Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) [amne]

[amne]
(senior tag)

Élvezetes, információ dús cikk, gratulálok. Egy már-már tökéletes eszközről sokmindent mondani nem tudok, talán csak, hogy meg van a router vásárlásom kiszemeltje.

מת(נ)יהו

(#2) TommyGun válasza [amne] (#1) üzenetére

TommyGun
(őstag)

Csak egyetérteni tudok :R Nagyon jó a cikk és a cucc is remek, többet tud mint az én kis linksysem :O

Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.

(#3) cigam

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak 1 eliras: ''apró lukak''.
Lik. (Wasabi, mar mint a mustar)

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#4) PrinczA

PrinczA
(őstag)
LOGOUT blog

Kiskerben mennyi is egy ilyen ?

http://www.facebook.com/princzautok

(#5) mozso válasza PrinczA (#4) üzenetére

mozso
(fanatikus tag)

Brutto 21.900Ft, Qwerty

Hungarian F1 League :: online F1 bajnokság - http://hf1l.hsw.hu

(#6) Tamtam

Tamtam
(újonc)

ja, már látom:

USB Adapter méret: 8,26 x 2 x 0,95 cm.

[Szerkesztve]

(#7) PrinczA válasza mozso (#5) üzenetére

PrinczA
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi, lehet meggondolom !

hozzáértők:
Megéri az árát?

[Szerkesztve]

http://www.facebook.com/princzautok

(#8) Soockit

Soockit
(fanatikus tag)

Engem is érdekelne, hogy ennyiért megéri megvenni, vagy érdemes valami más. Mennyi hozzá egy USB-s Wi-Fi, ha több kellene?!

(#9) Soockit

Soockit
(fanatikus tag)

Ja és érdekelne, hogy kb légvonalban mennyit bír, és mennyi ''falat tud átvinni''?
Nekem kb úgy nézne ki, hogy 3 fal és kb légvonalban olyan 30-40 méter....

(#10) mozso válasza PrinczA (#7) üzenetére

mozso
(fanatikus tag)

Szerintem az egyik legjobb USR termek. Bar kivulrol nem latszik, de belul nagyon jol megterveztek. Korrekt tudassal es arral.

Csak ajanlani tudom.

(#11) mozso válasza Soockit (#9) üzenetére

mozso
(fanatikus tag)

Milyen falak azok?

(#12) Soockit válasza mozso (#11) üzenetére

Soockit
(fanatikus tag)

Válaszfal és egy főfal, ami gázszilikátból van :)

(#13) mozso válasza Soockit (#12) üzenetére

mozso
(fanatikus tag)

Szerintem mukodni fog jol az 5470-es.

(#14) Trane

Trane
(újonc)

A Qwerty-ben még az U.S. Robotics 802.11g Wireless Turbo Access Point and Router (125Mbps): Bővebben: link van szintén 21.900-ért (akciósan). Szerintetek ez vagy a cikkben szereplö Kit éri meg jobban? Egyes helyeken eredeti áron 33.500-ba kerül, pl. itt: Bővebben: link Ez nagyon profinek tünik!:)

(#15) alex1989

alex1989
(újonc)

Most szeretném megosztani a netemet és pont ezzel a WLAN ROUTER-ral szeretném megoldani, mert nagyon dícsérik a cikkben meg megbízható márka (állítólag).
Mennyi a hatótávolsága a WLANnak?
A ház, amiben használnám:
földszint + 1 emelet. a WLAN Router fent lenne az emeleten.
Az asztali számítógép közvetlen az asztalon lévő router alatt lenne (ebbe dugnám be az USB-s adaptert) a notebookot meg szeretném használni a konyhában, ami pont a szoba alatt van 5 méter híján. Meg szeretném használni a 4 szobával arréb lévő szobában is.
Szal 50, esetleg 100 méteren belül biztos műxik, nem?
Az lenne a másik kérdésem, h a lakásban menne bárhol az internet vagy sem?

(#16) alex1989 válasza Trane (#14) üzenetére

alex1989
(újonc)

figyi! Hiába 125 Mbps-t tud adni, amikor csak 54 Mbps-es WLAN-os notebookod vagy vevőd van a géphez...

Jól gondolom ügye? :DD:DDD

(#17) Patentcsávó

Patentcsávó
(kvázi-tag)

Szasztok!

Most akarok én is otthonra Wireless routert venni mert a kábelezés túl macerás vagy kivitelezhetetlen lenne és érdeklődnék hogy érdemes NONAME kategóriával foglalkozni vagy tényleg csak a ''nevesebbek'' a megbízhatóak(egy fődémet kellene hogy átvigyen minden szakadás és lefagyogatás nélkül)?
Értelemszerűen minnél olcsóbban kellene kihozni a projektet, egy ADSLrouter + 1kártya ! A kártya inkább USB-s legyen mert az egyik gép még garanciális és nem lehet szétszedni. Egyáltalán jók ezek az usb-s adapterek?
Most láttam USRobotics KIT-et(router+adapter) ami nekem nagyon bejön!

Tudtok valami jó és olcsó megoldást és persze terméke(ke)t ajánlani?

Ezer köszönettel:
Patentcsávó

Majd én tudom...

(#18) Patentcsávó

Patentcsávó
(kvázi-tag)

Szasztok!

Gondoltam megosztom veletek...

Megvettem a KITet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tesztelve is jól teljesít, a WLAN része kitünő(nálam egy vastagabb betonfödémet kell hogy átvigyen... simán!), jól konfigurálható, egyszerűen szuper!!!!
Ami még nagyon befolyásolt az az ÁR! Bruttó 22000HUF szerintem az ISTEN!

Ajánlom mindenkinek.

Patentcsávó

Majd én tudom...

(#19) iguana

iguana
(senior tag)

problémám van a szerkezettel. router bekapcs, wifis laptop megtalál, konnektál, a kapcsolat él. deviszont, viszontde, nem érem el a a router admin felületét. sőt, ha megpingelem, semmi válasz. (a default a 192.168.2.1)
aztán kipróbáltam a másik laptopomon, amire telepítettem az usb adaptert. ott is ugyanez a helyzet. reset, kihúz-behúz-bedug-kikapcs kombó már megvolt, de semmi. utp kábellel is próbáltam, de semmi. manualt elovastam, de semmi.
kérnék szépen tanácsokat, mert már semmi ötletem sincs.

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#20) iguana válasza iguana (#19) üzenetére

iguana
(senior tag)

hüp

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#21) Deeyhaw

Deeyhaw
(újonc)

Sziasztok!

Eddig csak olvasgattam a fórumot, de most meg kell szólalnom...
Vagy két hónapja vettem a cikkben leírt eszközt az extremedigitalnál,
[link]

18480 bruttó, ugyanott van külön USB adapter is 11280-ért
[link]

Viszont amikor beállítottam, hogy ha betelt a log, akkor küldje el nekem e-mailben, akkor jött a meglepetés! Minden emil így kezdődik:
''The Barricade Router log has reached capacity...''

He? Ez a Barricade nagyon ismerős nekem valahonnan... Gyors guglizás:
[link]

Szóval gyanítom, ez egy kicsit átmasszírozott SMC router.
(Szét még nem szedtem...)

Ettől eltekintve semmi bajom vele azóta sem, és szerintem nagyonis megérte az árát.

deeyhaw

(#22) ALI_G válasza Deeyhaw (#21) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az SMC az nagyon jó.
Egyébként elolvastam a cikket, megkésve,de törve nem :) Tetszett, és ha vennem kell, akkor valszeg ilyet fogok. Meggyőző volt.

(#23) cannibal

cannibal
(fanatikus tag)

Nemtudjátok véletlenül,h az u.s.r. ruter-ben meg lehet adani,h melyik rácsatlakozozott számítógép milyen szávszélességgel gazdálkodhasson? tehát ne dinamikus legyen a kiosztás hanem én állithassam be ki mennyivel tölthessen :F

(#24) cannibal

cannibal
(fanatikus tag)

valaki? :F

(#25) cannibal

cannibal
(fanatikus tag)

senki? :DDD

(#26) faster

faster
(PH! nagyúr)

Üdv.

Problémám van a cikkben szereplő routerrel. Az ADSL pppoe kapcsolat rendkívül nehézkesen tud csak kapcsolódni a szolgáltatóhoz, sok beállítást végigzongorásztam, ellenőriztem többször mindent a beállításoknál. Ha egyszer kiírja, hogy 'connected', onnantól kezdve jól működik minden akár heteken keresztül is, de amíg ide eljut, nagyon sokat kell vele szenvedni.

Volt, hogy egy router reset után néhány perc alatt felkapcsolódott, volt úgy, hogy otthagytam a router, mert akármit próbáltam, nem akart felmenni, fél nap múlva ránéztem, és online volt, de olyan is előfordult, hogy napokon keresztül próbálkozott (a log alapján), de aztán csak nem sikerült kapcsolódnia. A logban látszódik, hogy kábé félpercenként próbálkozik, 5-6 bejegyzés a különféle küldött és vett pppoe packetekről, aztán starting pppoe..., aztán terminating link, és kezdődik elölről az egész.

Monornet ADSL hálózat, nem tudom, jelent-e ez valamit (speciális autentikáció vagy más). Közvetlenül a gép az ADSL modemre kötve azonnal felmegy, tehát a vonallal sem lehet gond.

(#27) fpy_

fpy_
(tag)

Sziasztok,
ki lehet kapcsolni a WLAN adást ha nincs rá szükség? Úgy gondolom, hogy teljesen...tehát egyáltalán ne legyen sugárzás... :F

(#28) Soma01 válasza fpy_ (#27) üzenetére

Soma01
(őstag)

Ki lehet. [link]

(#29) fpy_ válasza Soma01 (#28) üzenetére

fpy_
(tag)

Köszönöm.
Ez a link egy szép hosszú WLAN topicra visz, de én konkrétan az ebben a topicban tárgyalt eszközzel kapcsolatban kérdeztem, ugyanis nem minden WLAN router esetén lehet kikapcsolni. :(

(#30) sbazsi válasza fpy_ (#29) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

mondj egyet, aminél nem lehet!
mert én még olyan routerrel nem találkoztam.
ha pedig AP,akkor ki kell húzni.

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#31) faster válasza fpy_ (#27) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

[link]

A wireless menüpontnál.

[Szerkesztve]

(#32) pilu01

pilu01
(fanatikus tag)

Helló !

A levelezőmet hogy kell kiengednem ezen az eszközön

Az outlok nem tud levelet küldeni, feszt azt írja ki hogy rossz jelszót adtam meg
pedig nem!
:W :W :W :W :W :W

(#33) fpy_ válasza sbazsi (#30) üzenetére

fpy_
(tag)

[link]
az értékelés résznél...

(#34) Rommel6600

Rommel6600
(őstag)
LOGOUT blog

A firmware-t elnézve nagyon hasonlít az én SMC 7004emre. Csak a színt és a gyártó nevét és a menüt módositották egy icipicit.

(#35) sbazsi válasza fpy_ (#33) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

Mielött megkóstólnának, - kikapcsolható, de csak a
kommunikáció szűnik meg, a sugárzás folytatódik és a kapcsolatot tartják egymással.

ha semmit nem kommunikál, akkor mit sugároz?
mármint nincs adatátvitel, de SSID sugárzás van?
az enyém rejtett... :D

akkor nem szabad ilyet venni.

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#36) faster válasza Deeyhaw (#21) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Most néztem csak át ennek a ''Barricade'' WBR14G routernek a topikját, ugyanaz a hibát produkálja Invitel ADSL-nél, mineke ez az US Robotics 5462 Monornet ADSL-nél, a webes kezelőfelületük is a logót leszámítva megegyezik, firmware frissítés utoljára 2005 április. Ez a hiba, amit említettem a #26-os hozzászólásban ([link]), úgy látszik típushiba: ([link]), pontosan ezt a hibajelenséget produkálja nekem is. Kíváncsi vagyok, ezzel visszaveszik-e garanciában a routert.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.