Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Zsiba

Zsiba
(senior tag)

Jó a cikk! Gratulálok a szerzőnek. Érdekes, hogy előkapartátok a 2000-es 3DMarkot. :)

Ugyan én inkább Abit, vagy Epox lapban gondolkodom, de jónak tűnik a Soltek is.
Itthon kapható már 400 MHz-es FSB-t támogató (hivatalosan) alaplap?

''One Ring to rule them all...''

(#2) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Elég sok szolgáltatása van az alaplapnak viszonylag alacsony áron.

(#3) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

én a héten vettem egy ilyet a 3T-ben 22600+áfáért , pontosabban FRN2-L-t , pont amiatt , hogy az már C1-es , és lehet emelni benne a chipsetfeszkót . az alaplap kinyiffant az első BIOSmentés után(nem BIOSfrissítés!!!) . visszavittem , kicserélték rajta a BIOSchipset mondván , hogy az szállt el . hazavittem . nem állítottam semmit a BIOSban , a windows ment , minden szép és jó volt . újraindítottam , beállítottam az órát+dátumot és kész , ismét elszállt a lap . visszavittem , mondtam hogy adjanak egy újat , de azt már csak úgy viszem haza , hogy előtte kipróbálom ott az üzletben . Kellytechből közben azt üzenték nekem a 3T-s emberkéken keresztül , hogy ne frissítsek rosszul BIOS-t , LOL , kb 32859823 db BIOSfrissítést csináltam már , szervízes vagyok egy nagykerben . kipróbáltam , és 1 perc alatt ott a szervízben az eladók+szervízes úr szeme láttára nyiffant ki a második alaplap ismét . nemigazán értettük , hogy mi a gond . visszaadták a pénzt+elismerően bólogattak , hogy nekem volt igazam , bocsánatot kértek a kötözködésért , és szépen elváltunk . ez lett volna az első Soltek lapom , de asszem egy ideig az utolsó is . melóhelyen gyanakodtunk arra , hogy az elem csak 1,5V-on megy , elvégre sok BIOSelszállásról hallottunk már a gyenge elem miatt nforce2-es lapoknál , csakhogy ebben ez az alap . vélemény???

(#4) Celtic válasza fLeSs (#3) üzenetére

Celtic
(tag)

Utánanézek ma a dolognak, ha saját szervizen belül nem is megy, akkor a Solteknél. Stay tuned.

Celtic [L.I.P.] - voltam házigazda, vagyok tag

(#5) fLeSs válasza Celtic (#4) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

próbálkozz procihúzással illetve BIOSfrissítéssel.azzal tuti kinyiffan , hacsaknem én fogtam ki egy rossz szériát.

(#6) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

Hol lehet ilyen lapot kapni?

(#7) fLeSs válasza Sanya (#6) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Kelly-Tech(nagyker) vagy 3T(estőr) Computer(kisker.)

(#8) chgergo

chgergo
(tag)

Nekem 3 Abit halt meg ugyanígy. Sajna a pénzt nem kaptam vissza, de a 4. még bírja. Talán a default RAM by SPD miatt, ha 266-os FSB-vel 333-as ramot kap a gép, akkor az aszinkron memória miatt már a BIOS is fel tudja dobni a talpát.

(#9) zax

zax
(kvázi-tag)

''Ehhez két darab DDR memóriára lesz szükségünk ... , amit a DIMM1-es és a DIMM3-as slotokba ... kell behelyeznünk és máris érvénybe lép a funkció.''

Ez így nem teljesen igaz, mert a DIMM2+DIMM3 párosítás esetén is működik a Dual DDR, nem csak a DIMM1+DIMM3 esetén.

R.I.P. Pentium 4

(#10) anulu válasza zax (#9) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

ööö HE? :)

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#11) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

A témához: Elég érdekes egy tünet. Szériahiba?

Az Abit kinyiffanásokról, meg az emelt órajel + FSB húzás = tuti halálról annyit, hogy 10*210MHz-nél frissítettem BIOS-t a 17-esre, és hibátlanul megy! Szóval valami más lehet a hibák mögött! Vagy csak én vagyok mázlistább a szokásos átlagnál? :D

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#12) emstityu válasza fLeSs (#5) üzenetére

emstityu
(tag)

szerinem neked nem volt szerencséd vele mert nekem ilyen lapom van már vagy 2-3 hónapja, napi 20-24 órát megy és semmi baj nincs vele. Biost még nem frissítettem ugyan,(nem is fogok egy darabig) viszont a tuningot nagyon jól bírja:1700+@2300Mhz(JB steppinges Tbred) Vcore:1,7V;FSB:177(és még bőven bírná a tuningot)szvsz egyszerűen nem volt mákod vele:(,én az MSI-vel járok mindig így.

Én sevoltam.....csak valami mittudomén!

(#13) marcee

marcee
(PH! addikt)

Na így próbáljon meg az ember lapot választani?! :O

Végigolvasom a cikket, mondok király, lenne pénzem venném még ma... oszt tessék.

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#14) fLeSs válasza emstityu (#12) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

FRN2-L-ed nehezen lehet 2-3 hónapja , ugyanis kb 1 hónapja sincs , hogy megjelent :DD

(#15) Yutani válasza marcee (#13) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Abitokkal is sokan szívtak, de nekem soha nem volt gondom velük. Miért nem veszed ezt meg? Lehet, nálad nem lenne gond vele...

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#16) Yutani válasza fLeSs (#14) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mintha az olyan sz@r-szemét lenne... :))

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#17) KL

KL
(kvázi-tag)

Hali!

Én egy 75frn2-t vettem, a múlt héten, ezen a cikken felbuzdulva: http://thecrucible.ca/reviews/nforce2/
Eszerint a második kiadás istencsászár. A BIOS frissítés rendben megtörtént, viszont túlhúzni nem tudtam, mert a megrendelésemmel(stepping kód szerint) ellentétben kaptam egy A-magos 2200+ XP-t(szinte húzhatatlan). A héten viszem is vissza.
Idáig jó a lap, figyelni kell arra, hogy az USB 2.0 driver csak az SP1-re megy fel, és ha az nvidia all in one drivert tettem fel, a BF 1942-ben a járművek csak nyüszítettek, nem volt motorhang. A problémát a realtek honlapról letöltött AC'97 driver oldotta meg.

Ha megkapom a procit, majd megírom, hogy nálam is sikerült-e min. 200-as szinkron FSB-n hajtani a cuccot.

Üdv!

KL

A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely a teljes megsemmisüléshez vezet...

(#18) fLeSs válasza KL (#17) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

hol vetted? próbáltad már alacsonyabb szorzó+magasabb FSB-vel nyomatni? tehát pl az alapórajel nálad 1800Mhz , 9*200mhz-en próbáld ki , soxor mentsd el/állítgass a BIOSban , megint mentsd el , és csak a procival kapcsolatosa dolgokat , pl FSB,szorzó,feszkó,stb. ha így nem hal meg a lapod , akkor szériahibával találkoztam :((

(#19) KL válasza fLeSs (#18) üzenetére

KL
(kvázi-tag)

Kiskereskedőn keresztül a Kellytechtől vettem. A BIOS frissítést, a hűtő felrakást megcsináltattam a kereskedővel, nehogy vita legyen belőle, csak a friss bios file-t meg a flash progit töltöttem le nekik.

Ahogy hazavittem kapásból próbáltam húzni, mivel úgy tudtam, hogy B-magos procit kaptam. Hát egyből elszállt a gép, resetelnem kellett a BIOS-t. Először elég volt hozzá 3 mp, a másik kettő próbálkozásomat követően, már 30 mp-ig is clear Bios állásban hagytam a jumpert, ez segített, újból élt a lap.

Ezt követően gyanús lett, hogy esetleg átcsesztek a procival. Megnéztem a WCPUID-vel, és a 681-es azonosító helyett 680-ast írt ki, tehát Thoroughbred A magost kaptam a B helyett. Abszolút nem voltam ideg. :(((

Más: Nektek mennyit ír ki a BIOS proci hőmérsékletnek?
Nekem induláskor kb. 50 körül van a belső, 38 körül a külső.

Üdv!

KL

A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely a teljes megsemmisüléshez vezet...

(#20) fLeSs válasza KL (#19) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

nade próbáltad a kisebb szorzó+nagyobb FSB párost? a procid menne 9*200-on , csak RAM kell hozzá. próbáld ki please :)

(#21) pepepapa

pepepapa
(kvázi-tag)

sziasztok, tud valaki infót a cikkben is szereplő ARTIC silver 3 nevü ezüstpasztát pesten vagy környékén hol lehet beszerezni? köszi

Ez itt a / helytakarékosság / helye - huja-haj

(#22) KL válasza fLeSs (#20) üzenetére

KL
(kvázi-tag)

Na kipróbáltam. Nem nyert, nem indult a gép(nem emeltem CPU feszt, memória beállításokat visszavettem optimálisra). A következő próbával megvárom az új processzoromat. Ha akkor sem indul, akkor nézegethetem a memóriát(samsung), vagy a tápegységet(Acorp 300W), hátha azok nem bírják.

Egyáltalán a Thoroughbred A-t ki tudja unlockolni az alaplap?

Azért kipróbáltam a szinkron hajtást, és 133-as FSB mellett, a szinkron memória kb. 200 ponttal(3dmark 2001) jobb volt, mint aszinkron 133 FSB, és 200(400) Mhz-es ram!

Üdv!

KL

(#23) emstityu válasza fLeSs (#14) üzenetére

emstityu
(tag)

jajajaja hát az van nekem,ilyen FRN-L ez a régebbi fajta de ez is jó ám:D

Én sevoltam.....csak valami mittudomén!

(#24) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Celtic-re várok , hogy mi lett a próba eredménye.

(#25) Rawulf válasza Celtic (#4) üzenetére

Rawulf
(senior tag)

Keltatek mindig beletenyerel a rossz msi soltek szériákba :D

A sárga bort fehérnek mondják, mert zöld szőlőből készül.

(#26) Rawulf

Rawulf
(senior tag)

Na azért az igazsághoz hozzátartzik, hogy a Chaintech-ből is volt rossz széria, de ami igazán érdekes, hogy a CT-7NJL1-hez viszonyítva az nforce2 árakat, bizony nálam a best buy nem a Soltek... Epox-ról tudtok mondani valamit? :)

A sárga bort fehérnek mondják, mert zöld szőlőből készül.

(#27) mekkmarci válasza KL (#22) üzenetére

mekkmarci
(újonc)

Az en 2000+ Tbred A procimon gond nelkul lehetett szorzot allitani (most 2200+ 11*166-on ketyegve). Bar lehet, hogy gyarilag szorzozar nelkuli volt...

''Élj a minek!''

(#28) LordX

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nah, kötözködjünk:

''Alap ''fícsörök'':
NVIDIA nForce2 SPP (SYSTEM PLATFORM PROCESSORS) + MCP (MEDIA AND COMMUNICATIONS PROCESSORS) FSB 333/266 MHz ''

Processors? Több van belőlük?

(#29) Cane

Cane
(őstag)

A ''Current CPU''-nál a 8452-t kicsit soknak tartom ezzel a teszt cpu-val. Csak azért, mert egy 2100+ Tbred B-t én is ''péppé'' húztam kb. 215-ös FSB-vel ment asszem 11-es szorzóval, de ott sem kapott az általam tesztelt gép ennyi pontot egy másik NF2-es lapban.

▫■ Γhē Ω Sēctσr - Γhе lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

(#30) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Celtic-el közben beszéltem , és asszonta , hogy ide is beírja , amit tapasztalt az alaplapokkal kapcsolatban->az én problémámra reagálva...

(#31) Celtic válasza fLeSs (#30) üzenetére

Celtic
(tag)

Megvan a hibaforrás, elmennék ebédelni, utána kifejtem. Stay tuned.

(#32) Celtic válasza fLeSs (#30) üzenetére

Celtic
(tag)

No tehát: van egy jumper a tápcsati(k) alatt (JP2 vagy J2), amive lehet/kell az FSB-t beállítani. Alapban ez 1-2 pozícióban van, ami 100/133-as FSB-t jelent, azaz DDR200/266. Amennyiben 166-os (DDR333) FSB-t akarunk elérni, át kell jumperelni a 2-3 pozícióra. Mindez a használati utasítás 26. oldalán le van írva, igaz angolul, de világosan. A jumperpozíció a processzorunk gyári alapFSB-jét kell tükrözze, a BIOS-ból mehet a tuning. Amennyiben 166-os FSB-t akarunk elérni, de nem tesszük meg a jumperelést, az többek között a BIOS-t kezelő áramkörök sérüléséhez vezethet, mint ahogyan vezetett is. Ennek a pontos leírását (úgyértem, hogy a jumper áramkörileg mit kapcsol át, és ennek milyen hatása lehet hibás alkalmazás esetén) remélhetőleg hamarosan megkapjuk a Soltek-től, de ez már nem igazán végfelhasználó-kérdéskör.

A lényeg, hogy olvassuk el mindig a leírást, s ha gáz van hát kérdezzünk.

(#33) fLeSs válasza Celtic (#32) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

:((( a dolog ott sántít , hogy ehhez a jumperhoz+FSB-hez hozzá sem lett nyúlva , amikor bennt a 3T-ben a szervízműhelyszerű helyiségben kipróbáltuk a második lapot , amelyik szintén meghalt , és ezt ők is látták . na erre a magyarázat?

(#34) Celtic válasza fLeSs (#33) üzenetére

Celtic
(tag)

Milyen proci volt ott?

(#35) fLeSs válasza Celtic (#34) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

XP 1900+ , hogy Palo vagy Tbred azt nemtom , de szvsz lényegtelen is.

(#36) KL válasza Celtic (#32) üzenetére

KL
(kvázi-tag)

Hi!

Ez nem egészen tiszta. Azt írod, a proci alapbeállítását kell, hogy tükrözze, de BIOS-ból mehet a tuning. Utána pedig azt, hogyha 166-ot akarunk elérni, de nem állítjuk át a jumpert, akkor sérülhetnek az áramkörök. Ez a kettő nem jön össze, mivel a 166-ot BIOS-ból is el tudom érni.

Most akkor sérülnek az áramkörök, vagy nem?

Üdv!

KL

(#37) piszkosfred

piszkosfred
(újonc)

Hi!

Nem tudja valaki a VIA chipsetes alaplapoknál is működik a szorzóemelés BIOS-ból minden fizikai átalakítás nélkül? Köszi mindenkinek előre is segítséget.

Freddy bátyátok

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.