Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

erdoke :C :DD

(#2) TexT-BoY válasza fLeSs (#1) üzenetére

TexT-BoY
(PH! addikt)
LOGOUT blog

grat a cikkedhez
öröm olvasni amiket irsz abbane hagyd!!!:DDD:C:C:C:C

amugy hogy hogy erdoke-tól kaptad a hűtőt... tesztelésre?:DDD

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#3) Arhel

Arhel
(senior tag)

Jó a cikk! gr. :C

Nem próbáltad meg passzívan? (zalman nélkül)

(#4) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát igen. Az ilyn monstrumok előnye TD9238H alatt jön ki... Amúgy meg a zalmant is meg lehet hekkelni hogy másik 9.2-es venti legyen rajta :)

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#5) wfjo

wfjo
(lelkes újonc)

A dobozon fel van tüntetve, hogy a cég amerikai, és ki van hangsúlyozva, hogy a hűtőborda egy alacsony fordulatszámú,

Na itt már tudtam hogy a cikket a germanista :) fless irta :P

olyan nehez magyarul irni ? pl feltüntették, kihangsúlyozták...

oldalaim: http://www.oazigazi.hu + http://www.szakemberadatbazis.hu + http://www.hirfriss.hu + http://tv-musor.hirfriss.hu

(#6) tts válasza wfjo (#5) üzenetére

tts
(PH! addikt)

Ez egy értékes hozzászólás volt a Swiftech árához képest gyenge teljesítményéhez.

(#7) vince

vince
(tag)

Az első oldalon hibás a link a Swiftech honlapra: http://http://www.swiftnets.com/

''Miután az emberek az igazságot nem fogadták el hatalomnak, megtették a hatalmat igazságnak'' - Blaise Pascal

(#8) freak^ válasza wfjo (#5) üzenetére

freak^
(kvázi-tag)

Nehez magyarul irni, ha mindenhol helytelenul halljuk/latjuk/olvassuk.. Nezzel Tv-t ott is sajnos sokszor talalkozhatunk germanizmussal :((
fLeSs -t nem bantani ! :)

(#9) Legolas

Legolas
(senior tag)

Ez komoly, hogy a tuningolt prescott, ilyen durva hűtőkkel is 85 fok körül volt terhelt állapotban? Ez nagyon durva. Ennyire szar procit csinált az intel?

Akkor prescottal nem nagyon lehet halk rendszert építeni! Nem elég, hogy magas fordulatú ventivel lehet csak rendesen hűteni, még a házat is jól befűti, amit még több házventivel tudunk csak lehűteni és a hőérzékelős tápventiket is maxon fogja pörgetni, így durva lesz a hangzavar!

Asus K8N, A64 3000+, 2* 512 Mb PC3200 Infineon, HIS RADEON X800 Pro, Hyundai B91D, NEC 3571

(#10) L3zl13

L3zl13
(PH! nagyúr)

A cikk meggyőzött, hogy a Gigabyte hűtője a legjobb létező hűtés.
De csak 4800rpm-en, mert ott fele annyi dB-t mértetek vele mint 2000-en... :DDD

Szerintem felcseréltétek a két feliratot...

Aki hülye, haljon meg!

(#11) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát ez a hűtő ennyiért nagyon gyengus:( Ventivel másfélszer annyi, mint a Zalman...

(#12) wfjo válasza freak^ (#8) üzenetére

wfjo
(lelkes újonc)

Aha, és ha a szomszéd hülye akkor énis az leszek ? :)

oldalaim: http://www.oazigazi.hu + http://www.szakemberadatbazis.hu + http://www.hirfriss.hu + http://tv-musor.hirfriss.hu

(#13) freak^ válasza fLeSs (#1) üzenetére

freak^
(kvázi-tag)

Grat a teszthez, egy kis eszrevetel : a zajszinteknel a gigabyte huto halkabb 4800 rpm-en, mint 2000 rpm-en? Mert a grafikonbol az derul ki.. :)

(#14) L3zl13 válasza freak^ (#13) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Szvsz 6000-en lazán lealázná mindet ming csendességben, mint hűtésben. :DDD

Aki hülye, haljon meg!

(#15) freak^ válasza L3zl13 (#10) üzenetére

freak^
(kvázi-tag)

Ja, sry nem lattam hogy irta mar mas is :)

(#16) freak^ válasza L3zl13 (#14) üzenetére

freak^
(kvázi-tag)

:D:D:D:D:D:D Az tuti :)

(#17) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miota kell kulon megvenni a bordat es utana valasztani ra 1ventit? nem tetszik ez a megoldas...:(

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#18) Fr4G

Fr4G
(senior tag)

Hmm, tobbet vartam volna azert, hisz valamikor ezt asszem ''exkluziv'' hutonek neveztek a PH!-n... Na, megyek es elolvasom ujra azt az NPH-1 tesztet, annak a hutonek tudnia kell valamit...:)

(#19) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A hibákat javítottam, kivéve a grafikont, az kicsit később érkezik.
Mindenkivel megesik.

(#20) L3zl13 válasza venember83 (#17) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Ez főként tuningolóknak van. Azok meg szeretik összeválogatni a cuccokat...

Aki hülye, haljon meg!

(#21) Efreet válasza wfjo (#12) üzenetére

Efreet
(senior tag)

egyikőtök sem az, a passzív sokkal régebb óta része a magyar nyelvnek, csak a 1860as években kezdték ''kiírtani'' a nyelvből...

[L]http://www.mek.iif.hu/porta/szint/tarsad/nyelvtud/nelegyen/nelegyen.htm[/L]
Szepesy Gyula: Nyelvi babonák - a legelső pont az ún. germanizmussal kapcsolatos

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#22) tts válasza freak^ (#16) üzenetére

tts
(PH! addikt)

A borda mellett még nem szólt senki. Én megpróbálnám.
Én is nagy örömmel olvastam a ritka vendég tesztjét. A felírat nem tartalmaz semmi valótlant, a Swiftech egyáltalán nem telejesít rosszul, halk üzemmódban egy közepes ventivel is megállja a helyét.
A cég sem ígérte, hogy ez a világ legjobb csendes léghűtője. Úgy látom erre inkább a Verax hajlamos.
Viszont a Swiftech tudomásom szerint kemény tuning hűtőként készül.
Az érem másik oldala az lenne, hogy mit tud egy dupla soros ''vaddisznó'' Deltával, amikor a zaj mellékes és csak a teljesítmény számít. Valószínüleg mindenkit maga mögé utasít majd (fog utasítani sic.).
És ez után dönt a felhasználó, mit akar.

(#23) tts válasza freak^ (#16) üzenetére

tts
(PH! addikt)

Ez a hülye net.

[Szerkesztve]

(#24) Yaye válasza Efreet (#21) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem nem a passzív hanem a ''fel van tüntetve, ki van hangsúlyozva'' kifejezések szúrták a topiktárs fülét :)

[Szerkesztve]

(#25) fLeSs válasza tts (#22) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Az ember ha megvesz egy 20000 Ft-os hűtőt (ugye te ennyiért árulod?), akkor vszínűleg azért tesz így, mert halkan akar léghűtéssel tuningolni, nem azért, mert még egy deltát is rá akar tenni, hogy plusz 200 MHz-et kihozzon a processzorból. Akkormár inkább vízhűtést vesz.
A Zalman sem véletlenül népszerű, halkan lehet vele tuningolni, és nem hűdedrága, bár nem ez jellemzi a magyar vásárlókat, hogy 10K-ért vesznek hűtést, hanem inkább a 2-3K-s hűtéseket részesítik előnyben.
A cikk lényege az lenne, hogy a halk hűtéssel mennyire életképes ez a Swiftech, és ahogyan a cikkből is kiderül, kb. annyira, mint a Zalman, ami fele ennyibe kerül a te áraid szerint.

(#26) Efreet válasza Yaye (#24) üzenetére

Efreet
(senior tag)

de legyen bantva a fule tole :))

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#27) eddie303

eddie303
(őstag)
LOGOUT blog

Azért tetszik a borda meggondolása, tetszik a teszt, s lehet, hogy mikor megcsinálták szerencsétlen bordát, még nem gondolták, hogy a Prescott annyira fog melegedni.
''A mellékelt kellékek tekintetében nem kápráztat el minket a Swiftech''
Valszeg azért annyira meleg vele a prescott, mert nem mellékelt drivert a borda mellé :DD

Linux.... The choice of a GNU generation.

(#28) bendi

bendi
(fanatikus tag)

Már nálam leledzik a bordácska:DD
Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve!
Igaz, én 9,2-es enermaxxal hajtom, nem tom, annak mennyivel jobb a légszállítása, kb 2300-as fordulaton megy, és úgy állítottam be, hogy odahajoltam, és mikor már kezdtem hallani a hangját, akkor hagytam...
gyári intel hűtőhöz képest min 10 fokkal vitte lejjebb a 2,4@3.2GHz-s p4-et
Szóval jó!

A4-es papíromat hasonló Audira cserélném

(#29) L3zl13 válasza Yaye (#24) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

A vitához csak annyit, hogy le van sz@rva. (Szép szenvedő szerkezet ez is. :DDD)
A nyelvek természetesen fejlődnek a más kúltúrákkal való kapcsolat során. Nem értem miért kellene erőszakosan vissza téríteni a régebbi állapothoz a köznyelvet.

Jó hogy nem 'Isa pur és homou vogymuk' szinten kell már kommunikálnunk...

Aki hülye, haljon meg!

(#30) tts válasza fLeSs (#25) üzenetére

tts
(PH! addikt)

Kis felhangot érzek, mintha ez a világban egy olcsó cucc lenne és én verem itt fel az árát. Ha tudnád ennek a haszonkulcsát, meg néhány sokkal jobb árúét, meglepődnél. Tehát az árszintet alapvetően a gyártó lövi be.
Az, hogy kinek mi mit ér meg, totál egyéni. Neked ez e véleményed, de a világon néhány tízezer/százezer felhasználónak más, és ők megveszik. Ettől ők még ugyan olyan rendes gyerekek mint te vagy én.
A válasz vége megint az én(?) áraim éa ZM-é: mit szólnál ha elkezdenék ZM -t árulni 20 %-al a mai magyar kisker árak alatt (és még lenne benne hasznom!)?
Pusztán a célom nem árháború indítása.
Nekem ez legalább annyira szórakozás, mint üzlet (ezt elhiheted), nekem szimpi a SW meg Th. meg néhány eredeti japán gyártó, ők lesznek a következő ''áldozatok''. A ZM részemről marad másnak.

(#31) fLeSs válasza tts (#30) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nekem nincs bajom veled/veletek, nekem is volt TR SLK900U hűtőm úgy másfél évvel ezelőtt vettem, és megvettem, pedig csak a borda 15K volt átszámítva euróból. :D
Én csak az MCX478-V-ről beszélek, ez sztem nem éri meg az árát, de többször nem is írom le, mert ez a cikk konklúziója is. :D
1ébként vszínűleg a TR sem ér meg annyit, amennyivel drágább a pl. Zalmannál, mégis megvettem.

(#32) tts válasza fLeSs (#31) üzenetére

tts
(PH! addikt)

Ez a dezinformáció!!!
Nem lesz drágább a Th. mint a Zm!

(#33) moonman válasza fLeSs (#31) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

miért hangoztatjátok folyton, hogy a zalmanhoz ki kell szerelni az alaplapot? :F egyáltalán nem kell. így elriasztotok pár vevőt...

Sent from my Windows Phone

(#34) tts válasza fLeSs (#31) üzenetére

tts
(PH! addikt)

Akár számon is lehet majd kérni: pl.az SLK 900 A bruttó tíz alatt lesz számlával, Budapesten!
A következtetéseddel akkár egyet is érthetnék - nem éri meg az árát, de egy Rollys, egy BMW, egy Merci, egy Harley, egy Nakamichi, egy Bang & Olufsen, egy Bose, de akárcsak egy új Ati X800 megéri az árát?

[Szerkesztve]

(#35) Fr4G válasza moonman (#33) üzenetére

Fr4G
(senior tag)

Hm, pl. en sem szereltem ki es sikerult ratenni. (CNPS-7000Cu-t)

(#36) fLeSs válasza moonman (#33) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Ebben a cikkben nem esik egy szó sem a Zalman felszereléséről, de elárulom, hogy a Socket 462-es és 754-es alaplapokat ki kell szerelni.

(#37) fLeSs válasza tts (#32) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Ez meg a csúsztatás.
Nincs semmi dezinformáció, a cikkben a Swiftech honlapján megtalálható ár szerepel, nem egy bolté.

(#38) moonman válasza fLeSs (#36) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

''Emellett még nem beszéltünk a Coolink NPH-1-ről, amely még a Zalmannál 7000A-Alcunál is jobban hűt. Persze illik megemlíteni a hűtés azon sajátosságát, hogy az alaplap kiszerelése nélkül is beszerelhető.''

igaz, én p4-re gondoltam :)

Sent from my Windows Phone

(#39) fLeSs válasza tts (#34) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

SLK948 jöhet 10K-ért :D, de ha lehet, akkor ebben a topikban ne reklámozd a cégedet, arra ott a bolhapiac.

(#40) fLeSs válasza moonman (#38) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Az első mondatban szerepel a Zalman, de nincs szó felszerelésről.
A második mondatban a felszerelésről van szó, viszont nem szerepel benne a Zalman.

(#41) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Szerinten az a baj ezzel a hutobordaval, hogy tul surun vannak a holeadotuskek, es az alacsony fordulatszamu ventilator nem tudja kelloen atpreselni a tuskek kozott a huvos levegot.

(#42) tts válasza fLeSs (#39) üzenetére

tts
(PH! addikt)

Ezért nem írtam neveket.
Összegeket meg te kezdtél írni.
Én csak próbáltam szólni a dolog mellett, ez ugye nem gond?
A pontosság kedvéért: a csúsztatást nem a cikkre értettem az abszolut korrekt!
Arra a kijelentésedre, hogy Zm olcsóbb mint Tr pedig nem ér annyit. Ellenőrizheted.
Részemről off.
Várom további tesztejeidet, mert tényleg teteszenek!

(#43) tts válasza twollah (#41) üzenetére

tts
(PH! addikt)

Nincs ezzel baj, lehet így is járatni, meg úgy is ahogy föntebb írtam, egy rendes ventivel, biztos más kép lenne!

(#44) zeg

zeg
(senior tag)

Jó lenne, ha itt a prohardveren lenne egy teszt az aerocool ht-101 hűtőről, tesztek alapján halkabb, és jobban hűt, mint a zalman 7000Cu. Lehet, hogy a ht-101 a legjobb léghűtő? Remélem, minél hamarabb lesz mód a ht-101 tesztelésére is.

3dfx cuccokat keresek megvételre, oldalam: www.z3dfx.atw.hu

(#45) andorpapa

andorpapa
(őstag)

Felmerült pár kérdés, na meg megfogalmazódott bennem pár gondolat (-->megfogalmazta magát pár gondolat :D ).

Zeg: a HT-101 valóban jobban hűt a Zalman full rezes változatánál, ajánlott olvasmány a júniusi PC Magazin, ott teszteltem, és tényleg nagyon erős cooler, azonos zajszint mellett veri a CNPS7000A-Cu-t, több fokkal is, bár azt sem árt elfelejteni, hogy a HT-101 szereti a jó házszellőzést, mondhatni igényli is, akkor van igazán elemében. Azt viszont nem mondanám, hogy egyértelműen a legjobb léghűtő. Sajnos a rögzítési nehézségek és a rögzítő alkatrészek khmmm átlagosnál egy csöppet halványabb kivitelezése (diplomatikus anyázásokat vállalok) nem teszi lehetővé a koronázást. Arról nem is beszélve, hogy viszonylag drága, és jönnek az új Coolink cuccok, és persze a Thermalright 12 centis megoldása is hasít.

Germanizmus vagy nem? Komolyan, basszus, muszáj egy szakmai topicot ilyennel szétoffolni? Oké, valaki szól miatta, rendben, de nem kéne a hozzászólások 40%-ának ezzel foglalkozni! Továbbá azt is ellenzem, hogy itt komoly árviták és flamegyanús hozzászólások keletkezzenek.

A teszttel kapcsolatban két dolgot jegyeznék meg: valóban érdemes lett volna valami hardcore ventilátorral kipróbálni, akár egy sima 4800 rpm-es 8 centis cuccal, ugyanis nem értek egyet fLeSs azon kijelentésével, miszerint ennyi pénzért csendes tuningot akar az ember, vagy vízhűtést. Bizony van sok user, akit a hang nem érdekel, csak a MHz-ek száma. És 20 rugóért normális, hatékony vízhűtést sehol sem kapni, csak sufniszarságokat. Tehát alternatív megoldás lehet egy Swiftech valami böszme Enermax, YS Tech vagy Delta ventivel. De ha ez éppen nem akadt, nem baj, nem kárhoztatok érte senkit.

A másik viszont igen komoly dolog: a tesztkörnyezet. Kicsit elhamarkodott lépés általános következtetést levonni a hűtő valós képességeiről, mikor a tesztkörnyezet nem az átlagos PC-t reprezentálja, hiszen az asztalra kirakott alaplap meggátolja a tesztelőt abban, hogy modellezni tudja a házon belül uralkodó légáramlást, ami sok esetben borítja a papírformát, más eredményeket hoz ki. A különleges kialakítású bordáknál megvan arra az esély, hogy a hátsó venti vagy a táp által megmozgatott levegő különösen jó, vagy éppen kifejezetten negatív hatást gyakorol teljesítményére, ami értelemszerűen az asztalon végzett mérések esetében nem jelenik meg. Tehát az itt olvasható mérések alapján azt lehet tudni, hogy a szinte szintetikus mérési körülmények között a Zalman jobbnak bizonyult, de azt, hogy valós PC környezetben mi az ábra, csak találgatni, sejteni lehet, a mérések erre egyértelmű utalást nem tartalmaznak.

COOLNESS! - somebody ssssstop me!

(#46) Yaye válasza L3zl13 (#29) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudom hol olvastad hogy bárki erőszakkal akarna bármit visszatéríteni. Vitát sem látok sehol. A nyelvi igényesség, a stílus és szépség amúgy is elég szubjektív dolog. Van akit érdekel, és figyel arra, hogyan ír/beszél, és akad, aki tesz rá magasról. Lehet hogy ami nekem báncsa a fülem az neked teljesen oké. Nem vagyunk egyformák. De szót se erről többet mert Andorpapa begurul :D

[Szerkesztve]

(#47) Amigo78

Amigo78
(senior tag)

Hát elmehet ez a hütö a busba 16500+Venti árért mondhatni...xar a Aerocool HT101 felenyi és min 5fokot ver rá

(#48) engusz válasza andorpapa (#45) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

''Kicsit elhamarkodott lépés általános következtetést levonni a hűtő valós képességeiről, mikor a tesztkörnyezet nem az átlagos PC-t reprezentálja, hiszen az asztalra kirakott alaplap meggátolja a tesztelőt abban, hogy modellezni tudja a házon belül uralkodó légáramlást, ami sok esetben borítja a papírformát, más eredményeket hoz ki.''

Ezt én is így gondolom! Sokáig furcsán néztem a hűtőtesztekre, mert nálam is jobb eredmény produkált az összes hűtő, mikor a gép ki volt szerelve és az asztalon volt. Persze nem komoly tesztek miatt volt ''kibelezve'' a gép (házcsere, esetleg egy sima takarítás).

(#49) tts válasza Amigo78 (#47) üzenetére

tts
(PH! addikt)

Csak a realitás kedvéért: nem a fele és nem ver rá 5 fokot.

(#50) Amigo78 válasza tts (#49) üzenetére

Amigo78
(senior tag)

hanem? mennyi is az ára ennek? valamejuk topikban 16500 felett irtál rá árat és akor venti kell még rá...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.