HP ZR30W
Végre normális felbontás
Bejövős lapmoncsi
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Monitorok » [Re:] Computex 2010: új készülékek és technológiák a megjelenítők világábólHozzászólások
30"-hoz illik 
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
Igen erre már szívesen be is neveznék vajon mikorra ér el hozzánk ![;]](/dl/s/v1.gif)

Quan-Chi
(őstag)
30"-ossal kiegyeznék 
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
Egyetlen kérdésem, hogy az USB mióta képes 6,3W-ot leadni? 

TOM-202
(fanatikus tag)
Hű az a HP monitor bejövős, de nagyon! Ráadásul szabvány 16:10-es képaránnyal rendelkezik nem holmi fogyatékos 16:9-el! 
Csak hát az ára tükrözi a méretét és a minőségét.

Frenky87
(senior tag)
Az "adat" megy rajta, nem a szufla.
6.3W csak plusz jo dolog, nagyon zold a draga.
///

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
szabvány 16:10 Köszönöm, hogy felvidítottál.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

benedekco
(HARDVERAPRÓD)
"hogy a tápellátás és az adatátvitel egyetlen USB kábelen folyik"
namost akkor lehet valami nem stimmol itten, kérem szépen...
Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

Frenky87
(senior tag)
hat szabvanynak szabvany az is 
[meg minden, amit itt talalunk ugyebar: http://en.wikipedia.org/wiki/Display_resolution ]
///

TOM-202
(fanatikus tag)
Rosszul tudom talán hogy a 16:10-es felbontások VGA szabványra épülnek, úgymint 1280*800, 1680*1050, 1920*1200 stb., míg a 16:9-et az egyszerűsítés és olcsóbb gyártási költségek miatt az Audio-Video (konzumer elektronikai) iparági szabványban leírtakban kikötött felbontásokkal együtt át nem vették a panel gyártó cégek. Tehát nem VGA szabvány úgy mint 1366*768, 1600*900, 1920*1080.
De ha nem így van kérlek homályosíts fel! Szerintem sokan szeretnék ezt a kérdést rajtam kívül is tisztán látni. 

Frenky87
(senior tag)
Jogos.
Wikiltem, es az van, hogy High Bandwidth modban 900mA a max, amit lead a standard-A, adatkommunikacio nelkul pedig 1500mA.
Nem tudom mennyi adat kellhet egy ilyen monitornak, gondolom 50-80mbitnel nem tobb.
Lehet vajh' valtani a modok kozott, es magasabb teljesitmenyt elerni?
///
Szamold ki.
Mondjuk 60 / masodperc * 1366 * 768 px * 24 bit / px = 1.5 Gbit / sec.
Ugyanez a nagy HP-ra 6 Gigabit. Ezert kell neki dual-DVI, a sima DVI 4.9 megabit csak.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;

Frenky87
(senior tag)
Akkor itt valahol arulas van.
Ez a monitor USB 2.0-val csatlakozik [azzal meg nincs koszono viszonyban sem a 1.5Gbps].
szerk:
fork 
[ Szerkesztve ]
///
Valszeg alacsonyabb a kepfrissites, es tomoritenek az adaton.
while (!sleep) sheep++;

benedekco
(HARDVERAPRÓD)
100% Sztem 30fps bőven elég lehet oda ahova elég egy usb-s monitor. Ilyet tuti nem a gamerek vesznek. Filmre meg a 30 is sok 
Ráadásul a cikk egyetlen kábelről írt, nem dupláról. Ejnye. A másik amit nem értek, hogy már itt az usb3 miért nem oldják meg azzal? Vagy opcionálisan, magasabb frissítés/minőség az új csatin.
Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

_szantos_
(lelkes újonc)
Azért az USB 2.0-s képátvitel kicsit morbid. Jó, hogy van rá lehetőség, de minőségre ne számítson senki. Valszeg, amit tudtak leszabályoztak: színmélység, képfrissítés, +tömörítés
Hát igen, azért csodálkoztam én is. Ráadásul az USB3 már kétszer annyi áramot tud szolgáltatni.

Komplikato
(PH! addikt)
Ismertem olyanokat akik notit használtak +2 (vagy több!) monitorral melóra. Mivel akkoriban még átlag +1 megjelenítőket tudott egy noti, kellett az USB monitor. Ha jól tévedek az 1280-as tudta a 60 framet, az 1680-as viszont már csak 30-at. Munkára bőven elég. A 10W alatti fogyasztás meg kész csoda, és mostanában menő is.
Close the World ..... Open the Next!

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
Már leírták előttem. Minden felbonts szabvány. És pont ugyanannyira szabvány. Komolyan mondom... Ha még egy embert meghallok siránkozni a 16:9 miatt én gyilkossságot követek el 
Láttál te már 16:9-es monitort? Próbáltál dolgozni rajta? Egyáltaln nem nagy dolog. Ha ennyi rugalmasság nincsen benned, akkor vagy gond van, vagy legalbb 50 éves vagy 
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

Frenky87
(senior tag)
Ráadásul a cikk egyetlen kábelről írt, nem dupláról. Ejnye.
Egyetlen kabel, 2 csatlakozoval. Altalam linkelt kepen is, es a PH!-s cikk kepen is jol latszik.
Igy mar elkepzelhetobb az a teljesitmenyfelvetel/leadas.
///
30" atyaisten..... El se férne az asztalomon 
Még régebben azért adtam el a Samsung T240-esemet, mert mire átnéztem egyik sarkából a másikba, elfáradt a szemem 
"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)

Quan-Chi
(őstag)
ezért ez az USB-s megoldás remélem elterjed, mert ha már Univerzális csatlakozó felületről van szó és 10en darabok vannak egy alaplapon akkor akár már lehetne minden USB-s 
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

TOM-202
(fanatikus tag)
Csupán idegenkedem a 16:9-es oldalarányú monitoroktól. Igenis számít az a 120 sor pl. 1920*1200 esetén. Számomra a 16:9-es monitorok "fogyatékosak". 
Mindenképpen 16:10-es oldalarányú és legalább 24"-os monitort kívánok venni a mosatni 16:10-es 22"-os helyett, de a hírben szereplő modell nekem már túl drága.
"az 1680-as viszont már csak 30-at. Munkára bőven elég."
Kivéve, ha "egerészel" is, képernyőtartalmat finom-görgetsz, vagy pl. ablakokat mozgatsz... Ugyanis nagyon csúnya és idegesítő mindez 30 fps-sel.
[ Szerkesztve ]

Kormi76
(fanatikus tag)
Bocs, hogy beleszólok, de ezzel az erővel meg a 16:10 fogyatékos a régi 4:3-hoz képest... Azon még kevesebbet görgetsz. Nekem most 16:10 van, de jobban örülnék egy 16:9-nek mert filmezéskor legalább nem lenne két kis csík alul, felül. Amúgy az meg főleg erős, hogy a HD nem szabvány (1920x1080 -> 16:9), hanem a 16:10... jessz.

TOM-202
(fanatikus tag)
A 16:9-es képarány filmnézéshez optimalizált míg a 16:10 a (grafikus) munkához sokkal jobb. Szerkesztettél már bármilyen kiadványt teljes képernyőn? Hidd el az a 120 sor nagyon hiányozhat olyankor ha nincs! 
Az viszont tény hogy egy 4:3-as monitor natív 1024*768-as képernyője vagy a korai LCD-k 5:4-es 1280*1024-es felbontása is csontra belefér egy 1920*1200-ba és az 1920*1080-ba is, tehát ebből a szempontból egyik sem fogyatékos. Sőt pont ez az amit én is éltetek benne (16:10), hogy sok régi játékban 1600*1200 a legnagyobb 4:3-as felbontás amit a 16:10-es 1920*1200-as felbontású monitor natívan kirak a képernyőre úgy hogy a két oldalt van egy egy fekete csík, míg a 16:9-es fizikálisan nem tud 1200 sort megjeleníteni, tehát nem tud natív 1600*1200-sa felbontást megjeleníteni, hanem maximum 1280*1024-et (ami 5:4 képarány) tehát ebből a szempontból nekem fogyatékos.
Szóval nem igazán értem mit akarsz ezzel mondani.