Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) thaler2

thaler2
(senior tag)

Brutálisak azok a kompresszoros hűtési megoldások...bár +25ezret azért fizetni, hogy nem ezüst, hanem kék:F kékszínű festék ennyivel drágább lenne?

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#2) FlasH-BacK

FlasH-BacK
(senior tag)

:C:DD mennyi sok szép cucc! Az Asetekek tényleg odasóznak. Mondjuk sztem is elég gáz h a kék festét +25k. De nekem tökéletesen megfelelne egy ezüst is:DDD. A többi cucc és nagyon érdekes, de pl hiányoltam a 19-es viewsonic árát.
Meg az u.s. roboticsok is igéretesek. Persze gondolom nem 2 fillér lesz egy ilyen rencer.:U
Helyesírási hiba: itt a Viewsonic új monitorcsalágja, az U.S. Robotics szupergyors WiFi termékei, a HP friss oprikai meghajtói és - 1.oldal eleje.

(#3) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

hú de tetszik az Asus VGA-ja mert nem a legdurvább mégis hűthető passzívan.
nekem ilyen kell a netes gépembe:DD
csak az ára sok még nekem.

megjelent a Pio-110?
és 13alatt lesz az ára?
na ez megakirály mert akkor inkább ezt veszek 110D helyett:C

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#4) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

a 19-es monitor ára véletlenül maradt ki?
Nos ennyit nem érne nekem a passzív táp...

Soirée...

(#5) viharhozo

viharhozo
(PH! addikt)

Nagyon kivancsi leszek, hany Vapochillt fognak eladni. Ilyet elvileg csak a nagyon fanatikusok vennenek, de ok feleennyibol lenyegesen nagyobb teljesitmenyu hutest csinalnak, ugyh nem lesz egyszeru betorni a piacra.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#6) csibra

csibra
(kvázi-tag)

A tápok manapság általában a proci felett vannak ugye (mini, midi, nagytorony ház esetében legalábbis). most miért jó az ha a zen tápba a prociról felszálló meleg levegő kerül?

[Szerkesztve]

(#7) Mirus

Mirus
(újonc)

Sziasztok! A Zen tápról tudnátok készíteni egy átfogóbb tesztet? Mennyire melegszik stb... Sőt az lenne a legjobb ha egy összehasonlítás féle lenne a többi passzív táppal :DD Nagyon szretnék egy passzív tápot venni de egy kicsit izgulok a lakástűz miatt:DDD. Mégis csak 220V voltal megy... peresze a gépemet nem egy fűrészporos olajoshordóban tartom, de azért aggódom...:U
Előre is köszi :R

(#8) rudi válasza FlasH-BacK (#2) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

19-es ViewSonic VA902 ára 94 000 Ft környékén van, de majd a pontosat beleírom a cikkbe.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#9) mozso válasza viharhozo (#5) üzenetére

mozso
(fanatikus tag)

Hat nem is tudom, feleannyibol lenyegesebben jobb hutest? Minusz 50 fokot tud a cucc, mutass mar a folyekony nitrogen kivetelevel olyan hazilag barkacsolt rendszert ami ennel lenyegesebben jobban hut... de komolyan, kivancsi vagyok.

Kulcsszo: hazilag epitett, hiszen ezt mondtad

Hungarian F1 League :: online F1 bajnokság - http://hf1l.hsw.hu

(#10) rudi válasza csibra (#6) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A proci levegőjét a legjobb esetben elviszi a ház hátulja felé húzó venti(k).

(#11) rudi válasza Mirus (#7) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Már bejelentettem tesztigényemet egy ZEN-re, nekem is tetszik. Itt egy angol teszt: Bővebben: link

(#12) rudi válasza mozso (#9) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kis/nagy hűtő motorja + egy kis eszkába és már ott is van :)
Az Asetek azért lehet ilyen drága, mert van elég gyüge+sznob tuningos. Az igazi hardkórok éppen arra élveznek, hogy saját maguk építenek kompresszort.

(#13) mozso válasza rudi (#12) üzenetére

mozso
(fanatikus tag)

Es az halk is lesz? Mert a VapoChill 22-33 dB zajt termel terhelestol fuggoen, de en nem szivesen raknek egy Lehel kompresszort a labam melle, mert 5 meterrol is hallani ha megy.

De meg mindig varok megepitett rendszerre, adjatok mar linket.

(#14) viharhozo válasza mozso (#9) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

1. A Vaochillnek koze nincs a -50hez. Melegedesre nem hajlamos prociknal idle-ben talan megcsipheti a -40-et, de egy terhelt Prescottnal mar a -10 is alig van meg.

2. dodo csinalt komplett rendsyert (legalabb is a hwsw-n eleg sokaig aktiv volt), aminek ettol jobb volt a hatasfoka, es 55k korul volt az ara. Sot, rgb sajat bevallasa szerint 5000 Ft-bol kepes volt elerni a -35 fokot. :)

(#15) mozso válasza viharhozo (#14) üzenetére

mozso
(fanatikus tag)

Aha, 5000Ft-bol -35, en meg a telapo vagyok. Mit kapsz ma 5 rugoert, egy polot?! :C

(#16) Ősember válasza viharhozo (#14) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

''de egy terhelt Prescottnal mar a -10 is alig van meg.'' és akkor mi van? ezt ugy mondod, mintha a -10 átalgos lenne, vagy még akár rossz is! szerintem egyáltalán nem gáz, ha 4.6-on felmegy a hö -10re. érted.... felmegy. összeszarom magam!
:C

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#17) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

11b alatt gond nélkül elérhető a beígért 11Mbitps. 11g alatt tipikusan, jó körülmények között, fal nélkül kb. 35Mbitps érhető el kb.
Szóval annyira rohadtul nincs értelme ezeknek a 11g turbo, stb dolgoknak. Még akkor sem jön össez ez a marketing sebesség, ha a két antennát egymás mellé rakják...

Nem kellene az U.S roboticsnak sem ennyire marketing szöveggel takaróznia. Az viszont dícséretes, hogy WPA2-t ismernek.

[Szerkesztve]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#18) neduddki válasza mozso (#15) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Te enem ismerteds rgb-t???? DE egy rohatt makos embor vagy TE!!!:- )))

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#19) mozso

mozso
(fanatikus tag)

VapoChill LS es XEII hutesi teljesitmeny a kulonbozo CPU hotermelesek fuggvenyeben:
Bővebben: link

Szabvanyos hangnyomasmeres 1m-rol (PDF):

(#20) shev7 válasza Jim Tonic (#17) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

hát pedig a 11b szabvány is csak a fizikai rétegben tudja a 11megabitet. Az adatsebesség legjobb esetben is 5-6 megabit.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#21) viharhozo válasza mozso (#19) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

Ez a ceg sajat merese, ami gyakorlatban talan egy Venice-magos procinal bejon, mashol nem. :)
Tulkeppen a gyarilag hazba szerelt megoldas letjogosultsagat elismerem, mivel hazilag igy osszerakni nem egyszeru, viszont maga a kulonallo hutes jelentosen olcsobban is megvalosithato. westlake topikja most is porog hasonlo temaban es regebben is volt mar errol szo.

(#22) AMD Power válasza viharhozo (#5) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Szerintem egy átlag vagy akár egy ''pénzesebb'' user-nek is túl drága lesz egy ilyen ház vagy profi hűtés!:U

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#23) rudi válasza viharhozo (#21) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én csak azt mondom, tegyék ide a tesztasztalra, aztán meglátjuk mit kezd a jó kis szivárgós nullszériás Prescottal. Szorzólockmentes a drágám, szóval semmi sem gátolja, hogy rendes hűtéssel 4-5 GHz környékén szaladgáljon (apropo, tegnap járt nálam egy olyan borda, ami full passzívban is civilizáltan elvitte 100%-os terhelésen. Fene sem gondolta volna, hogy valaha ilyet látok... ).

Hanggal kapcsolatban szintén a gyakorlat a megmondhatója. Ha rezonál és csúnya a hangszíne, akkor 30 dBA-n is lehet nagyon zavaró.

(#24) rudi válasza Jim Tonic (#17) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem annyi az egész trükkje, hogy van bennük egy izmosabb DSP jelerősítő, ami stabilabban kiszedi a zavarból az adatot. Hivatalosan megerősített tesztek vannak arról, hogy a MAXg veri a hasonló kategóriájú cuccokat. Nem tudom, hogy nyilvános-e a doksi amit láttam ezzel kapcsolatban, de majd utánanézek.

Tudtommal a Gigabyte-nak és másoknak is van 2x56 Mbps körüli hardvere, evccer talán sort kerítünk azokra is.

(#25) mozso válasza rudi (#24) üzenetére

mozso
(fanatikus tag)

Igen publikus, ime a hivatalos meresi jegyzokonyv a MAXg-rol a fuggetlen KeyLabs talalasaban:

[Szerkesztve]

(#26) viharhozo válasza rudi (#23) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

Ha mar bekerultek az ajanloba, igazan kerhetnel toluk egy tesztpeldanyt! :)

Thermaltake Big Typhoon vs Vapochill vs akarmilyen gyari vizhutes. Fenemod kivancsi lennek, mit bir el a szerkezet.

[Szerkesztve]

(#27) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

VapoChill LightSpeed: :R!

alá bevágni egy FX57-et, mellé durva tuningRAM, oszt' hadd szóljon! múltkor már elfilóztam egy ilyen hűtőn, de inkább GTX-et vettem :U nem. víz nem megy a gépembe! az a konyhába és a fürdőszobába való! :U

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#28) rudi válasza viharhozo (#26) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Amik korrektek azok a WaterChill Cuccok. Eheim pumpák árban egy szinten vannak a 900-1040 l/órás szoftvervezérlet duplatermoszenzoros, hatventivezérlős Asetek pumpákkal. A CPU+GPU+NB blokk 1040-es pumpával és egy akkora radiátorral mint három 12-es venti bőven jó lehet bármihez (80K alatt van a szett) - reszkess Innovatek :)

(#29) anulu válasza rudi (#28) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

szépek ezek a készletek, a pumpa szoftvere meg kifejezetten tetszik! azért érdekelne, hogy ez a VGA borda hogyan hűt le egy 7800GT(X)-et. illetve a VGA RAM-okat hogyan lehet így hűteni :U

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#30) rudi válasza anulu (#29) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem a 7800-asokkal nem lenne gond csak a memóval. Igényes VGA blokkban még az Innova a nyerő, bár a Cooler Masternekék is készülnek érdekességekkel Bővebben: link.

(#31) Jim Tonic válasza anulu (#27) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Nah, bővül a lista. Eddig csak minden CPU/VGA topikban lehetett olvasni:
4000+, X2, 1GB RAM, 7800GTX SLI, Ageia Physx. Most jöhet hozzá, hogy: Vapochill LightSpeed. :U
Igen, a víz a konyhába való. De akkor ez is... a hűtőbe. Nemde?
Sőt, az autó is a fürdőbe való, jut eszembe.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#32) Jim Tonic válasza mozso (#25) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Mekkora LOL. Ezeken a méréseken pont az általam említett x<35 sebességet érték el. Ennyit az elnevezésről, meg a többiről.

(#33) <MZ/X>

<MZ/X>
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet hogy nem ide tartozik, bocs. Tehát az lenne a kérésem hogy legyen már megint ilyen 10AMD vagy Intel konfig cikk mert nagyon tetszett. Oskat lehetett álmodozni...és másoknak jó útmutató is...

Original's never fit - Socket 370

(#34) mozso válasza Jim Tonic (#32) üzenetére

mozso
(fanatikus tag)

Hat csak ne LOL-ozz, mert a tobbi Wifi meg 25Mbit tenyleges sebessegnel beadja a kulcsot (arban MAXg-hez hasonloak), azokat mivel jellemzed? UltraLOL vagy mi? :C

Van olyan WLAN ami boven 100Mbit felett tud mar most is, kerdes akarsz-e ra kolteni, illetve hogy miert varod el, hogy 25 ezerert ilyen lehessen neked. Az arak mindig csokkennek, 2-3 ev es duplazodas lesz otthoni Wifi sebessegben is.

A WLAN rendszereknel hagyomany a data rate megadasa:
11Mbit - tenylegesen 2-3Mbit
54Mbit - tenylegesen 19-20Mbit
125Mbit - tenylegesen 32-35Mbit

Ha az USR MAXg-t megkapod a tobbi markas 54Mbites cucc araban, akkor miert baj, hogy ''csak'' 60-70%-al gyorsabb?

[Szerkesztve]

(#35) anulu válasza rudi (#30) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

nagyon filózom egy rendes hűtőn, csak félek a vízet berakni a gépembe. láttam már különféle helyeken blokkokat CPU-ra, NB-re..., csak nem tudom, h pl egy rendszerbe be lehet-e kötni Vapo radiátorra CM CPU és mondjuk Zalman NB hűtőt. :U

(#36) Jim Tonic válasza mozso (#34) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Nem érted, mit magyarázok. Olyan, mint a PMPO. Minek elméleti sebességekről beszélni, miért nem lehet valóságot megadni.
Azt a 60-70%-ot nézd meg mégegyszer, mert kezdem azt hinni, hogy nekik dolgozol. Marketingszövegnek elmenne.

Amúgy nem speciell a USR-szal van bajom, úgy allgemein a marketingduma nem tetszik, ami jellemző a WLAN világában.

(#37) Jim Tonic válasza anulu (#35) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Csak a csatlakozásokat kell megnézned. Mindent össze lehet kötni amúgy.
De ennek csak utána kell járni.

(#38) lapa válasza rudi (#23) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

apropo, tegnap járt nálam egy olyan borda, ami full passzívban is civilizáltan elvitte 100%-os terhelésen. Fene sem gondolta volna, hogy valaha ilyet látok...

fene se gondolta volna, hogy pont a termék nevétől fosztasz meg minket :)

www.lapanet.hu

(#39) anulu válasza Jim Tonic (#37) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

mert találtam néhány blokkot, csak nem tudom, hogy egybe be lehet-e kötni őket.

illetve a sokadik bajom, h lövésem sincs, hogy a radiátort hova raknám, mert piszkosul nincs már hely a házamban... :(

(#40) rudi válasza anulu (#39) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A kölönböző gyártók cuccai általában nem csőkompatibilisek. Átalakítókat kell használni a megfelelő átmérő kialakítása miatt, de az nem az igazi.

(#41) rudi válasza lapa (#38) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nemsokára megmondom :)

(#42) mozso válasza Jim Tonic (#36) üzenetére

mozso
(fanatikus tag)

Pontosan ertem mit magyarazol, de a jelenseget nem lehet megvaltoztatni, mert 1999 ota igy hasznalja minden egyes gyarto a vilagon. Ez van, nem tudsz ellene tenni semmit.

Egyebkent mi alapjan adod meg a valosagot? Ha ismerned a radios eszkozoket, tudod, hogy a legkori zavarok, tavolsag, frekvenciak, mind meghatarozzak a valos sebesseget, azaz nagyon erosen kornyezetfuggo.

A mostani helyzetben mindenki egyutt irja az elmeleti sebesseget, szerintem ez jobb, mintha XY gyarto a fold alatti bunkerben 1cm-es tavolsagon kimeri, hogy a cucc valos sebessege akarmennyi Mbit, csak eppen az altaluk ''valos'' kornyezetnek beallitott foldalatti bunker nincs mindenkinek otthon a gardrobban!

Amugy meg akit erdekel a technika, az mindenkeppen kimeri a valos sebesseget vagy utananez. Autot sem a TV reklamok alapjan vesz az ember.

Egyebkent nekem 34/20 az 70% novekedest ad, neked nem?

(#43) Obi-1 válasza rudi (#41) üzenetére

Obi-1
(őstag)

Kiváncsian várjuk...!!

Only a Sith deals in absolutes.

(#44) Jim Tonic válasza rudi (#40) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Belül azok. A cső vastagságával szokott baj lenni. Én azt úgy oldom meg, hogy leveszem a hollandert, és bilincsel szorítom a csonkra a csövet.

(#45) Jim Tonic válasza mozso (#42) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Egyetlen helyzetben hozott 60% növekedést. Így általánosan állítható, hogy 60%-kal gyorsabb? Szerintem nem.

A sebességre vonatkozóan: Ez igaz, bár ettől még nem értek ezzel egyet. Pont azért nem, mert az elméleti sebességük nem élőálítható szinte semmilyen körülmények között.
Akkor jobban kellene erőltetni a a/b/g elnevezés használatát, és sebességnek 20-40Mbps sebességet megadni az útmutatóban.

(#46) rudi válasza Jim Tonic (#45) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerinted melyik 100 Mbites, sőt jobbat mondok, Gbites vezetékes hálózati cucc éri el a névleges sebességét? Ezek mind mind elméleti értékek, a jelsebességekből, szávszélességekből és az architektúrákból lehet kiszámolni őket, olyanok mint egy VGA elméleti fill-rateje vagy egy memória elméleti sebessége. Ezeket adják meg, mert ezek specifikálhatóak, a valóság meg szokás szerint más.

(#47) Jim Tonic válasza rudi (#46) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Nana. Azért a kábel lényegesen közelebb áll valósághoz. Az 1 Gbps kapcsolatban szinte senki nem hisz, nem is terjedtek el az efajta hálózatok. De legalább ott nem jöttek turbo, ultra, hyper, max, stb. jelzőkkel. :)
Amúgy igazad van, a Gbit elég nagy lódítás, csak muszáj volt kifingatni a csavart érpárt.

De ne mondd nekem, hogy normális, hogy mindenhol virít, hogy 54/108/stb., miközben ezek jó esetben 20-30 Mbit-et tudnak. Rossz esetben ennyit sem.
Nyugodtan lehetne őket kötelezni, hogy írják le, átlagos körülmények között mennyit tudnak lakáson/szabadban adott távolságon belül a készülékeik. Pont azért, mert (itt a példa a cikkben) 802.11g és 802.11g között akár 60% eltérés lehet, ami egyáltalán nem elhanyagolható.
Amúgy picit meddő dologról vitázunk, inkább csak a véleményem mondom el. :)

(#48) rudi válasza Jim Tonic (#47) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A szabványok világában nincs átlagos. Ott csak paraméterek, DFA-k, Turing gépek és ilyenek vannak. Vitázni ezen tényleg nincs értelme, szerintem bosszankodni sem.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.