Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Most szúrom tökön magam csak találjam meg a bökőt! Remélem ez csak egy nagyon nagyon kicsi része a Win 8-nak.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#2) Sub-ZeRo válasza atti_2010 (#1) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az hát. Szerintem még elég sok meglepetést tartogat a win 8, csak nem akarják még nagy dobra verni. Kb. majd RC 1-2 változatoknál megmutatják a teljes rendszert.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#3) vinibali

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

eleinte a 7-től is idegenkedtem. de ez már túl sok változás lesz :F

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#4) BotaN

BotaN
(senior tag)

Ez a felület amit láttok a Win 8 tabletes, illetve érintés vezérelt ezközökhöz optimalizált felülete. Ez kb olyan mintha elindítanád a Windows Media Center-t és rámondanád hogy Win 7.

(#5) woland_y2k válasza BotaN (#4) üzenetére

woland_y2k
(PH! nagyúr)

És ezt majd még le kell egy párszor írni ebben a topikban is. :DDD

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt." l www.betateam.hu l

(#6) DrJános

DrJános
(fanatikus tag)

Szép és jó, hogy milyen szépen kezeli az érintő képernyőt. De ha egyszer terveznek majd egy olyan Wint amin csak ilyen feliratos ablakok lesznek onnantól tuti, hogy nem fogom használni az új rendszert.
Ezeket a most mutatott szép opciókat tudja szépen megcsinálni a közönséges mappákkal és ablakokkal is (bár ha minden igaz akkor most ez pont így lesz, vagy nem :DDD ).

Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i ...........................Jelenleg: S.E. Live with Walkman WT19i User...................... "Hát akkor b*sszák meg ezek a b*zi trollok!" - Bocha

(#7) aDamker

aDamker
(fanatikus tag)

Uhhh........hat tobb mint erdekes az biztos. Meresz inkabb a jo szo ra.
Kivancsi vagyok ra, milyen lesz a gyakorlatban. Tetszik ez a html5 alapu dolog, ezzel uj sebessegbe valt a GPGPU technika.

(#8) ///Krisz\\\

///Krisz\\\
(senior tag)

Én most vagy nem látom át ezt az egészet vagy ez egy katasztrófa. Olyan mintha egy ilyen MSN + Windows Phone 7 + Hotmail gyurmalékot látnék és némelyik program elindításánál bejön a Win7. Ráadásul még ronda is. :Y :( (hányó smile)

"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz

(#9) zsúrficsúr

zsúrficsúr
(kvázi-tag)

Szerintem sokkal jobb ötlet ez a meglévő OS-re touch UI-t húzni megoldás, mint az Apple féle derivált OS a táblákra, normál OS a desktopra/notebookra. Szóval az, hogy egy ébresztőóra-hiba kiküszöbölése miatt a usernek fél gigát kelljen letöltenie, és mintegy újrahúznia a teljes oprendszert, vagy hogy az appok is csak egyben legyenek képesek frissülni, szerintem már a telefonnál is gáz, de egy olyan eszköztől, ami elvileg a jövőben a notebookok szinte teljes kiváltására képes lesz, teljesen kuka. És tök jók lesznek majd így a dokkolós kütyük, mert egy egyszerű UI váltással lehet valakinek egy eszközben tablete és desktopja.

(#10) osztraksajt

osztraksajt
(senior tag)

Valamerre elindultak, majd az idő eldönti, hogy jó irányba-e.

Aézrt az x86-on remélem a visszamőleges konpatibilitást nem dobják sutba. Mert onnantól megyek linuxra az tuti, egy vitrulis gépre meg XP a régebbi programjaimnak, úgyis van dobozos licenszem.

(#11) eziskamu

eziskamu
(PH! addikt)

Mintha a MediaCentert kiokosították volna és jobban beleintegrálták volna a Windows7-be. Addig ok, hogy tableten megkönnyíti a kezelést, de asztali gépnél azért nem hiszem, hogy nagy előny ez a felület.

BotaN: akkor nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel :)

[ Szerkesztve ]

(#12) Geller_1972

Geller_1972
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"A Windows 8 a Microsoft állítása szerint nem követel komoly hardvert a gyors működéshez. Az információk szerint ahol jól futott a Windows 7, ott az új rendszerrel sem lesz probléma."

-Ezen azért egy picit elmosolyodtam..:).

Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)

(#13) DonToni

DonToni
(kvázi-tag)

Ez most ugye csak valami vicc ?! :Y
Komolyan ilyen lesz a Win8 ???
Ne máááár.... mér kell mindig a trendet követni ??? (komolyan nem értem....) :W

-Anti-

(#14) woland_y2k válasza DonToni (#13) üzenetére

woland_y2k
(PH! nagyúr)

[link] :U

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt." l www.betateam.hu l

(#15) Mancsy

Mancsy
(kvázi-tag)

Ez tényleg elég röhejes, maximum valami csúfos Media Centernek jó tabletre.
Ilyet PC-re? Olyan, mintha valamelyik WP7-es mobilt rádugtam volna egy monitorra.
Pont úgy néz ki, mint az a kupleráj a falon a videóban, a kijelző mellett/körül/mögött. Egészségükre :)
Ráadásul kötve hiszem, hogy a nép majd özönlik érte, és, hogy a "gagyi" gépeken is jól fut majd.

(#16) raskolnikoff válasza atti_2010 (#1) üzenetére

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

Énmeg remélem hogy majd nem lehet opcionálisan kikapcsolni, valamint 2013-ban emgszünik a win7 támogatása is. :DDD

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#17) Pug válasza Geller_1972 (#12) üzenetére

Pug
(őstag)

És miért is mosolyfakasztó? :F
A Win 7 valóban nem erőforrás zabagép :N

(#5) woland_y2k:
Szerintem minimum minden 50-es blokkban vagy 6-8x, de lehet keveset mondtam ;]

[ Szerkesztve ]

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#18) woland_y2k válasza Mancsy (#15) üzenetére

woland_y2k
(PH! nagyúr)

Tényleg olyan nehéz a cikket és a hozzá tartozó 14db kommentet elolvasni és ezek tartalmát értelmezni? Nem ez lesz az alapértelmezett ui pc-n (ott majd lesz új aero meg ribbon az explorerben meg ki tudja, hogy még mi), ez a tabletekre szánt felhasználói felület, pc-n opcionális lesz a használata.

Az meg, hogy te mit hiszel és mi (lesz) a valóság, az két különböző dolog. ;)

(#17) Pug: Jah, nagyon úgy néz ki a dolog. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#19) zsolt320i

zsolt320i
(fanatikus tag)

nekem speciel bejön :DDD

Ha fontos a garanciáztatás korrektsége, akkor kerüld el a digitrendet!

(#20) jaffa 2843

jaffa 2843
(senior tag)

3:20 nál látni lehet a valódi vindóz-t, ez csak egy tapogatós UI lehet nem? :D

##################Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!##################

(#21) V_imi

V_imi
(újonc)

Azt ugye realizálta a sok 'utálok mindent, ami más, új, vagy nem tetszik' hőbörgő, hogy ez még közel sem a végleges verzió? És mikor megjelenik, senki nem fogja pisztollyal kényszeríteni a megvételére?

A médiacenteres hasonlatot egy átgondolatlan, kétségbeesett riposztnak tartom.

[ Szerkesztve ]

(#22) Barthezz2

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Idézet a cikkből:

Az asztali gépek számára természetesen megmarad a hagyományos felület is, azaz nem kell elbúcsúzni a tálcától, és a start menütől sem, így a Windows 8 továbbra is kényelmesen kezelhető billentyűzettel és egérrel.

Legalább olvassátok már el, amihez kommenteltek.. :U

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#23) woland_y2k válasza Barthezz2 (#22) üzenetére

woland_y2k
(PH! nagyúr)

Ááá, olvasni? Minek az... :(((

(#24) Kronos3000

Kronos3000
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Valamiért régóta az az érzésem,hogy a Vista sorsára jut ... :((

Ha ígérsz valamit,és szó nélkül eltűnsz,maradj is ott,én nem felejtek...

(#25) woland_y2k válasza Kronos3000 (#24) üzenetére

woland_y2k
(PH! nagyúr)

Miért?

(#26) EarL 007 válasza Barthezz2 (#22) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem elég csak elolvasni, felfogni is kell. ;]

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#27) lee56 válasza woland_y2k (#25) üzenetére

lee56
(senior tag)

Mert az idő ura azt mondta :) , tényleg de sok a write-only hozzászóló..

Elég soká tart mondjuk mire elkészülnek, 2012 vége felé, na és ez a dátum ugye a minimum, ennél csak később jöhet :D

No Comment

(#28) ladlac

ladlac
(tag)

Félelmetes, hogy le van írva értelmesen, magyarul, és nem sikerül megérteni.

Remélem Sony NGP-re is rá lehet majd hekkelni. :D

(#29) Barthezz2 válasza EarL 007 (#26) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

:DDD

(#30) ///Krisz\\\ válasza woland_y2k (#18) üzenetére

///Krisz\\\
(senior tag)

Akkor ezek szerint ez a kis téglalapos felület amit a videó nagy részében látni az nem lesz jelen a Desktop PC-s Windows-ban? Bár akkor szerencsésebb lenne más nevet adni neki mint a Windows Phone-nál, ez lehetne Windows Tablet, mert ez így elég megtévesztő.

"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz

(#31) EarL 007 válasza ///Krisz\\\ (#30) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az OS közös mind desktop PC-n, mind tableten, ám desktopon az alap Aeros felület van/lesz, tableten viszont a tile-os felület az aktív. Ez is le van írva a hírben, de már korábban is jópár alkalommal át lett rágva. ;)

A neven nem kell változtatni... Már a Windows 7-ben is (de asszem a Vistaban is) már vannak tabletes featurek, sőt, maga az UI is itt-ott tablet optimalizált egy picit (pl. a tálca gombjainál lévő gyorsmenüt nemcsak jobb klikkel lehet elérni, hanem bal klikk + húzással). Tableten egyértelműen a Metro UI az előnyös, mert nagy dolgokat kell taperolni, még lókolbásszal is el lehet találni minden elemet, míg az alap Windowsos UI-nál ez egy kicsit nehézkesebb művelet ez. Meg a tabletnek (illetve a mai okostelefonoknak) részben az is funkciója, hogy ha valami információt gyorsan akarunk elérni, akkor elég csak rálesni a képernyőre és a live tile-ok szolgáltatják az információkat külön keresés, gépelés, klikkelés nélkül.

[ Szerkesztve ]

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#32) woland_y2k válasza ///Krisz\\\ (#30) üzenetére

woland_y2k
(PH! nagyúr)

De, jelen lesz (ha akarod használni, akkor használod, ha nem akkor nem). A név még nem végleges. Valószínűleg a tabletes "WIndows 8" előbb fog megjelenni, mint a pc-re szánt verzió és ennek más neve lesz. De ez még nem biztos.

(#33) Dave™ válasza ///Krisz\\\ (#30) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Én még mindig nem értem mi olyan marha bonyolult ezen a videón, hogy ennyien képtelenek felfogni.

(#34) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

"A felhasználói felület egyébként abból a szempontból különbözik a Windows Phone 7-től, hogy nem a Silverlight technológiára épít, hanem a HTML5 és JavaScript előnyeit használja ki. Ez egy fontos újítás, mivel a grafikus magok aktívan gyorsíthatják a tartalmak megjelenítését, és ez a legtöbb ARM-os terméknél számottevő szempont,"

Nem látom az állítás és a következtetés között az összefüggést. A WP7 Silverlight alapú felülete, ill. az arra megfelelően írt programok is GPU gyorsítottak. Emellett szintén ARM termékekről van szó.
Egyetértek, hogy fontos lépés a váltás, de nem a felsorolt okokból.

(#30) ///Krisz\\\
Annyira nehéz elképzelni, hogy egy klasszikus tablet esetében, amikor billentyűzettel és egérrel használod, az egyik felület aktív, ám amikor kihajtod, a másik? Sőt, nem is kell ehhez klasszikus, egybeépített tablet, elég ha bedokkolod a pucér tabletet, és válthat a felület. Go és Pro. Pont amire nem jó az iPad vagy az androidos tabletek. Cipelem magammal a laptopot és a tabletet is, de ennek jövőre vége. :)

[ Szerkesztve ]

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#35) brumi1024

brumi1024
(fanatikus tag)

Szerintem meg kifejezetten jó ötlet így összehozni a tableteket a pc-kel, így legalább már lehet is normálisan használni a tableteket+akár otthon dokkolóba a tablet és ott az asztal meg a tálca.

http://flickr.com/photos/benjamin_teke

(#36) @matthew@

@matthew@
(őstag)

Na ez nagyon gagyi, ha ilyen lesz az egész sztem a windows le is húzhatja a rolót és jöjjön a MAC pedig nem szeretem ezt a gyártót, de ilyen fost legalább nem csinálnak :W Oké h érintős felület de a win7 kinézetével is simán lehetne érintős a felület. Néztem telefonként windows phone 7-es készüléket de a menüje a használhatatlannál is sz@rabb.... Na meg ha nem vagyok oda az érintős cuccokért akkor mi van vagy ha nincs olyan beviteli cuccom pl monitor ami jó lene hozzá akkor ezt egérrel és billel kéne használnom na az még rosszab lenne. Sztem halott dolog már előre ez a dolog, bár nagyon remélem h csak tévedek :( mondjuk a tálcával és start menüvel lehet nem lesz használhatatlan :F

[ Szerkesztve ]

Life is like a nose - We have to get everything out of it

(#37) brumi1024 válasza @matthew@ (#36) üzenetére

brumi1024
(fanatikus tag)

Elolvastad a cikket?

"Az asztali gépek számára természetesen megmarad a hagyományos felület is, azaz nem kell elbúcsúzni a tálcától, és a start menütől sem, így a Windows 8 továbbra is kényelmesen kezelhető billentyűzettel és egérrel."

[ Szerkesztve ]

(#38) woland_y2k válasza @matthew@ (#36) üzenetére

woland_y2k
(PH! nagyúr)

Na, akkor most olvasd el a cikket, vagy legalább az előző 35 kommentet.

(#37) brumi1024: Szerintem egyértelmű, hogy nem.

(#39) enginev3.0: Hmm, szerintem ez rád is vonatkozik. Vajon miért vezérli újjal? Jah, mert ez elsősorban a tabletekre szánt ui-nak a bemutatója.

[ Szerkesztve ]

(#39) enginev3.0 válasza osztraksajt (#10) üzenetére

enginev3.0
(őstag)
LOGOUT blog

Végre az első értelmes hozzászólás amit olvasok.

Nem értem mit sír mindenki :F :U Ha nem láttok egy tálcát legalul már kivagytok akadva? Honnan tudjátok, hogy nem fog sokkal jobban bejönni, és tetszeni nektek is mint a jelenlegi xp vagy windows 7? Azért mert láttatok egy videót és mindenkinek furcsa a kinézet már is, rossz, sz r, hülyeség, megszokhatatlan stb...

Az emberek nem tudnak kiszállni a megszokott dolgokból, és egy új felé nyitni, ami lehet sokkal jobb lesz mint a jelenlegi... Vagy csak féltek az újtól mert nem értetek hozzá, mi?

És egyébként, nekem nagyon is bejön, igaz, hogy végig ujjal vezérli a windowst, de szerintem egérrel is jó lesz.

Már várom

Hajrá hajrá :K

[ Szerkesztve ]

Néha amikor nincs itthon senki, zsírral kenem be a testem, és azt játszom, hogy csiga vagyok // ‎"Mondtam, hogy 5 perc és ott leszek... Nem kell emiatt fél óránként felhívni"

(#40) brumi1024 válasza enginev3.0 (#39) üzenetére

brumi1024
(fanatikus tag)

Egérrel marad a tálca+asztal kombó, neked is mondom.

(#41) Dave™

Dave™
(PH! kedvence)

Ha még egyszer valaki a videó megnézése vagy értelmezése nélkül ontja a baromságot, csinálok egy screenshotot a hozzászólásáról, megkeresem két év múlva egy Win 8-at futtató laptoppal meg a tablettel, megnyitom rajta ezt a screenshotot és pusztán nevelési célzattal beleverem a hülye fejét mindkettőbe. (Természetesen a megfelelő GUI-kat futtatva az adott gépen, hátha így sikerül felfogni a lényeget.)

(#42) woland_y2k válasza Dave™ (#41) üzenetére

woland_y2k
(PH! nagyúr)

(#43) RaZroX

RaZroX
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem nagyon jó ez az új felület.
Ráadásul szerintem ha valakinek nem tetszik akkor úgyis ki lehet kapcsolni... ha meg nem akkor ne használja. Csak azt remélem, hogy egérrel is kényelmesen lehet majd kezelni.
Amúgy voltak pletykák, hogy 3D felületet kap a Windows 8. Ez még várható ? Vagy csak fantázia ?

(#44) brumi1024 válasza Dave™ (#41) üzenetére

brumi1024
(fanatikus tag)

Dave™ kezdheted itt is akár: (#43) RaZroX. :DD
RaZroX: PC-n nem ez a felület lesz, csak ha valaki nagyon akarja. Pc-n marad az asztal tálca kombó.

[ Szerkesztve ]

(#45) Barthezz2 válasza RaZroX (#43) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Olvasd már el te is a cikket is légyszives..

Szerk.: szerintem valamelyik módi dobjon egy képet a cikkbe, amin le van írva nagy betűkkel, hogy ez csak tablet felület. Azt talán megnézik..

[ Szerkesztve ]

(#46) RaZroX válasza brumi1024 (#44) üzenetére

RaZroX
(őstag)
LOGOUT blog

Hát nekem nagyon tetszik. :D

(#48) julius666

julius666
(őstag)

A cikkben van egy-két elég csúnya csúsztatás:
A felhasználói felület egyébként abból a szempontból különbözik a Windows Phone 7-től, hogy nem a Silverlight technológiára épít, hanem a HTML5 és JavaScript előnyeit használja ki. Ez egy fontos újítás, mivel a grafikus magok aktívan gyorsíthatják a tartalmak megjelenítését

Grafikus gyorsításhoz egyáltalán nem kell HTML5 + JavaScript használata, most konkrétan nem tudom a Silverlight renderere grafikusan gyorsított-e, de simán lehetne az is. A jelenlegi felület is hardveresen gyorsított.
Illetve én úgy tudom nem maga a GUI lesz HTML5 + JavaScript alapú, hanem az appoknak lesz ez a nyelve. [link]
Abu néha a szoftveres oldalról tud vicceseket írni. :U

Viszont helló emberek, bizony a Win8 egy tabletre optimalizált oprendszer lesz, valószínű erős cloudos kötelékekkel. Kíváncsi vagyok moonman mit szól hozzá, amikor anno ezt megjósoltam és az orra alá dörgöltem akkor nagyon felhúzta magát. :)) :DDD

A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza

(#49) @matthew@ válasza brumi1024 (#37) üzenetére

@matthew@
(őstag)

Upsz, ezt a mondatot átugrottam vagyis az első felét :B De az érintős verzió sztem nem vmi átlátható ebből a vidiből ítélve :(

Life is like a nose - We have to get everything out of it

(#50) 3ye válasza RaZroX (#46) üzenetére

3ye
(kvázi-tag)

Eh, mivan itt :D Pááááánik!!!
Tiszta iPad szindróma......ott is ez volt, mi ez a sz r, kinek kell ez...stb.
Nézzünk most szét a piacon....

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.