Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) ptiboy

ptiboy
(senior tag)

wow efektus szerintem az ára láttán is lesz:Y ;]

:)

(#2) Torry

Torry
(PH! addikt)

Mennyi mostan egy játékra is alkalmas TFT?

Egyébként a tesztben szereplő TFT:
VG710S ViewSonic 139080,-
Itten már van : Bővebben: link

[Szerkesztve]

(#3) Docci válasza ptiboy (#1) üzenetére

Docci
(senior tag)

Bizony bizony ezeket a monitorokat még nem a mi pénztárcánkhoz szabták,de remélem ez idővel változni fog.

Erőt s erényt!

(#4) Gianni27

Gianni27
(fanatikus tag)

Ez biztos nagyon jó monitor, de ez a 17-es TFT 16 ms-el már lassan 2 éves történet, az LG1710B-m nekem is majd 1,5 éve van meg, ami szintén 17-es 16 ms-os, DVI-s és abszolút utánhúzásmentes minden játékban, nem lepődnék meg, ha ugyanaz a panel lenne ebben a modellben is.

Az egyetlen gond, hogy az árak nem nagyon változnak TFT fronton - én a sajátomat 1,5 éve vettem 110-ért, és ma is ennyi egy ilyen monitor - nettóban..

Pedig azt hittem, hogy ilyenkorra már simán 19-est veszek 12 ms-osat, olcsóbban, bár egyelőre felesleges, mert a mostani - nekem tökéletes.

(#5) Torry válasza Gianni27 (#4) üzenetére

Torry
(PH! addikt)

Játszani szoktál rajta?

(#6) Shim válasza Torry (#5) üzenetére

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

''utánhúzásmentes minden játékban''

btw cím elég hogyismondjam...érdekes, mivel azt feltételezi, hogy mindenkinek van 130 ropija moncsira :U

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#7) zsoltee10

zsoltee10
(VIP)

Áldom az eget, hogy nem sikerült a héten megvennem a VP171B-t. :)

Inkább ez. :C Nagyon jó kis monitor, bár a VP171B kicsit jobban tetszik, de ezek szerint ennek még szebb a képe amellett, hogy 16ms...:Y

The Power of dreams - Honda Varadero ABS Tour

(#8) I_Am válasza zsoltee10 (#7) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Még jó, jogy olvasom a PH!-t.:DDD

most raktam vindózt, mindjárt msn is felmegy, és megbeszéljük. :D --Zsoltee

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#9) MLaca

MLaca
(HÁZIGAZDA)

Elnézést kérek a hiányzó ár miatt, ezt hamarosan pótoljuk, csak egyelőre utána kell nézni a forgalmazó árainak..

http://mlzphoto.blog.hu/

(#10) neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Nekm az a gyanum, hogy lassan lassan megerkeznek az egyre jobb kepminnoseget produkalo gyors panelok, es azokat kezdik megjelentetni kolonbozo kontosokben es a gyarto /cimkezo/ vermersekletetol fuggoen hivja oket 12-16ms-es paneloknak! Persze azon sem lepodnek meg, ha egyes paneloknel nem a 16ms-es rt gyorsitasa lenne a cel, hanem a minoseg javitasa, lasd eszt a vs-t!

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#11) Brekk válasza zsoltee10 (#7) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Nekem vp171b van sztem az jobb mint ez, de amugy az a velemenyem, hogy ezek nem olyan jok. Pixelhibara nincs csere, a feketeje foltos (oldalrol mocskosul bevilagit). Ezeket sajna elfelejtik megemleteni a cikkben. Eladtunk mar par ilyen moncsit es mind ilyen volt. Ilyenkor kicsit ugy erzem, hogy fizetett a teszt, bocsi ha megsertettem valakit. Inkabb nezd meg a samsung 172x-et es vegyel olyat. Nem jarsz rosszul. ;)

Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu

(#12) DonLeo válasza Torry (#2) üzenetére

DonLeo
(őstag)

+ÁFA = 173.850
azért ez egy kicsit húzós ár szerintem

''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''

(#13) DonLeo válasza Gianni27 (#4) üzenetére

DonLeo
(őstag)

már csak 100.000 nettóban
:))

(#14) DonLeo válasza Brekk (#11) üzenetére

DonLeo
(őstag)

én pl. olyat veszek holnap (172X-et)
:DDD
ja és az 12ms reakcióidejű...

(#15) DrSoul válasza DonLeo (#14) üzenetére

DrSoul
(őstag)

ÉS az mennyibe kerül?

Mindig az X jelöli a pontot...

(#16) DonLeo válasza DrSoul (#15) üzenetére

DonLeo
(őstag)

sulinetben veszem így bruttó 148.000, ugyanitt sulinet nélkül 142.000, de szerintem sulinet nélkül 142.000 alatt is hozzá lehet jutni, ha jól körbenézel.
Amúgy sulinetben a legtöbb helyen 161.000.
Ezek mind bruttó árak. Bár most lehet, hogy 142.000-ért kapom sulinetben is, mert email-ben 142.000-t igazoltak vissza, de lehet, hogy 148.000 lesz, mert valószínű elszúrták az online árlistát, mert ugyanannyira írják sulinetben mint anélkül. (www.pcland.hu)

(#17) Daywalker

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

A Samsung monitora jó, de annak is sz@r a megvilágítása (ugyanúgy foltos a feketéje mint ennek - Tapasztalat).

(#18) DonLeo válasza Daywalker (#17) üzenetére

DonLeo
(őstag)

nekem ennyiért jó lesz ez a sz@r samsung is
:DD
majd ha nyerek a lottón (bár nem lottózom) akkor veszek eizo-t vagy iiyama-t vagy olyat aminek semmije se sz@r.

(#19) bLaCkDoGoNe válasza DonLeo (#12) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Huh, ennyiért már Eizo-t kapok...

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#20) Daywalker válasza DonLeo (#18) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Félreértés ne essék! Nem azt mondtam, hogy szar a Samsung. Sőt, TFT-k közül szerintem most az egyik legjobb (sebesség tekintetében mindenképpen), csak vki itt a Samsungot ajánlotta a tesztben szereplő monitor helyett (és a megvilágítást hozta fel példaként, hogy az jobb a Samsungon), és én csak arra válaszoltam. Nem kell kiforgatni a szavaimat. Vegyél nyugodtan Samsungot, én is azt vennék itthonra ha...de egyenlőre még várok.

(#21) MLaca válasza Brekk (#11) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

''[...]a feketeje foltos (oldalrol mocskosul bevilagit). Ezeket sajna elfelejtik megemleteni a cikkben. [...]Ilyenkor kicsit ugy erzem, hogy fizetett a teszt[...]'' - ejnye, elolvastad a bemutatót? Írtam is benne: ''Az erős háttérvilágítás miatt az egész képernyőt fedő fekete kép némileg világos volt.'' és a Bővebben: link linken látható is a kép a full feketéről..

(#22) DonLeo válasza bLaCkDoGoNe (#19) üzenetére

DonLeo
(őstag)

sulinetben? hol? :DDD
tudtommal sulinetben nincs eizo.
amit meg ennyiért kapsz eizo-t az nem biztos, hogy jobb ennél.

(#23) DonLeo válasza Daywalker (#20) üzenetére

DonLeo
(őstag)

ok, nem forgatom ki.
a sz@r-t idézőjelesen értettem :))

(#24) Parci válasza Brekk (#11) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Marha jópofa dolog beszólni úgy, hogy tollvonással áthúzod az egész PH!-t (''fizetett a teszt''), majd utána odaírni, hogy ''bocsi''.

Inkább ne vádaskodj legközelebb, ha kérhetem... :(:(:(

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#25) emvy válasza Brekk (#11) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A ''bocsi'' egy kicsit keves, nem?

while (!sleep) sheep++;

(#26) emvy válasza Parci (#24) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na, ezt mondom...

while (!sleep) sheep++;

(#27) Parci válasza emvy (#25) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Főleg, hogy ráadásul egy kereskedéssel foglalkozó valakiről van szó. Ha már elfogultságnál tartunk... :(:(:(

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#28) shtml

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem is kár fikázni a cikket, MLaca korrektül leírta és képpel is demonstrálta az átszűrődő háttérvilágítást.

Megjegyzés:

A záridő és a rekesz nem mond túl sokat a beállított érzékenység nélkül (bár a metadata-ban ott áll, hogy 100-as az ISO). Azonban így is látható, hogy a fekete képernyő alja világosabb, mint a közepe-teteje. Úgy látszik, ezen a hibán még mindig nem léptek túl a gyártók, ami azért is zavaró, mert ez nemcsak a teljesen fekete képernyőn tűnik fel, hanem mindenhol, ahol vannak sötétebb tónusok.

Szerintem érdemes lett volna még azt leírni, vajon a fényerő változtatása módosítja-e a háttérvilágítás erejét. Mert ha nem, akkor kisebb fényerőnél/kontrasztnál illetve sötétben még zavaróbb lehet az átszűrődő háttérvilágítás, főképp ha nem teljesen szemből nézzük - máepedig a képernyő teljes felületére nem oldható meg egyszerre.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#29) shtml

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

MLaca:

A cikkben ezt írod: ''Beépített tápja sem okozott gondot: a monitorok által rettegett Mid-Range Streaking teszt kép sem mutatott semmiféle zsizsikelést.'' Ezzel szemben a második oldalon a csatlakozókat mutató képen a DVI bemenettől balra én egy külső tápbemenetnek látszó tárgyat látok, nem látok viszont 230 V-os bemenetet.

???

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#30) ATI

ATI
(fanatikus tag)

Laca: legközelebb megvizslathatnád azt a 172x-es samsungot is :) Csak, hogy legyen mihez viszonyítani egy halandónak is ezt a moncsit.

Nagyon hasznos a cikk, GG Laca és PH! :)

(#31) Vitus

Vitus
(őstag)

Hát igen ez már nagyon bejön. :D Lassal eléri a technológia azt a szintet amikor már az én izlésemnek is megfelel. :DDD Ezt már nagyon bevállalánám. Igen? vagy Nem? :D

Jobb ma egy túzok, mint holnap!

(#32) ciao

ciao
(senior tag)

majd az oled monitorok azoknak nincs háttérvilágítása, és állítólag olcsobbak is lesznek, addig nekem teljesen jó CRT :P

Mindenkit felpofoztatok a bakterral!

(#33) MLaca válasza shtml (#29) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

Csak kíváncsi voltam, elolvasod-e rendesen és figyelmesen a cikket :DDD (Köszi, javítva!).

(#34) eddie303

eddie303
(őstag)
LOGOUT blog

Azért megnézném, mit fikáztok ennyire... Ami monitor elõtt most ülök, annak is a sarkán a 3 papagáj ott figyel, s szerintem azér tudnak monitort gyártani.

Linux.... The choice of a GNU generation.

(#35) shtml válasza MLaca (#33) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

:DD

Tan'tó bácsi kérem, én készültem:).

(#36) shtml válasza ciao (#32) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Az OLED élettartama állítólag még mindig elég rövid, én párezer óráról hallottam nemrég. Másfelől olvastam OLED kijelzős mobiltelefonról, vagyis erősen fejleszthetnek. Egyébként én sem nagyon gyúrok TFT-re (bár van egy, amit alig használok), nagyon zavarnak a hibái.

Arra lennék nagyon kíváncsi, vajon az OLED kijelzőknél az egyes OLED-ek multiplexelve, impulzusüzemben működnek, vagy folyamatosan világítanak és a függőleges refresh rate ütemében csak frissül a fényerejük. Remélem, az utóbbi az igaz.

(#37) bendi válasza shtml (#36) üzenetére

bendi
(fanatikus tag)

Ha jól tudom, 5000 órás élettartama van. De egyenlőre max digit. fényképezőkbe teszik. Túl kicsi még a mérete...

A4-es papíromat hasonló Audira cserélném

(#38) emvy válasza shtml (#36) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Impulzusüzemben tippem szerint nem működhetnek, mert nincs utánvilágításuk.

while (!sleep) sheep++;

(#39) shtml válasza emvy (#38) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Nekik nincs, de a szemünknek van - ha nem is utánvilágítása, de tehetetlensége, ami ez esetben egyre megy. Remélem azonban, hogy folyamatos üzeműek, mert impulzusüzemben egy-egy impulzus hossza a tizenvalahány ns-os tartományban lenne.

(#40) Gianni27 válasza shtml (#36) üzenetére

Gianni27
(fanatikus tag)

Ízlés kérdése, de én már nem bírnék tartósan megamaradni, egy villogó, homorú, torz képű CRT előtt, annak a hibái sokkal zavaróbbak..:)

(#41) shtml válasza Gianni27 (#40) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

120 Hz-en annyira már nem zavaró a villogás. A TFT-nél az egyenként látható pixelek, a kiszűrődő háttérvilágítás és legfőképp az, hogy a képernyő alja világosabb, mint a felső része - nos, mindez *engem* jobban zavar.

Egyébként meg különbözőek vagytunk, kit ez, kit az zavar jobban. Sztem ez így van jól.

(#42) Gábor vitéz válasza eddie303 (#34) üzenetére

Gábor vitéz
(fanatikus tag)

Az a három papagáj, szerintem inkább pinty, vagy mifene.. ;)

Vetkőzz szépen Tündérke! A kívánság az kívánság!... (o)(o) XD

(#43) Rlaci

Rlaci
(lelkes újonc)

Azok szerintem jégmadarak.

(#44) Charlie

Charlie
(tag)

Esetleg gólyák ?

(#45) Don Vittorio válasza Rlaci (#43) üzenetére

Don Vittorio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A jégmadárnak teljesen más az alakja, a feje és a csőre... :) Meglehetősen sok jégmadárral van ''kapcsolatom''. :)

Gigabyte P67X, i7-2600K+Prolima Genezis, 16 GB DDR3-1600, 2x40GB SSD RAID0+4x2TB SATA RAID10, Sapphire HD6970/2GB, CM690, 2x22" Samsung WXGA + HP EliteBook 2730p/4GB/128GB SSD

(#46) Daywalker válasza Don Vittorio (#45) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Vérmókusok:D

(#47) Don Vittorio válasza Daywalker (#46) üzenetére

Don Vittorio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azokkal nincs. :)

Gigabyte P67X, i7-2600K+Prolima Genezis, 16 GB DDR3-1600, 2x40GB SSD RAID0+4x2TB SATA RAID10, Sapphire HD6970/2GB, CM690, 2x22" Samsung WXGA + HP EliteBook 2730p/4GB/128GB SSD

(#48) MLaca

MLaca
(HÁZIGAZDA)

Ejnye, egy komoly szakmai topikot ne tessék szétoffolni! :o

(#49) Brekk válasza MLaca (#21) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Bocsi, de sztem jogos lenne jobban felhivni erre a figyelmet. En lattam mar olyan tft-t amivel ilyen gond nem volt. Es sztem ne legyen mar szuper tesztgyoztes egy olyan monitor, aminek ilyen gondja van a kepevel. A 171b tesztben pl egyaltalan nem irtatok olyat hogy foltos a kepe... Pedig sztem eleg latvanyosan az.

Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu

(#50) MLaca válasza Brekk (#49) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

Nem lett szuper teszt győztes, hiszen ''csak'' ajánlott értékelést kapott..

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.