Ott a második grafikonon azt nézték, hogy melyik lapban a procit mennyire tudták tuningolni, én is csináltam ilyen tesztet (mindegyikben 215 MHz-ig ment a proci), de ez 99,9%-ban a procitól függ, ezért csak az ''FSB'' tuning került a cikkbe, mert ott voltak különbségek.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
TommyGun
(őstag)
KB a kettőnek hasonló esélye van....
Mellesleg én ien lapot képzelnék el...
MSi alapok....
1 LAN
4 PCI
SLi akinek két annya van annak keljen 
1db PCIe 16x
2db PCIe 1x
Passzív borda a csipszettre
10-12 usb 2.0
4db sata
2db PATA
Azt szevasz.....
[Szerkesztve]
Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.
Én meg előbb fogok integrált VGA-s, de egyébként fullos lapot venni. 
Mondom, nem vagyunk egyformák, de ha az egyik SLI-s tud ugyanannyiért többet rakni a lapra, akkor a másik kicsit átverés ízű.
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

somodisoma
(senior tag)
Most ezt minek irtad?!?!? nem olvastad, hogy atlag user?!?1 Az atlag user nem fogja sem a LAN, sem a hang kartyat lecserelni!!!! Foleg a LAN-t nem!!!!!
A Világ IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rá!
Köszönöm, hogy helyettem megfogalmaztad azt, ami a te vitád ''elméletével'' ellentétes, arról vitatkozol, hogy kinek mi a fontos, a SATA, vagy az SLI vagy a 2 LAN, most meg arról győzködsz, hogy mások az igényeink. 

somodisoma
(senior tag)
Egeszsegedre az integralt VGA-hoz!

Integra
(Jómunkásember)
nem, de ideje lenne már ezt az egész interface rendszert megreformálni, komolyan mai napig olyan kőkorszaki dolgok vannak az alaplapon hogy az vicc

somodisoma
(senior tag)
Az, hogy lesporolnak valamit, es az arban nem mutatkozik meg, arra olvasd mar el legyszi a kenyeres peldamat.

TommyGun
(őstag)
Se az SLI se a 8 Sata se a 2db LAN nem kell a userek 95%-nak...ebből a szempontból röhej ez a 3 lap dehát az 5%-nak is kell valamit gyártani nem ? 
Komlyan kicsit vicces, hogy minden cikk topikjában vmiről vitatkoznod kell, minha nem lenne más dolgod. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Most is az SLI létjogosulatlanságáról vitázol, miközben egy SLI-s lapok cikkjének toopikjában vagyunk... 

TommyGun
(őstag)
Mibajod az integrált VGA-val ? Nekem van egy Compaq P4 2Ghz-es netes gépem amiben integrált ATi van benne és nagyon király...Az átlaguser nem vesz 40-50k-ért VGA-t hogy játszon...
[Szerkesztve]

somodisoma
(senior tag)
SLI-nek azert lehet jovoje, mert mondjuk most bele raksz egy VGA-t, 1,5 ev mulva meg egy masikat, amit akkor mar eleg olcson bele tudsz dugni.

Steven
(őstag)
Köszi!
Csak azért kérdeztem mert a chainteket megemlítettéktek a cikkben bár azt árlistán még nem láttam , ellentétben a az abit lapjával ...
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

TommyGun
(őstag)
Megnézem 1,5év múlva mire mész mondjuk 2db 6600GT-vel, ha egyáltalán kapsz ugyanolyan márkát és típust is....amikor az X800-as kétszer oan gyors már most....ne viccelj ezt nem nekünk találták ki.....ha most lenne pénzem X800-ra akkor leszarnám hogy mennyire lehet majd bővíteni 1,5 év múlva....
[Szerkesztve]
Epoxot említettünk.
Ha Abit van vhol árlistán, attól raktáron az még nincs.

somodisoma
(senior tag)
Az atlag user 25-30-ert vasz VGA-t, hogy jatszon. Persze, ha valakinek van kulon gepe netezesre, meg kulon jatekra... Ott eletkepes megoldas az integralt VGA, nem vitas!

TommyGun
(őstag)
Megsúgom hogy az átlaguser integrált VGA-t használ...ezt bizonyítja a sok eladott intel alaplapi is...azokkal nem lehet gámázni....a világ PC tulajainak nagy nagy %-a nem játszik...nem is arra vannak...nálunk olyan 2200 munkaállomás van és egyikben sincs játékra alkalmas VGA....maximum P650-es Matrox van egy pár....de azokis csak fejlesztés miatt a remek 2-3 monitor kezelésük miatt...
[Szerkesztve]

somodisoma
(senior tag)
Ez nem azt jelenti, hogy mindenkeppen ez lesz a nyero, de mint lehetoseg adott. Egy egy SLI es egy Ultra chipset kozt nincs olyan nagy arkulonbseg!
Ja, es 1,5 ev mulva BOVEN eletkepes lesz 2 db, (de meg 1 db is), 6600 GT!!!!
[Szerkesztve]

somodisoma
(senior tag)
De aki irodai munkara vesz gepet (tetemes % az biztos), az nem gondolkodik sem SLI-n, SEM 8 vinyon, SEM dual LAN-on, SEM ultra chipseten SEM, stb, stb, stb.

TommyGun
(őstag)
Ez mondjuk igaz 

kifu
(kvázi-tag)
Üdv!
Lehet, hogy pofátlanság amit írok, de engem jobban érdekelt volna egy NF4 sima/ultra körkép AMD-hez. SLI nem tud lázba hozni. 
Amúgy az IDE tényleg kevés lehet: én pl. DVD olvasó és DVD írót külön használnék + lenne egy mobil rack is... máris 3 helynek annyi
SATA-ból az átlagnak elég a 4 is.
Asus P7P55D; Intel Core i5 750 + Scythe Ninja 2 Rev.B; 2X2 GB G.Skill 1600 DDR3, Gigabyte 460GTX OC 1 GB; Dell U2311H

cain69
(őstag)
én azért megvárom, amíg a soyo ki nem hoz ilyet. 
Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

Integra
(Jómunkásember)
ja és jut eszembe, mikor lesz már végre hotswap hdd???
2005-ben azért illene már végre eljutni eddig
világ egyik legidegesítőbb dolga a ki/be kapcsolás hdd miatt
[Szerkesztve]

TommyGun
(őstag)
Én úgy tudom a Sata erre is képes 
Mondjuk még nem próbáltam mert csak 1 sata winyóm van azis a rendszer...
[Szerkesztve]
Válaszoltam is rá a #39-ben, amire viszont te nem. A kenyeres példát inkább hanyagoljuk, egy vasöntödei példa sokkal jobban idevágna. 

cain69
(őstag)
vagy már van neki másfél millás hangcucca, a gép hangját meg a digitális kimeneten keresztül ráereszti a bóvli csöves erősítőjére... annyit meg megér az integrált hangkütyü, amennyibe kerül az a pár kondi meg ic. egy audigy2vel, vagy egy terrateckel nem versenyezhet, de a párezres noname cmedia csodákat odaveri, mert ezekkel van egy árkategóriában, nem a 20ezres audigy 2vel.
Naponta használok így HDD-t USB-n és IEEE1394-en. 
Nekem eddig csak fullos lapjaim voltak (firewire, sok IDE és SATA miatt), de egyszer sem éreztem késztetést hangkártya vásárlására. Nem is értettem Integra csodálkozását, miért kötelező az Audigy2 egy drágább laphoz? 

somodisoma
(senior tag)
Pont a kenyeres peldaval akartam illusztralni, hogy mivel jobb, de ezek szerint nem sikerult.
Papiron mondjuk ugynazt tudja egy rakat DVD-iro, es a gyakorlatban ugyen nem egyformak. Ha egy gyengebb minoseguhez (gyenbegg ertsd: Te gyengebbnek tartasz) adnak egy fasza IDE cabelt, akkor azt veszed meg, mert kapsz hozza IDE kabelt? 

cain69
(őstag)
van, akinek erre van igénye. pl. nekem is. csak nincs másfél millás hangcuccom. 
Csakhogy itt hangyafaszányi különbségek vannak teljesítményben, akkor meg már miért nem a felszereltség/ár alapján választ az ember?
DVD-íróknál is egy-két kivétellel mindegyik megfelel a célnak. Ha egyetlen íróm lenne, nyilván nem azt venném, amelyik nem tud +RW-t írni, mégha mostanában nem is állt szándékomban ilyesmit csinálni. 
Akinek komoly hangcucca van, annak megteszi az alaplapra integrált hangkeltő digitális kimenete. 
Sőt, sokkal jobban jár vele mint abármely Audigy fos analóg hangjával. 

somodisoma
(senior tag)
Mert van mas szempont is: pl.: hangero(hutes), vagy megbizhatosag, vagy stabilitas. De mindegy, kinek ez/kinek az. Mivel nekem sokkal fontosabb a megbizhato+halk chipset hutes (ezzel a stabilitas), a jobb tuning a dual LAN-nal, meg a 8 SATA-nal, amiket viszont soha nem fogok kihasznalni, ezert ezeket veszem eloterbe a vasarlasnal. Ha valakinek meg 8 SATA kell, az cserelje le vinyoit nagyobbakra, (igy halkabb lesz, kevesebbet fogyaszt, kevesbe melegszik...)

adamsX
(senior tag)
Elég érdekes teszt volt. Igazából különböző teljesítmények voltak és ezért nehéz eldönteni mék lap a legjobb. De a cikk bőven elmondta, hogy mit is tudnak a lapok ugy, hogy grat a cikkhez.

Integra
(Jómunkásember)
majd ha zenét csinálsz, akkor érted, miért ér nagy kakit az integrált audio

cain69
(őstag)
de ez nyílván nem nem tömegigény. a tömegigény az az, hogy legyen rajta valami hangkeltő a speakeren kívül, amivel a 10*20*2 centis ezermegawattos panelek megszólalhatnak. ahhoz meg nem kell audigy.

Integra
(Jómunkásember)
ahhoz elég a legszutykosabb ac97 is nem?
akkor meg minek a további integrált hangfejlesztés?
azért, mert a gyártók azt hiszik, hogy ezzel is előtudják segíteni hogy ez ő lapjukat vegyék meg, nem?
mondom, én szívesen látnám ezt a pénzt más fícsőrökbe beleölve.

somodisoma
(senior tag)
Szerintem egy integralt SB live!, meg egy sima AC´97-es hangkartya eloallitasi koltsege nem igazabol ter el egymastol, egy-ket szaz forint lehet. Abbol az egy-ket szaz forintbol nem sokmindent dobnak neked a lapra. Amugy meg azzal egyetertek, hogy nagy integralt hangfejlesztesnek csak akkor van ertelme, ha nem dragitja a lapot. Hisz egy mezei cuccnak szinte tokmindegy, hogy mirol megy, aki meg profi hangfalakat fesz Isten tudja mennyi penzert, az meg vegyen mnaganak rendes hangkartyat.

cain69
(őstag)
azért ezt rakják, mert árban kb ugyanott van a kettő, és ezzel eggyel több plecsnit lehet kirakni a dobozra. egyébként meg nemcsak azt hiszik, hanem így is van. én legalábbis szívesebben veszek/vettem egy soundstormos alaplapot, mint egy ac97est. és ezek már tudnak 5.1et is, ami megint egy plusz matrica a dobozon. annyi pénz meg nem megy el ezeknek a fejlesztésére, hogy igazán számottevő legyen. ezeket a megoldásokat simán át lehet emelni az egyik szériáról a másikra.

cain69
(őstag)
a kártyáé nagyobb, mert a külön nyák, külön doboz/zacskó, installcd, stb.

somodisoma
(senior tag)
DE itt most csak az integralt cuccokrol volt szo, hogy ha csak integralt AC´97-et kap, nem pedig interalt SB Live!-ot, abbol az arkulonbozetbol, nem kap semmit sem a lapra pluszban.

Jack86
(lelkes újonc)
Hello!
Vki tudna vmi tippet adni, hogy MSI K8N SLI Platinum laphoz (3000+ 939-es procival) milyen hűtést érdemes venni? Elvileg Thermaltake Silent Tower akartam, de az állítólag nem megy rá! ???
Köszönöm!

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Audio CD-t a mai írókkal egyáltalán nem lehet írni, ezt aláírom.
Nekem amúgy a Gigabyte van. Nagyon jó lap, de a DPS tényleg felesleges. Viszont szinte ugyanennyire (ha nem jobban) felesleges 3 PCI port. Legalábbis számomra. Mindkettő üres. Szóval akkor már ténleg inkább a feszültségstabilizálás, mint az üres slotok.
Még annyit, hogy én olyan rettenetesen botfülű vagyok, hogy szinte nem is érdekel, mi csicsereg. Azért ez így nem igaz, de nekem bőven elég a Realtek. Annyit nem adnék az MSI-ért az audio miatt. Akkor inkább tényleg veszek egy Audigy2-t, ami alaplapoktól függetlenül elkísér.
[Szerkesztve]
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Nekem egy anyám van, és kellett az SLI. Miért kell ezt mindig leírni? Ha nem kell, nem kell. De ki a f@szt érdekel, hogy neked nem kell? Ne fájjon már neked, hogy valakinek kell.
Amiket ide leírtál, azt ki sem használod. Vagy sorold már fel nekem, mire kell neked a 4 PCI, 2 PCI-Ex1, mellé 10-12 USB-vel?
[Szerkesztve]
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Uzmany
(őstag)
Szia fLeSs!
Lenne egy kérdésem, a tesztelt MSI lappal kapcsolatban. Azt írják róla a honlapján, hogy az SB miatt olyan táp kell hozzá, amely rendelkezik -5V-os ággal.
Ha jól olvastam, akkor Cooler Master RS-450-ACLY-vel használtátok. Viszont erről a tápról azt derítettem ki, hogy nincs -5V-os ága.
Most már kezdek semmit nem érteni 
Segítséged előre is köszönöm.
®
Neked miért kell? Komolyan, nem értem.

höhö
(lelkes újonc)
söt kevesebet tud

höhö
(lelkes újonc)
az már nem érvényes megoldották msiék
Ezzel a táppal tesztelünk mindent, és nem volt semmi gubanc.