Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) nednez

nednez
(kvázi-tag)

Király EVGA mindig kitalál valamit :) :) :)

Nagy tételben veszek hardvert pü-ben keress ha van valmid !!!Mielőtt hívsz írj üzit nem akarok keverést !!!

(#2) Thrawn válasza nednez (#1) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ja, matricáznak :D
A táp ettől függetlenül rendben van.

Different songs for different moods.

(#3) MMIX

MMIX
(őstag)

Azt mondják, nagyon hasonlít az Antec TruePower Quattro 1200W -ra. Ha igaz, akkor Enhance a belseje.

[ Szerkesztve ]

(#4) subaruwrc

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

antec truepower quattro oc / evga sr2 edition

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#5) Lewzke

Lewzke
(senior tag)

Nekem két dolog szúrja a szemem : a 8 centis ventilátor és a 12V-os ág szabályzója . Az utóbbi remek ötlet de ha óvatlanul tekergetjünk árthatunk-e valaminek?

Steam ID: http://steamcommunity.com/id/mxclcd

(#6) pottyantós

pottyantós
(senior tag)

rendesen megpakolták PCI-e csatival... :Y Az az 1 venti elég ennek a monstrumnak a lehűtésére?

!!!!Més que un Club Barcelona!!!

(#7) helkis

helkis
(PH! addikt)

1-2-es pálcával még hegesztést is lehet vállalni vele.. :))

(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

(#8) Thrawn válasza MMIX (#3) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nemcsak hasonlít, hanem ugyanaz, csak a matrica más. Rá van írva a dobozára és a tápegységre is, hogy melyik gyártóé.

Different songs for different moods.

(#9) MMIX válasza Lewzke (#5) üzenetére

MMIX
(őstag)

A 12V-os ág szabályzója 11.8V-12.6V Szerintem ATX szabványon belül marad.
Nagy darab borda van benne és 80+ Silver

(#10) 14adam válasza pottyantós (#6) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mivel a hatásfoka csapkodja a 90%-ot ezért tökéletes az-az egy nagy légszálítású 8cm-s venti,meg a külseje is úgy van kialakítva,hogy sok helyen tudjon bemenni a levegő. Majd elérünk ahoz a hatásfokhoz is amikor már nem is kell venti és csak megoldják két vékony bordával,mert már vannak passzív tápok csak kb 4-5 kiló.

Énis valószínünek tartom,hogy az Antec-ban is sikeres enhance belsőt kapta mert még a leadható értékek is egyeznek meg ahogyan így a lyukakon keresztül látni a trafó,tekercs elhelyezkedéseket valószínüsíthető,hogy ez biza Enhance

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#11) Hebry

Hebry
(senior tag)

Az FPC a nem PFC?

Egyébként nem látom értelmét a tekergetőknek.
Legalábbis én nem nyúlkálnék mindíg a gép mögé, hogy a hűtő sebességét, valmint a feszt szabályozzam.

(#12) 14adam válasza Hebry (#11) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hogyha úgyis melege van a tápnak akkor a vezérlés átveszi a venti irányítást.A feszültséghez meg felesleges nyulkálni,mert az csak azért van rajta,hogy vakítsa a népet.

(#13) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most már jöhet az 512 cuda magos GTX 480 SLI-ben. ;]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#14) orbano válasza 14adam (#10) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ne feledjük, hogy optimális esetben 90% az a 90, ráadásul itt egy 1,2kW-os tápról beszélünk. Egy 8 centis venti még egy 400 wattosban is fájdalmas tud lenni, akármekkora a borda. :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#15) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

300 eurós táp nálam a vicc kategória, 8cm venti + 12V szabályzás pedig a parasztvakítós (az alaplapnak és VGA-nak saját stabilizátor áramkörei vannak, a tápnak az a dolga hogy 20W-1200W is 12V közeli feszültséget adjon le, akkor minek tekergetni?????????).

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#16) 14adam válasza orbano (#14) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért mondtam,hogy "csapkodja "a 90-et. De ha az Antec-nél SilverStone olimpiánál bevált és még különböző nagy neveknél akkor biztos,hogy az Evga-nál is remekül fog működni.
A bordák is nagyobbak benne mint egy átlagos tápnál,mert ugye ott úgy van kialakítva,hogy fentről kapja a levegőt itt meg kifújja hátul

(#15) atti_2010 mert az olyan tuningos ;) :DDD

[ Szerkesztve ]

(#17) pottyantós

pottyantós
(senior tag)

Viszont ha ezt a tápot a dual foglalatos laphoz ajánlották, azon van 3 db 6pines és 2db 8 pinest tápcsati, ezen meg 2db 4+4, a többivel mi lesz? :F

(#18) LW

LW
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem túl szép az a 8cm-es venti a farában. :N

Még a sáladba is bele van írva, hogy 100% láma. - by Useless *** Kikapcsolom aztán ha bevág a nagymami wécépumpája, akkor meg nézegetek, hogy betojt a windóóz / Zotya21 *** http://picasaweb.google.hu/Reactorx2/

(#19) proci985 válasza 14adam (#10) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

attól még az Antecben valami eszméletlenül hangos volt a venti megterhelve a JonnyGurus teszt szerint. a levegő útja szempontjából ideális (bár akkor már inkáb az SFXre kéne áttérni a 120as tápmagassággal).

más: a 12es poti, de főleg a ventiszabályzó szerintem baromság, még ha az SR2 elégé nehezen házbaépíthető. a táp nem szokott egyszerűen hozzáférhető helyn lenni, hogy az ember csak piszkálja a hátulját. test bench esetén se értem, hogy egy forced 100%os ventibeállítás hol lenne jobb megfelelően méretezett hűtés esetén. egy jó táp attól jó, hogy megfelelően van méretezve, OCs mentalitásra semmi szükség.

pottyantós: akkor rádugja az ember a moduláris kábelek egy részét is.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#20) Geri Bátyó

Geri Bátyó
(senior tag)
LOGOUT blog

Az a 8 cm-es venti nekem is böki a csőrömet, ráadásul nem igazán értem, hogy minek 12 db 6+2-es PCIE tápcsati és mellé még 3 db 6-os is. Nincs alaplap, ami lekezelne ennyi kártyát!
Teljesen fölösleges ez a tápegység. Legalábbis szerintem.

Hogyan mutatsz tükröt, egy tükörnek?

(#21) pottyantós válasza Geri Bátyó (#20) üzenetére

pottyantós
(senior tag)

Classfied GTX 285! Ha olyat rak bele az ember akkor jól jön az a sok kábel... :D

(#22) bartucc válasza Geri Bátyó (#20) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Anyag az van benne rendesen, ha a kábeleket nézzük, egyébként meg szerintem sincs nagy létjogosultsága, csak úgy mint az alaplapnak.

Most komolyan, mire egy dual i7 980X gépet bármi is kihasználna, akkorra már rég elavult... Szerverhez meg van jobb megoldás.

pottyantós: mert annak több létjogosultsága van, nem?:D

[ Szerkesztve ]

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#23) mv

mv
(fanatikus tag)

Egy hozzáértő elmagyarázhatná, hogy miért jó, ha állítható a 12V-os ág. :U

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#24) adamka16

adamka16
(őstag)

szép táp szép árcédulával.. :U

(#25) Geri Bátyó válasza pottyantós (#21) üzenetére

Geri Bátyó
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha jól sejtem, az egy 2 GPU-s kártya, amiből max 2-t köthetsz egybe. Még ha 3x8 is kell hozzájuk, akkor is a fele fölösleges. 4 VGA 2-2 tápcsatival is csak 8. A Crossfire/SLI nem kezel annyi kártyát, amennyihez ennyi tápcsati kellene!
Világosíts fel, ha tévednék. :K

Bartucc: Gyanítom, hogy egyetértünk! :R

[ Szerkesztve ]

(#26) 14adam válasza Geri Bátyó (#25) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

4way sli

(#27) pottyantós válasza Geri Bátyó (#25) üzenetére

pottyantós
(senior tag)

Sima 1 GPU-s kártya! :K 4 db simán össze köthető, így 4x3 tápcsati kell hozzá... de azt a kártyát szerintem nem is veszik számításba....így fölösleges ennyi tápcsati, csak parasztvakítás...

[ Szerkesztve ]

(#28) PCrevRM

PCrevRM
(kvázi-tag)

Megvan! Az állatvilágban bevált szokás a hanggal, hangerővel történő erőfitogtatás. Üvölt az oroszlán is, meg az erős autók is, hát bezzeg a számítógépek meg egyre halkabbak. De nem ez a táp e, öcsém! Na ezután majd jön egy procihűtő ezzel.

We are Outcast Consensus 1

(#29) Krisinto

Krisinto
(őstag)
LOGOUT blog

Erre is gyártóig 10 év gari? ;]

Roccat Taito-t keresek!

(#30) Gerisz válasza bartucc (#22) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha nem használja ki akkor hogy avul el?

(#31) Geri Bátyó

Geri Bátyó
(senior tag)
LOGOUT blog

14adam, pottyantós: Most már kb. értem. (ezek szerint volt egy GTX 295? ami 2 GPU-s?) Így valóban kell a 12 tápcsati, de csak 12x6 és nem 12x8. Minden esetre ez a kártya szerintem már beszerezhetetlen és fölösleges is lenne.
GTX480-ból meg nem lehetne 4-et összekötni, mert az csak ezekkel a spec. kártyákkal lehet. Jól értelmezem?

Gerisz: Mire kihasználnád, 2 generációval újabb procik jönnek, amik natív 16 magosak, 22nm-en 60W-os fogyasztással. Szerintem erre gondolt. :)

pottyantós: Na de az megint csak nyóc! :D

[ Szerkesztve ]

(#32) pottyantós válasza Geri Bátyó (#31) üzenetére

pottyantós
(senior tag)

Össze lehet kötni 4 GTX 480-t is :)

(#33) blackrulz válasza pottyantós (#27) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

jah jogos. tényleg. parasztvakítás! pfuj! monnyonle. 1200w-os tápokat aki vesz úgyis hetente cserélgeti, és _most_ nincs rá igény, és nem lehet kihasználni. azért biztos ha egy éven belü se lehet majd. sőt soha. szólok is thermaltake-nek hogy gyártsanak már villanypásztort, hogy a maradék csatit rátolhassák a userek arra, így senkinek nem lesz lelki gondja ebből és az asszony/barátnő/akármi is kétszer meggondolja hogy mennyire közelíti meg a vasat...

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#34) zazahoho

zazahoho
(őstag)

:F maradtak volna az alaplapoknál ,és vga -nál

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#35) proci985 válasza PCrevRM (#28) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hm, a 120as 500ig lassítható, de 24 kell neki. a 140es viszont lemegy 1000ig/adott esetben megállítható, tehát végülis 24/7re használhatóak lennének. a 70dbA ijesztő, de 400+m3/h. mondjuk fogyasztás se gyenge.

azért szó se róla, megfelelő zajvédő felszereléssel kipróbálnám:DDD nem lehet tudni mennyibe kerül egy ilyen?

(#36) zazahoho válasza proci985 (#35) üzenetére

zazahoho
(őstag)

szerintem egy vagyon :DDD akár 100 ezer is lehet,de a 70 dbA-t meg kell fizetni

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#37) proci985 válasza zazahoho (#36) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

persze, még a duplamotoros deltánál is hangosabb, és az is valami 8-12k volt két éve:DDD 100ezer, durva, mondjuk a teljesítménye is eszméletlen. kíváncsi vagyok otthoni felhasználásban mikor jelennek meg a derivációi.

[ Szerkesztve ]

(#38) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Számomra ez a táp csak idő kérdése volt! :)

(#39) orbano válasza proci985 (#37) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

vannak azért a papstnak jó halk ventilátorai... ráadásul tartósabbak mint a konkurencia.

A vér nem válik VAZZE!™

(#40) proci985 válasza orbano (#39) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tudom, a videokártyámon papstok vannak, hugom gépében is van egy. a 8412GLLnek gyakorlatilag tényleg nincs hangja.

viszont, itt most egy 10k+ rpmes venticsaládról volt szó:) a hangerején nevettem, a teljesítménye viszont a legkisebbnek is duplája a papst4312esnek, ami szintén nem egy gyenge hűtő (olyanom van is itthon), teljesítmény/zajban sem.

(#41) kpal

kpal
(PH! kedvence)

Ugy látszik ez lesz az ellenfele az uj Corsair AX sorozatnak.

(#42) vzsryl válasza kpal (#41) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gyengébb hatásfok, gyengébb minőségű bél (Seasonic jobb az Enhance-nál) és sokkal hangosabb. Nem hiszem, hogy ez megfelelő ellenfél lenne.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

(#43) kpal válasza vzsryl (#42) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

Az lehet de azért nem semmi tápok ha ugy vesszük.

(#44) vzsryl válasza kpal (#43) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó táp ez, de ennyi pénzért inkább rendelnék külföldről Seasonic X-et vagy Enermax MODU87+-t, ha még drágábban is jönnék ki. Mert ne felejtsük el, ez a csúcs kategória, és ha már csúcs, akkor tényleg olyan hardver legyen.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

(#45) forgonati

forgonati
(senior tag)

"Az egyikkel a légkavaró fordulatszáma vezérelhető, míg a másikkal a 12 V-os ág feszültsége állítható a számítógép igényeihez."

Jaj nemáááár. Ezek tényleg hülyének nézik az embert... A számtech komponensek mind úgy vannak tervezve, hogy +12V-ra megy (meg +5V de ez itt lényegtelen most) akkor mi a tetűnek állitgatnám én a 12V-os ágat össze-vissza? Van ennek valami értelme? Semmi az égvilágon. Mi fog attól javulni ha pl. 12V helyett adok neki 14V-ot? Semmi, max megsütöm az érzékenyebb komponenseket. Pfff, barmok.
Az a ventiszabályozás meg aztán megintcsak űber állat. Az a 8cm venti már eleve nevetséges, mert ahhoz hogy meg tudjon mozgatni ugyanannyi levegőt mint pl. egy 14cm-es, jóval gyorsabban kell pörögnie, ergo hangos mint állat. A tekergető minek? Üresjáratban nem fogom feltekerni maxra, hogy üvöltsön, majd hülye lennék. Load-ban meg megintcsak nem fogom letekerni minimumra, hogy megsüssem a tápot. Akkor minek ez? Csak eggyel több gond van miatta, mert idle-ben be kell másznom htra hogy letekerjem, mert hangos, load-ban meg megint hátra kell másznom hogy feltekerjem, mert különben megsül a táp. Rohadt nagy feature, meg kell hagyni :W Legjobb ezt rábizni az elektronikára, hadd szabályozza ő. De persze valamivel mindig muszaj hülyiteni a népet. Az ára meg egy vicc.

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#46) 14adam válasza forgonati (#45) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

11.8-12.6V között lehet álítani nem 14v-ig.

A ventivezérlést meg ha tápnak melege van úgyis "felülkerekedik" a potin és átveszi autómatikusra tehát megsülni se fog. De egyiknek sincs semmi értelme :(

(#47) forgonati válasza 14adam (#46) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Csak egy példa volt a 14V, amúgy meg annyira mindegy hogy mennyit tudsz rajta állitani. Egy számtech komponensnek 12V kell, esteleg +/- 1-2 százalék. Ennyi. Csak egyszerűen nem értettem miért nem lehet ráhagyni ezt a tápra, miért kell az hogy a hülyegyerek tekergesse össze vissza. De persze tudom én, ez újdonság, és lesznek olyanok akik megveszik.

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#48) subaruwrc válasza forgonati (#47) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

extrém tuningban / ahova ez a táp készült / fontos lehet +0.1v is csúcsterhelésen stabilitás szempontjából

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#49) pottyantós válasza subaruwrc (#48) üzenetére

pottyantós
(senior tag)

Akkor az extrém tuningosok körében népszerű lesz..

(#50) 14adam válasza pottyantós (#49) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ígyis híres csak nem ezen a néven hanem antec true power 1200w

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.