) üzenetére

ész ventura
(fanatikus tag)

Én is most vettem bibibi és nem adom! :)

(#1050) jorden06 válasza Savanya (#1047) üzenetére

jorden06
(senior tag)

Mennyibe lenne? :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.