Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  [Re:] GeForce FX 5600 Ultra v2.0 (téma lezárva)

(#1) Peat;)

Peat;)
(PH! addikt)

Ha lejjebb megy az ára 9600pro verő!Nekem tetszik.Mint minden 50000-nél többe kerülő kártya:)

(#2) nap válasza Peat;) (#1) üzenetére

nap
(őstag)

Mi van a bekapcsolt AA es AF melletti teljesitmennyel ? :P

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

(#3) benedekco

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

szerintem elég siralmas dolgokat produkált ez a cucc! ennyit még 1 4200-as gef4 is tud!

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#4) rogers

rogers
(fanatikus tag)

Nekem kicsit összecsapottnak tűnik ez a cikk és nagyon hiányolom egy-két referenciaként használható kártya hasonlítását. (4200, vmelyik Radeon).
Miért?
Alapvetően itt nem új termékről van szó, amit be kell mutatni, ráadásul a cikk konklúziója is az, hogy semmi új a nap alatt, csak picit több kakaó van benne. Ha pedig így van, akkor ilyen írások azoknak hasznosak akik mostanában törik a fejüket videokártya vásárláson. De nekik mindenképpen szükséges lenne a viszonyítás.

Ez a PH! készítő csapata is tudhatná, hiszen elég belenézni a videokártya topicba, minden második arról szól, hogy ''melyiket vegyem''?

Jobb későn, mint még később...

(#5) Parci válasza rogers (#4) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miután ''ezt a PH! csapata is tudja'', nyugodtan készülj fel egy NAGY videokártya tesztre... itt van már nálam, a forrása egyelőre (vágatlanul :D) közel dupla akkora, mint a táptesztes cikké volt... :D:D:D

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#6) Parci válasza rogers (#4) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

...szinte hihetetlen amúgy, de lassan összeáll a szerkesztőgárdánk, úgyhogy az utóbbi hetekben már semmit sem csaptunk össze, és úgy tűnik, egy darabig nem is kell :P.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#7) KnOx válasza Peat;) (#1) üzenetére

KnOx
(kvázi-tag)

Ezt azért nem mondanám! nekem 9600-prom van és biza lepipálja, legalábbis 3dmark03-ban, ami valljuk be erosebben a vidiokártyára koncentrál mint a 01!

(#8) Polesz válasza Parci (#6) üzenetére

Polesz
(PH! addikt)

Üvegszilánkokkal vakargathatod egyeseknek akkor se jó ;]

Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

(#9) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Eleg osszecsapott cikk latszatat kelti ez a cikk.

(#10) Polesz válasza twollah (#9) üzenetére

Polesz
(PH! addikt)

Szerintem elég hülyén fogalmaztál szerintem ;];];]

(#11) Polesz válasza Polesz (#10) üzenetére

Polesz
(PH! addikt)

Amúgy meg nem értem, hogy miért kellene egy ilyen bemutatót túllihegni :F

(#12) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

Egy 2,4 P4 + GefFX 5600U-tól elég siralmas a <11e pont 2k1SE alatt. Tekintve, hogy otthon a 2100MHz XP + Gef4 Ti4200 (285/585) párosom ~13000 pontot produkál... Nem tudom, vagy nem akarom ezt a teszteredményt elhinni...

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#13) twollah válasza Polesz (#11) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Miert ne lehetne tullihegni?

Foleg ebben a melegben.

(#14) twollah válasza Polesz (#10) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Direkt igy fogalmaztam.

Olvass a sorok kozott egy kicsit.

(#15) Polesz válasza twollah (#13) üzenetére

Polesz
(PH! addikt)

Öblítsél :D

(#16) fLeSs válasza Parci (#5) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

a táptesztes cikkben sok volt a kép, kevés a szöveg.
ebben ''kicsit'' hosszú lett a bevezető :D
ja, és vágva sem lesz sokkal kisebb (legalábbis remélem :U)

(#17) twollah válasza Polesz (#15) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Miert oblitsek?

Oblit helyettem a mosogep.

(#18) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Kicsit soknak találom az árat. Bár minden új stuffot meg kell fizetni. Jöhetne már az FX5700! :P

(#20) XeeN

XeeN
(senior tag)

Draga->Lassu->Eladhatatlan. Legalabbis hozzaertoknek. Kb ennyiert sima R9800-at lehet vasarolni.

(#21) Chapell

Chapell
(fanatikus tag)

Ezaz, ilyen árért olyan Atit kapsz, ami csinál neked 4000 pontot 3DMark03ban :)

''Csak állsz ott, vagy nézel is?''

(#22) benedekco válasza anulu (#12) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

pont ezt mondtam én is!

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#23) Notes

Notes
(őstag)

Nem akarom minősíteni sem az Nvidia-t, sem a 3DMark2001-et de én pont tegnap csináltam 10300 pontot egy 8500LE(!)-vel...

Romanes eunt domus!

(#24) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha vki lát 9700-et, ami egy kicsit olcsóbb is sokkal jobban jár, hisz jobban teljesít. Azért nem reménytelen a helyzet a sima 9700-esek terén...

~ Arcana ~

(#25) arn

arn
(őstag)

sracok a benchmarkolas... amit csinaltatok szvsz semmit sem er. tudvalevo, hogy nvidia mindig szeret kavarni a timedemokkal, meg a 3dmarkokkal, nem kellene oket mellozni? vagy legalabb mas prgokat is felhasznalni.

az alapveto dolog... hogy ha a videokartya teljesitmenyere vagy kivancsi, akkor legyen az a szuk keresztmetszet (minel nagyobb felbontas).

http://project-brian.blogspot.com/

(#26) Mostly Harmless

Mostly Harmless
(lelkes újonc)

hmm... nekem ugyanilyen procival a ti4200 12000 pontot hozott... asszem nem fogok még váltani. =}

viszont érdekelne, egy ilyen kártyára elég lenne a zalman passzív hűtője?

(the cake is a lie)

(#27) engusz válasza Mostly Harmless (#26) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Elég lenne rá...

(#28) tocsa

tocsa
(senior tag)

A hatoldali RAM chipek kisebb orajelen mennek hogy kisebb passziv hutes is eleg rajuk? Mit vetettek szegenyek hogy a hatoldali szamuzetesu melle joval kisebb hutest kapnak gyarilag?

Clevo P180HM: 18.4", GTX560M SLI, i7 2670QM, 12GB 1600MHz RAM, 750GB 16MB HDD

(#29) Ploszi

Ploszi
(senior tag)

ott a vége felé nem értettem a dolgot, az Nvidia féle képminőség mikor volt jobb, mint az ATI képe??

ha hirtelen egy sötét alagútban találod magad, ne menj a fény felé!!!

(#30) Parci válasza arn (#25) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na ne mondd...

Én igazán nem értem, mi van itt pár emberrel. Tehát, 100000000000x is leírom:

- ez egy bemutató volt
- csak arra a kérdésre kereste a választ, hogy tud-e bármiben többet az fx5600 2.0 elődjénél
- ezt a kérdést megválaszolta

Ráadásul már azt is írtam, hogy nagy teszt is lesz vga-ból, sőt, már kész is van, csak tördelni kell, stb.

Nem célja egy cikknek, hogy minden rohadt kérdést megválaszoljon, minden cikk konkrét kérdésekre keresi a választ.

(#31) Parci válasza Ploszi (#29) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezt hol olvastad? Hogy fps/képminőség tekintetében már korántsem egyértelmű a fölény (sőt)..? Hol van ebben benne, hogy régebben jobb volt?

(#32) neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Nekem egyre szimpatikusabbak az albatron cuccok /nem e videokartya miatt/, foleg az alaplapok mert inkabb azok ferdultek meg nalam, vidkartya meg nem! De aze a pize amiert agyak igen baracsagaos es jo kis stabil cuccokat adnak!!!

udv

neduddki

p.s. na most lehet kovezni:-))))

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#33) arn válasza Parci (#30) üzenetére

arn
(őstag)

ok :) kivancsian varom. mert normalis sebessegmerest sajnos nagyon ritkan latni magyar tesztekben.

(#34) fLeSs válasza arn (#33) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

majd nemsoká fox :))
ps: egyre gázosabb VGA cikkeket írni pont a driverek miatt...

(#35) Ploszi

Ploszi
(senior tag)

fps/képminőség tekintetében már korántsem egyértelmű a fölénye az ATI-val szemben (sőt).

szóval mikor volt előnye képminőség tekintetében az Nvidiának? mert eddig én úgy tudtam, látta, hogy az ATI kártyák szebb képet produkélnak

ha hirtelen egy sötét alagútban találod magad, ne menj a fény felé!!!

(#36) Geli

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

elég gyökér ez a 11k...szerintetek nem?:DDD...és olcsobb volt egy 5-össel:DD

(#37) Geli válasza Chapell (#21) üzenetére

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

vegyél 9700-est,ami csinál neked 5000-et:DDD:DD

(#38) Geli válasza Vikthor (#24) üzenetére

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

pontosan:D

(#39) TheVeryGuest

TheVeryGuest
(senior tag)

Éljen a Final Reality!
Az legalább még demószerű benchmark volt.

“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry

(#40) arn válasza fLeSs (#34) üzenetére

arn
(őstag)

azert lenne jobb valami fraps teszt... ott kapasbol kibukik.

egyebkent milyen dx9 tesztekre gondolsz?

(#41) arn válasza TheVeryGuest (#39) üzenetére

arn
(őstag)

a 3dmark2000 demojanak volt a legnagyobb sikere... a 2001 elso partja is demo. a masodik meg jol nez ki, de nem demo. elfelejtettek ''honnan'' jottek. nezz maturefurk demokat (lapsuus, amiga, pc).

(#42) arn

arn
(őstag)

most nezem... ez utobbi mondatodat almodtam??? :DD mintha vmi hwsws dx9 tesztekrol lett volna szo.

(#43) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

nemtom miről beszélsz :D

(#44) arn válasza fLeSs (#43) üzenetére

arn
(őstag)

nah bakker... mingy keresek egy pszichologust :D

(#45) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát nemtom... 55000+ÁFA? Annyi mint a Sapphire Radeon 9800as és az enyhén jobb. Szép hogy veri a 9600pro-t. Nézzetek meg egy olyan tesztet ahol a 9600pro 500/720on megy...

3Dmark2001-et default beállításokkal felejtsétek el. A 9500pro is 12000körül tud ilyen konfiggal és a 9700asok sem nyomnak sokkal többet és húzott 8500assal is csináltak már efölött. Ha rákapcsolunk 4-8×AA-t akkor az meg sem kottyan a 9700asnak míg a gf4 agyonhal.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#46) LordX válasza rudi (#45) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nah igen, itt a pont..
Fikázzátok, hogy ááá, ezt a teljesítményt Ti4200-al is eléritek.. AA és FSAA-val, nagy felbontásban? Na neeeem, nekem is az van, és tudom, hogy agyonhal (tetszik ez a szó :))

(#47) KZT válasza LordX (#46) üzenetére

KZT
(tag)

Miért ne a Sapphire-al?Mi a baj vele? A BBA és a Gigabyte semmivel sem jobb.(A Sapphire gyártotta régebben a BBA karikat.)

(#48) fLeSs válasza LordX (#46) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

És máris nem 20%-al lesz olcsóbb az azonos teljesítményű R, hanem csak 5%-al

itt enyhe túlzást vélek felfedezni :)

(#49) Foobar

Foobar
(tag)

Ha ez az 5600 Ultra olyan órajelen menne, mint egy ti4200 (mondjuk 275/550 jó esetben), hát belegondolni is rossz, milyen siralmas eredményeket produkálna! Úgy tűnik, mintha az nVidia visszafejlődne! Jó mondjuk az AA/AF terén jobbak ezek a kártyák, de akkor is gyenge ez az 5600... Most ti4200-om van, de ha a helyzet nem változik, a köv kártyám tuti Ati lesz. Parci: ISZONYATOSAN várom a nagy videókártyatesztet! Annyi teszt van a neten, hogy nem igaz, aztán mégse egyértelmű, hogy most az FX 5900 Ultra vagy a Radeon 9800 Pro -e a jobb. Bennetek bízom, mert ti pártatlanok vagyok (remélem). Ja és azt is remélem, hogy lesz képminőség-összehasonlítás is, mert ha mondjuk az FX 5900 U úgy gyorsabb az Atinál, hogy közben a képminősége rosszabb, az akkor... hát nem az igazi.

(#50) LordX válasza fLeSs (#48) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De a lényeg ott van :)

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  [Re:] GeForce FX 5600 Ultra v2.0 (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.