Gratula a teszthez. Egyébként állítólag ezekben a heat-pipekben van valami folyadék ami a jobb hővezetés érdekében van ott. Hát mi megnéztük és üres, de nagyon. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Szerk.: A Thermaltake-ról beszéltem. 
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Útvonal
Fórumok » Hűtés, házak, tápok, modding » [Re:] Vasmadarak – három univerzális léghűtő bemutatójaHozzászólások

MarKoo
(VIP)
Azért üres mert az nem folyadékkal hanem gázzal van feltöltve.
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

MarKoo
(VIP)
Jah értem. Az a gáz hogy az sem jött ki.
![;]](/dl/s/v1.gif)

TeeJay
(PH! kedvence)
hát nem tudom de érzésem szerint a folyadék jobban vezetné benne a hőt mint a gáz
én inkább azt hittem hogy tömör
persze akkor drágább lenne meg nehezebb is
de amúgy szép bordák irdatlan jó lehet ilyet feltenni procira
nakam a zalman teccik
de a többi se rossz
én csak azt nem értem hogy miként is nem szaggatja le az alaplapot egy két ilyen borda
de hát lehet csak én nem tudom
de azé jók
Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

Genun
(kvázi-tag)
Grat a cikkhez! 
Nehéz döntés az bztos....
azért berakhattátok volna negyediknek az aerocool ht-101-et 

PeliScan
(PH! addikt)
az a helyzet
hogy úgy működik röviden összefoglalva egy heatpipe
hogy a meleg gáz átvándorol a cső hideg végére
majd lehűl, cseppfolyós lesz, és visszacsorog, és újra előről
asszem legalábbis
Mlaca, grat a cikkhez! 
viszont ezennel, hogy már a kúlertesztet sem andorpapa írja, végleg kilépett a PH életéből, és atus is a fényképészetnek él kizárólag?
Last minute színházjegyek, féláron! -- www.maesteszinhaz.hu

Smai Lee hegyek minden mondat végén![;]](/dl/s/v1.gif)
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

PeliScan
(PH! addikt)
Hámmos
micsináljak magammal
alkalmazodni kell
fontos az is h space nélkül legyen ám
nahjó abbafejeztem, és TeeJay; no offense, just kiddin'
Last minute színházjegyek, féláron! -- www.maesteszinhaz.hu

Mahinátor
(kvázi-tag)
Hi!
Tényleg, valaki esetleg elmondhatná nekem, hogy hogyan müködnek ezek a ''csöves'' hűtők. Nem egészen vágom, hogy mi is van a csőben?
Valamilyen folyadékkal (de milyennel?
) ''megtöltik'' a csöveket azt annyi?
Mert ha az alaplapon függölegesen állna akkor még el tudom képzelni (meleg fel-hideg le), de ugye amikor véglegesen a helyére kerül a hűtő akkor már 90 fokkal eldöntött pozicióban helyezkedik el, ezért a hideg le-meleg fel elmélet...
Komolyan érdekelne a működési elv.
Előre is 
...ha a windows is tudatára ébredne...
#6-ban ott a válasz.

Mahinátor
(kvázi-tag)
No ezaz, hogy csorog vissza? Tudtommal a folyadék nem csorog felfelé. Nézd meg akár a Gigabyte vagy a Thermaltake hűtőjét, ha képzeletben eldöntöm vizszintes helyzetbe akkor egy-két csőben a folyadéknak felfelé kéne csorogni ahhoz, hogy visszajusson a ''procihoz''. 
Remélem érted mire gondolok.
Persze, hogy értem amit mondasz, de a hűtőcsöves megoldásokat nagyrészt álló helyzetre tervezik, nem pedig oldal irányba. Azért nem kell attól tartani, hogy igy nem megfelelő, csak nem annyira mintha a hűtő álló helyzetben lenne.

MLaca
(HÁZIGAZDA)
Egy érdekes link Bővebben: link
http://mlzphoto.blog.hu/

Mahinátor
(kvázi-tag)
Attól nem tartok, hogy nem mükődik
csak egy kicsit furcsának tartom, hogy miért kivitelezik igy amikor szerintem a mai számitógépek többségében az alaplap függőlegesen helyezkedik el.
Azt esetleg nem tudod, hogy konkrétan milyen gáz van benne?
(bocsi a hosszú i szabadságra ment
)
szerk.: tényleg esetleg lehetne csinálni egy tesztet, hogy van-e különbség a hűtési teljesitményben függőleges ill. vizszintes helyzetnél (én kiváncsi lennék rá)
[Szerkesztve]

Atlantis
(VIP)
A Zalman honlapja szerint ez a hűtő nem jó 775-ös foglalatra, hibás a táblázat.
Amúgy jó cikk, kár, hogy nem próbáltátok ki a rögzítést a többi foglalattal is, amit támogat a hűtő. Ugyanezzel a tesztmódszert lehetett volna alkalmazni.
>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

tts
(PH! addikt)
A csövek belső oldalán vagy egy porózus bevonat - a folyadék fázis a kapilláris hatás miatt áramlik vissza.
Tegyél egy tálcára vizet és bele egy száraz szivacsot - fölszivja a vizet a gravitáció ellenében is, ugye?
Az én rosszmájú megjegyzésem a ''felső kategóriás hűtők'' - csak a ZM az - a másik kettő talán inkább ''felső közép'' - főleg, hogy a ZM csak egy sima borda ventivel ráadásul csak AlCu - a másik kettő pedig hőcsöves réz hűtő - egyszerűen nincsenek egy kategóriában - kicsit sántít az összehasonlítás.
Számomra kicsit olyan mint egy 4 hengeres 316-os BMW és két 6 hengeres koreiai autó - nem biztos, hogy a kis bömös a leggyorsabb - de ugye nem kérdés, hogy melyik a legjobb autó közülük? Ezért a győzets szerintem a ZM hűtő.
A szöveg kicsit patatikus - ''küzdelem a léghűtések virtuális koronájáért'' - a korona egyértelmeűen a Thermalright XP-120 virtuális fején található - és még ott is marad egy darabig, ezek a hűtők meg sem közelítik - három jó közép kategóriás hűtőről van szó.

anulu
(PH! nagyúr)
sokadszorra vérzik a szívem a Zalman 7000 AlCu után... nincs valami módja annak, hogy ne ezzel a 4 furatos módszerrel, hanem a hagyományos, ''leszorítókkal'' lehessen rögzíteni???
''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!
Nem hinném hogy a Zalmanokat meg tudnák tartani a socket fülecskéi..

viharhozo
(PH! addikt)
Nagyon nem erdemes ezen vitatkozni. 1-2-3 fokrol van szo mindosszesen. Egy rezes Zalmant semmi ertelme lecserelni egyikre sem.
Raadasul a 2 fokos hatekonysagjavulas nalam kevesebbet nyom a latba, mint az a teny, h ki kell szedni az alaplapot. Ez utobbit ugyanis iszonyatosan gyulolom. 
Durvasága miatt töröltem - moderátor.

designerboi
(újonc)
Jó lett a cikk....
(mivan, a Tt-re most rájött valami lázadásféle az elrointott vízhűtések után?
)
Designtervezést vállalok! (PHP, többféle adatbázis, webshop akár 40ezer fttól...) Elérhetőségek itt vannak, ha a nevemre klikkelsz.

Daywalker
(HÁZIGAZDA)
Ha a socket elbírja a Cooler Master Aero7+ hűtőt mindenféle furfing nélkül, akkor a Zalman-t is elbírná, max mozgatni nem szabad. Apropó, CM Aero 7+ cirka 650g
Amúgy jó a teszt, csakhát házba beszerelve más a helyzet. Ott legalább +5 fok.

viharhozo
(PH! addikt)
Az 5 ventis hazamban huvosebb a proci, mint amikor hazon kivul volt. Termeszetesen 1-2 fokrol van csak szo.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.

tts
(PH! addikt)
Nincs itt semmi vita - csak egy vélemény.

designerboi
(újonc)
Én nagyon szemeztem a Tt cuccával, ha lehet rá (mert lehet) 2 ventit kötni, egy szív, egy fúj, nagyobb lesz a hűtőkapacitás? levegőforgatás? van egyáltalán bármi haszna annak, hogy két ventis??? 
mod: Jájájáájjj...
Itt egy link. Hejj!
Bővebben: link
Meseszép... Na akkor kicsit lentebb... Még egy picit. Ok.. Ott van egy kép, ahol 2 hűtés van rajta, ami szerintem igazán gusztustalan 
Na ennek van haszna?
[Szerkesztve]
Designtervezést vállalok! (PHP, többféle adatbázis, webshop akár 40ezer fttól...) Elérhetőségek itt vannak, ha a nevemre klikkelsz.

Nikk
(senior tag)
Szerintem ne vedd meg a TT-t, mivel nem olyan jó mint amilyennek látszik.
Vagy NPH2 vagy HT-101
Ezek minőségi darabok ===> Bővebben: link
Bővebben: link
Na ezek azok a ventik, amik tökéletesen hűtenek. Kellő képp nagy a teljesítményük. Persze a házhűtés kell hozzá, mert akkor lószart nem ér az egész. 
CG Generalist - HTC Sensation tulaj... (e-pénis növelő céleszköz)

Arhel
(senior tag)
Grat. a cikkhez, tényleg jó! 
Csak.. Miért nem Zalman 7000B-Cu-t teszteltetek, hiszen ez a ''király'' szvsz!! 
Nekem ilyenem van az A64-emen és hát... nagyon ott van 

zetecR
(őstag)
És mi a helyzet a hangjukkal???
Aludni kell, anélkül meghalok.
Vikthor konfigja megtalálható az adatainál.
Körülmények:
- Chieftec Dragon nagytorony
- 4 db ZM-F1-es venti, (2elöl-2hátul) minimumon forognak
- 1 db ZM-F2-es venti, a Zalman 400W-os táp felett, minimumon forog
- Zalman CNPS 7000ACu, full vörösréz borda, minimumon forog
Eredmény:
Letöltés, fórumozás, csetelés, Winamp (zenehallgatás) közben 35 fok.
Játék közben, komolyabb terhelés alatt 40 fok.
Vikthor
~ Arcana ~
Hát az az Aerocool cuccos tényleg üthet bármit, mert ott a hítpájpok felmennek egészen a borda tetejéig, és a ventilátorok egyből azt (is) hűtik. A többiekben a hőcső csak a borda aljátig tart.
Ezekkel azoldalra fordított ventikel nekem csak az a bajom, hogy hogyan illeszkednek a ház hőáramlási ''képletébe''? Ha torony (álló) házat feltételezünk, akkor az egyik venti a VGA-ra vagy VGA-tól húzza a levegőt, a másik meg a táp felől. Ha a VGA-n is heatpipe van akkor vagy azt fűtia CPU vagy arról húzza a meleget... A másik oldalon meg ott a táp. Nekem pl ott van egy 12-centis venti benne, ami a CPU felől húzza a levegőt és a tápba tolja, hogy azt hűtse. Ha most a CPU,tól már direktbe a hőt tolja a CPU ventie akkor a táp ennek gondolom nem nagyon örülne. Nem értem miért nem úgy mennek belle ezeka cuccok a hábna, ahogy elölről a meghajtóf kelől húzzák a levegőt és a gép hátfala felé tolják...
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
A minimumon nincs brummogós hangjuk (amit a buzi borda lamellák vagy a ház rácsos része okoz)?
nincs. 
A PC-m abszolút kussban van és még jól is szellőzik. 
[Szerkesztve]
~ Arcana ~
Szerintema CM NPH2 már kicsit kevés manapság, tekintve hogy csak 7×7×1,5 centis a vnetije, meg talán hangos is kicsit.

busman
(PH! addikt)
HT101 2500-as fordulaton kicsit morog sztem,de2000-2100 környékére szabályozva semmi hangja.
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿
Jó lett nagyon a cikk, csak hiányolom a zajszint méréseket és a szokásos PH!-s táblázatokat Delta-T vel mérve 
Meg az Aerocool HT-101-et ami veri a Tt Silenttowert és mindegyiknél jobban néz ki 
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

Ijk
(PH! kedvence)
Lehet, h. most hülyeséget kérdezek, de azt írtátok, h. a Tt-hez ki kell szedni az alaplapot, és ez a zalmannra is igaz, vagy nem?
Beginning is easy - Continuing is hard.
Coolink NPH bemutató - ha jól emléxem - már volt. Coolink Bear és Bat pedig majd érkezik
.
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.
rudi! Jól gondolod, asziszem a HT-101es totyikba vkinek igy van felszerelve. De logikus ez az elrendezés, mert így a BTX szabványhoz hasonló legjáratokat lehetne képezni. Meghajtók felől húzná a levegőt és 1 plexikerettel légjáratot csinálni a hátsó kifújó ventiig. Így nem a meleg levegőt fogja benn kergetni a házban a hűtő, mint a VGA Silencer a vga-val.
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+
Nem tudja véletlenül valaki, hogy Aerocool cuccokkal ki foglalkozik Magyarországon (ha foglalkozik velük valaki egyáltalán)?

exitwindows
(lelkes újonc)
''...egy Pentium 4 2,8 GHz órajelű processzorból állt.''
De Northwood vagy Prescott?
Gondolom az utóbbi, de szerintem baromira nem mindegy
Jézus megváltoztatta az életed. Kívánod menteni a változásokat?

[DoN]$[LeoN]
(tag)
Nővéremnek 316i van, télleg nagyon joh http://prohardver.hu/pics/smileys/act_clap.gif
Nekem meg nem akar venni apám még kocsit ( '' majd ha leszel 18 meg tanullsz rendesen... fakk, azt a fél évet csak kibirom 
Egyébként nekem athermaltake nagyon teccik mert jó csendes

[DoN]$[LeoN]
(tag)
ogy lehet berakni a tapsolós smileyt?? Natton joh
mert ezt a gurulósnak tom a kódját!
varázspálca. meg mistralban is voltak házak, meg asszem tápok is, mást akkor nem néztem. amúgy az aeroccol honlapján van egy 'cool stores' menüpont, ott a magyar kontaktként valami flash-pointot és a mistralt jelöli meg. Bővebben: link
ijk: nem tom a tt-nél hogy van, a zalmanhoz nem kell kiszedni az alaplapot alapesetben. ha az alaplapi lyukakba megy a lefogatás, az más kérdés, de nekem p4-em van, azt nem tudhatom.
[Szerkesztve]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

MarKoo
(VIP)
Szerintem meg semmi se csorog ebben az esetben vissza.
Nem baj, lehet hogy selejtes darabaot fogtam ki.

tuti nem hibás, a kabilláris hatásnál nem nagyon hallani hangot.

zsoltee10
(VIP)
Jó lett a cikk, de kicsit hiányosnak érzem.
Hol vannak pl. a zajszint értékek? A táblázat kamu az nyilvánvaló, hiszen a Tt venti 21dB lenne 2500-n, a zalman pedig 27,5dB 2600-n. Nanemá. Szvsz kellettek volna a pontos fordulatszámok is, a dB értékek mellé, hogy jobban össze lehessen hasonlítani a hűtőket zajszint/hűtési teljesítmény szempontjából.
Valamint, ha már a Zalman elvesztett koronájáról beszélünk, nem az alcu-t kellett volna tesztelni, hanem a full réz verziót.
Lehetne olyan összehasonlítás, hogy azonos zajszint mellett melyik hűt jobban. Valamint min. és max fordulaton melyik, mennyire tudja hűteni a procit.
The Power of dreams - Honda Varadero ABS Tour
na, most olvastam el a tesztet is (fórumos rossz szokás, előbb a hozzászólások, utána a teszt
). remek, csak kicsit rövidre sikerült. meg ha már teszt, lehetett volna még pár hűtőt belevenni, vagy visszautalva az eddigi hűtőtesztekre, belőni az eredményeket az ottaniak közé - ne a lusta olvasónak kelljen már ennek is utánajárnia. a zalmant én sem igazán értettem, (bár valószínűleg az árfekvésegyeztetés miatt került be a cu helyett az alcu) arról nem is beszélve, hogy az aerocool ht101 (mint szintén hőcsöves hűtő, ha jól emlékszem) kihagyása komoly fájdalom számomra. a mért eredményeket az összefoglaló táblázatban felüntetni ugyancsak nem lett volna nagy munka, ill. lehetett volna még mérni a hűtőket leszabályzott ventilátorokkal is. no meg a decibelértékekre sem emlékszem. ezzel együtt bemutatónak jó volt, tesztnek kicsit kevésnek éreztem, de ma amúgy is nagyon negatív vagyok, meg itt a ph!-n alapból nagyon magasan van a léc. bocsi, hogy csak kritizálni tudok, esküszöm, hogy csak a jobbító szándék vezérelt. 
ja, és rudi, ha már úgyis ilyen beszólós hangulatomban vagyok: kapillária. mint hajszálcsövesség. egyébként tanítják általános iskolában meg gimiben is, úgyhogy nem igazán értem, hogy miért olyan elképzelhetetlen sokak számára a heatpipe működési elve.
még egyszer bocsánat mindenkitől, akit megbántottam, és ígérem, most már befogom a számat.
p
szerk: amíg írtam, zsoltee is hozzászólt, kicsit megnyugodtam, neki is hasonló meglátásai vannak... 
[Szerkesztve]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Kapillárist elírtam, bocsi. Tudom én, hogy abból adódik, hogy a folyadékoknak van felületi feszültsége és ennek segítségével ''másznak'' fel a vékony csövekben, mert ott ez a húzóerő nagyobb a gravitációnál, így nem szárad el a fák teteje stb.
A decibelekkel kapcsolatban meg nekem az a véleményem, hogy nem számok kellenek hanem hangfelvétel, ugyanis azt tudom, hogy milyen hangja van a ventimnek, de azt nem, hogy milyen az a 2x dBA. És akkor még jön az, hogy a hangfrekvenciák közelében zavatóbb egy hang mint azoktól távol. Nekem pl. a 28-30 decibelre ''kikiáltott'' Spire coolerem hangja sokkal emészthetőbb mint a másik Coolermasteremé, ami ugyan halkabb, de NAGYON zavaró a hangfekvése alacsony frekin.
Sokkal hasznosabb enne egy hangfelvétel nyitott házzal 10 centire a ventitiől és egy másik zárt házzal 50 centire a ház elől (innen hallja a normál júzer a gépét).
Mondom mi a zavaró a hítpájpban:
Milyen gyors a kapilláris hatás általi folyadékszállítás?
Nem áll-e be valamilyen állanósult állapot, amikor energetikailag kiegyenlítődik az egész szállítási folyamat? (szerintem ha a hátsó lapot az elős szintjére melegíti mondjuk a CPU akkor bizony beáll)
Van-e fázisváltás, gáz és folyadék között, és nem-e hatékonyabb lenne-e a hítpájpot a kártya fölött és nem mögött megvezetni?
ezzel csak az a baj, hogy legfeljebb az egymáshoz viszonított hangját állapítod meg vele. azt is hogyan? kicsit nehézkes a felvétel kivitelezése. akkor most beindítom az #1 hűtőt. brrrrrrrrrrrr. és most a #2-t. brrrrrrrrrrrrr. hallhatjuk, hogy árnyalatnyival hangosabb, de nézzük a #3-t. brrrrrrrrrrrrr. ugye? teljesen ugyanaz a hangerő, mint az első volt. szóval ez így nehéz ügy. arról nem is beszélve, hgy waw-ban, vagy hgyan tennéd közzé? a géped milyen hangerőbeállításokat tud? a hangkártya mennire torzít? szóval nekem ez így nem mondana semmit. volt erre valami kütyüje a fiúknak, amit az eddigi tesztekhez is használtak, azzal nagyjából azok alapján be lehetne lőni azért.
#48: ezt csak egy hosszútávú teszttel tudod ellenőrizni. meg kell nézni, hogy fullra terhelten, azonos levegőáramlás mellett óránként mennyit melegszik (melegszik-e) tovább a mag (cpu, vagy gpu, mindegy).
[Szerkesztve]
És Neked az mond valamit, hogy 3 dBA-val hangosabb?! Lehet, hogy az egyik kellemesen brummok 25 dBA-n, a másik meg sípol 22-n (mert kisebb a ventije) úgy, hogy még 3 szobával arrébb is hallani?