Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) ZoFe válasza Loretto (#46) üzenetére

ZoFe
(kvázi-tag)

ez igaz a coolink ventik nem a tartos minöségröl hiresek..de...a bat ventijét bármikor le lehet cserélni egy bármilyen másikra..a bat alu-rézkombo azt se felejtsük...nem a legjobb polirozással....én pl 14Kért tükörpolirt várok...a zalman negativ dolga a spec venti
több okbol egyiket sem venném.... az én választásom az Aerocool GT 1000

(#52) ---Lasali---

---Lasali---
(senior tag)

...

(#53) anulu válasza ZoFe (#51) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

nem rövid PC-s pályafutásom (~16év) alatt volt jópár ventim. Gladialtech, Spire, Coolink. és most Zalman. maradok az utóbbinál :)

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#54) Jaeger

Jaeger
(kvázi-tag)

Én megelégszem az U8-92-vel: kb. Bat teljesítményű, de kisebb is, halkabb is és ez is veri a Zalmant...:)

Ja, és a Zalmannál még egy dolog zavar, a speciális ventifelfüggesztés: így ránézésre nem tudsz rárakni akármilyen ventit (nincs keret, csak a lapát speciális csavarhelyekkel).

[Szerkesztve]

(#55) Jaeger

Jaeger
(kvázi-tag)

Még egy dolog azoknak, akiknek a fújási irány is fontos: az U8-asok is hátrafelé fújnak...

(#56) PNEUM válasza Jaeger (#54) üzenetére

PNEUM
(fanatikus tag)

Próbáltad??:U

"A gonosz győzni fog, ha a jó emberek nem tesznek semmit" Edmund Burke

(#57) rudi válasza Fori23 (#45) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezek a pájpok (legalábbis az egyenesek) már nem érzékenyek a pozícióra, anno megvizsgáltuk Bővebben: link.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#58) rudi válasza Loretto (#46) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kérdés, hogy a 9500-as ventijét mennyiből áll cserélni és mennyiből a Bat 12-esét. A másik, meg hogy most már az U8 120-szal (vagy 92-vel) kell összemérni a hűtőket, annak meg van vibragátlója. A ventik idővel inkább a rezonancia miatt lesznek zajosak (azon jön ki jobban) és nem a motor miatt.

(#59) rudi válasza LukE (#50) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Van egy Aerocool Deep Impactom valahol, azt fel tudom ajánlani a flex mellé :)

(#60) ^Bundi^ válasza rudi (#58) üzenetére

^Bundi^
(őstag)

várható vmikor ilyen cikk?
08-120 tényleg hátrafelé fúj akárcsak ez a zalman terminátor szóval ez nem lehet érv..halkabb is..jol le kell szabályozni és még akkor is überjol hűt és hangját sem hallod..:)
zalman: 14K u8-120 : 10750
melyik éri meg jobban? :U (költői kérdés volt.)
:R

Nos Omnes Una Manet

(#61) Lupin.

Lupin.
(kvázi-tag)

Remek a cikk, a talpáról lehetett volna 1 képet csinálni.

[Szerkesztve]

vadkanok.com

(#62) Jaeger válasza PNEUM (#56) üzenetére

Jaeger
(kvázi-tag)

Próbálni nem próbáltam, de a tesztjüket elolvastam és a mostani teszttel összehasonlítottam. :B

A felszerelés irányáról is láthatsz képet itt: Bővebben: link

(#63) rudi válasza killahdrums (#33) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1. A Bat a legjobb coolerek között van ráadásu árban is nagyon versenyképes, ráadásul utódai még jobbak. Szerintem ezt érdemes hirdetni.

3. Nem nyerték el a bizalmadat...? Ugyanolyan tesztkörnyezettel, mint a miénk, Te mást mértél? Nálad jelentősen más erősorrend alakult ki azok között a hűtők között, amiket mi teszteltünk? Mi az, amiért számodra nem elég megbízhatóak a tesztjeink? Mi az, amit szerinted másképp kellene csinálnunk?

(#64) Jaeger válasza rudi (#57) üzenetére

Jaeger
(kvázi-tag)

Onnan gondoltam, hogy csak hátrafelé fújó pozícióban rakható fel, mert a tesztben a képen ilyen pozícióban látható és többek között ezt írják: ''Az új csőkialakítás miatt teljesen át kellett szabni a rögzítőket, és a korábbi forgathatóságról is le kellett mondanunk.''
Persze ez azt is jelentheti, hogy a BAT felszerelés után (!) is forgatható. Ha ez tényleg így lenne, légyszi tájékoztass.

Többiektől bocs az off-ért, de ezt még tisztázni szerettem volna...:B

[Szerkesztve]

(#65) rudi válasza Jaeger (#64) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A CNPS9500 felrakható hátra és fölfelé fújó irányban is, ez látszik abból, hogy az alján 90 fokonként vannak picike pontocskák, amibe a rögízőpánt kapaszkodik. Amikor úgy kell felrakni, hogy a pánt a csövek között nyúl át, akkor nagyon kell kínlódni a bordák miatt. Ezt a felállást nem próbáltam ki, mert jobb, ha a tápot kíméljük és a meleget hátrafelé toljuk ki. Az, hogy talán nyerünk a CPU-n pár fokot nem ellensúlyozza, hogy a tápot biztosan jobban felmelegítjük. Ráadásul a melegebb táp ventije általában gyorsabban forog és hangosabb.

A Bat felszerelé után is forgatható, de felszántja majd a processzor felületét (lesz rajta egy csűrű). Ha nem felejtem el, csinálok majd a Prescottról fotót.

(#66) killahdrums válasza Paqito (#39) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

LOL

...nekem a 7000B-Cu-hoz (!) képest 12 fokot hozott!
Az A-AlCu-hoz képest biztos csak 4 fokot fog nyerni! Tuti! :)

There is no God, just Technology...

(#67) Jaeger válasza rudi (#65) üzenetére

Jaeger
(kvázi-tag)

Csakhogy én az U8-akkal kapcsolatban írtam azt, amit (ezért off egy picit). Egyébként én is a hátrafelé fújás barátja vagyok, ezért is érdekelne, hogy akkor az U8-ak bármely pozícióban felszerelhetők-e vagy sem (a #64-ben idézett mondat akkor nem azt jelenti amire gondoltam).
Ez azért lenne fontos, mert valószínűleg DFI lapom lesz és azon a proci fekvése 90 fokkal eltér az általánostól (így egy csak hátra fújó pont keresztben fújna)...

[Szerkesztve]

(#68) ZoFe

ZoFe
(kvázi-tag)

Zalman alja

Bővebben: link

(#69) rudi válasza Jaeger (#67) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Aha, értem! Az U8-ak szerintem csak LGA775-re mennek fel 90 fokonként, a többire 180 fokonként (vagyis egyféleképpen).

(#70) Jaeger válasza rudi (#69) üzenetére

Jaeger
(kvázi-tag)

Kösssz! :R

(#71) keopsz válasza Jaeger (#67) üzenetére

keopsz
(HÁZIGAZDA)

minnyá megnézem az ékben (értelmező kéziszótár..), mi a búbosvöcsök az a csűrű :), addig is: a batet felszerelés után lazán tekergetheted, amerre jólesik, és ez lehet, h kicsit barbár, de eddig még sosem múlt ezen semmi.. (komolyabb cpu hűthetősége, vagy bármi..)

{13.52.6.14 14.10.8.18}

(#72) Pharaoh

Pharaoh
(fanatikus tag)

Az XP120 + jó venti-hez képest milyen?

(#73) Jaeger válasza keopsz (#71) üzenetére

Jaeger
(kvázi-tag)

Nézem, nézem, de sehol sem látok ''csűrű''-t (lehet, hogy nálad a ''hesmárk'' jelet fordítja így a böngésződ). :)
Igaz, hogy szinte mindegy merre fúj, de én nem szeretem sem a VGA forró levegőjét a procira, sem a procét a VGA-ra fújni. No meg a vincsioldali beszívástól a hátoldali kifújásig legyen szép egyenes a légáram, ne fújkáljon semmi keresztbe...:DD

(#74) ZoFe válasza Pharaoh (#72) üzenetére

ZoFe
(kvázi-tag)

kb egál de ez hangosabb és olcsobb...

(#75) killahdrums válasza rudi (#63) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

Bizalom kérdés:
Oké, igaz, kicsit dúrván fogalmaztam! Sry! Én bűnöm...
Jók a tesztek, cikkek nagyon. Mind a körítés, meg a szöveg is. Nem hiába itt fórumozok. :) Csak volt bennem egy kis indulat... :B
De azt, hogy egy teszt nem teszt, azt komolyan gondolom.

''szerinted másképp kellene csinálnunk'' kérdésedre:

A 9500 teszt-ről:
- miért csak a BAT-tal hasonlítottátok össze? Mondjuk egy XP120, TT BT vagy egy Vapo Micro is szerepelhetett volna
- mindkét hűtőnél ugyanazt a hűtőzsírt használtátok? Ugyanolyan ''gondosan'' kenétek meg a procit? (Az én tapasztalatom, hogy egy elba*zott ''kenés'' 3 fokot is ronthat)
- egyébként jó volt a teszt/cikk. Én egy ötös skálán négyest adnék! :)

Általánosságban a tesztekről:
Mondjuk csinálhatnátok kis videót a tesztekről! :DDD
Valamint változtathatnátok a grafikonok kinézetén/fajtáján, nekem nagyon nem tetszenek. :(
Csinálhatnátok hűtőzsír tesztet is! ;]

(#76) ZoFe válasza killahdrums (#75) üzenetére

ZoFe
(kvázi-tag)

minek? az Arctic Silver 5 mindent ver (mustárban 2 ropi a kicsi kiszerelés)

(#77) killahdrums válasza ZoFe (#76) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

Tudom, én csak azt használok! :)
De sokan vannak akik úgy gondolják, hogy 2K sok érte.
Pedig több fokot is hoz és egy adag szvsz 5-6 pasztázsra is elég... :U

(#78) Jaeger válasza Lupin. (#61) üzenetére

Jaeger
(kvázi-tag)

Ha a talpára vagy kiváncsi nézd meg ezt! Bővebben: link
Különösen figyelmedbe ajánlom azt a blokkot, ahol 4 kép van együtt, azok közül is a jobb alsót: azt demonstrálják vele, hogy milyen (vacok) a kontakt a talp és a proci között.
A kommentár pedig ''Here's where our problem with this cooler is - look at the contact surface with the chip! The Arctic Silver tells the story - it simply isn't making a contact with the very core of the CPU.''
Bár azt is írják, hogy ez valószínűleg csak az első páldányok gyermekbetegsége...No de egy Zalmantól...:((

[Szerkesztve]

(#79) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Ha a BAT meg a TT Big Typhoon is elveri, akkor ez alma...

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#80) ^Bundi^ válasza killahdrums (#77) üzenetére

^Bundi^
(őstag)

hát jahh ilyen sima paszta olyan 250 huf a silver is meg a sima fehér is :)
ahoz képest 2K sok..de csak 1* kell megvenni és tényleg jok ezek olyan 4-5 pasztázáshoz tuti :)
és az ember nem cserél nap mint nap hűtőt...5 procinál meg a 400 forint sztem elhanyagolható többlet :)

Nos Omnes Una Manet

(#81) rudi válasza killahdrums (#75) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Bat mellett az összes eddigi eredmény is hozzáilleszthető, csak elő kell venni a régebbi cikkeket (pl. a 7000B és 9500 között kb. 7-8 fok volt max fordulaton és 10-11 fok alacsonyon). Mivel teljes házban mérünk 2-3 fokos külső hőmérsékleti különbség még nem szokta befolyásolni a mért értékeket (kipróbálva vagy 10-szet a Battal ás jópárszor más coolerekkel is). TT BigT és Vapo Micro még várat magára, de már kezd felállni a következő coolerteszt mezőnye.

A hűtőknél mindig a saját pasztát használjuk, ugyanis termékekről van szó, de a pasztateszten már elgondolkodtunk párszor. Megvalósítása nagyon összetett mert az 1-2 fokos eltérések lazán belevesznek a tesztek mérési hibájába. Van egy úgynevezett pasztatesztelő masina, de olyanhoz nem lehet hozzájutni, csak a gyátóknak van. A felkenéssel szerintem nincs gond, vagy 50-szer pasztáztam be a azt a Prescottot, úgy érzem, nagyon megy már :)

A grafikonok éppen a szórás miatt olyanok amilyenek. Nem lehet egyetlen maximumot kiragadni, mert ingadozás van még hosszú tesztelés során is. A görbe jellegéből kiolvasható az is, hogy a hűtő kb. mikor telítődött. Egyetlen érték megadását semmiképpen nem szeretném, ha tudsz jobbat, ki vele ;)

(#82) LukE válasza killahdrums (#75) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

hanyszor raktatok fol?
Utolso legalabb 3 folrakas eredmenyei ugye nem szortak tobbet 1 foknal?
pasztanak ugye hagytatok nehany (monggyuk 24) orat, hogy rendesen bealljon?

Igen, eleg sok idobe kerul rendesen letesztelni egy hutot, en is csak nehany elvetemult emberrol tudok, aki igy csinalja. Nem, en nem vagyok koztuk.

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#83) ZoFe

ZoFe
(kvázi-tag)

sztem 10K környékén ilyen minöségü talp kéne mindegyikre
Bővebben: link

(#84) killahdrums válasza rudi (#81) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

A válaszokat elfogadom! :)

A grafikonon meg gondolkodom! Természetesen az a tulajdonság, hogy követi a szórást az jó, de a kűlcsiny nem az igazi szvsz. :U

(#85) killahdrums válasza ZoFe (#83) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

Ha lakkozott, akkor nem biztos, hogy ilyen ''minőség'' kéne... :)

(#86) killahdrums válasza LukE (#82) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

A 9500-öt 3-szor raktam föl, de ennél nagyon figyeltem már a pasztázásra!
Az ok: megnéztem több 630-at, hogy kiválasszam a legjobbat. :B
De nem volt 1 foknál nagyobb szórás.

7000B-Cu-kat szereltem sokat, sajátot is meg melóhelyen is. Akkor tapasztaltam a ''hanyag pasztázás'' átkait.

(#87) ZoFe válasza killahdrums (#85) üzenetére

ZoFe
(kvázi-tag)

ez gyári GT-1000es ...semmi trükk semmi ámitás csak arannyal futtatott és tükörpolirizott

(#88) LukE válasza ZoFe (#87) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

na sem az arany, sem a tukorpolir nem jo hovezeto.
bilív mi.

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#89) ZoFe válasza LukE (#88) üzenetére

ZoFe
(kvázi-tag)

alá is tudod ezeket támasztani?

(#90) LukE válasza ZoFe (#89) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

mit? hogy az arany nem jo hovezeto? -> 4jegyu fuggvenytabla. De neten is fontvannak az adatok. Monggyuk Bővebben: link
Hoatadasnal pedig nem a kinezet szamit, hanem az, hogy mennyire sik a talp. Egy hullamos talpat is fol lehet polirozni tukrosre, vagy epp a polirazassal el lehet rontani egy egyebkent jo talpat is.

(#91) ZoFe válasza LukE (#90) üzenetére

ZoFe
(kvázi-tag)

az a gond hogy nem hö vezetésröl hanem hö átadásröl kellen beszélni...mivel a borda réz..és gondolom nem homorura csinálják... nem hiszem hogy 100% arany lenne... valoszinübb valami ötvözet

(#92) erdoke válasza LukE (#90) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Azt én se mondanám, hogy nem jó hővezető, de ritkán van értelme a jobb és olcsóbb rézzel szemben. Ez pedig nyilván nem az az eset. ;)

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#93) Solad válasza Pharaoh (#72) üzenetére

Solad
(őstag)
LOGOUT blog

elegge elfogult vagyok a TR iranyaba ugyhogy sztem veri az xp-120:DDD

Példaképem Gregory House

(#94) CriticalHit

CriticalHit
(őstag)

Fasza teszt.
Már csak a Scythe Ninja Heatpipe hiányzik. Vajon veri -e az U8 -120-t?

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#95) Zull válasza CriticalHit (#94) üzenetére

Zull
(senior tag)

MIvel a Bat-et sem veri, és az U8-120 is veri a Bat-et ezért kb 8-10C°-van közöttük, kb azonos ár.

(#96) CriticalHit válasza Zull (#95) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

Honnan tudod, ha még nem készült összehasonlító teszt a Scythe és a Coolink hűtők részvételével?
Még az X-lab-on is csak a Big Typhoon-t és a Zalman 9500-t alázta le a Ninja.

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#97) anulu válasza Solad (#93) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

én pedig a Zalman felé :) amúgy egyre kevesebb az esélye hűtőcserémnek. tegnap rádöbbentem, h a procimnak nem kell 1,5V h hozza a 9x280-at :D elég neki 1,45 :D de lehet, h megnézem alatta is :))

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#98) Lupin. válasza Jaeger (#78) üzenetére

Lupin.
(kvázi-tag)

Inkább kritikának szántam, a cikkel kapcsolatban. Majdnem minden tesztben van a talpáról legalább 1 kép, ezt hiányoltam most ebből a tesztből.
Lett 1-2 ''művészkép'' a bordáról, helyette be lehetett volna tenni a talpról 1 képet.

vadkanok.com

(#99) Kain

Kain
(senior tag)

Jó ez csak drága,de piszkosul.....

(#100) rudi válasza Jaeger (#78) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jogos a kritika, tényleg kimaradt a talpa ;) Végigtúrtam a nyers képeket és tényleg nem fotóztam le, pedig nem kis teljesítmény lett volna kiegyensúlyozni rajta a pénzérmét :)

Mindenesetre nekem elég jónak tűnt a CNPS9500 alja, szépe egyenletes pasztanyom lett rajta.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.