Brutálisak azok a kompresszoros hűtési megoldások...bár +25ezret azért fizetni, hogy nem ezüst, hanem kék
kékszínű festék ennyivel drágább lenne?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
thaler2
(senior tag)
(#2) FlasH-BacK

FlasH-BacK
(senior tag)

mennyi sok szép cucc! Az Asetekek tényleg odasóznak. Mondjuk sztem is elég gáz h a kék festét +25k. De nekem tökéletesen megfelelne egy ezüst is
. A többi cucc és nagyon érdekes, de pl hiányoltam a 19-es viewsonic árát.
Meg az u.s. roboticsok is igéretesek. Persze gondolom nem 2 fillér lesz egy ilyen rencer.
Helyesírási hiba: itt a Viewsonic új monitorcsalágja, az U.S. Robotics szupergyors WiFi termékei, a HP friss oprikai meghajtói és - 1.oldal eleje.

TeeJay
(PH! kedvence)
hú de tetszik az Asus VGA-ja mert nem a legdurvább mégis hűthető passzívan.
nekem ilyen kell a netes gépembe
csak az ára sok még nekem.
megjelent a Pio-110?
és 13alatt lesz az ára?
na ez megakirály mert akkor inkább ezt veszek 110D helyett
Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

Loretto
(MODERÁTOR)
a 19-es monitor ára véletlenül maradt ki?
Nos ennyit nem érne nekem a passzív táp...
Soirée...

viharhozo
(PH! addikt)
Nagyon kivancsi leszek, hany Vapochillt fognak eladni. Ilyet elvileg csak a nagyon fanatikusok vennenek, de ok feleennyibol lenyegesen nagyobb teljesitmenyu hutest csinalnak, ugyh nem lesz egyszeru betorni a piacra.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.

csibra
(kvázi-tag)
A tápok manapság általában a proci felett vannak ugye (mini, midi, nagytorony ház esetében legalábbis). most miért jó az ha a zen tápba a prociról felszálló meleg levegő kerül?
[Szerkesztve]

Mirus
(újonc)
Sziasztok! A Zen tápról tudnátok készíteni egy átfogóbb tesztet? Mennyire melegszik stb... Sőt az lenne a legjobb ha egy összehasonlítás féle lenne a többi passzív táppal
Nagyon szretnék egy passzív tápot venni de egy kicsit izgulok a lakástűz miatt
. Mégis csak 220V voltal megy... peresze a gépemet nem egy fűrészporos olajoshordóban tartom, de azért aggódom...
Előre is köszi 
19-es ViewSonic VA902 ára 94 000 Ft környékén van, de majd a pontosat beleírom a cikkbe.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

mozso
(fanatikus tag)
Hat nem is tudom, feleannyibol lenyegesebben jobb hutest? Minusz 50 fokot tud a cucc, mutass mar a folyekony nitrogen kivetelevel olyan hazilag barkacsolt rendszert ami ennel lenyegesebben jobban hut... de komolyan, kivancsi vagyok.
Kulcsszo: hazilag epitett, hiszen ezt mondtad
Hungarian F1 League :: online F1 bajnokság - http://hf1l.hsw.hu
A proci levegőjét a legjobb esetben elviszi a ház hátulja felé húzó venti(k).
Már bejelentettem tesztigényemet egy ZEN-re, nekem is tetszik. Itt egy angol teszt: Bővebben: link
Kis/nagy hűtő motorja + egy kis eszkába és már ott is van 
Az Asetek azért lehet ilyen drága, mert van elég gyüge+sznob tuningos. Az igazi hardkórok éppen arra élveznek, hogy saját maguk építenek kompresszort.

mozso
(fanatikus tag)
Es az halk is lesz? Mert a VapoChill 22-33 dB zajt termel terhelestol fuggoen, de en nem szivesen raknek egy Lehel kompresszort a labam melle, mert 5 meterrol is hallani ha megy.
De meg mindig varok megepitett rendszerre, adjatok mar linket.

viharhozo
(PH! addikt)
1. A Vaochillnek koze nincs a -50hez. Melegedesre nem hajlamos prociknal idle-ben talan megcsipheti a -40-et, de egy terhelt Prescottnal mar a -10 is alig van meg.
2. dodo csinalt komplett rendsyert (legalabb is a hwsw-n eleg sokaig aktiv volt), aminek ettol jobb volt a hatasfoka, es 55k korul volt az ara. Sot, rgb sajat bevallasa szerint 5000 Ft-bol kepes volt elerni a -35 fokot. 

mozso
(fanatikus tag)
Aha, 5000Ft-bol -35, en meg a telapo vagyok. Mit kapsz ma 5 rugoert, egy polot?! 

Ősember
(PH! addikt)
''de egy terhelt Prescottnal mar a -10 is alig van meg.'' és akkor mi van? ezt ugy mondod, mintha a -10 átalgos lenne, vagy még akár rossz is! szerintem egyáltalán nem gáz, ha 4.6-on felmegy a hö -10re. érted.... felmegy. összeszarom magam!
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

Jim Tonic
(PH! kedvence)
11b alatt gond nélkül elérhető a beígért 11Mbitps. 11g alatt tipikusan, jó körülmények között, fal nélkül kb. 35Mbitps érhető el kb.
Szóval annyira rohadtul nincs értelme ezeknek a 11g turbo, stb dolgoknak. Még akkor sem jön össez ez a marketing sebesség, ha a két antennát egymás mellé rakják...
Nem kellene az U.S roboticsnak sem ennyire marketing szöveggel takaróznia. Az viszont dícséretes, hogy WPA2-t ismernek.
[Szerkesztve]
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
Te enem ismerteds rgb-t???? DE egy rohatt makos embor vagy TE!!!:- )))
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

mozso
(fanatikus tag)
VapoChill LS es XEII hutesi teljesitmeny a kulonbozo CPU hotermelesek fuggvenyeben:
Bővebben: link
Szabvanyos hangnyomasmeres 1m-rol (PDF):

shev7
(PH! kedvence)
hát pedig a 11b szabvány is csak a fizikai rétegben tudja a 11megabitet. Az adatsebesség legjobb esetben is 5-6 megabit.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

viharhozo
(PH! addikt)
Ez a ceg sajat merese, ami gyakorlatban talan egy Venice-magos procinal bejon, mashol nem. 
Tulkeppen a gyarilag hazba szerelt megoldas letjogosultsagat elismerem, mivel hazilag igy osszerakni nem egyszeru, viszont maga a kulonallo hutes jelentosen olcsobban is megvalosithato. westlake topikja most is porog hasonlo temaban es regebben is volt mar errol szo.

AMD Power
(Jómunkásember)
Szerintem egy átlag vagy akár egy ''pénzesebb'' user-nek is túl drága lesz egy ilyen ház vagy profi hűtés!
Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html
Én csak azt mondom, tegyék ide a tesztasztalra, aztán meglátjuk mit kezd a jó kis szivárgós nullszériás Prescottal. Szorzólockmentes a drágám, szóval semmi sem gátolja, hogy rendes hűtéssel 4-5 GHz környékén szaladgáljon (apropo, tegnap járt nálam egy olyan borda, ami full passzívban is civilizáltan elvitte 100%-os terhelésen. Fene sem gondolta volna, hogy valaha ilyet látok... ).
Hanggal kapcsolatban szintén a gyakorlat a megmondhatója. Ha rezonál és csúnya a hangszíne, akkor 30 dBA-n is lehet nagyon zavaró.
Szerintem annyi az egész trükkje, hogy van bennük egy izmosabb DSP jelerősítő, ami stabilabban kiszedi a zavarból az adatot. Hivatalosan megerősített tesztek vannak arról, hogy a MAXg veri a hasonló kategóriájú cuccokat. Nem tudom, hogy nyilvános-e a doksi amit láttam ezzel kapcsolatban, de majd utánanézek.
Tudtommal a Gigabyte-nak és másoknak is van 2x56 Mbps körüli hardvere, evccer talán sort kerítünk azokra is.

mozso
(fanatikus tag)
Igen publikus, ime a hivatalos meresi jegyzokonyv a MAXg-rol a fuggetlen KeyLabs talalasaban:
[Szerkesztve]

viharhozo
(PH! addikt)
Ha mar bekerultek az ajanloba, igazan kerhetnel toluk egy tesztpeldanyt! 
Thermaltake Big Typhoon vs Vapochill vs akarmilyen gyari vizhutes. Fenemod kivancsi lennek, mit bir el a szerkezet.
[Szerkesztve]

anulu
(PH! nagyúr)
VapoChill LightSpeed:
!
alá bevágni egy FX57-et, mellé durva tuningRAM, oszt' hadd szóljon! múltkor már elfilóztam egy ilyen hűtőn, de inkább GTX-et vettem
nem. víz nem megy a gépembe! az a konyhába és a fürdőszobába való! 
''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!
Amik korrektek azok a WaterChill Cuccok. Eheim pumpák árban egy szinten vannak a 900-1040 l/órás szoftvervezérlet duplatermoszenzoros, hatventivezérlős Asetek pumpákkal. A CPU+GPU+NB blokk 1040-es pumpával és egy akkora radiátorral mint három 12-es venti bőven jó lehet bármihez (80K alatt van a szett) - reszkess Innovatek 

anulu
(PH! nagyúr)
szépek ezek a készletek, a pumpa szoftvere meg kifejezetten tetszik! azért érdekelne, hogy ez a VGA borda hogyan hűt le egy 7800GT(X)-et. illetve a VGA RAM-okat hogyan lehet így hűteni 
''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!
Szerintem a 7800-asokkal nem lenne gond csak a memóval. Igényes VGA blokkban még az Innova a nyerő, bár a Cooler Masternekék is készülnek érdekességekkel Bővebben: link.

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Nah, bővül a lista. Eddig csak minden CPU/VGA topikban lehetett olvasni:
4000+, X2, 1GB RAM, 7800GTX SLI, Ageia Physx. Most jöhet hozzá, hogy: Vapochill LightSpeed. 
Igen, a víz a konyhába való. De akkor ez is... a hűtőbe. Nemde?
Sőt, az autó is a fürdőbe való, jut eszembe.
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Mekkora LOL. Ezeken a méréseken pont az általam említett x<35 sebességet érték el. Ennyit az elnevezésről, meg a többiről.
Lehet hogy nem ide tartozik, bocs. Tehát az lenne a kérésem hogy legyen már megint ilyen 10AMD vagy Intel konfig cikk mert nagyon tetszett. Oskat lehetett álmodozni...és másoknak jó útmutató is...
Original's never fit - Socket 370

mozso
(fanatikus tag)
Hat csak ne LOL-ozz, mert a tobbi Wifi meg 25Mbit tenyleges sebessegnel beadja a kulcsot (arban MAXg-hez hasonloak), azokat mivel jellemzed? UltraLOL vagy mi? 
Van olyan WLAN ami boven 100Mbit felett tud mar most is, kerdes akarsz-e ra kolteni, illetve hogy miert varod el, hogy 25 ezerert ilyen lehessen neked. Az arak mindig csokkennek, 2-3 ev es duplazodas lesz otthoni Wifi sebessegben is.
A WLAN rendszereknel hagyomany a data rate megadasa:
11Mbit - tenylegesen 2-3Mbit
54Mbit - tenylegesen 19-20Mbit
125Mbit - tenylegesen 32-35Mbit
Ha az USR MAXg-t megkapod a tobbi markas 54Mbites cucc araban, akkor miert baj, hogy ''csak'' 60-70%-al gyorsabb?
[Szerkesztve]

anulu
(PH! nagyúr)
nagyon filózom egy rendes hűtőn, csak félek a vízet berakni a gépembe. láttam már különféle helyeken blokkokat CPU-ra, NB-re..., csak nem tudom, h pl egy rendszerbe be lehet-e kötni Vapo radiátorra CM CPU és mondjuk Zalman NB hűtőt. 

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Nem érted, mit magyarázok. Olyan, mint a PMPO. Minek elméleti sebességekről beszélni, miért nem lehet valóságot megadni.
Azt a 60-70%-ot nézd meg mégegyszer, mert kezdem azt hinni, hogy nekik dolgozol. Marketingszövegnek elmenne.
Amúgy nem speciell a USR-szal van bajom, úgy allgemein a marketingduma nem tetszik, ami jellemző a WLAN világában.

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Csak a csatlakozásokat kell megnézned. Mindent össze lehet kötni amúgy.
De ennek csak utána kell járni.

lapa
(PH! kedvence)
apropo, tegnap járt nálam egy olyan borda, ami full passzívban is civilizáltan elvitte 100%-os terhelésen. Fene sem gondolta volna, hogy valaha ilyet látok...
fene se gondolta volna, hogy pont a termék nevétől fosztasz meg minket 
www.lapanet.hu

anulu
(PH! nagyúr)
mert találtam néhány blokkot, csak nem tudom, hogy egybe be lehet-e kötni őket.
illetve a sokadik bajom, h lövésem sincs, hogy a radiátort hova raknám, mert piszkosul nincs már hely a házamban... 
A kölönböző gyártók cuccai általában nem csőkompatibilisek. Átalakítókat kell használni a megfelelő átmérő kialakítása miatt, de az nem az igazi.
Nemsokára megmondom 

mozso
(fanatikus tag)
Pontosan ertem mit magyarazol, de a jelenseget nem lehet megvaltoztatni, mert 1999 ota igy hasznalja minden egyes gyarto a vilagon. Ez van, nem tudsz ellene tenni semmit.
Egyebkent mi alapjan adod meg a valosagot? Ha ismerned a radios eszkozoket, tudod, hogy a legkori zavarok, tavolsag, frekvenciak, mind meghatarozzak a valos sebesseget, azaz nagyon erosen kornyezetfuggo.
A mostani helyzetben mindenki egyutt irja az elmeleti sebesseget, szerintem ez jobb, mintha XY gyarto a fold alatti bunkerben 1cm-es tavolsagon kimeri, hogy a cucc valos sebessege akarmennyi Mbit, csak eppen az altaluk ''valos'' kornyezetnek beallitott foldalatti bunker nincs mindenkinek otthon a gardrobban!
Amugy meg akit erdekel a technika, az mindenkeppen kimeri a valos sebesseget vagy utananez. Autot sem a TV reklamok alapjan vesz az ember.
Egyebkent nekem 34/20 az 70% novekedest ad, neked nem?

Obi-1
(őstag)
Kiváncsian várjuk...!!
Only a Sith deals in absolutes.

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Belül azok. A cső vastagságával szokott baj lenni. Én azt úgy oldom meg, hogy leveszem a hollandert, és bilincsel szorítom a csonkra a csövet.

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Egyetlen helyzetben hozott 60% növekedést. Így általánosan állítható, hogy 60%-kal gyorsabb? Szerintem nem.
A sebességre vonatkozóan: Ez igaz, bár ettől még nem értek ezzel egyet. Pont azért nem, mert az elméleti sebességük nem élőálítható szinte semmilyen körülmények között.
Akkor jobban kellene erőltetni a a/b/g elnevezés használatát, és sebességnek 20-40Mbps sebességet megadni az útmutatóban.
Szerinted melyik 100 Mbites, sőt jobbat mondok, Gbites vezetékes hálózati cucc éri el a névleges sebességét? Ezek mind mind elméleti értékek, a jelsebességekből, szávszélességekből és az architektúrákból lehet kiszámolni őket, olyanok mint egy VGA elméleti fill-rateje vagy egy memória elméleti sebessége. Ezeket adják meg, mert ezek specifikálhatóak, a valóság meg szokás szerint más.

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Nana. Azért a kábel lényegesen közelebb áll valósághoz. Az 1 Gbps kapcsolatban szinte senki nem hisz, nem is terjedtek el az efajta hálózatok. De legalább ott nem jöttek turbo, ultra, hyper, max, stb. jelzőkkel. 
Amúgy igazad van, a Gbit elég nagy lódítás, csak muszáj volt kifingatni a csavart érpárt.
De ne mondd nekem, hogy normális, hogy mindenhol virít, hogy 54/108/stb., miközben ezek jó esetben 20-30 Mbit-et tudnak. Rossz esetben ennyit sem.
Nyugodtan lehetne őket kötelezni, hogy írják le, átlagos körülmények között mennyit tudnak lakáson/szabadban adott távolságon belül a készülékeik. Pont azért, mert (itt a példa a cikkben) 802.11g és 802.11g között akár 60% eltérés lehet, ami egyáltalán nem elhanyagolható.
Amúgy picit meddő dologról vitázunk, inkább csak a véleményem mondom el. 
A szabványok világában nincs átlagos. Ott csak paraméterek, DFA-k, Turing gépek és ilyenek vannak. Vitázni ezen tényleg nincs értelme, szerintem bosszankodni sem.