Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) peterkeT

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Szép körkép. Jó végre látni, hogy valóban az alsóbb szegmenssel is foglalkozik valaki, és itt is van ajánló. Persze biztosan jönnek majd a fanyalgók, hogy mit lehet ezekkel a gépekkel kezdeni. Nos, dolgozni, tanulni ideálisak.

Ami kicsit elkeserítő, hogy a belépő szintű notiknál itt is megjelent az átverés a 4 cellás (gondolom 2Ah-s) akkukkal, amit persze a specifikációs listán jó apró betűkkel jelölnek. Ennek páran be fognak dőlni, attól tartok... :(

Még valami feltűnt: az Acer-hez és az Asus-hoz nincs oprendszer? Vagy Linux-szal adják? Sulinetnél követelmény az oprendszer, nem? Meg a 32MB-os pendrive. :D

Egyébként 290k-ért az erősebb Acer még akár jó Desktop Replacement is lehet...

Egy észrevétel: ha a FuSi 7300 valóban 21000 forint, akkor tegyetek neem félre vagy 4-et, ellenkező esetben ba kéne pótolni azt a hiányzó nullát.

p

[Szerkesztve]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2) _Gudella válasza peterkeT (#1) üzenetére

_Gudella
(őstag)

SATA-s Raptos nincs sulinetben? Mert akkor azt vennék...

(#3) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez az AOC TV mekkora? Mert az oldaluk ami linkelve van, nagyon infromatív... van szervízlista, sajtóreklám (hol nyert díjat vagy mi), de méretekről egy szó sincs...

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#4) koxx

koxx
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''tizenhetes CRT-ken kényelmes 1024 x 76-ban pedig 100 MHz-nél is többet bír.'' lemaradt egy 8-as, vmint a MHz-et írtál Hz helyett

"Dedicated to purpose beyond reason" http://www.revizoronline.com/article.php?id=3520

(#5) rudi válasza Male (#3) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ó, tényleg nincs rajta az oldalon a méret - LOL! Amúgy 20 colos.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#6) luciferc válasza rudi (#5) üzenetére

luciferc
(őstag)

az alkatrészekből összeállított konfignál minden alkatrésznek a bruttó ára szerepel? mert pl az LG DVD írónak a sex honlap szerint 13900Ft az ára, ennek nettója viszont pontosan 11120Ft, ami a táblázatban is szerepel. :F

ja, és a sex kódokat is beletehetnétek a táblázatba, hátha valaki pont ezt szeretné megvenni (meg mellesleg az árak ellenőrzése is könnyebb lenne...)

[Szerkesztve]

Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

(#7) joshua7 válasza luciferc (#6) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Csak 19-es, játékra való tft nincs alacsoy válaszidővel és nem tn panellel.

Semper Fi

(#8) _Gudella válasza _Gudella (#2) üzenetére

_Gudella
(őstag)

(#9) luciferc válasza joshua7 (#7) üzenetére

luciferc
(őstag)

:F:F

Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

(#10) rudi válasza luciferc (#6) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Bruttó árak szerepelnek mindenhol, sulinetben nincs is értelme a nettó árnak. A kódokat azért nem raktam oda, mert több eszköz több forgalmazónál is megvan, és a kiskereskedők többsége csak néhány forgalmazóval van kapcsolatban.
Akit nagyon érdekelnek az árak, keressen a sulinetes keresővel Bővebben: link bár ez sem teljesen szentírás.

(#11) rudi válasza joshua7 (#7) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem ez a Sulinet célja, ha ilyet szeretnél, keress az előbbi hozzászólásban linkelt keresővel.

(#12) rudi válasza peterkeT (#1) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ahol nem emeltem ki, hogy van windows, ott linux az oprendszer. Flessdrájv csak full konfigokhoz jár, notebookokhoz nem.

(#13) tildy

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ehh akkor én elég jókor, és olcsón vettem a monitort. (56990-ért) és akkoriban sulinetben kb 40 környékén voltak 15''-s tft-k,, 52-55-től keződően pedig 17''esek.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#14) corm

corm
(őstag)

Ugye még mindig úgy néz ki a rendszer, hogy a vételár felét kapom vissza állambácsitól? Vagy azóta méglejjebb tornászták ezt?

Y N W A

(#15) luciferc válasza rudi (#10) üzenetére

luciferc
(őstag)

na, akkor nem voltam egyértelmű. tudom, hogy sexben nincs értelme a nettó áraknak, ezért írtam, hogy szerintem annál az LG DVD írónál a nettó került be a táblába. Ugyanis a sex keresőjében csak 13900-ért kapható ez a típus. melyik szállítónál kapható a te általad feltüntetett áron?

(#16) highlander81 válasza joshua7 (#7) üzenetére

highlander81
(tag)

Ezt most találtam!
Samsung SyncMaster 930BF 19'' TFT-LCD monitor
Igaz az ára 126.000 Ft de a paraméterei is ott vannak a top-on:
http://product.samsung.com/cgi-bin/nabc/product/b2c_product_detail.jsp?eUser=&prod_id=LS19BIDKBV%2fXAA&selTab=Features

Esetleg erről van valakinek véleménye?

(#17) rudi válasza highlander81 (#16) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hű, már van sulinetben ilyen? Hiszen még normál kereskedelemben is alig van...

(#18) highlander81 válasza rudi (#17) üzenetére

highlander81
(tag)

Mi a véleményed róla?
Megvegyem holnap :)

(#19) rudi válasza highlander81 (#18) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én nem venném meg. Ugyan alacsony válaszidős meg modern, de TN paneles, így a színei csak nagyon kis szögtartományban korrektek. Inkább ezekből válogass Bővebben: link, bár ezek nem sulinetesek.

(#20) Fade_Away

Fade_Away
(őstag)

Nincs vmi rendes oldal ahol a sexes dolgokat rendesen meglehet nézni???

(#21) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Hol lehet SeX - ben 512 - es Corsair - t venni?

=== Szatocs ===

(#22) joshua7 válasza rudi (#19) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

TN-es? Az nem túl jó.

Semper Fi

(#23) joshua7 válasza Fade_Away (#20) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Keresőre gondolsz? De van: Bővebben: link

Semper Fi

(#24) luciferc válasza rudi (#19) üzenetére

luciferc
(őstag)

#15-re valami reakció?

(#25) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

ööö, szerintem SeX-ék elírták rendesen a Raptor-t. ugyanis az nincsen SCSI-val (legjobb tudomásom szerint), hanem csak SATA-n. a 10000rpm viszont nagyon durva ennél a szériánál.

nagyon tetszik a 320GB-os WD! lehet, h a 80-as vinyóm kiszedem a gépből, és egy ilyen bekerül :) valami infó van ezeknek a melegedéséről? jobban vagy kevésbbé melegszenek a Samsungokhoz képest, az érdekelne.

örvendetes, h a RAM-ok között megtalálhatóak a Corsair cuccok. ezek élettartam garisak?
furcsán hangozhat, de tetszik, h nincsenek OC RAM-ok! a SeX nem erről szól.

a konfigokkal annyi a baj, h
- 1: milyen vidkártya van bennük? no info...
- 2: 256MB RAM-ot simán megeszik egy rosszul beállított (esetleg alapon hagyott, de teleszemetelt) WinXP. mellé Office, böngésző... OK, hogy lehet bővíttetni, de akkor is...

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#26) ngabor2 válasza anulu (#25) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

a wd-vel kapcsolatban: jó, csak hangos. Emiatt adtam el, van helyette Samsung.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#27) highlander81 válasza rudi (#19) üzenetére

highlander81
(tag)

Én mindenképpen sulinetben akarom megvenni. Nem muszáj 19'' jó nekem a 17 is csak ''JÓ'' legyen.
Azokból tudsz ajánlani valamit?
Hogy mire kell? A szokásos: játék, film, internet, office, stb.

[Szerkesztve]

(#28) anulu válasza ngabor2 (#26) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

s van 320+GB-os, SATA-s Samsung vinyó SeX-ben? nekem a hang annyira nem számít, a sebesség/megbízhatóság viszont nagyon. régebben volt WD-m, nem is egy. szerettem őket. :)

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#29) ngabor2 válasza anulu (#28) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én is azt írtam, hogy jó. nálam számít a hang is, mindössze ez az ok,amiért eladtam. Ha nem számítana, akkor most is az dühöngene a gépben, mert egy jó kis passzív hűtéssel hideg marad.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#30) rudi válasza _Gudella (#2) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Minden bizonnyal benéztem a Raptorokat és ténylef SATA-sak.

(#31) rudi válasza luciferc (#6) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ó, fenébe, tényleg elnéztem az árat és tényleg nettó 11 120 Ft :( Mindjárt javítom. Csak tudnám mi a rákért raknak a nagykerek nettó árat is arra a nyomorult listára... Szóval az LG író ára sajnos 13 800 Ft, és van egy Sasung 13 300 Ft-ért.

(#32) tildy válasza rudi (#31) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ÉS votl a tescoban azt hiszem nec vagy nem tudom miylen dvd író 9990ért sulinyetben..
Itt is van:
Bővebben: link

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#33) peterkeT válasza tildy (#32) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Igen, én is néztem, szokatlanul jó vétel volt.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#34) rudi válasza szatocs (#21) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Corsair kódok: 256-os OM8-03-BSO-03, 512-es OM8-03-RSO-01. Persze most már az első kódon valami 1024-es GoodRAM van a másodikhoz meg nincs termék... Asszem kénytelen leszek kivenni a cikkből...

(#35) luciferc válasza rudi (#34) üzenetére

luciferc
(őstag)

szerintem a táblázat felé nagy betűvel ki kellene írni a készítés dátumát, láthatóan hetente cserélgetik a cuccokat a kedves nagykerek.

(#36) rudi válasza tildy (#32) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Elvből nem vásárolok elektromos cuccot Tescoban és ilyenekben.
A Sulinetes szerződésekben csak maximális ár szerepel, és az, hogy a beszerzési árnál olcsóbban nem adhajták.

A Tesco, és egyéb kistermelőgyilkos láncok úgy szerződnek a cégekkel, hogy azoknak időnként brutális akciót kell csinálniuk, amin gyakran haszon sincs (lásd nagyon olcsó dinnye esete). Persze ez nem annyira gáz a termelőknek/forgalmazóknak, hiszen így is megéri nekik a nagyokkal szerződni. Az már más kérdés, hogy milyen ''áldásos'' hatása van ennek a rendes szervizt és szakértő alkalmazottakat fenntartó számítógépes kiskereskedőkre vagy keményen dolgozó mezőgazdászokra stb.

(#37) tildy válasza rudi (#36) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én viszont tudod , hogy hasonlóban vettem sulinetes cuccot (monitort) És maximálisan elégedett vagyok vele.
Azért nehogymár egy dvd írónál ez számítson:U:F

(#38) peterkeT válasza rudi (#36) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Nem véletlen, hogy nyugaton a kiskereskedelmi egységek gyakorlatilag nem léteznek. Hogy ez jó-e vagy sem? Annak a szűk rétegnek, aki itt ph!-zik nem feltétlen, a nagyközönségnek meg általában úgyis mindegy, mert nem alkatrészenként vásárol, hanem egy működő gépet szeretne, és ha elavul, akkor egyben lecserélné (nem 1, hanem 4, vagy 5 év után!). Efelé kellene a SEx-nek is mozdulnia, az alkatrészeket csak mellékesként árulni. Alap konfigurációkat pedig a nagyáruházak úgyis olcsóbban tudnak kínálni. Hogy milyen szakértelemmel, az más kérdés, de ebben meg egyszerűen rá kellene kényszeríteni őket a fejlődésre.

p

(#39) rudi válasza tildy (#37) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyszer kelljen visszatévedni a Tescoba garanciaintézés miatt...

(#40) luciferc válasza peterkeT (#38) üzenetére

luciferc
(őstag)

az index szerint Bővebben: link jövőre már csak teljes konfigok után lesz a mostani adókedvezmény...

mellesleg én nem értem ezt a tecsóban nem veszek számtech cuccot dolgot. a nec vagy bármelyik másik szarabbat szállít a tecsónak mint az xyz nagykeren keresztül a zyx kiskernek (ráadásul sexben még a nagyker is ugyanaz)? persze ha szakértő segítség kell, akkor a tecsó suxx, de mellesleg a számtech szakboltok többsége is...

(#41) luciferc válasza rudi (#39) üzenetére

luciferc
(őstag)

ugyanezt el lehet mondani a kiskerek egy jelentős részéről is (lásd ph-s topikok). mellesleg eddig a tecsóval garancia ügyben (2 eset) semmi gondom nem volt.

(#42) rudi válasza peterkeT (#38) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát nemtom... Nekem azért nem kellene mondjuk a veszprémi megasztórból az a gép, amit teherautóval raklapon szállítanak ki BP-ről és kitudja hogyan kerül az üzlet polcaira a krumpli, kenyér, sör és társai mellé. No de ez nem ide való téma

(#43) peterkeT válasza rudi (#42) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Mert a kiskeres, aki ugyanazt a SEx-es gépet ugyanattól a nagykertől leviszi mondjuk sötét Zalába a Renault Kangoo hátuljában, 140-nel száguldva az autópályán, mert az idő pénz, az jobban bánik vele? Nem hiszem, hogy ez számít, sőt. Arról nem is beszélve, hogy a ''márkás'' gépek időnként hasonló körülmények között szállítódnak a kontinens másik feléből ugyanilyen teherautókon, sőt, néha repülőn is.

A mostani melóm az, hogy a kiszállításainkat figyeljem, és számon kérjem, hogy rendben megérkezik-e minden cuccunk a vevőhöz (ha szalagos adattárolókat említek Zalában, akkor szerintem tudod, milyen cég). Nagyjából darabonként 1000 dolcsis cuccokról van szó, de mit mondjak, nem vigyáznak különösebben, és semmi eszköz nincs a kezedben a légitársaságok megfenyítésére. Ja a kártérítés sérülés esetén elég vicces, 20 dolcsi körül van kilónként. :D

Bocs az offért, a lényege az lett volna, hogy a szálltás és ideiglenes raktározás nem szabadna, hogy gond legyen mezei számítógép esetén.

p

(#44) Peet

Peet
(senior tag)

Melyik szerintetek a legjobb 19''-os LCD monitor a Sulinet programban?
(ár nem számít)

''gyertyafényes kernelfordítás'' by SZTAKI

(#45) highlander81 válasza Peet (#44) üzenetére

highlander81
(tag)

Én is erre vagyok kíváncsi!!!

(#46) anulu válasza rudi (#36) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

''Elvből nem vásárolok elektromos cuccot Tescoban és ilyenekben.''

anno a nagysikerű ''Gazdálkodj okosan'' társasjáték egyik mezőjének volt az a címe, hogy ''Vásárolj szaküzletben''... :U

nálam az árnál sokkal fontosabb, hogy igenis értsenek a cuccokhoz, amit árulnak, és bármilyen kérdésem felmerül (akár mailben/telefonon/személyesen), korrekten, és pontosan válaszoljanak, vagy ha esetleg nem tudnak, akkor ne mondjanak baromságot, hanem vmi alternatív helyet javasoljanak, ahol utána tudok nézni.

Pesten az esetek túlnyomó többségében az Al*en Computersnél veszem a cuccaim. csak akkor máshol, ha esély sincs, h tudnak szerezni. Tesco/Cora/Auchan/xyz bev.központ? :Y hagyjuk...

(#47) _Gudella válasza rudi (#30) üzenetére

_Gudella
(őstag)

Ez jó hír!

Tud valaki esetleg boltot is ajánlani Pesten ahol lehet kapni Sulinetre?

(#48) anulu válasza _Gudella (#47) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

Alien Computers.

Bővebben: link

van 36 és 74GB-os is SeX-ben :)

[Szerkesztve]

(#49) tildy válasza anulu (#46) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egy előnye van a nagyáruházból dvd írót, monitort dolognak: ha baja van, kijönnek érte, illetve mivel nem értenek hozzá, készséget mutatnaka mielőbbi cserére.

(#50) anulu válasza tildy (#49) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

ez lehet, h jó, de részemről akkor sem bízom bennük...

nem szeretem azt a felfogást, h igazi support nélkül áruljanak számtech cuccokat, ''mer' az jó, meg kell!'' :((

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.