Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

HP ZR30W
Végre normális felbontás:D
Bejövős lapmoncsi:D

(#2) luw2win válasza szuper-t (#1) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

30"-hoz illik :U

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#3) szuper-t válasza luw2win (#2) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Igen erre már szívesen be is neveznék vajon mikorra ér el hozzánk ;]

(#4) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

30"-ossal kiegyeznék :B

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#5) tsii_H

tsii_H
(tag)

az a 18.5-os samu durva.

(#6) marcias válasza tsii_H (#5) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Egyetlen kérdésem, hogy az USB mióta képes 6,3W-ot leadni? :U

(#7) TOM-202

TOM-202
(fanatikus tag)

Hű az a HP monitor bejövős, de nagyon! Ráadásul szabvány 16:10-es képaránnyal rendelkezik nem holmi fogyatékos 16:9-el! :)
Csak hát az ára tükrözi a méretét és a minőségét.

(#8) Frenky87 válasza marcias (#6) üzenetére

Frenky87
(senior tag)

Az "adat" megy rajta, nem a szufla.

6.3W csak plusz jo dolog, nagyon zold a draga.

///

(#9) Nyugdíjas válasza TOM-202 (#7) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

szabvány 16:10 Köszönöm, hogy felvidítottál.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#10) benedekco válasza Frenky87 (#8) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

"hogy a tápellátás és az adatátvitel egyetlen USB kábelen folyik"
namost akkor lehet valami nem stimmol itten, kérem szépen...

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#11) Frenky87 válasza Nyugdíjas (#9) üzenetére

Frenky87
(senior tag)

hat szabvanynak szabvany az is :)

[meg minden, amit itt talalunk ugyebar: http://en.wikipedia.org/wiki/Display_resolution ]

///

(#12) TOM-202 válasza Nyugdíjas (#9) üzenetére

TOM-202
(fanatikus tag)

Rosszul tudom talán hogy a 16:10-es felbontások VGA szabványra épülnek, úgymint 1280*800, 1680*1050, 1920*1200 stb., míg a 16:9-et az egyszerűsítés és olcsóbb gyártási költségek miatt az Audio-Video (konzumer elektronikai) iparági szabványban leírtakban kikötött felbontásokkal együtt át nem vették a panel gyártó cégek. Tehát nem VGA szabvány úgy mint 1366*768, 1600*900, 1920*1080.
De ha nem így van kérlek homályosíts fel! Szerintem sokan szeretnék ezt a kérdést rajtam kívül is tisztán látni. :)

(#13) Frenky87 válasza benedekco (#10) üzenetére

Frenky87
(senior tag)

Jogos.

Wikiltem, es az van, hogy High Bandwidth modban 900mA a max, amit lead a standard-A, adatkommunikacio nelkul pedig 1500mA.

Nem tudom mennyi adat kellhet egy ilyen monitornak, gondolom 50-80mbitnel nem tobb.

Lehet vajh' valtani a modok kozott, es magasabb teljesitmenyt elerni?

///

(#14) emvy válasza Frenky87 (#13) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szamold ki.

Mondjuk 60 / masodperc * 1366 * 768 px * 24 bit / px = 1.5 Gbit / sec.

Ugyanez a nagy HP-ra 6 Gigabit. Ezert kell neki dual-DVI, a sima DVI 4.9 megabit csak.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#15) Frenky87 válasza emvy (#14) üzenetére

Frenky87
(senior tag)

Akkor itt valahol arulas van.

Ez a monitor USB 2.0-val csatlakozik [azzal meg nincs koszono viszonyban sem a 1.5Gbps].

szerk:

fork :)

[ Szerkesztve ]

///

(#16) emvy válasza Frenky87 (#15) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valszeg alacsonyabb a kepfrissites, es tomoritenek az adaton.

while (!sleep) sheep++;

(#17) benedekco válasza emvy (#16) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

100% Sztem 30fps bőven elég lehet oda ahova elég egy usb-s monitor. Ilyet tuti nem a gamerek vesznek. Filmre meg a 30 is sok :)
Ráadásul a cikk egyetlen kábelről írt, nem dupláról. Ejnye. A másik amit nem értek, hogy már itt az usb3 miért nem oldják meg azzal? Vagy opcionálisan, magasabb frissítés/minőség az új csatin.

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#18) _szantos_ válasza emvy (#14) üzenetére

_szantos_
(lelkes újonc)

Azért az USB 2.0-s képátvitel kicsit morbid. Jó, hogy van rá lehetőség, de minőségre ne számítson senki. Valszeg, amit tudtak leszabályoztak: színmélység, képfrissítés, +tömörítés

(#19) marcias válasza benedekco (#17) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Hát igen, azért csodálkoztam én is. Ráadásul az USB3 már kétszer annyi áramot tud szolgáltatni.

(#20) Komplikato válasza _szantos_ (#18) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Ismertem olyanokat akik notit használtak +2 (vagy több!) monitorral melóra. Mivel akkoriban még átlag +1 megjelenítőket tudott egy noti, kellett az USB monitor. Ha jól tévedek az 1280-as tudta a 60 framet, az 1680-as viszont már csak 30-at. Munkára bőven elég. A 10W alatti fogyasztás meg kész csoda, és mostanában menő is.

Close the World ..... Open the Next!

(#21) Nyugdíjas válasza TOM-202 (#12) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Már leírták előttem. Minden felbonts szabvány. És pont ugyanannyira szabvány. Komolyan mondom... Ha még egy embert meghallok siránkozni a 16:9 miatt én gyilkossságot követek el :DDD
Láttál te már 16:9-es monitort? Próbáltál dolgozni rajta? Egyáltaln nem nagy dolog. Ha ennyi rugalmasság nincsen benned, akkor vagy gond van, vagy legalbb 50 éves vagy :)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#22) Frenky87 válasza benedekco (#17) üzenetére

Frenky87
(senior tag)

Ráadásul a cikk egyetlen kábelről írt, nem dupláról. Ejnye.

Egyetlen kabel, 2 csatlakozoval. Altalam linkelt kepen is, es a PH!-s cikk kepen is jol latszik.
Igy mar elkepzelhetobb az a teljesitmenyfelvetel/leadas.

///

(#23) Isee

Isee
(senior tag)
LOGOUT blog

30" atyaisten..... El se férne az asztalomon :DDD

Még régebben azért adtam el a Samsung T240-esemet, mert mire átnéztem egyik sarkából a másikba, elfáradt a szemem :B

"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)

(#24) Quan-Chi válasza Frenky87 (#15) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

ezért ez az USB-s megoldás remélem elterjed, mert ha már Univerzális csatlakozó felületről van szó és 10en darabok vannak egy alaplapon akkor akár már lehetne minden USB-s :K

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#25) TOM-202 válasza Nyugdíjas (#21) üzenetére

TOM-202
(fanatikus tag)

Csupán idegenkedem a 16:9-es oldalarányú monitoroktól. Igenis számít az a 120 sor pl. 1920*1200 esetén. Számomra a 16:9-es monitorok "fogyatékosak". :)
Mindenképpen 16:10-es oldalarányú és legalább 24"-os monitort kívánok venni a mosatni 16:10-es 22"-os helyett, de a hírben szereplő modell nekem már túl drága.

(#26) dezz válasza Komplikato (#20) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"az 1680-as viszont már csak 30-at. Munkára bőven elég."

Kivéve, ha "egerészel" is, képernyőtartalmat finom-görgetsz, vagy pl. ablakokat mozgatsz... Ugyanis nagyon csúnya és idegesítő mindez 30 fps-sel.

[ Szerkesztve ]

(#27) Kormi76 válasza TOM-202 (#25) üzenetére

Kormi76
(fanatikus tag)

Bocs, hogy beleszólok, de ezzel az erővel meg a 16:10 fogyatékos a régi 4:3-hoz képest... Azon még kevesebbet görgetsz. Nekem most 16:10 van, de jobban örülnék egy 16:9-nek mert filmezéskor legalább nem lenne két kis csík alul, felül. Amúgy az meg főleg erős, hogy a HD nem szabvány (1920x1080 -> 16:9), hanem a 16:10... jessz.

(#28) TOM-202 válasza Kormi76 (#27) üzenetére

TOM-202
(fanatikus tag)

A 16:9-es képarány filmnézéshez optimalizált míg a 16:10 a (grafikus) munkához sokkal jobb. Szerkesztettél már bármilyen kiadványt teljes képernyőn? Hidd el az a 120 sor nagyon hiányozhat olyankor ha nincs! :)
Az viszont tény hogy egy 4:3-as monitor natív 1024*768-as képernyője vagy a korai LCD-k 5:4-es 1280*1024-es felbontása is csontra belefér egy 1920*1200-ba és az 1920*1080-ba is, tehát ebből a szempontból egyik sem fogyatékos. Sőt pont ez az amit én is éltetek benne (16:10), hogy sok régi játékban 1600*1200 a legnagyobb 4:3-as felbontás amit a 16:10-es 1920*1200-as felbontású monitor natívan kirak a képernyőre úgy hogy a két oldalt van egy egy fekete csík, míg a 16:9-es fizikálisan nem tud 1200 sort megjeleníteni, tehát nem tud natív 1600*1200-sa felbontást megjeleníteni, hanem maximum 1280*1024-et (ami 5:4 képarány) tehát ebből a szempontból nekem fogyatékos.
Szóval nem igazán értem mit akarsz ezzel mondani.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.