Remélem, hogy az én HIS Excalibur X800pro kártyámon is megy a dolog, bár most még nem látom nagy szükségét...
''-Hmmm. Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal.''

Remélem, hogy az én HIS Excalibur X800pro kártyámon is megy a dolog, bár most még nem látom nagy szükségét...

Ha van valaki, aki június elején vett HIS-t a ready-nél és működik a mod kérem jelezze! :D
Gondolom, azért lett ebből cikk, hogy ne kérdezze meg 66 ezerszer az X800-as topicban mindenki, ''hogy is megy a mod?'' Mert amúgy sok új információ nincs ebben annak, aki rendszeresen olvassa a Fórumot...
I'm the best there is at what I do, but what I do isn't very nice. - "Akinek nincs penze jatekra, ne vegyen xbo360-at meg melle 40"-es LCD tv-t es akkor nem kell sirni, hogy draga a jatek, ilyen egyszeru." (tiv)

Igen. Ez pontosan az olyan embereknek készült, akik nem értik, vagy nem tudják hogyan is kell....

Hát én sem tudtam meg semmivel sem többet ...
OK, akkor a helyén van.
mod: Arhel, nem is neked írták a cikket, hanem a friss tuningos embereknek, akik még nem csináltak ilyet...
[Szerkesztve]
I'm the best there is at what I do, but what I do isn't very nice. - "Akinek nincs penze jatekra, ne vegyen xbo360-at meg melle 40"-es LCD tv-t es akkor nem kell sirni, hogy draga a jatek, ilyen egyszeru." (tiv)
(#7) kamikaze boci válasza MarKoo (#4) üzenetére
Jól összeszedett útmutató, akinek nem tetszik 8sok az ideje), böngéssze a fórumot.
egyéb állatfajták: www.egérmúzeum.hu
(#8) MarKoo válasza kamikaze boci (#7) üzenetére

Köszi szépen. (rudi helyett is beszélek) ;]

''A gyártók rájöttek, hogy a vevők nagy része összeköti a gyárilag elválasztott két pontot''
Ez nem pont így van... a vásárlók nagy része nem tuningol...
Szerintem inkább úgy gondolják, hogy a bios csere is eléggé elriasztja a nem hozzáértőket.
For every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken

A külföldi fórumok tele voltak ilyen témákkal és ezért is döntöttek úgy, hogy jobb megoldás lenne a bios-ban való deaktiválás.

''Ehhez az egyszerű művelethez csak le kell töltenünk egy Gigabyte X800XT BIOS-t, majd a feltöltést után máris van egy X800 Prónk 1,6ns-os RAM-okkal. ''
Ez a kijelentés szvsz így nem helyes, mert:
1., a feltöltés után nem kell a ''t''
2., a mondat azt sugallja, hogy a BIOS feltöltése után is X800 Pro fog maradni.
3., az 1,6ns-os RAM-ok nem a BIOS feltöltésének lesz köszönhető, sokkal inkább a Gigabyte-nak. :)
>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<
Itt én is vitába szállok -- nem hiszem, hogy a gyártók egy emberként reagáltak volna a külföldi fórumok moddolós usereire. Nem foglalkoznak ők velük, törpe minoritás ahhoz képest, hogy hány ilyen kártya készül.
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

Hol lehet ilyen vezető ezüstöt beszerezni ? ill milyet érdemes használni?;]
Nem érdekel, hogy mit gondolnak a trendire programozott agyak, ha rágósabb is az igazi hús nekem akkor sem kell a műanyag

Van benne valami. :U :F

Igen ezt én is észrevettem,gondolom a szerzők majd korrigálják a hibát.
Erőt s erényt!

Nemcsak, hogy nem törődnek vele, hogy moddolhatóak a kártyák, de reklámnak is kiváló! Szóval igazad van, mert tényleg nem közönbösek a cégek a moddal kapcsolatban...: inkább örülnek neki:DD (főleg, hogy a net ilyen és ehhez hasonló cikkekkel van tele...)
[Szerkesztve]
Ja, de ez a legjobb reklám. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hány 9500-as lett %-os arányban moddolva a moddolhatók közül... (mert mégiscsak ez a VGA-mod leghíresebb - és talán első - példája...)
mod: mellesleg grat ahhoz, Killerman, hogy elkövetted első PH!-s hivatalos irásodat :D
[Szerkesztve]

Igazatok van, tévedtem azzal kapcsolatban, hogy a gyártók azért váltottak a BIOS-os megoldásra, mert a net tele volt ilyen témákkal....

mennyi max Mhz-n repeszt így a kari?
▫■ Γhē Ω Sēctσr - Γhе lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

525/525-on teszteltük, de fentebb nem nagyon mentünk vele.
[Szerkesztve]

Nem ugyanaz a cikk címe mint a topiké, így nehéz lesz rátalálni a topikra a keresőben...
''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''
Mostmár ua.

Sirály. :)
[Szerkesztve]

Nekem a Sapire 550/540 :DD

Egyet azért nem értek.:F
Ha Biost cserélek akkor az XT freki fog érvénybe lépni, azt pedig a prók nem birják.
Vagy Ati Tool –al butítani kell?
[Szerkesztve]

Igen. Ajánlott az Atitoolban butítani!

Kivancsi vagyok hany ''Meghalt a Radeon X800am'' topic fog nyilni a kovetkezo idoszakban.

Jelentkezem :)
Akár 20 GB DropBox ingyen - http://db.tt/n8ZgNt4x

1 sem :)

:))

A kártya nem károsodhat tőle, csak maximum nem működik a modd. :U
Ha új info kell, akkor talán érdekes lehet az, hogy hexaeditálva a 800pro BIOS-át elvileg 800TX-re és felflesselve a BIOS-t működőképes maradt a kártya. Ha valakinek van a közelében moddolható X800 és szeretne nekem segíteni kicsit, akkor az küldje el a BIOS-át, és én visszaküldöm ''megXTsítve'' és meglátjuk, hogy ez a BIOS XT-sítés úgy megy-e, a hogyan gondoltam.
Ha esetleg valaki ezzel a BIOS editálással kapcsolatban már olvasott valahol valamit, akkor az élcci linklejen, mert elvileg ebben akár elsők is lehetünk (bár nem nagyon keresgéltem, hogy más is megpiszkálta-e, de eléggé primkó egy dolog).
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Kipróbáltam azzal a biossal is, de semmi nem volt. :(
logiokus! Hiszen moddolhatatlan volt a kártyád! Nekem olyan VGA kell ami fizikailag moddolható és működik egy XT-s BIOS-al. Arra kellene rápakolni az általam módosított X800pro BIOS-t és megnézni mi van.
azt már láttuk, hogy Nálad nem ölte meg a VGA-t, tehát nem gázos a módosítás.

Nekem megy a mod, de az XT bios kék halált dob.

Persze. Lehet elkérek egy kártyát...... hogy ki tudjam próbálni. :t
Na ez tényleg új. Jelentkezőket :D

Nah akkor ahogy tudok szert tesztek egy moddolható kártyára. :P
Küldj BIOS-t mailban (mrudi@freemail.hu).

Küldtem egy mailt de még nem amit icq-n beszéltünk hanem a cikkel kapcs. hali
Bennem többet ne nézd magad, medencém alján törött tükör, mondják, hogy a lélek halvány, de, hogy szív alakú? Ugyan mitől?

Nagyon késő van, de alig találtam meg, hogy mit kell U alakban bekenni. Nem volt világos, hogy a képen kell nézni egyáltalán és az se, hogy melyiken.
Teli van hibákkal a szöveg, eccóval erre a Bemutatóra ráfért volna egy alapos szerkesztés. Ezenkívűl legalább egy 3DMark pontot vagy vmit írhattatok volna, hogy látszódjon a teljesítménybeli különbség, ettől még nem lett volna teszt/cikk szvsz.
Bocs Killerman, rudi, de szvsz 10 perc alatt rendbetehettétek volna a szöveget.
bizi

Tökéletesen ment a moddolás (Sapphire X800Pro Vivo @ XT PE 16/520/560).
Semmi extra nem volt benne...msot a gpu-t sikerült még megrángatni 535...viszont a memória kényesen reagál a emelésre:(
LotrO: Kiscsaj RK lVl 75, Foxxika - LM lvl 65 - Snowburn | lotro-hungary.hu | BattleTAG: FoxxikaHUNG#2929

1etértek. Ha még mindig nem megy, akkor szólj, és segítünk.

Azért abban csak van valami, hogy nem teljes XT-értékü pro-k ezek a moddolható kareszok. Max, épp nem látszik semmi hiba. Csak valamiért úgy ítélték meg (teszt, vagy akármi alapján), hogy nem működik tökéletesen, de pronak jó lesz. Vagy van értelme, egy teljes értékű kártyát gyengébb szintűként - így olcsóbban - eladni?
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

Azért, mint írtam is nagy nehezen, de csak megtaláltam mit kell csinálni :)
Egyébként meg csak érdekelt, de nem fogok ilyesmit csinálni mostanság, hacsak nem adtok tanácsot Radeon 7000 modolására :))
bizi

Van: ha Pro-ra nagy az igény, és nincs elég pro chip, akkor xt-ket is pro-nak adhatják.

A végét kijavíthatnátok. A flashelés után 1.6 ns-os XT-nk lesz, nem?? :F

Nem! AZa lényeg hogy amit moddolni akarsz Pro-t annak legyen a memóriája 1.6ns-os! :C
Magyarul az lesz ha a Pro is 1.6-os volt:D (bár ha nem 1.6ns-os akkor nem is tudsz moddolni)
[Szerkesztve]
LotrO: Kiscsaj RK lVl 75, Foxxika - LM lvl 65 - Snowburn | lotro-hungary.hu | BattleTAG: FoxxikaHUNG#2929