Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) strike-force

strike-force
(őstag)

királyságos lett a cikk, bár én a 480asra is rádugtam volna az sli rendszert, hátha leül tőle... :) vagy legalábbis ekkora teljesítménynél mennyire lesz hangos.
tényleg a fogyasztást mivel mértétek ki? ilyennel Bővebben: link

[Szerkesztve]

Just realize it!

(#2) fLeSs válasza strike-force (#1) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Ilyennel mértük.
1ébként a 480-asra is rátettük a második VGA-t, de fagyott a gép, viszont nem a táp miatt!!! Ezt akkor még nem tudtuk, később kiderült, hogy a VGA és az alaplap volt a ludas, csak akkor már nem volt lehetőség újra letesztelni a rencert.

(#3) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azok a csatlakozok bejönnek miért nem lehet mind1-en már ilyen?

(#4) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

''A nálunk töltött napok egyelőre csak kóstolóra adták meg a lehetőséget, ám az eddigi falatok roppant finomnak bizonyultak.''

:C

amúgy 1 baja van: drága!

(#5) erdoke válasza Sanya (#4) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mihez képest drága? A te pénztárcádon kívül persze...

Reálisan árazott a tudásához képest, ez nem átlagos Chieftec kategória.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#6) Daywalker

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Nekem miért van olyan érzésem, hogy ennek a belseje egy Enermaxhoz képest csak ''bóvli''? Súlyra ott már a 420W-os is megvan ennyi:)

[Szerkesztve]

(#7) killahdrums

killahdrums
(senior tag)

...csak az a neoluxos venti. :(

Azt kel mondjam nem rossz, csak miért Hiper!? :B

There is no God, just Technology...

(#8) erdoke válasza Daywalker (#6) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Minden nagyteljesítményű tápegység az aktív-passzív hűtés kombinációját használja. Nem hiszem, hogy csak x súlyú borda + fix helyen 2 db 8 cm-es venti lenne a jó megoldás. A mérések szerint nem forrósodott fel, és még halk is maradt. Nem ez a lényeg?
Bizonyos súly alatt nyilván nem lehet jó minőségű tápegységet csinálni, de a ''minél nehezebb, annál jobb'' se aranyszabály egy bizonyos súly fölött.

[Szerkesztve]

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#9) Daywalker válasza erdoke (#8) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Nem csak a súlyról van szó, úgy az egészről. Vhogy az rendezettebbnek, átgondoltabbnak és kicsit minőségibbnek tűnt. De lehet, hogy csak a képzeletem játszik:D

(#10) Kaoru

Kaoru
(senior tag)

nekem ien tápom van (480). Feketében és uv rekatív harisnyázás van rajta alapból. Télleg nagyon halk (régi codegen tápom olyan hangokat hallatott, hogy olyat egy pályaudvaron lehetett hallani leginkább, amikor a régi vonatok indulni kezdenek). Nagyon tudom ajánlani és szerintem megéri azt a 17k-t amiért vettem.

Az uzsi doboz is pöpec, csak 1x szállítás közben, elengedett a füle és leesett (tápnak kutya baja nem lett), viszont a doboz oldala végigrepedt (pont az egyik élére esett). Egyébként az uzsidoboz belülről végig habszivacsozva van, táp formájához igazítva, meg kapsz 1 bonusz 8cmes vencsit is a tápod mellé.

Szóval nagyon király, érdekes hogy nem kaptak ajánlott matricát.

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#11) Tapsi Hapsi

Tapsi Hapsi
(újonc)

Hol lehet ezeket a tápokat beszerezni?
A kisebb érdekelne igazából.
De örülnék ha ötvöznék a kettöt.
Az 580-as kábel megoldása nagy ötlet. Én beleraknám a 480-asba is. Simán.

(#12) Don_ válasza Tapsi Hapsi (#11) üzenetére

Don_
(kvázi-tag)

Pl a kicsit én árulom: Bővebben: link

''Minden este gondolkozz el azon, hogy a holnap amitől tegnap féltél, az ma volt''

(#13) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

tetszenek! :) bár szerintem önszántamból a mostani 420W Chieftec-em nem fogom lecserélni, csak ha meghal... de akkor szvsz az itt bemutatott 580-as lesz! :)

amúgy 2db 6pin-es PCI-E VGA csati is van rajta? tudtommal ennyi kell a 2x6800U SLI-hez... vagy átalakítóztatok?

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#14) Kaoru válasza anulu (#13) üzenetére

Kaoru
(senior tag)

a részemről annyit tudok mondani, h a kicsin nincsen ien csati (egy emberke tesztelte nálam az x850xt-jét és átalakítózni kellett).

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#15) vfo7

vfo7
(senior tag)
LOGOUT blog

Kicsit viccesek a nagyobbik táp kisfeszültségű csatlakozói, ugyanis a CB-készülékek szabvány 4 pólusú mikrofon-aljzatai. Úgy tűnik, hogy a CB-láz elmúltával még mindig jelentős raktárkészletek lehetnek belőle. :D

Aki csak a lábával siet, hibázik.

(#16) simoon

simoon
(kvázi-tag)

hi!
segítség kéne!
vettem 2 hűtőventit tegnap, de alaplapi csatija van, és az én lapomon csak két dugasznak van helye. proci, vga -ventiknek. hova az anyá....ba tegyem? tápról nem tudom üzemeltetni? vagy létezik ''elosztó''?
köszi -és sorry a topik barmolásért!:R

(#17) ollie válasza simoon (#16) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen, létezik átalakító/elosztó.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#18) vfo7 válasza simoon (#16) üzenetére

vfo7
(senior tag)
LOGOUT blog

Tegyél rá táp-molexet és dugd rá egy szabad tápkábelre.

(#19) simoon válasza ollie (#17) üzenetére

simoon
(kvázi-tag)

huhhhhhhhhhhhh.
és mi a jobb akkor, ha a tápcsait alakítom át, vagy ha leosztom az alaplapon?

(#20) bendi válasza vfo7 (#15) üzenetére

bendi
(fanatikus tag)

megnéztem a honlapon, és van nem csak 4tűs csati is;)

A4-es papíromat hasonló Audira cserélném

(#21) Solad

Solad
(őstag)
LOGOUT blog

Jo hogy megoldottak ezt a mazzagos kerdest...
Valami hasonlot akartam eszkabalni molexcsatis megoldassal a tapra, hogy le lehessen huzni a folos tyukbeleket. Deebben a formaban ez kifejezetten impozans.:R

Példaképem Gregory House

(#22) vfo7 válasza simoon (#19) üzenetére

vfo7
(senior tag)
LOGOUT blog

Az alaplapon nem jó leosztani, mert az alaplapi csatk terhelhetősége kicsi szokott lenni.

(#23) vfo7 válasza bendi (#20) üzenetére

vfo7
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez a csatlakozó amúgy szabványos, kettőtől nyolc pólusú létezik belőle. Jó masszív, és nem utolsósorban a dugó könnyen szerelhető - igaz páka kell hozzá.

(#24) simoon válasza vfo7 (#22) üzenetére

simoon
(kvázi-tag)

oke.
akkor elmegyek veszek azt IS! :((((
köszi mindenkinek!:R
csaó

(#25) Solad válasza Solad (#21) üzenetére

Solad
(őstag)
LOGOUT blog

eszre sem vettem hogy menetkozben fanatikus csokava ugradelodtem...:C

Példaképem Gregory House

(#26) Scream007

Scream007
(őstag)

nem semmi az az 580as cumo.:B
tényleg elég szép.teljesítménye meggyőző.

1 baja van>>tényleg picit drága szerintem, igaz aki az utolsó rendszert építi le fogja sz..i azt a +10-15e.-t.;)

u.i:honnan volt 2db 6800 ultrátok?:C

[Szerkesztve]

BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

(#27) Integra

Integra
(Jómunkásember)

hogy rohadjanak meg, eddig meg se fordult hiper táp a fejemben gépcserénél, de most... :)
ha hozza azt a minőséget megbízhatóságot és teljesítményt mint annak a márkának a gépei, ahonnan csórták a nevet, akkor ok, de ha nem, akkor BFG-t az egész brigádnak. meg egy pert japánból nekik, hogy soha többet nem jusson eszükbe mégegyszer az isteni névvel játszadozni! :)
de hogy még az R-betű logotípiáját is ennyire lebugázták, pofám leszakad....

[Szerkesztve]

(#28) t-shirt

t-shirt
(PH! kedvence)

Nagyon dicséretes megoldás ez a kábel saláták ellen.

Ezen a képen Bővebben: link látható csatik közül mire jó a 2 és 3 pines :F

Jó lett volna egy kép a mellékelt kábelekről.

[Szerkesztve]

(#29) cain69

cain69
(őstag)

na véééégre! :R valahogy így kell kinéznie egy tápnak. 30at simán megér.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#30) TommyGun válasza t-shirt (#28) üzenetére

TommyGun
(őstag)

Ez a ''kábelsaláta elleni azt dugom fel amit használok csatit'' nem egy új dolog, legalábbis én már elég régen láttam ilyen a TT-től ha jól emléxem...sőt enermaxból is emléxek ilyenre....egyik kollégám gondolkodott ilyene csak ölég drága lett vólna neki a P3-as renceréhez :D

Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.

(#31) vottokar

vottokar
(fanatikus tag)

Azért ennek a fel- leszerelhető kábeleknek van egy kis hátránya is. Bármilyen jó és stabil is ez a csatlakózó, azért ennek is van átmeneti ellenállása. A sima dróthoz képest sok is. Én is használtam ilyen jellegü csatikat már, hát ha igen profi minőségüek, akkor sajna igen húzós az áruk. Akkor viszont valahol máshol kellett spórolni a gyártóknak. DE ne legyen igazam!
Amúgy tényleg igen jól néz ki.

[Szerkesztve]

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#32) F7 válasza TommyGun (#30) üzenetére

F7
(tag)

Antec Neopower már rég tudja ezt a kábel lehúzós dolgot.

Fickó! Fekszessz!

(#33) nkpolip

nkpolip
(kvázi-tag)

Pöpec kis eszközök!Én adtam volna ajánlott logot.Az a kábel megoldás nekem is nagyon bejön, a gyártó helyében rátenném kissebbikre is.

(#34) TommyGun válasza F7 (#32) üzenetére

TommyGun
(őstag)

Jaja épp ezt mondom hogy szinte majd minden neves márkának van ilyenje szvsz, legalábbis láttam már néhányat, igaz ez mindig a felső kategóriára igaz de a lényeg hogy nem most találták ki a spanyol viaszt :B
Ettől függetlenül nekem tetszik és jó látni hogy terjedőben van...

Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.

(#35) Kosh Naranek

Kosh Naranek
(tag)

Akartam venni Enermax tápot, de a B580 rendesen eltántorított tőle.

Kell az a táp! Akarom!!! :R

(#36) Kosh Naranek válasza F7 (#32) üzenetére

Kosh Naranek
(tag)

Ki mondtad a lényeget. Lehúzós. De nem csavaros. Ez jóval stabilabban rögzíti a táphoz a kábel végét, egy fokkal kultúráltabb, mint az Antec megoldása.

(#37) marcee

marcee
(PH! addikt)

Tömeg és feszültségstabilitás mérés, minden amit az eddigi (kis) tápos cikkekből hiányoltam! :R Köszönöm.

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#38) Daywalker válasza Kosh Naranek (#35) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Attól függ melyik enermaxtól tántorított el. Nekem az 535W-os tetszik, a jelenlegi 420-asom is pöpec. Ha esetleg 30-ba megvan egy ilyen 580W-os Hiper, akkor lehet róla szó, csak sehol se kapni.

[Szerkesztve]

(#39) Integra válasza Kosh Naranek (#36) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

jep...
nem bízom ezekben a műanyag dologkban.
tényleg, tört már le valakinek az ''újfajta'' molex csatlakozó két kis füle amivel segíti a kiszedést? képek alapján nem tűnik hosszú életűnek

(#40) Akheron válasza Integra (#39) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy könnyen el lehetne törni, nem olyan rideg típusú műanyagból van :)
Egyébként érdemes számításba venni, hogy a legtöbb nem PCI-e-s videokártyára ezt a típusú csatlakozót valószínűleg nem lehet csatlakoztatni, mivel a kártyán lévő csatlakozó nem a nyák szélénél, hanem annál beljebb található, így útban vannak a ''szárnyak''. (Az én 9800pro-mon legalábbis útban volt.)

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#41) Csaba_20_

Csaba_20_
(PH! addikt)

Miért nem nevezték meg a cikkben a mérőműszer típusát?

(#42) Niquis

Niquis
(senior tag)

Nekem van Hiperem, január óta, és most is ugyanolyan jó... persze tudom, ez tartóstesztnek rövid, de én nagyon meg vagyok vele elégedve. Félkézzel elviszi a gépemet, de mivel ez a 2x8cm-es, 425W-os változat (4S425), a nyári idő beköszöntével hangos lett:(
Ja, és érdemes kiemelni, hogy mindnek nagyon jó, erős a 12V-os részlege. Ez szerintem nagy erősségük. Coolermaster recommendation is van/volt egyes típusaikon.

"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

(#43) Akheron

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Egyébként ilyen tápot vettem: Bővebben: link
14 cm-es ventivel szerelt, és amit én vettem, szintén moduláris. Nekem jobban tetszik, mint a cikkben lévők, és ez belülről is szép :)

Ha esetleg valakit érdekelne, itt lehet megvásárolni, illetve ide írtam a táppal kapcsolatos benyomásaimat is a vásárlást követően: Bővebben: link

[Szerkesztve]

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#44) jpisti

jpisti
(senior tag)

Grat, a cikk igazán jó.

Nekem nem megy a fejembe miért kell ilyen sok W! Egy manapság átlagosnál kicsit jobb géppel is simán elbir egy 350W~420W kategória, sőtt!

Nekem egy 420W-os LEVICOM tápom van és az is sok. Egy ismerősömnek ugyan azt a gépet raktam össze és neki ''csak'' egy 350W-os HIPER tápot raktunk a 400W-os codegány helyére! Neki simán viszi a gépét, ami tök uaz mint az enyém (lásd: adatok)
Ez a ''kábel ha nemkell akkor nincs is'' megoldás nagyon bejönne már szerintem minden tápnál.

...

(#45) marcee válasza Akheron (#40) üzenetére

marcee
(PH! addikt)

(Nekem 9800SE-re ráment a szárnyas chieftec csati.)

[Szerkesztve]

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#46) F7 válasza Kosh Naranek (#36) üzenetére

F7
(tag)

Á, az hogy csavaros vagy nem, az csak design. Ez nem hegymászó kötél :) Bepattintós rádugós ugyanolyan jó mint ez.

Fickó! Fekszessz!

(#47) kiborg

kiborg
(fanatikus tag)

Na hali mindenkinek!

Lassan már egy éve van HIPER tápom. Akkor volt ez olcsó (13-14 eFt körül) tip: 3S425. Nagyon nem bántam meg!!! Előtte egy 300-as Codegenem volt, amit nagyon messzire dobtam el. A tápcserénél miután kivettem a régit és kézbevettem az HIPER-t nagyon meglepődtem a súlykülönbség miatt.
Koliban lakom, így közel állandóan meg a gép. Nem melegszik és nem hangos. pedig NAGY POR van (sajnos utcai szoba).
A koliban multkoriában áramingadozás volt. A haverok jöttek át, hogy ujraindul a gépük állandóan, inkább kikapcsolják és átjönnek dumálni. Szabad szemmel lehetett látni, ahogy vibrálnak a neonok !!! Ennek ellenére a gépeknél SEMMI instabilitást nem érzékeltünk. (ugyanis a szobában 2 db ilyen táp van).
Úgyhogy én csak támogatni tudom azt, aki ilyen tápot szeretne venni.
Na ennyi. Egy plusz jó pont a HIPER-nek :)

Üdv Kiborg

ui: ja persze nekem is jobban tetszik a kék csavarozhatós, dehát nincs szivem megválni ettől sem, mert nagyon jó és nincs értelme cserélni, 20 eFt-ért nem nyújt annyival többet.

[Szerkesztve]

Ésszel él az ember - mondá a kannibál!

(#48) kowk

kowk
(tag)

tenyleg ez az elso modularis tap amit lattok? :D

(#49) siriq válasza fLeSs (#2) üzenetére

siriq
(őstag)

Hello

Franko a cikk, csak a megszokott szinvonal ahogy kell.
Viszont lenne egy kerdesem! Antec tapokat mikor szeretnetek:D tesztelni??;]
Nagyon varom mar a tesztet rola(mondjuk benne lehetne a Truecontrol II 550W tap;]).

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#50) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

nekem is tetszik
bár még sok pénz kellene hogy ilyen tápom legyen.

nekem scak 1 kérdésem lenne.

nekem Ultrapower 360as tápom van most 12centis ventivel
nagyon halk csak 1 zavaró van benne hogy mikor semmi terhelés alatt áll a táp annyira leveszi a venti fordulatát hogy olyankor már pici morgós hangja lesz.
majd idővel teszek bele márkásabb 12cm ventit azzal meg fog oldódni.

szóval ebbe a tápba nem figyeltetek meg ilyen jelenséget?
alapjáraton nem ''dörmögött'' ???

másik kérdésem hogy ez a táp nem adott ki semmilyen terhelés vagy alapjáraton kis éles hangot?

mert az enyém picit kiad :O
nem hallani mert a vinyó hangja elnyomja de ha kiveszem a tápot a házból akkor hallani hogy kis éles hang jön belőle.

ha ez a 2 dolog nem volt tapasztalható ezzel a méretes táppal akkor én ilyet vennék ha lenne pénzem :C

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.