Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) zotyesz66

zotyesz66
(fanatikus tag)

Na látom mindenkit hogy felizgatott ez a teszt :)
Én már vettem ilyen Asrock lapot, csak még procim nincs hozzá.

Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz.

(#2) strike-force

strike-force
(őstag)

en meg aszondom, hogy latva nagy sli, meg crossfire teszteket is van az agp-nek letjogosultsaga, szoval nem kell meg nagyon temetni.... :D

Just realize it!

(#3) zfarkas

zfarkas
(senior tag)

Szerintetek megérné egy 2,6 Northwood-ot lecserélni valami fincsi kis A64-re (mondjuk 3000+)? Izgat ez a C'n'Q dolog. Csak procit és lapot kellene cserélnem...

Raw Dark Pure

(#4) sh4d0w válasza zfarkas (#3) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szvsz igen, de csak s939-esre; a 754-es csak single channel memóriát támogat és az AMD nem tervezi életben tartani a 754 -et... bár ez ugyi függ attól is, milyen alkalmazásokat használsz.

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#5) Kain

Kain
(senior tag)

''A Sempronos konfig szépen állja a sarat, de egy Athlon 64 3800+-t nem tud befogni még 2600 MHz-en sem.''

Ezen mért lepődtetek meg?

Amúgy simán jó,igényes cikk,grat,és kösz a halakat :)

(#6) ctg válasza zotyesz66 (#1) üzenetére

ctg
(lelkes újonc)

Hát én meg pont egy hónapja használom :DD
Egy 3000+ ossal , és nagy megelégedéssel :P

(#7) Balinov válasza ctg (#6) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

tapasztalatokat kérünk,akarunk,könyörgünk érte. egy abitra én is lecserélném jókis giga K8NS-emet,és míg nem lesz elég zsém egy 6600/6600Gt/9800Pro-ra,ellennék a 9500@9500PRO-val

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#8) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

Nemrég rám akartak sózni egy ilyen chipsetes Gigabyte lapot, de gyanúsan olcsó volt, VIA alá nem adnám;)

[Szerkesztve]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#9) Balinov válasza Motion_Blur (#8) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

apropó VIA. van már S754+PCIE ''chipsetjük''

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#10) keopsz válasza Motion_Blur (#8) üzenetére

keopsz
(HÁZIGAZDA)

hát, nem akartunk semmi rossznak a jobbítói lenni, szal ne add via alá. :DDD

{13.52.6.14 14.10.8.18}

(#11) erdey_a

erdey_a
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon szeretem az Asrock lapokat. (üssetek)
Jómagam is szemezek egy ilyen deszkával, a bajom az, hogy közben elfogyott a pénzmag és sulinetre kell adjam a fejem, ott meg ugye ilyet nem adnak sajna.

Neszkvik kakaópor // Fuji Finepix s5600 --- Kezdetben az ember a maga képére formálta szerszámait, így keletkezett például a bunkó.

(#12) Balinov válasza erdey_a (#11) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

atom az aláírásod.

(#13) erdey_a válasza Balinov (#12) üzenetére

erdey_a
(őstag)
LOGOUT blog

...igyekszik az ember :B...

Neszkvik kakaópor // Fuji Finepix s5600 --- Kezdetben az ember a maga képére formálta szerszámait, így keletkezett például a bunkó.

(#14) Balinov válasza erdey_a (#13) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

kár,hogy az s754-es gigába csak 1fajta vga bővítőhely van...

(#15) erdey_a válasza Balinov (#14) üzenetére

erdey_a
(őstag)
LOGOUT blog

Éppen ezen gondolkoztam én is.
A legjobb választás egy 754-es lap lenne, de ugyanígy PCI Express és AGP csatolóval. Abba mehetne az olcsó kis 64 bites sempron. De jó is volna...
CSak ilyen tudtommal nem létezik. :O

(#16) Balinov válasza erdey_a (#15) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

van azér 1-2 alternatíva S754+PCI-e kombóra. msi-nek is van lapja,amin pcie meleltt lehet agp-t is pakolni,csak ott bebaszott az eszme,mert kb az agp-s vga-knak a töredékét eszi meg.van egy compatibility list,még a saját vgaikból sem eszi meg mind.Ecs-nek is volt nf4-x + s754 kombója.

(#17) Yutani válasza Balinov (#14) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miközben a cikk elejét olvastam, már fel is sejlett bennem a gondolat, hogy a KV8 Pro-mat lecserélem egy S754 PCI-E/AGP csatolós ULi csodára. De csak halvány gondolat maradt, mert nem S754 volt az AsRock hibrid alaplap... :O

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#18) Balinov válasza Yutani (#17) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

énis először százhússzal keztem a cikknek, pont amiatt,ami miatt te is. msi-nek mondom van ilyen hibrid vga-s .lapja,csakhát a kompatibilitás.

(#19) tomika

tomika
(senior tag)

Nem rossz! Pont ilyen alaplapra volt szükségem! Nagyon helyes rajta az az AGP port. :)) Más gyártótól nem tudtok ilyen 939-est, ami Magyarországon is kapható?

(#20) Yutani válasza Balinov (#18) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet, hogy egy EPOX lap lesz a befutó?
Bővebben: link
Bővebben: link
;)

[Szerkesztve]

(#21) erdey_a válasza Yutani (#20) üzenetére

erdey_a
(őstag)
LOGOUT blog

És hol lehet ilyet kapni? Ez a nagy kérdés, mert mifelénk még ez az Asrock csoda is nagy ritkaság!

(#22) HERR Z válasza Yutani (#20) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ááááááá mért csak 2 pci csatoló:O:O:O:O
Ha 3 lenne rajta megvenném:(
Asrock, gondolj ránk S754-esekre:D

(#23) Balinov válasza Yutani (#20) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

anyám,király. új via északi és délihid,nyálcsorgatás,ámulás. mo-n ki forgalmazza az epoxokat? mintha valaki irta volna,hogy a dfi sorsára jutott az epox is mo-i forgalmazásilag.

(#24) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

2600+-os semót 2040-ig tornászták, 255-ös fsb-vel.

(#25) Yutani válasza Balinov (#23) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elvileg a Sved az Epox disztrije: Bővebben: link

(#26) viharhozo

viharhozo
(PH! addikt)

Ami érdekes, hogy az FSB-t hiába állítottuk 260 MHz fölé (265, 270, 280, 290), a gép minden alkalommal 2600 MHz-en indult el, tehát az Abit esetében sem stimmel minden a BIOS-szal,

Nem melegszik esetleg itt is a chipset? A lapom ugyanezt csinalja nekem 290-nel. Sztem evvel vedekezik a passziv hutes a megsules ellen.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#27) HERR Z válasza HERR Z (#22) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''One AGX slot''
ez így nem fasza, ez szvsz pci-ra vagy jobbesetben pci-e-re rakott agp...kiváncsi vagyok van e olyan jó mint ez az uli vagy msi neo3 szintű marketingtrutty

(#28) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

végre elkezdték összehozni a kétféle csatolót úgy, hogy még normálisan működik is.

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#29) Balinov válasza HERR Z (#27) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

AGX,msi-nél is hasonló a neve.

(#30) Yutani válasza HERR Z (#27) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ehh, tényleg.Ez biztosan nem olyan jó, mint az ULi-féle AGP.

(#31) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

fLeSs: valóban ilyenj chipsethűtőket használt az ASUS az KTxyz sorozatú SocketA-s lapjain. ránéztem, és megismertem. ami nagyon megszívatja az embert, azt egy jóideig nem felejti... :U

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#32) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

ha új él olcsó gép, akkor inkább egy K8NE GB lap legyel alatta. nForce4 + Socket754. nem bízom az ULI-ban.

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#33) ctg

ctg
(lelkes újonc)

Én nagyon megörültem ennek a lapnak, ahogy lehetett kapni meg is vettem.
És nem bántam meg
939 -es Venice procc-t akartam, hogy duál legyen meg már SSE3, és hogy használhassam a vid kareszom, mert arra most nincs lé, viszont később PCI-e lesz csak és akkor nem kell lapot is cserélnem.
Szal monnom számomra most ''ASrock is the GOD'' :R :R :R

(#34) Delta-Laca

Delta-Laca
(fanatikus tag)

Cak hogy mindenki lássa, hogy az a 47,3 ns-os késleltetés Everestben nem igazán állja meg a helyét, itt egy kép: Bővebben: link, és nekem még Corsair-em sincs,csak egy noname Samsung-chipes memo, szóval még azt sem mondhatom, hogy hú de pöpec. Szóval nem értem a dolgot:F
Nekem sajnos az első ilyen lapom bedöglött (egy FET a memória-foglalat mellett leégett:O), de a gariban jött új lap viszont hasít:R, a winfos olyan fürge vele mint állat, az AGP-ről csak annyit mondanék, ha egy GeForce2 MX400-at megeszik, akkor azért az jelent valamit. A többmonitoros dolog nálam is szépen működik. Azért az sem teljesen helytálló, hogy nem igazán tuningolható a lap, mondjuk tényleg nem erre tervezték. De viszont felhívnám a figyelmet, ha valaki vesz ilyen lapot, számítson arra, hogy a déli híd keményen melegszik, és a feszstabokra is célszerű kis hűtőbordácskákat venni, mert tapasztalataim szerint eléggé forrófejűek:( Én bátran ajánlom mindenkinek ezt a lapot, aki az ASRock-ot szereti, nem fog benne csalódni, stabil rendszert lehet rá építeni:R:R:R

Üdv.: Delta-Laca

(#35) zotyesz66 válasza anulu (#32) üzenetére

zotyesz66
(fanatikus tag)

Nekem több ALi chipes alaplapom volt és igazából mindegyik stabil volt. Talán nem mindennel kompatibilis, de ha megadták neki amit szeret, akkor igazán stabil.
Asus P5A-B Matrox G200 VGA-val teljesen hibátlan
PCChips ALiMagik alaplap Radeonnal hibátlan, még elég gyors is. A 40 gigás Maxtorommal nem volt kibékülve ezért az IDE kezelése nem volt az igazi.
Szintén PCChips M754LMR Aladdin TNT2, na ez egy nagy szar, ilyen lassút... de az is stabil volt. Ugyanazzal a vinyóval ennek is volt baja, másikkal semmi gond.
Aztán csináltam egy gépet Asus P5A-val, K6-2-vel, az is betonstabil és szépen mennek a DivX filmek.

Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz.

(#36) Delta-Laca

Delta-Laca
(fanatikus tag)

Egy kis érdekesség: Bővebben: link

(#37) LordX válasza HERR Z (#27) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

AGP-t nem raksz PCIe-re soha, mert köze nincs egymáshoz a kettőnek (ellenben az AGP és a PCI az majdnem ugyanaz), úgyhogy a ''jobb esetben'' kategóriát felejtsd el...

(#38) fLeSs válasza Delta-Laca (#34) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Cak hogy mindenki lássa, hogy az a 47,3 ns-os késleltetés Everestben nem igazán állja meg a helyét,

Majd szóljál, ha ugyanolyan körülmények között tesztelted a lapot, ahogy mi is.

(#39) Delta-Laca válasza fLeSs (#38) üzenetére

Delta-Laca
(fanatikus tag)

Ez nem becsmérelés, vagy ehhez hasonló akart lenni, csak nem értem a dolgot. Ami nekem van most itthon cuccaim, elméletileg lassabban kellene menjen, mint ami a tesztben összeállított konfig, de mégsem ezt teszi. Amúgy a cikk hozza a szokásos jó színvonalat, és mégegyszer elnézést, ha esetleg megsértettelek volna a hsz-emmel, nem ez volt a célom.
Peace :B

(#40) fasyrt válasza Delta-Laca (#36) üzenetére

fasyrt
(őstag)

Elkezdtem az Eszközkezelőben kattintgatni, de nem működött... :DDD

A chipset jó, de én az asrockot ki nem állhatom... :(

(#41) HERR Z válasza LordX (#37) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mutassak pár i915-ös lapot amin PCI-E 1x vagy 4x-re tettek AGP csatolót?a jel más, pár gyártó mégis megoldotta működőképesen -pl Asrock is:DDD

(#42) Fiery válasza Delta-Laca (#39) üzenetére

Fiery
(VIP)

Cool'n'Quiet-et ki kell kapcsolni kapasbol (BIOS-bol, az a biztos), becsukni minden ablakot, kiloni minden felesleges hatterben futo processzt... Aztan esetleg, de csak nagyon esetleg lehetne szo arrol, hogy osszehasonlitsd az eredmenyeidet azzal, amit Fless mert.

Megjegyzem, 40 ns ala me'g nem nagyon ment le senki alaporajelu procival meg alaporajelu DDR400 memoriaval. Sz'al mar csak emiatt sem tul valoszinu, hogy az eredmeny amit mertel valos (ertsd: realis) lenne.

Az ASRock lapok egyebkent nagyon jok kezdenek lenni, rettento sokat fejlodtek az utobbi egy-masfel evben. Vettunk mar tobbet is, es ar/teljesitmeny aranyban szinte verhetetlenek.

Fiery

AIDA64.com

(#43) Delta-Laca válasza Fiery (#42) üzenetére

Delta-Laca
(fanatikus tag)

A reálist azt mihez viszonyítod?:B Amúgy ha szépen be vannak lőve a késleltetések, akkor a 34 ns-hoz méltóan ''közlekedik'' winfos alatt is, legalábbis amit eddig tapasztaltam vele kapcsolatban. Az olvasás részben is elég szépen kihasználja rendelkezésre álló sávot, és ez igaz a dual-channel részre is (sajnos most csak single-ben megy a cucc:(), egyedül az írásban gyengélkedik valamiért egy kicsit:( Meg aztán vagy hússzor mértem, de ez a 34-37ns az esetek többségében jelentkezett, néhányszor volt 50-55ns magasságában, de mindenképpen látni rajta, hogy elég pörgősen nyomja;) A nagy gyártók is észrevehetnék már az ASRock-féle flexibilitást, és akkor még rokonszenvesebbek lehetnének a lapjaik, mert ezzel a Future CPU-lehetőséggel szerintem eléggé beelőztek mindenkinek:B, és eléggé valószínű, ha megjelenik a socket M2, akkor az a foglalat nem marad üresen;), és az ára még mindig sehol nem lesz a ''nagyok'' lapjaihoz képest. Szóval ASRock powwa:R:R:R

(#44) LordX válasza HERR Z (#41) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, légyszíves. Ugyanis mind a PCI-n van.

Az AGP és a PCI közti konverzió egy n bites háromállapotú meghajtó, és kész. PCIe <-> AGP-hez egy teljes fordító logika kell, kb 2-3 nagyságranddel (nem politikai 2x-es nagyságrend, hanem 10x-es) drágábban megvalósítva az AGP támogatást, ha a chipset nem tudja.

A chipsetgyártóknak viszont nem olyan nagy cucc belerakni, lásd Uli..

(#45) Fiery válasza Delta-Laca (#43) üzenetére

Fiery
(VIP)

Dual Channelben is 40 ns alatt van az eredmeny? Cool'n'Quiet ki van kapcsolva?

Fiery

AIDA64.com

(#46) erdey_a

erdey_a
(őstag)
LOGOUT blog

Az Asrock tulajok dobhatának több infót.
Én annyira beleszerettem a jelenlegi asrock lapomba, hogy már csak ezzel a márkával tudom elképzelni a fejlődést. Ez a típus pedig nagyon érdekel.

(#47) Delta-Laca válasza Fiery (#45) üzenetére

Delta-Laca
(fanatikus tag)

Amint lesz lehetőségem, meg fogom nézni;)

(#48) Delta-Laca válasza erdey_a (#46) üzenetére

Delta-Laca
(fanatikus tag)

Ha érdekel ez az alaplap, akkor nézz be ide is: Bővebben: link;)

(#49) krystman

krystman
(őstag)

Most jelenleg ASUS lapom van nekem is.Hát minden esetre nagyon szimpatikus ez a ASRock lap.Pont ilyenre gondoltam,hogy vennék.Már mint ilyen kombót.Viszont nem tudom,hogy esetleg olyan gyártók,mint az ASUS,vagy ABIT,MSI nem készülnek hasonló megoldású lappal mint a ASRock?Amúgy még soha nem volt ASRock lapom.Ami egyedül kicsit visszafog,hogy a játékoknál nem annyira jeleskedik.Szerintem az a 10fps nem annyira kevés.Későbbiek során szerintem észrevehető lesz.Most jelenleg 6800GT van.Ehez kellene valami normális lap meg proci.

(#50) HERR Z válasza krystman (#49) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ABITnak lesz ilyen lapja, és nem tartom elképzelhetetlennek hogy SLI+AGP lap lesz....mert elvileg fullos lapot terveznek nem fapadosat

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.